Kreativ

ŠTÍTEK: svoboda

Ilustrační foto

Po muži chtěli drogy a peníze, pak ho v chodbě surově zbili

Rotava – V chodbě panelového domu napadl třicetiletý útočník muže, který se zrovna chystal na návštěvu k sousedovi. Byl u toho ještě mladistvý, který jistil dveře. Oba po něm požadovali drogy nebo peníze. Když jim odpověděl, že u sebe nic nemá, vrhli se na něj.

Zimní příprava: FK Slavoj Český Krumlov (zelené dresy) – SK Rudolfov 2:2 (1:1).

Slavoj na umělce pod zámkem v testu s Rudolfovem remizoval

Český Krumlov - Fotbalisté krumlovského Slavoje po prohře (1:3) v zápase s dorostem budějovického Dynama, ke kterému si odskočili ze soustředění na Složiště, sehráli druhý test zimní přípravy na umělce pod hlubockým zámkem.

Centrum spokojeného stáří Alzheimer Care ve Svobodě nad Úpou.

Spokojené stáří koupili od lázní za sto milionů

Svoboda nad Úpou - Nejdřív koupili loni v srpnu Léčebné lázně Bohdaneč za 384 milionů korun, teď Centrum spokojeného stáří Alzheimer Care ve Svobodě nad Úpou za 100 milionů. Kdo za ně dal takový balík?

V úterý 12. února bude přednášet Tomáš Machula, rektor Jihočeské univerzity na téma Hledání v dnešní společnosti.

Sedm týdnů o svobodě

České Budějovice - Již pošesté se bude v části Týna nad Vltavou v Čihovicích konat cyklus přednášek a koncertů zakončený poutí do Anežského kláštera s názvem Sedm týdnů se svatou Anežkou. Série příspěvků má za cíl oživiti kulturní a duchovní dění ve městě a uchopit témata spojená s odkazem sv. Anežky.

Krajská liga: Lev Benešov - Králův Dvůr.

Benešov tentokrát dvoubodový

Benešov /FOTOGALERIE/ – Jako hluchý do vrat bušili Lvi na branku Černého, ale královecký brankář držel pro hosty naději a nakonec pro svůj tým vychytal bod, jelikož hosté v závěrečné třetině dotáhli manko, které nabrali v prvních dvou třetinách.

Výstava fotografií Johana Bävmana Švédští tátové před zámkem ve Zlíně.

Švédové ukazují, jak zůstali s dětmi doma

Pětadvacet velkoformátových portrétů švédských otců, kteří se rozhodli zůstat se svými dětmi doma na rodičovské dovolené, dočasně obsadilo prostor v blízkosti zlínského zámku.  

Chrudimští futsaloví mládežníci se po roční pauze vrátili na stupně vítězů.

Juniorská liga futsalu: ERA-PACK těsně pod vrcholem

Hodonín - Juniorští futsalisté ERA-PACKu Chrudim slaví zisk stříbrných medailí v dvojnásobném podání, jen s trochu hořkou příchutí. Týmy do 19 i 17 let totiž až do závěrečného turnaje sahaly po kvalitních výkonech během celé sezony o mistrovské primáty.

První únorovou neděli se středočeští hasiči takřka nezastavili.

Během sněhové kalamity se hasiči změnili v dřevorubce

Střední Čechy /FOTOGALERIE/ – Likvidace popadaných stromů a ulomených větví – a znovu další stromy a ještě jednou stromy. Práce s motorovou pilou byla během nedělní sněhové kalamity hlavní náplní činnosti středočeských hasičů, kteří se prakticky nezastavili. Ať už šlo o profesionály, nebo příslušníky dobrovolných jednotek.

Trenér HFK Olomouc Jaromír Lukášek

HFK nestačil na Vyškov. Byla to škola, hodnotil kouč

Divizní fotbalisté 1. HFK Olomouc pokračují v přípravě na jarní část sezony. Trenéru Lukáškovi sice momentálně lehce komplikuje situaci rozsáhlá marodka, ta by se ale měla během následujících dní, maximálně týdnů začít vyprazdňovat.

Ilustrační foto

Čáslavští hokejisté nadělili Neratovicím deset branek

Čáslav - Nálož deseti branek si v neděli 3. února odvezli z čáslavského ledu hokejisté Neratovic. Gripeni zvítězili 10:1, přesto podle trenéra Topola nešlo o nejlepší výkon jeho svěřenců v základní části. Také díky tomuto vítězství si Čáslavští připsali vítězství v základní části krajské ligy.

Věra Jourová

Jourová odmítla Klausův nápad: EU nehodlá znárodňovat internetové firmy

Evropská unie nepřikazuje soukromým internetovým firmám, co mají či nemají mazat z internetu, pouze je žádá, aby dodržovaly zákony platné v členských zemích. Dnes to řekla komisařka pro spravedlnost Věra Jourová. Evropská komise (EK) si podle ní na rozdíl od Václava Klause mladšího a několika desítek dalších českých poslanců uvědomuje, že jde o soukromé subjekty.

Gólman Jan Ehrenberger pomohl Nejzbachu vyřešit rébus, kdo bude chytat proti Brnu.

Nejzbach překvapení nedopustil

Vysoké Mýto – Odskočit svému soupeři na větší bodový rozdíl byl jedním z hlavních cílů futsalistů Nejzbachu před zápasem 16. kola II. ligy skupiny Východ s Vlky Brno.

Momentka z utkání pražských Lvů s Jihostrojem. Českobudějovičtí byli úspěšnější, z Lužin si odvezli výhru 3:2.

Čtyři míče od senzace. Lvi obrali Jihostroj alespoň o bod

/FOTOGALERIE/ Rozporuplné pocity zažíval bezprostředně po utkání 18. kola extraligy s Českými Budějovicemi trenér pražských Lvů Tomáš Pomr. Lužinští volejbalisté vedli nad vedoucím týmem soutěže 2:1 na sety, v tiebreaku je pak od senzace dělily čtyři míče. „Teď jsem zklamaný, ale odehráli jsme kvalitní zápas. A ani bod není špatný,“ uvedl po prohře 2:3 kouč desátého celku tabulky.

Basketbal - Ilustrační foto

Nadějné vedení neudrželi

Hradec Králové - Prohrou na palubovce Brna zakončili basketbalisté Královských Sokolů základní část Kooperativa NBL.

Očkování, ilustrační foto.

Neočkované děti zřejmě nebudou moci ani do školky

Jižní Morava – Očkovat by se měli lidé dobrovolně, ne z nařízení státu, zní od alternativních školek a některých rodičů. Neočkované děti starší tří let totiž zřejmě nebudou navštěvovat kromě školek ani soukromá zařízení.

Ilustrační foto.

Naňák střílel jako zamlada

Neveklov – V pořadí osmé turnajové kolo Okresního přeboru futsalu přineslo několik překvapivých výsledků na úkor favoritů.

Ilustrační fotografie.

Za láhev piva hrozí vězení

Krnov - Od šesti měsíců až do tří let odnětí svobody nyní hrozí muži ve věku 36 let, který se před týdnem vrátil z vězení.

Z utkání BK Olomoucko vs. Dekstone Tuři Svitavy.

Olomoucko kouzla zbavené! Tuři dokonali pohádkovou základní část

Svitavy /KOOPERATIVA NBL/ - Čeho všeho se od tohoto týmu dočkáme? Jeho možnosti jsou v tuhle chvíli snad bez hranic. Svitavští Dekstone Tuři prožívají v nejvyšší soutěži neskutečné období, jejich herní pohoda z nich doslova stříká na všechny světové strany. A soupeři? Tak ti se nestačí divit. Jako v sobotním posledním zápase základní části Olomoucko.

NH Ostrava – BK Opava.

Divoké derby pro Opavu

Sobotní basketbalové derby v Ostravě nenudilo. Divočina na palubovce vyzněla lépe pro hostující Opavu, která vyhrála 120:108. Hlavní hvězdami byli rozehrávači Šiřinia s Kouřilem, prvně jmenovaný zaznamenal sedmatřicet bodů.

Ilustrační foto.

Vrchlabí vyhrálo duel ambiciózních, veze tři body ze Sokolova

Trutnov - Dvě těsné výhry si připsaly dva hokejové týmy z trutnovského okresu. Vrchlabí potvrdilo pozici lídra a vyhrálo na ledě Sokolova, který si stejně jako krkonošský tým dělá prvoligové ambice. Trutnov zvítězil v prodloužení nad týmem Řisut a dál drží naději na účast v druholigovém play-off.