Kreativ

ŠTÍTEK: tetování

Marek Tóth (tetování lýtko, pravé předloktí a celá levá ruka)

Lidé si spojují tetování s kriminálem, moje kérky vystihují, kdo jsem

Rakovník – Stalo se vám někdy, že jste se v létě na koupališti nebo třeba u moře otočili za potetovanými lidmi? Vzpomínáte si, co se vám tenkrát honilo hlavou? Bylo to hezký nebo děsný, přeplácaný, propracovaný, barevný, dětinský, zvláštní? Každý z nás má asi na toto téma jiný názor.

Ilustrační foto

Mladík se prý ztratil cestou do kostela

Praha - S žádostí o pomoc při pátrání po 23letém mladíkovi, kterého již od druhé poloviny dubna postrádají kamarádi, se ve čtvrtek obrátili na veřejnost pražští policisté.

Jiří Kovalčík.

V současnosti jsou tetovaní doktoři i právníci, akorát to mají schované

Vsetín /ROZHOVOR/ – Tetování po dlouhá léta vyvolává obdiv i velké pohoršení. Jiří Kovalčík svou několikaletou prací dokazuje, že tetování lze povýšit na umění. V loňském ročníku prestižní tetovací soutěže se mu podařilo zvítězit v kategorii Old/New School. Největší radost mu dělá, když ho lidé poznávají podle jeho autorských kousků, avšak výběr těchto motivů vyžaduje jistou dávku odvahy.

Ze srazu rodáků ve Střevači.

Obec Střevač přilákala své rodáky

Střevač – Rodáci, ale nejen oni, se podívali, jak se žije v jejich staré domovině. Střevač na sobotu přichystala velkolepou slavnost ve farní zahradě.

V písečnou pláž, která lákala k plážovým sportům a radovánkám, se o víkendu proměnilo Masarykovo náměstí.

Písek, hrátky i sportování. Chybělo jen moře

Náchod /FOTO/ - V písečnou pláž, která lákala k plážovým sportům a radovánkám, se o víkendu proměnilo Masarykovo náměstí. Město zde pořádalo akci Plážový víkend a písečné hrátky nejen pro rodiny s dětmi.

Den pro děti a Streetball Cup Kolín

Den pro děti a Streetball Cup Kolín

Kolín – Dvě už tradiční akce vizuálně spojené do jedné obří potěšily v sobotu od rána nejen kolínské děti – v areálu parkoviště kolínského Vodního světa a v přilehlých prostorách se totiž uskutečnil Den pro děti a Streetball Cup Kolín 2014.

Karolína Fadrhonsová

Nejlepší pomsta? Přece vítězství!

Plzeň, Klatovy – Zatímco pro většinu basketbalistek je nejdůležitějším nástrojem na ruce zápěstí, Karolína Fadrhonsová k němu přidává ještě předloktí.

Petr Vlček je podezřelý z přepadení dvou poštovních poboček.

FOTO: Ozbrojený pachatel přepadl v Plzni 2 pošty

Plzeň – Se zbraní v ruce ohrožoval lupič ve čtvrtek zaměstnankyně pošty ve Škroupově ulici. Z místa činu nakonec utekl s nepořízenou. Podle kriminalistů pravděpodobně tentýž pachatel přepadl minulý týden další pobočku, tentokrát V Bezovce. Odtud si odnesl přibližně třicet tisíc korun.

Připnout psa na vodítko se v ulicích města vyplatí. Nejen, že nevyfasujete pokutu, ale chráníte tím životy ostatních lidí kolem sebe a zvířat samotných. Rozohněný pes je nebezpečný stejně tak  jako odjištěná zbraň.

Vodítko, nebo pokuta. Po letech Bakov zatrhl venčení navolno

Bakov nad Jizerou - Mezi roky 2006 a 2014 se v Bakově nad Jizerou na Mladoboleslavsku mohli psi pohybovat kdekoliv a bez vodítka. Tomu je teď konec. Trvalo to celá dvě volební období, ale na červnovém jednání zastupitelstva se to konečně podařilo.

Třicet let pracovala osmapadesátiletá Helena z Prahy 4 ve skladu. Pak ale její místo zrušili pro nadbytečnost. „Od října jsem ale šťastná, mám zase práci! Uklízím na jedné pražské klinice,“ řekla.

Nemůžete najít práci? Firmy hledají techniky, ale i uklízečky

Praha - Po tom, co dostala v prosinci výpověď pro nadbytečnost, nezavadila šestačtyřicetiletá Pavlína Krobotová téměř o práci. „S obchodní akademií jsem byla v podstatě předurčena pro administrativu, takže jsem téměř třicet let pracovala v kanceláři," začala své vyprávění.

Třicet let pracovala osmapadesátiletá Helena z Prahy 4 ve skladu. Pak ale její místo zrušili pro nadbytečnost. „Od října jsem ale šťastná, mám zase práci! Uklízím na jedné pražské klinice,“ řekla.

Nemůžete najít práci? Firmy hledají techniky, ale i uklízečky

Praha - Po tom, co dostala v prosinci výpověď pro nadbytečnost, nezavadila šestačtyřicetiletá Pavlína Krobotová téměř o práci. „S obchodní akademií jsem byla v podstatě předurčena pro administrativu, takže jsem téměř třicet let pracovala v kanceláři," začala své vyprávění.

Ilustrační foto

Hledaný muž se zřejmě nechává vydržovat ženami

Praha - Hledá se muž malým čertem vytetovaným na rameni, který své přítelkyni provedl velkou čertovinu. A podle všeho to nebyla partnerka jediná - a oněm čertovinám zřejmě ještě není konec. Vypadá to totiž, že se 34letý David Z. (který se ovšem rád skrývá za cizími jmény) vyzná v tom, jak žít na cizí úkor. Z cizích peněz.

Ilustrační foto.

Prvodárci krve v Prostějově mohou vyhrát permanentku na bazén

Prostějov – Transfúzní stanice prostějovské nemocnice hledá nové dárce krve. Každý, kdo přijde od června do konce letošního roku poprvé darovat krev, dostane na památku hrníček a navíc bude zařazen na konci každého měsíce do slosování o permanentku do prostějovských městských lázní.

Ilustrační foto.

Prvodárci krve můžou soutěžit o permanentku na bazén

Přerov – Generace lidí, kteří přicházejí pravidelně darovat tu nejcennější tekutinu, pomalu stárne a je potřeba nalákat nové prvodárce. To je smyslem akce, kterou od června do konce letošního roku pořádá přerovská nemocnice. Za první odběr krve získají příchozí drobný dárek a navíc můžou soutěžit o permanentku do plaveckého areálu v Přerově.

Ilustrační foto.

Víkend: dětské dny, fotbal, přednášky

Znojemsko /TIP NA VÍKEND/ – Zejména děti si o tomto víkendu přijdou na své. Oslavy dne dětí jsou doslova na každém kroku. Včera odstartovaly ve Znojmě. Dnes mají v plánu podobné oslavy v Hrušovanech nad Jevišovkou. Začíná se ve dvě hodiny odpoledne v areálu tamního sportovního hřiště. 

Na vlastní kůži si redaktor Karlovarského deníku vyzkoušel fyzické testy, které musí zvládnout každý budoucí strážce zákona

Jak se dostat k policii? Zažili jsme to doslova na vlastní kůži

Karlovarský kraj - Policisté v kraji chtějí do konce roku posílit své řady až o 50 nových ochránců zákona. I proto začali s rozsáhlým náborem, který má prověřit budoucí posily jak po psychické stránce, tak i poté fyzické. Jak vypadají fyzické testy pro budoucí policisty? To jsme se snažili zjistit na vlastní kůži.

Ilustrační foto

Američtí vojáci měli poslední šanci se nechat tetovat, armáda jim to zakázala

Washington - Americká tetovací studia zažila v posledních měsících nával zákazníků z řad vojáků, kteří si chtěli nechat ozdobit svá těla, dokud jim to armáda povoluje. Ve čtvrtek totiž začala platit nová pravidla zakazující nosit tetování na předloktí, lýtkách a v oblasti nad krkem. Informoval britský deník The Times.

Ilustrační foto

Policisté hledají nové parťáky

Karlovarský kraj - Loňský první větší nábor policistům nestačil, a nyní tak hledají další parťáky do výkonu služby. Tentokrát nabízí práci až pro 50 budoucích ochránců zákona.

Ilustrační foto.

Řidiči na parkovišti útočník zpřerážel kosti v obličeji

Praha /IDENTIKIT/ - Zcela nečekanému a vlastně bezdůvodnému napadení čelil před měsícem 39letý muž, jehož úmyslem nebylo nic jiného než si nakoupit. Místo toto skončil v nemocnici, kde se podrobil operaci. Měl vyražené dva přední zuby, zlomenou horní čelist a zlomený nos!

Notebook. Ilustrační foto.

Zloděje usvědčila webkamera v kradeném notebooku

Hradec Králové – Věřte nevěřte: Na webkameru umístěnou v kradeném počítači doplatila dvojice kumpánů, která se vloupala do jedné hradecké advokátní kanceláře. Webkamera snímek ihned zaslala správcům sítě, takže dopadení pachatelů bylo otázkou několika hodin.

Trenér Josef Zikmund skončil v loňském roce na 3. místě evropského žebříčku Spartan Race v kategorii nad 35 let.

Spartan Race: pořezaná záda, puchýře i zlomené kotníky

Mladá Boleslav - Sérii fyzicky extrémně náročných závodů, které se většinou neobejdou bez totálního vyčerpání, zranění nebo svalových křečí, a přesto jsou neskutečně populární, se zúčastnil sedmatřicetiletý trenér Josef Zikmund z Mladé Boleslavi. Dokonce se svými dětmi

Vodítko je samozřejmostí, venčíte-li psa ve městě.

Venčíte bez vodítka a bojíte se pokut? Zamiřte do Bakova nad Jizerou

Bakov nad Jizerou - S volným pohybem psů jsou nejen v Bakově nad Jizerou na Mladoboleslavsku spojena mnohá rizika, městská policie má však v tomto ohledu svázané ruce. Neuteklo mnoho času od doby, kdy rodině bydlící v Pražské ulici utíkal pitbulteriér a opakovaně útočil na jiné psy.

Do ankety Zlatý Ámos, která každoročně vyhlašuje nejoblíbenějšího učitele byl nominován i budějovický učitel fyziky Jaroslav Koreš. Na fotografii je s žáky třídy 3.B Gymnázia J. V. Jirsíka, kteří jej do celostátní ankety nominovali.

Budějovický fyzikář je pro své žáky Zlatým Ámosem

České Budějovice – Netrvá na biflování vzorečků, fyziku žákům přibližuje zajímavými pokusy. I tím si fyzikář Jaroslav Koreš získal studenty. „Učení  a fyzika jsou nejlepší věci na světě," vzkazuje s úsměvem oblíbený budějovický kantor.

MAJITELÉ psů v Chodově musí své psy do konce roku povinně označit čipem, nebo tetováním.

Označte si psy, vyzývá Chodov. Hrozí pokutou

Chodov - Do konce kalendářního roku musí všichni majitelé psů v Chodově nechat své čtyřnohé miláčky označit čipem, nebo tetováním. Pokud tak neudělají, hrozí jim podobně jako v Sokolově pokuta. Vzorné chovatele bude naopak město odměňovat slevami na roční poplatek za psa.

Michal Sucharda má na těle několik tetování. Teď se rozhodl přistoupit k neobvyklému kroku. Potetoval si obličej.

Lidé se ho lekají. Potetovaný mladík si jde za svým

Hamiltony – Drobné ozdobení svého těla je jedna věc, výrazný zásah tatéra věc druhá. Pětadvacetiletý hamiltonský rodák Michal Sucharda vyčnívá díky svému umění tetovat. Nyní však přitahuje i zraky těch, kteří se o kérky nezajímají a o mladém tatérovi nikdy neslyšeli. Rozhodl se totiž přistoupit k neobvyklému kroku. Potetoval si obličej.

Štěně nalezené v Divadelní ulici v Kladně.

Ztratil se vám pes? Možná ho najdete na fotografii strážníků

Kladno - Žena procházející kolem vrátnice v Divadelní ulici v Kladně si všímá černého opuštěného štěněte křížence pudla. Volá městkou policii. Strážníci neoznačeného pejska odvážejí do karantény a odtud do útulku v Buštěhradu. Pořizují jeho fotografii.

Valentýnská kapka krve v hodonínské nemocnici.

S Valentýnskou kapkou otevřeli žíly. V Hodoníně

Hodonín - První den Valentýnské kapky krve přilákal do hodonínského pracoviště hematologie a transfuzní služby tři úplné nováčky. Čtvrtý ročník dárcovské akce pokračuje také dnes od půl osmé ráno a končí v půl jedenácté dopoledne.