Kreativ

ŠTÍTEK: stříbro

Turnaje ve stolním tenise v Rožmberku se účastnila dvacítka hráčů.

Rožmberský turnaj v ping-pongu přilákal i přespolní

Rožmberk nad Vltavou - Rožmberští uspořádali o víkendu v tělocvičně turnaj ve stolním tenise, na který se přihlásili nejen Rožmberáci a Přízeřáci, ale i hráči z Vyššího Brodu, Českého Krumlova nebo až Českých Budějovic.

Horvát na stupních vítězů (uprostřed)

Horvát získal pro Severku zlato

V Novém Městě na Moravě se sešli minulý víkend orientační lyžaři a šumperská Severka zde měla své zástupce. Hlavním závodem bylo mistrovství České republiky ve sprintu, které bylo na programu v sobotu.

Přijetí horníků v Bratislavě.

Stříbrské horníky přijal slovenský prezident

Stříbro – Přijetí u prezidenta Slovenské republiky Andreje Kisky se zúčastnili členové Hornicko historického spolku Stříbro. Setkání se uskutečnilo v prezidentském paláci v Bratislavě.

Ilustrační foto.

Odešla dlouholetá předsedkyně organizace

Tachov – Řady Svazu tělesně postižených opustila ve druhé polovině minulého týdne Věra Hasoňová, která byla přes dvacet let předsedkyní Místní organizace Svazu tělesně postižených v Chodové Plané.

Šperky? To jsou amulety s ukrytými příběhy, říká zlatník z Jedovnic Ondřej Chalupa.

Šperky? To jsou amulety s ukrytými příběhy, říká zlatník

Jedovnice /FOTOGALERIE/ - Zlatnictví má v rodině Ondřeje Chalupy z Jedovnic tradici. Věnovali se mu jeho děda i máma. Jako kluk strávil v dílně spoustu času a pomáhal při výrobě šperků. Vystudoval však průmyslovou školu a pracoval jako technolog ve strojírenství. Nakonec si přesto udělal výuční list a vsadil na nové povolání. „Rozhodl jsem se pro krok do neznáma a začal jsem se autorskému šperku věnovat naplno,“ říká pětatřicetiletý muž.

Předání šeku.

Stříbrští strážníci podpořili onkologické oddělení

Stříbro – Symbolický šek na patnáct tisíc korun předali strážníci Městské policie Stříbro společně se starostou města Václavem Votavou ve Fakultní nemocnici v Plzni. Částka je určena pro hematoonkologicky nemocné děti.

Mistrovství České republiky v cyklokrosu na Holých Vrších.

Boroš obhájil, Štybar čtvrtý

Holé Vrchy /FOTOGALERIE/ - Na těžké rozměklé trati s pověstnými šestnácti schody do nebe obhájil titul cyklokrosového mistra České republiky na Holých Vrších Michael Boroš. Za ním dojeli Tomáš Paprstka a Jan Nesvadba. Čtvrté místo pak obsadila největší hvězda závodu Zdeněk Štybar. Mezi ženami byla opět nejrychlejší Pavla Havlíková. Stříbro brala Jana Czeczinkarová a bronz Kamila Janů.

Sedmdesátikilový Cartago se nechal zachytit při své oblíbené činnosti. Fotografie vynesla autorovi stříbro v mezinárodní soutěži.

Fotografie dogy dobývá Japonsko

Tábor/Tokio – Fotografie, jež obsadila druhé místo na mezinárodní soutěži Tokio International Awards 2018, vznikla nedaleko táborské Střelnice.

Z nehody autobusu ve Stříbře.

Opilý řidič narazil do autobusu a ujel

Stříbro – Do autobusu plného cestujících narazil v pátek večer ve Stříbře řidič osobního auta, který byl namol opilý. Od nehody ujel, ale podařilo se jej zastavit už po několika minutách.

Ilustrační foto

Mýtský dorost útočí na prvenství

Mýto – Skvělou výchozí pozici před startem jarní části sezony chtějí využít fotbaloví dorostenci Slavoje Mýto. V polovině sezony jsou na špici krajské soutěže, ovšem s minimálním náskokem před Kralovicemi a plzeňským Slavojem.

Ilustrační snímek.

Nejvíce na komunikace

Kladruby – Komunikace jsou největší položkou rozpočtu města Kladrub pro letošní rok.

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková

Další úspěch na mistrovství Evropy. Sáblíková bere ve víceboji stříbro

Rychlobruslařka Martina Sáblíková vybojovala na mistrovství Evropy ve víceboji v Collalbu stříbrnou medaili. Po pátečním programu obsazovala čtvrté místo, v sobotu přišel posun. Po patnáctistovce se dostala na třetí místo a jasně nejlepší čas v posledním závodu na 5000 metrů jí nakonec přinesl celkovou druhou příčku.  

Ilustrační foto.

Benešova ulice bude už jen jednosměrná

Stříbro – Dopravní opatření v centru města zavedli tento týden ve Stříbře. Týká se Benešovy ulice, přesněji pěší zóny, která tvoří výraznou část ulice.

Ilustrační foto.

Elektroodpad nad zlato. Nový zákon má zlepšit jeho třídění

Chcete se zbavit staré ledničky nebo mikrovlnky? Šance, že poslouží při vzniku nových spotřebičů, brzy vzrostou. Přispět by k tomu měl nový zákon o vybraných výrobcích s ukončenou životností. Připravuje jej ministerstvo životního prostředí a brzy jej chce dát do meziresortního připomínkového řízení.

Parfém Krasnaja Moskva, který se objeví ve filmu Jan Palach.

Ve filmu Jan Palach uvidíte i vzácný parfém sběratelky ze Stříbra

Stříbro – Krasnaja Moskva se jmenuje parfém, který dostane Zuzana Bydžovská od svého filmového syna Jana Palacha po jeho návratu ze Sovětského svazu. Tvůrcům filmové novinky o Janu Palachovi ho zapůjčila sběratelka Hana Štollová ze Stříbra. Kdysi se těmto parfémům říkalo 'moskevské duchy'.

Úspěch se stříbrným leskem. Basketbalisté Jiskry Domažlice U11 (na archivním snímku hráči v bílých dresech) obsadili na Christmas Cupu druhé místo. Vyhrály Klatovy.

Mladí basketbalisté vybojovali v Plzni stříbro

Plzeň, Domažlice – Konec roku si mladí basketbalisté domažlické Jiskry zpestřili sedmým ročníkem Christmas Cupu, třídenním mládežnickým turnajem mezinárodního charakteru v Plzni. Do západočeské metropole se v barvách chodského celku vypravily celky U11 a U14.

Ilustrační foto.

Obě města se zaměří na silnice

Stříbro, Planá - Desítky milionů korun investuje v letošním roce město Stříbro do budování a oprav komunikací, školky a přípravy parcel pro rodinné domy.

kapela Bloodcreek.

V Domažlicích se chystá thrashmetalová rychta

Domažlice – Po tradičním punkovém nářezu v podání kapel Čtvrt na smrt, AdolphoGang, Velký Voči a Sticx nebo tradiční vánoční bitvě v poezii naživo mezi Plzní a Chodskem a tzv. Slam Poetry se v domažlickém klubu Moskyto Bar odehraje tentokrát neobvyklá thrashmetalová show.

Prohlídková štola Lehnschafter je jedno z nejstarších důlních děl.

Štolou Lehnschafter bude provázet havíř v dobovém obleku

Mikulov – Hledáte tip na výlet? Prohlídková štola Lehnschafter je jedno z nejrozsáhlejších a nejstarších důlních děl ve svazích krušnohorské obce Mikulov. A na tento víkend připravili její provozovatelé netradiční akci.