Kreativ

ŠTÍTEK: Tančící dům

Natáčení filmu Ulovit miliardáře! v kavárně Slávia (zleva) herci Milan Šteindler, Josef Carda, režisér Tomáš Vorel, herci Miroslav Etzler, Ester Janečková a Tomáš Matonoha

Když Tomáš Vorel loví miliardáře

Praha - Kavárna Slavie, ráno. Židličky už zaplnili návštěvníci, ale sedí bez kávy a sklenek. Komparsisté filmu Tomáše Vorla Ulovit miliardáře dělají stafáž.

Novoroční ohňostroj v Jičíně.

Nový rok se zrodil v poklidu

Jičínsko - Vkročení do roku 2009 bylo na Jičínsku poklidné. Žádné velkolepé silvestrovské oslavy se nekonaly, a když, tak pouze v soukromí.

Ilustrační foto.

Na stránkách National Geographic je i Praha

Washington - Na oficiálních stránkách zeměpisné společnosti National Geographic www.nationalgeographic.com si lze prohlédnout reprezentativní záběry Prahy, pořízené několika mezinárodně uznávanými fotografy včetně českého rodáka Reného Jakla.

Zrekonstruované a rozšířené obchodní centrum Nisa v Liberci.

Obří obchod otevřel. Nabízí 160 prodejen i multikino

Liberecký kraj - /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Po bezmála půl roce od kompletního uzavření se v pátek 31. října návštěvníkům otevřelo zrekonstruované a výrazně rozrostlé obchodní centrum Nisa. Po více než dvojnásobném navýšení plochy má nyní status největšího nákupního komplexu na severu Čech.

Zrekonstruované a rozšířené obchodní centrum Nisa v Liberci.

Obří obchod otevřel. Nabízí 160 prodejen i multikino

Liberec /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Po bezmála půl roce od kompletního uzavření sev pátek 31. října návštěvníkům otevřelo zrekonstruované a výrazně rozrostlé obchodní centrum Nisa. Po více než dvojnásobném navýšení plochy má nyní status největšího nákupního komplexu na severu Čech.

Béda Plecháč.

Jičínský Tančící dům "žije"

Jičín - Jediný klub, ke se ve městě může bavit mladší i starší generace – Tančící dům, po delší přestávce opět ožívá.

Prostor u Zvonu

Bude galerie plzeňským Tančícím domem?

PLZEŇ - Jednou z dominant Plzně by se měla v budoucnu stát nová budova Západočeské galerie. Podle krajského radního Martina Baxy by se mělo jednat o špičkovou moderní architekturu, která by co do významu byla srovnatelná s pražským Tančícím domem.

PANKRÁC CITY - MEIER & AULICKÝ & PAPP, RADAN HUBIČKA

Tvář Prahy pro jedenadvacáté století

Praha - Přestože Galerie Jaroslava Fragnera je v letních měsících z důvodů rekonstrukce uzavřena, připravila pro návštěvníky lákavou výstavu nazvanou NEW FACE OF PRAGUE. Ta je ovšem instalována v Českém centru v Rytířské ulici na Starém Městě.

Václav Novák a Ladislav Otruba při koncertu v jičínském Tančícím domě.

Tančící dům pro hosty všeho věku

Jičín - Tančící dům v Denisově ulici (bývalý hotel Slávie) jednou za čtrnáct dní zařazuje do svého programu na první pohled kuriózní muzikantské duo.

Akce v Tančícím domě v jičínské Denisově ulici.

Akce Rock night for Exit

JIČÍN - Koncem září proběhla v Tančícím domě akce s názvem „Rock night of Exit“, kterou pořádala Oblastní charita Jičín za účelem propagace nízkoprahového klubu Exit a podpory začínajících kapel.

ASTRONAUT. Václav Jirsa se „podíval“ na Mars.

Hoši z Jindřichova Hradce absolvovali let na Mars

JINDŘICHŮV HRADEC - Řídit kosmickou raketu a vidět Rudou planetu se zřejmě poštěstí jen málokomu. Nic ale není nemožné a tento sen se splnil hned dvěma chlapcům z Jindřichova Hradce, a to Václavu Jirsovi ze Základní školy ve Štítného ulici v J. Hradci a Jakubu Písarovi z jindřichohradeckého gymnázia.

Vltava. Ilustrační foto.

S troubeckými hasiči se sešli ve stejné situaci, avšak na jiném místě

PRAHA - Trochu nostalgie přineslo kutnohorským vojákům setkání s hasiči z obce Troubky, kde útvar zasahoval v obdobné situaci v roce 1997. „Pomáhali jsme jim s logistickou podporou než se přesunuli do Hořína u Mělníka,“ zavzpomínal Michal Tivodar s tím, že „Troubky“ hned jely pomáhat postižené Praze.

František Gabriel.

Dopis čtenáře Františka Gabriela

JIČÍN - Musím se ohradit proti některým informacím, které se šíří o mé osobě kvůli koncertu Laca Decziho, který jsem původně chtěl uspořádat v Tančícím domě spolu se Štěpánem Zajíčkem a Radkem Veselým.

KOLONA AUT V RESSLOVĚ ULICI. Dopravní situaci včera dopoledne dosti zkomplikovalo uzavření ulice kvůli pietnímu aktu před chrámem Cyrila a Metoděje.

Zátarasy v centru města ochromily dopravu

NOVÉ MĚSTO - Krokemse sunoucí auta jedoucí od Hořejšího nábřeží a Jiráskova mostu, zpožděné tramvaje a autobusy. To je obvyklý pohled na pražské ulice v pondělí ráno. Včera byla kvůli uzavírce Resslovy ulice situace ještě vyhrocenější.

Newyorský trumpetista slovenského původu Laco Deczi.

Koncert Decziho bude v zámku

JIČÍN - Po týdenních tahanicích a plakátové válce je jasno. Americký skladatel a trumpetista Laco Deczi vystoupí v jičínském zámku dnes 15. června večer na svém jediném koncertu ve městě.

Newyorský trumpetista slovenského původu Laco Deczi.

Dvakrát jazzman Deczi v Jičíně

JIČÍN -Trumpetista Laco Deczi jezdí na turné po Česku vždy dvakrát ročně – na jaře a na podzim. Tento pátek díky dvěma nadšencům, Štěpánu Zajíčkovi a Radkovi VeselémU navštíví i Jičín.

Univerzitní centrum spěje k dokončení

Univerzitní centrum spěje k dokončení

ZLÍN - Poslední patro základní konstrukce Univerzitního centra ve Zlíně už bylo dokončeno. Dostavba této části komplexu KUC je oproti té kongresové, již má na starosti město, plánována asi o rok dříve, tedy na prosinec 2007.

Ilustrační foto

Přátelský rozhovor o genialitě

PRAHA - Kanadský architekt Frank Gehry je pro mnohé génius. Jeho stavby, jako například Guggenheimovo muzeum v Bilbau, vypadají víc jako sochy popírající zákony přitažlivosti než jako domy. Nedají se přehlédnout. Nedají se ignorovat. Jen si vzpomeňte na pražský Tančící dům.