Kreativ

ŠTÍTEK: svoboda

Vozidlo svědků loupeže ve Švandově divadle.

Dokonalý zločin se nekonal. Policie dopadla lupiče ze Švandova divadla

/VIDEO/ Další pomyslný zářez na pažbě si mohou udělat pražští kriminalisté. Minulý týden se jim podařilo zadržet dva výtečníky, kteří mají na svědomí přepadení vrátného ve Švandově divadle a následnou krádež trezorů. Z trestných činů loupež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku obvinili dva muže ve věku 46 a 48 let. Těm v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let. Oba jsou nyní stíháni na svobodě.

Ilustrační foto

Dopadli pachatele přepadení i sériového zloděje

Mladá Boleslav - Další úspěchy si může za minulý týden připsat mladoboleslavská policie. Prvním z nich je dopadení muže z Mladé Boleslavi, který se dne 6. října tohoto roku dopustil loupežného přepadení čerpací stanice v obci Sukorady. Dvacetiletý pachatel si přitom počínal s nebývalou bezohledností, jak dotvrzuje policejní mluvčí Lucie Nováková.

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: Obrana svátku

Od 17. listopadu 1989 uplynulo hodně času a v tom čase se hodně změnil svět. Proto se vliv tohoto svátku na naši současnost bagatelizuje. Anebo naopak přeceňuje. Lepšímu porozumění historie by prospělo, kdybychom na tento zásadní moment našich dějin nepohlíželi optikou vítězů a poražených a kdybychom se tolik pateticky nezaklínali vybojovanou svobodou a demokracií.

Ilustrační foto.

Závěr Jevanům vůbec nevyšel

Zvole – Závěr podzimní části fotbalistům Jevan nevyšel. Poslední tři kola v I. B třídě skupiny D prohráli. Naposledy ve Zvole 1:5.

17. listopad uctili v sobotu 17. listopadu 2018 ve Zlíně společně, spojilo se na to hned několik institucí dohromady. Mimo jiné městem prošel také průvod.

Díky, že můžeme. Průvod ve Zlíně připomněl 17. listopad 89

VIDEO / FOTOGALERIE / Studenti UTB nezapomínají. Díky, že můžeme. I s takovými transparenty prošel v sobotu několikasethlavý průvod krajským městem. V rukou mnozí lidé drželi zapálené svíce a všichni si tak připomněli události 17. listopadu 1989 i 1939.

Hokejová extraliga: Mountfield HK - HC Kometa Brno.

Návrat vítěze: Smoleňák zase pálí

Hradec Králové /FOTO/ - Na jaře v hokejovém play off válel. Dal celkem čtyři vítězné góly. Je to typ do mely před bránou, rozdá i dostane. Radek Smoleňák se v minulém týdnu znovu vrátil do Hradce a zase ukazuje, jak mu místní prostředí sedí.

Shromáždění k výročí Sametové revoluce na náměstí Republiky v Plzni.

OBRAZEM: Proč nepokládat věnce o půlnoci

Plzeň – "Žij tak, abys nemusel pokládat pietní věnce o půlnoci," řekl na setkání k 17. listopadu hejtman Josef Bernard (ČSSD). Dodal, že uplynulých 100 let nás přesvědčilo o tom, jak je jednoduché a rychlé ocitnout se z míru ve válce, ze svobody v totalitě, z naděje v beznaděj. "Nedopusťme vrácení totality, braňme se!" vyzval lidi.

Festival svobody ve Vrchlabí.

Festival svobody ve Vrchlabí: Do koše Babiše i Miloše

Vrchlabí - Také v letošním roce se konal ve Vrchlabí 17. listopadu malý Festival svobody k připomenutí toho, že právě před 29 lety vykročili Češi, tehdy ještě spolu se Slováky, na cestu z normalizované totality do svobodné demokratické společnosti.

Více než padesát lidí se sešlo v sobotu 17. listopadu v Městských sadech u pomníků obětem komunismu.

Ústečané vzpomínali na listopad 1989

Ústí nad Labem - Více než padesát lidí se sešlo v sobotu 17. listopadu 2018 v 16 hodin v Městských sadech u pomníků obětem komunismu. Položili květiny u sochy ženy od Olbrama Zoubka, ze svíček vytvořili srdce pro Václava Havla.

Předvánoční akce v Teplicích. Pohádka a slet andělů v rámci rozsvícení vánoční výzdoby Galerie Teplice.

OBRAZEM: Centrum Teplic bylo v sobotu večer pohádkové

Teplice - Příběh o nebi a pekle v podání Divadla V Pytli Petra Stolaře v Teplicích ukončil slet andělů, kteří na náměstí Svobody snesli kouzelný klíč k zámku vánoční výzdoby Obchodního centra Galerie.

Předseda ČSSD Jan Hamáček a premiér Andrej Babiš

Hamáček není pro pád vlády. ČSSD ale teprve rozhodne

Předseda ČSSD a vicepremiér Jan Hamáček by teď pro opoziční návrh na vyslovení nedůvěry vládě nehlasoval. V České televizi dnes také řekl, že opozice nemá plán pro případ pádu kabinetu. Pokud ČSSD odejde z vlády, nahradí ji hnutí Svoboda a přímá demokracie, uvedl. Zdůraznil však, že ČSSD o svém stanovisku teprve rozhodne. Předsednictvo strany se stejně jako poslanecký klub sejde zřejmě ve středu, řekl. Do pátku strana definitivně oznámí svůj postup.

Oslava svátku 17. listopadu na brněnském náměstí Svobody.

Náměstí Svobody zaplnily tisíce lidí. Vzpomínalo se na sametovou revoluci

Brno /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Kde domov můj, kde domov můj. Brněnským náměstím Svobody se v sobotu po páté hodině odpoledne rozeznívá nejprve česká a poté i slovenská hymna. Spolu s lidmi z pódia si ji broukají tisíce přihlížejících. Na náměstí se schází, aby si připomněli události sedmnáctého listopadu 1989.

Bojovník. David Kuboš v akci.

Chtěl bych být pravák, směje se "kluk pro všechno" Kuboš

/ROZHOVOR/ Ten výdech snad zaslechly celé Lužiny. Notné komplikace si připravili volejbalisté pražských Lvů v osmém kole extraligy. Nad Odolenou Vodou brzy vedli 2:0 na sety a zdálo se, že je nikdo nezastaví. Jenže ouha, ztratili koncovku třetí sady a tu čtvrtou doslova zbabrali. Ve chvíli, kdy stáli na pokraji porážky, předvedli hru na hranici obětování. A po tiebreaku se přeci jen smáli. 

Vlakem na Moldavu v Krušných horách

Na Moldavě se debatovalo o svobodě, vrcholí oslavy obnovení vlakové dopravy

Krušné hory - Na moldavském nádraží se v sobotu diskutovalo o demokracii, samostatnosti Katalánsky i vzniku ČSR. Na historické exkurzi do československých, ale i španělských dějin vystoupil moldavský zastupitel Michal Cuc, katalánský rezident původem z Česka Karel Čech a pravnuk veterána československých legií v Itálii Jakub Černý. Jejich vyprávění si poslechlo několik studentů z gymnázií v Teplicích či Mostě a mezi návštěvníky přednášky nechyběli ani turisté, kteří přijeli do hor vlakem na výlet.

Shromáždění občanů

Písečtí si připomněli události 17. listopadu

Písek – Den boje za demokracii a svobodu si připomněli občané v Palackého sadech nedaleko místa, kde se den po listopadových událostech v roce 1989 konalo první shromáždění svolané vznikajícím Občanským fórem.

Oslava 17. listopadu u kašny na Krakonošově náměstí v Trutnově.

Trutnov slavil listopad na náměstí, svíčky hoří i u Havlova Hrádečku

Trutnov - Na několika místech okresu se dnes konaly oslavy 17. listopadu 1989. Připomínka dne, který odstartoval v Česku pád komunismu, měla skromnější ráz, většinou s podobným scénářem: projevy řečníků, lidé s trikolorami na klopách zpívaly písně a státní hymnu, zapalovali svíčky a pokládali květiny.

Kristián Svoboda na trati.

Rekordní polohovka Kristiána Svobody, kompletní sbírka Kinterové

Jindřichův Hradec – Druhý den Plzeňských sprintů, patřících do Českého poháru plavců, zlepšila Terezie Kinterová (J. Hradec) po stovce a dvoustovce krajský rekord 14letých i v nejkratší disciplíně motýlku – na 50 metrů byla 21. výkonem 29,43 jako první 14letá na startu. V absolutní tabulce jihočeských žen je pátá.

Pietní akt ve Znojmě.

Znojmo si připomnělo události 17. listopadu. Poprvé za účasti studentů

Znojmo – Události 17. listopadu roku 1989 i roku 1939 a Mezinárodní den studenstva si v sobotu u památníku v Horním parku připomněli představitelé města Znojma, různých spolků a sdružení i studenti. Na pietním aktu zněly písně spjaté s listopadem 1989, zapalovaly se svíčky, zazněly hned tři proslovy a zpívala se hymna.

Andrej Kiska

Kiska: 17. listopad je nejdůležitějším dnem v moderních dějinách Slovenska

Události 17. listopadu 1989 si dnes připomněli i slovenští politici. Prezident Andrej Kiska se odpoledne společně s premiérem Peterem Pellegrinim zúčastnil kladení věnců k bratislavskému památníku připomínajícímu čtyři stovky lidí, kteří zemřeli při pokusu o útěk z komunistického Československa.

Jiří Drahoš.

Senátor Drahoš: Trestně stíhaný člověk nemá stát v čele vlády

Trestně stíhaný člověk nemá podle nově zvoleného senátora a neúspěšného prezidentského kandidáta Jiřího Drahoše stát v čele vlády. Drahoš to řekl novinářům předtím, než se za potlesku přihlížejících poklonil na Národní třídě památce 17. listopadu. Vysvětlení premiéra Andreje Babiše (ANO) v případě kauzy jeho syna podle Drahoše nepřispívá k uklidnění situace.

Na vzpomínkové akci k 17. listopadu se sešli na pražském Albertově studenti.

Studenti uspořádali tradiční pietní připomínku na Albertově

/FOTOGALERIE/ Studentské spolky uspořádaly tradičně pietní připomínku listopadových událostí z let 1939 a 1989 na pražském Albertově. Rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima vyjádřil přesvědčení, že dokud budou Češi jednotní, svobodu a demokracii uhájí. Podle předsedy Studentské komory Rady vysokých škol Michala Zimy by odkaz 17. listopadu let 1939 a 1989 neměl být potlačován nynější vyhrocenou politickou situací. Na Albertov přišlo několik set především mladých lidí, většina si na oděv připevnila stužky z trikolory. Pietního aktu se zúčastnili zástupci studentů i představitelé vysokých škol.

Vedení města u pomníku

Jablonec si připomněl 17. listopad

Jablonec n. N. - Slavnostní připomenutí 17. listopadu - Dne boje za svobodu a demokracii se konalo v pátek v Jablonci nad Nisou u pomníku Bojovníků za svobodu a obětem bezpráví v parku v ulici generála Mrázka. Vedle představitelů města, zastupitelů, policie i armády, se zúčastnila i skupina studentů obchodní akademie a široká veřejnost. 

Ilustrační foto.

Lhal v žádostech a dostal šest půjček a sedm úvěrů

Český Krumlov - Že se nevyplácí uvádět nepravdivé údaje při sjednávání smluv o půjčkách a úvěrech, zjistil sedmadvacetiletý muž z Českokrumlovska. Ale až poté, co mu bylo poskytnuto během pouhého půl roku šest půjček a sedm úvěrů.

Ilustrační foto.

Výkony roku z plaveckých Plzeňských sprintů

České Budějovice – V dalších závodech Českého poháru plavců Jihočeši několikrát opravili historické krajské tabulky nejlepších výkonů. Na výsledky nejočekávanější, na finále 200 metrů kraul, jsme ale čekali marně až do 19.23 hodiny…