Kreativ

ŠTÍTEK: stříbro

Příbramští cyklisté zahájili přípravu na nadcházející sezonu.

Konec odpočinku! Držitelé stříbra vyrazili za obhajobou

Příbram - V uplynulé sezoně splnili vytyčení cíl a stali se druhým nejlepším týmem na českém území. Nyní je však už úspěch zapomenut a příbramští cyklisté se plně soustředí na sezonu nadcházející, na kterou již zahájili přípravu.

Petr Hodina skončil ve dvouhře nejmladších žáků druhý.

Petr Hodina si veze zlato a stříbro

Prachatice – Mladí stolní tenisté měli na severu Moravy na programu republikové turnaje. Mladší kategorie hrály v Havířově, starší v Ostravě.

Události z března 1919 na náměstí ve Stříbře.

Jak se rodila republika na Tachovsku

Stříbro – Zatímco na většině území nového Československa se před 100 lety vznik republiky oslavoval, v oblastech, kde převládala německá menšina, se podle dochovaných záznamů příliš nejásalo. Německé obyvatelstvo přijalo většinou vznik samostatného státu jako skutečnost, která se stala.

Projektový den ve stříbrském gymnáziu.

Studenti zasadili českou lípu

Stříbro – Běžná výuka šla ve čtvrtek na Gymnáziu a obchodní akademii ve Stříbře stranou, přednost dostalo připomenutí významného výročí 100 let od vzniku Československa.

Kateřina Galíčková

Basketbalistka Galíčková má stříbro z olympiády za přesnou střelbu

Buenos Aires, Brno – Zlatá a stříbrná. Střelba na koš basketbalistce Žabin Kateřině Galíčkové svědčí. V zářijovém mistrovství Evropy do osmnácti let tuto disciplínu zcela opanovala. V říjnu na olympiádě mládeže v argentinském Buenos Aires ve stejné dovednosti urvala druhou příčku.

Oxygen zakončil sezonu na MS v Nizozemsku.

OBRAZEM: Oxygen přivezl světové stříbro

Nizozemsko - Příbramský Oxygen má za sebou úspěšné mistrovství světa ve fitness step aerobiku. Jeho členky potvrdily svou příslušnost k úzké světové špičce a z vrcholu sezony si přivezly jednu stříbrnou medaili, ke které přidaly ještě dvě čtvrtá místa.

V knihovně ve Stříbře zřídili Semínkovnu.

Knihovna má i semínka

Stříbro – Už zhruba ze čtrnácti druhů semínek různých květin si mohou vybrat návštěvníci knihovny ve Stříbře.

Ilustrační foto.

Řídil, i když nesměl

Stříbro – Zákaz řízení všech motorových vozidel porušil padesátiletý řidič, kterého v sobotu dopoledne kontrolovala policejní hlídka na Stříbrsku.

Žáci partnerských škol oslavili deset let spolupráce.

Žáci partnerských škol oslavili deset let spolupráce

Stříbro – Žáci Základní školy Mánesova ve Stříbře slavili deset let na Zlaté stezce. V německém Altenstadtu se společně setkali s kamarády z kladrubské základní školy a tří škol z Altenstadtu v rámci projektu Zlatá stezka.

Ilustrační foto.

Hokejový klub z Rakovníka pořádá nábor nadějí

Rakovník – Máte doma malého kluka nebo dívku a nevíte, který sport pro něj bude nejlepší? V Rakovníku určitě bude patřit mezi nejzajímavější volby lední hokej. Český národní sport nebo také jeho rodinné stříbro je ve městě hodně populární. A neustále nabírá nové zájemce.

Ilustrační foto.

Atletka Natálie Krubová přivezla stříbro

Beroun - Severočeský Jablonec hostil Mistrovství ČR žactva v atletice. Oddíl TJ Lokomotiva Beroun reprezentovali jen čtyři závodníci, ale vedlo se jim velmi dobře. Stříbrnou medaili si ve skoku o tyči za výkon 323 cm odvezla z Jablonce nadějná berounská tyčkařka Natálie Krubová, která si tím zároveň zajistila místo v české reprezentaci.

S praporem Tygřice zapózovaly atletky Lokomotivy s dalšími úspěšnými celky.

Berounské atletky z Hradce přivezly stříbro

Hradec Králové - Na Mistrovství Čech družstev juniorů a juniorek se kvalifikovalo kromě berounských atletek, které ovládly Přebor Středočeského kraje, i dalších 12 týmů, většinou vítězů krajských přeborů.

Ilustrační foto.

Studenti společně darovali krev

Stříbro - Poprvé si studenti Gymnázia a obchodní akademie ve Stříbře vyzkoušeli, co obnáší darování krve. Iniciativa přišla z Rady studentů a kromě žáků školy se akce zúčastnili také zástupci z pedagogického sboru.

Hokejbalistky sehrály zajímavý turnaj v Prachaticích.

Hokejbalistky mají stříbro

Prachatice - Hokejbalová aréna v Prachaticích byla dějištěm turnaje regionálních výběrů žen, kterého se zúčastnila děvčata z Jihočeského, Pardubického, Moravskoslezského a Jihomoravského kraje.

Ilustrační foto.

Zloděj ukradl volební banner

Stříbro - Dva volební bannery zmizely v noci ze středy na čtvrtek z objektu v centru Stříbra. Reklamní plachty patřily stříbrskému sdružení nezávislých kandidátů.

Ilustrační foto

V anketě infocenter zvítězila Kutná Hora. Stříbro má Slaný, bronz získal Mělník

Střední Čechy - Vyhlašovatelé prestižní ankety Informační centrum roku, jimiž jsou Asociace turistických informačních center České republiky (A.T.I.C. ČR) ve spolupráci s Vydavatelstvím KAM po Česku, oznámili vítěze letošní ankety. Zlatou příčku tak díky hodnocení veřejnosti obsadilo Infocentrum v Kutné Hoře na Palackého náměstí, stříbrnou pozici získalo slánské Infocentrum Pod Velvarskou branou a bronz náleží Turistickému informačnímu centru Mělník.

Kategorii mladších žaček ovládla členka Laguny Patricie Chalupová (uprostřed) a bronz pak brala Lucie Gašperiková (vpravo).

Mladí ploutvaři Laguny prokázali formu

Středoevropský pohár mládeže 2018 v plavání s ploutvemi pokračoval před nedávnem třetím kolem ve Zlíně, kde se představilo 99 vybraných závodníků z České republiky (Nový Jičín, Přerov, Zlín), Slovenska (Zvolen) a Polska (Jastrzebie-Zdroj).

Stříbrští horníci v Pezinku.

Horníci byli na Slovensku

Stříbro, Planá - Hornické spolky ze Stříbra a z Plané reprezentovaly společně s dalšími spolky z různých zemí na setkání hornických a hutnických cechů ve slovenském Pezinku.

Ilustrační foto.

Rychle to uteklo, říká starosta

Stříbro - Premiérové období ve funkci starosty uzavírá ve Stříbře Karel Lukeš. Jak sám říká, čtyři roky mu utekly strašně rychle.

Stříbro pro družstvo nejmladších atletek.

Stříbro pro družstvo nejmladších atletek

Jičín - Na jičínském atletickém stadionu se konalo za podzimního počasí krajské finále přeboru družstev nejmladšího žactva Libereckého kraje (ročníky narození 2007 a mladší). Mezi devět nejlepších družstev dívek a stejný počet družstev chlapců si v základní části soutěže vybojovala postup obě jičínská družstva.

Ilustrační foto

Neposlušný řidič je ve vazbě

Stříbro - Ve vazbě skončil čtyřiadvacetiletý muž, který opakovaně řídil automobil, ačkoliv má soudem zakázáno řídit jakékoliv motorové vozidlo až do roku 2021.

Tým Kachny Příbram získal na letošním MČR juniorek ve frisbee stříbrné medaile.

Příbram je špičkou ve frisbee! Juniorky letos získaly stříbro

Příbram – Mnozí z vás znají frisbee jako volnočasovou aktivitu, při které si užijete spoustu zábavy. Ovšem jedná se také o sport, který v dnešní době stále více nabírá na popularitě. Výjimkou není ani Příbram, kde byl před dvěma lety založen speciální oddíl, který letos dokonce přivezl stříbrnou medaili z republikového šampionátu juniorek.

Ilustrační foto

Hlavní ocenění získal Jakub Šedivý

Stříbro – Jubilejní pětadvacátou výstavu králíků, holubů a drůbeže uspořádali stříbrští chovatelé ve svém areálu v Mánesově ulici. Výstavu doplnili expozicí okrasného ptactva.

Volejbalová kvalifikace na Mistrovství Evropy juniorů do 20 let mezi Českou republikou a Řeckem. Lukáš Vašina má číslo 11.

Skákat jako Hudeček. Volejbalový klenot Vašina si klade nejvyšší cíle

Mluví se o nich jako o výjimečné generaci. Takové, která by mohla český volejbal vrátit zpět na výsluní. Očekávání vzrůstají úměrně s počtem medailí – zlatem z mistrovství Evropy kategorie do osmnácti let a stříbrem mezi dvacetiletými. Zvládnou ovšem junioři přechod mezi dospělé? Neprostojí dobu zrání ve čtverečku určeném pro náhradníky?