Kreativ

ŠTÍTEK: stříbro

Otevřený krajský turnaj Grand Prix C kategorie staršího žactva U15 v Českých Budějovicích.

Patrik Fuciman bral v silné konkurenci stříbro

České Budějovice – Krajský otevřený badmintonový turnaj jednotlivců Grand Prix C kategorie staršího žactva do 15 let přilákal na kurty budějovické sokolovny pětačtyřicet hráčů z celého Česka.

Ilustrační foto

Zloděj chtěl vzít hlavně potraviny

Stříbro – Odejít bez zaplacení, navíc s batohem plným různých potravin chtěl čtyřiatřicetiletý muž v jedné prodejně ve Stříbře. Byl však zadržen a skončil v rukou policie.

Ze studentského Majálplesu.

OBRAZEM: Studenti mávali blížícímu se máji

Stříbro - Blížící se májové období přivítali studenti Gymnázia a Obchodní akademie Stříbro již tradičním Majálplesem, který se uskutečnil v zaplněném sále kulturního domu.

Ilustrační foto

Chovatelé opravují klece

Stříbro – Vybavení svých vystavovacích hal modernizují v současné době stříbrští chovatelé.

Turisté, ilustrační foto.

Pokažené oslavy. Jubileum českých turistických tras ovlivňuje kůrovec

Kůrovec kazí už i pěší turistiku a znehodnocuje rodinné stříbro, jímž dlouhá léta byl systém turistického značení zavedený Klubem českých turistů. Právě v letošním roce si Klub českých turistů (KČT) připomíná kulatých 130 let od vyznačení první turistické trasy na území současné České republiky, dopad kůrovcové kalamity není právě vítaným gratulantem.

Ilustrační foto.

Ptali se hlavně na parkovací místa

Stříbro – Spokojenost se zájmem veřejnosti vyjádřila stříbrská radnice v souvislosti s návrhem budoucí podoby plaveckého bazénu a nového sportovně rekreačního areálu. Ten představila poprvé oficiálně veřejnosti.

Ilustrační foto.

Koulová získala cenné stříbro

Veselí nad Moravou, Břeclav – Při závodech moderních gymnastek ve Veselí nad Moravou se představily i závodnice SK MG Břeclav.

Vedoucí domova Jana Středová.

Domov pro seniory musí sehnat nový kotel

Stříbro – Několik měsíců má Domov pro seniory svatého Jana Pavla II. ve Stříbře na to, aby sehnal nový kotel a mohl svým obyvatelům obstarat v příští zimě teplo.

Kateřina Mičková (s číslem 241) zahájila novou aquatlonovou sezonu výborně.

Aquatlonistka Mičková zahájila nový ročník stříbrem

České Budějovice – S příchodem aprílového počasí se o slovo přihlásil také první závod nového ročníku Českého poháru v aquatlonu, sportu, který kombinuje plavání a běh. V Českých Budějovicích se před polovinou března v kategorii starších žákyň představila Kateřina Mičková z Fryšavy pod Žákovou horou, která reprezentuje Triathlon team Tábor. A vedla si výborně, když vybojovala druhé místo.

Ilustrační foto.

Stříbro už střádá na krytý bazén

Stříbro – Prozatím pětatřicet milionů korun má město Stříbro na plánovaný krytý bazén. To je přibližně čtvrtina částky, kterou by na plavecký areál potřebovalo.

Václav Votava (ČSSD)

Votava se rozhodl, funkci v parlamentu bere

Stříbro – Složit poslanecký mandát se před časem rozhodl poslanec Milan Chovanec (ČSSD). Jako první náhradník by jej měl nahradit Václav Votava (ČSSD), který byl dlouholetým poslancem a zároveň předsedou rozpočtového výboru.

Převzetí daru se zúčastnila staniční sestra Yveta Kubincová s vedoucí lékařkou Denisou Štruncovou.

Stříbrští záchranáři si vylepšili zázemí

Stříbro – Členové Zdravotnické záchranné služby ve Stříbře si v úterý převzali novou televizi a dvě pohodlná kancelářská křesla. Dar jim předali zástupci firmy RSF Elektronik, která je dlouhodobým podporovatelem stříbrských záchranářů.

Večer slam poetry ve Stříbře.

Premiéra slam poetry ve Stříbře se vydařila

Stříbro – Stále populárnější umělecký směr nazvaný slam poetry, tedy pódiový přednes poezie s prvky divadelního herectví a bodovaný náhodně vybranými diváky, mohli v pátek večer navštívit zájemci ve Stříbře.

Z života studentské firmy.

FOTO: Studenti se snaží, i když ví, že firma zanikne

Stříbro – Nepotřebné oblečení dokáží zužitkovat studenti třetího ročníku Obchodní akademie Stříbro. V rámci studií totiž založili studentskou firmu a zabývají se výrobou kuchyňských potřeb z recyklovaného materiálu a kuchařek.

Žatečtí plavci v Plzni

Šest zlatých Balona a Bešíkové. Mají formu!

Plzeň – Západočeský pohár v Plzni se žateckému oddílu Jazzmani povedl parádně. Mezi širší republikovou špičkou a závodníky z Polska a Slovenska zářili především zkušení Balon s Bešíkovou, kteří byli devětkrát na stupních vítězů.

Tříkrejcar nalezený ve sklepě stříbrského kláštera.

Úklid sklepa odhalil vzácnou minci

Stříbro – Malý poklad našli pracovníci Městského muzea ve Stříbře při úklidu sklepních prostor. Najednou se totiž ve sklepě objevila stříbrná mince ze 17. století.

Prohlídková trasa s krytem civilní obrany.

Vojska jsou tady. Chodbami zní hlášení, ze kterého mrazí

Jihlava – Místností se rozléhá rádiové hlášení, které oznamuje překročení státních hranic vojsk Varšavské smlouvy. Plynové masky, měřáky radiace a zamoření vzduchu i filtry vzduchu na svém místě trpělivě čekají, jestli se rozpoutá válka mezi mocnostmi Západu a Východu.

Naděje. Miroslav Drozen (vlevo) a Jan Svoboda.

Na začátku kariéry. Mladíci z Lužin okukují mazáky a zbrojí na Zlín

Takovou generaci už český volejbal dlouho neměl. A pražské Lvy může jen těšit, že i oni mají mezi šampiony své zástupce. Smečaři Jan Svoboda a Miroslav Drozen přivezli zlato z mistrovství Evropy kadetů v roce 2017. Prvně jmenovaný získal na podobné úrovni ještě jeden cenný kov. V Haagu se v roce 2018 radoval z juniorského stříbra. Teď se oba perou o minuty na extraligových palubovkách.

Představili se i domácí Spheres.

Metalový večer potěšil

Stříbro – Rockový večer s kvalitní metalovou hudbou mohli zažít návštěvníci sálu hotelu Branka ve Stříbře.