Kreativ

ŠTÍTEK: stříbro

Ilustrační foto.

Rybáři dnes míří k vodě za Mýtem

Mokré žně začínají plnit sádky živým stříbrem. Dnes, tedy v úterý 15. října se zase loví, a to Mýtský (Podmýtský) rybník o rozloze zhruba patnácti hektarů.

Anežka Paloudová.

Anežka Paloudová přivezla ze Španělska světový titul a stříbro

Ve španělském La Seu d´Urgell se konalo mistrovství světa ve slalomu a sjezdu na divoké vodě. Na šampionátu samozřejmě nechybělo ani české reprezentační družstvo, které patří mezi favority v těchto vodních disciplínách. Český Krumlov zde velmi úspěšně reprezentovala Anežka Paloudová, která vybojovala titul mistryně světa v hlídkách a individuální stříbro.  

Sedlčanský tým Big Shock Racing skončil na Rallye du Maroc na druhém místě.

Macíka na cestě za stříbrem nezastavil defekt ani špatná převodovka

/FOTOGALERIE/ Nejdříve defekt, pak problémy s převodovkou, které sebraly veškeré šance na vítězství. Martin Macík zažil během posledního marockého testu před Dakarem 2020 pořádně horké chvilky. Přesto se nevzdal a závod dokončil, navíc na stupních vítězů, když dojel na celkovém druhém místě. „Byl to očistec, neskutečná rozbíječka. Dlouho jsem nezažil tak šílené etapy. Jsme dost zničení a kamion taky. Trať byla tvrdá, udrncaná, dlouhá. Ale jsme strašně rádi, že jsme to všechno zvládli,“ ulevil si pilot kamionu sedlčanského týmu Big Shock Racing.

Vzpěrači Zlína přivezli z Polska stříbro a bronz.

Vzpěrači Zlína přivezli z Polska stříbro a bronz

Na bramborovou medaili dosáhli siláci Sokola Jižní svahy Zlín-5 na vzpěračském klání v polské Swidnici. „Zde jsme soutěžili na dvou frontách – v kategorii žáků a juniorů do 17 let,“ upřesnil šéftrenér zlínského klubu Jaroslav Janeba.  

V Českém Krumlově se prosadili favorité. Hrál se turnaj v badmintonu.

Oblastní přebor hráčů do devatenácti let

V Českém Krumlově se konal oblastní přebor badmintonistů do 19 let – OPJ U19. Tituly přeborníků si rozebrali hráči Sokola ČB a SK Badminton ČK. Nejúspěšnějším hráčem turnaje byla Linda Šmikmátorová, (ČK)která získala titul ve všech disciplínách, Adam Ječmínek (ČK), který získal 2x zlato a 1x stříbro a Daniel Dvořák (ČB) – 1x zlato, 2x stříbro.

Radost brněnského Olympu ze stříbrných medailí.

Nečekaná radost. Juniorské atletky Olympu vybojovaly stříbro na evropském poháru

Brno – Velký úspěch brněnské atletiky. Sportovci Olympu vybojovali stříbrnou medaili na Evropském poháru juniorských družstev ECCCJ známém též jako Pohár mistrů, který se uskutečnil v portugalské Leirii. „Jedná se o jeden z největších úspěchů našeho klubu v historii. Už jsme sice dvakrát zvítězili, ale tentokrát vše bylo jiné, nečekané a nejvíc se srdcem. Chvíli jsme byli beze slova a pak jsme zahájili velké oslavy přímo na stadionu,“ pravil hrdě Tomáš Vojtek z Olympu.

V neděli pořádá AMK Stříbro finále západočeského přeboru v motokrosu.

Motokros ve Stříbře

Stříbro – Pošesté za sebou se na Terénu sv. Petra ve Stříbře uskuteční finále krajského přeboru v motokrosu, který se letos jede pod názvem Kovošrot Nepomuk Západočeský přebor 2019.

Roman Zelenka v soutěžní zátěži.

Powerlifter Roman Zelenka přivezl stříbro ze šampionátu Čech

Slánský rodák působí v kladenském klubu Dream Body Fitness. Ve věku 23 let “jede” poslední sezónu mezi juniory a připravuje se na přechod do mužské kategorie. Povídali jsme si o silovém trojboji, strongmanech i o fanshopu hokejových Rytířů.

Libor Tmej používá malý užitečný vynález – zubařským zrcátkem se dívá na houbu zespodu, aby viděl, zda má lupeny, nebo rourky a póry.

Mykolog Libor Tmej: S houbami je to stále horší. Vítězí ty, které snášejí stres

Houbařství je vášeň, která se u nás dědí z generace na generaci. Jako rodinné stříbro se předává znalost „tajných“ míst, kde zaručeně rostou i při největším suchu; do pokladnice rodinných legend se ukládají historky o kuriózních nálezech. „V posledních letech je to ale bohužel s houbami stále horší,“ řekl Týdeníku Květy mykolog Libor Tmej z Brandýsa nad Orlicí.

Ilustrační fotografie.

V centru je málo míst k parkování

Moderní koncepci, která by řešila možnosti zaparkování nejen v centru města, ale také na sídlištích, chce v dohledné době připravit město Stříbro.

5. závod extraligy na ploché dráze vyhrál ve Slaném Interteam před domácí AK 3ton (na snímku), Markétou Praha a Pardubicemi.

Slánští slaví stříbro, k titulu jim chyběl jediný bod

Letošní tuzemská nejvyšší soutěž plochodrážních družstev dospěla ve středu do svého cíle. Svítkovský plochodrážní stadion v Pardubicích se stal dějištěm závěrečného klání o poslední extraligové body, které měly rozhodnout, kdo ze tří kandidátů na mistrovský titul bude po poslední jízdě bude pyšnit mistrem ČR. Stala se jím nakonec pražská Markéta, hned za ní pak skončil AK 3ton Slaný.

Litvínovská plavkyně Kamila Javorková.

Javorková nestačila v Chomutově jen na olympioničku Kubovou

Dlouhodobě špičkovou formu vykazuje litvínovská plavkyně Kamila Javorková. Dokázala to i teď při Velké ceně Chomutova. V hlavní disciplíně 200 m polohový závod vybojovala patnáctiletá Javorková stříbro, když zlato brala olympionička a jedna z nejlepších českých plavkyň Simona Kubová (dříve Baumrtová).

Ilustrační foto.

Stříbro prodá desítky parcel

Prodej dvaačtyřiceti nových stavebních parcel definitivně schválili stříbrští zastupitelé. Jedná se o pozemky pro výstavbu rodinných domů v lokalitě zvané Za stadionem, na kterých město v minulých měsících připravilo inženýrské sítě.

Chrudimští profesionální hasiči získali stříbro na mistrovství ČR v poskytování první pomoci

Chrudimští hasiči získali stříbro na mistrovství ČR v poskytování první pomoci

V pondělí 9. září v 9 hodin odstartoval čtvrtý ročník celostátní soutěže profesionálních hasičů v poskytování první pomoci. Letos byl za pořadatele zvolen Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje, který pro reprezentační družstva ze všech krajů připravil v Mělníku a jeho okolí celkem čtrnáct věrohodných modelových situací.

Stříbro představilo reprezentativní publikaci

Stříbro představilo novou reprezentativní publikaci

Stříbro – Knihu plnou fotografií, která představuje nejen město a jeho zajímavosti, ale také život mnoha místních spolků, pokřtili v přednáškovém sále Městského muzea autoři a představitelé Stříbra.

Domažlice B (v modrém) porazily Stříbro (ve žlutém) ve šlágru 4. kola KPM těsně 2:1.

Šlágr vyzněl lépe pro Jiskru. Nýrsko je už druhé

Plzeňský kraj – Fotbalisté domažlického béčka zvládli sobotní šlágr 4. kola krajského přeboru a na domácí Střelnici porazili Stříbro 2:1. Na druhé místo i díky zaváhání Baníku poskočili borci Nýrska, kteří naopak deklasovali Nepomuk 5:1.

ilustrační foto

Tip Deníku: Chovatelská výstava

Stříbro - V chovatelském areálu v Mánesově ulici ve Stříbře 7. září uskuteční 26. výstava králíků, holubů a drůbeže, doplněná expozicí okrasného ptactva.