Kreativ

ŠTÍTEK: tetování

Pohřešovaná Veronika Tomešová

Policisté hledají sedmnáctiletou dívku z Jablonce

Jablonec n. N. - Jablonečtí policisté pátrají po pohřešované 17leté dívce, která ve středu 13. května 2015 v 16.55 hodin odešla z domova v Jablonci nad Nisou a dosud se nevrátila ani o sobě nepodala zprávu. Další informace k pohřešované dívce naleznete v databázi pátrání po osobách.

Martin Cagaš

Kdybych tetoval kopie, nejsem tatér, ale tiskárna, říká Cágo

Přerov – K tatérství ho to, stejně jako k hudbě a umění, táhlo už od základní školy. Začínal hrou na kytaru, kterou jeho kamarád používal místo pádla. Ve čtrnácti už s kapelou objížděl republiku. Studoval střední a vysokou školu zaměřenou na design nábytku a interiérů. Svůj první tetovací strojek dostal Martin Cagaš od bubeníka z vlastní kapely. Dnes má Cágo, jak mu všichni říkají, v Přerově vlastní tetovací salon.

Ilustrační foto

Piercing? Může vadit u dětí, kvůli výslovnosti

Kroměřížsko – Zvolit správné oblečení do zaměstnání, to může být v některých firmách nebo institucích problém. Jak ale Deník zjistil, lidé z regionu obvykle umějí odhadnout, jak se kam obléci, některým vedoucím dnes už nevadí ani stále oblíbenější tetování nebo třeba piercing.

Ilustrační foto.

Prvodárců krve je letos víc. Přibyli hlavně v Brně

Jižní Morava - Dvaadvacetiletý student Ondřej John ze Slavkova u Brna na Vyškovsku chodí darovat krev pravidelně po čtyřech měsících. Po odběru bývá sice unavený a týden nechodí běhat, ale podle něho to stojí za to. „Lidé se mě ptají, proč to dělám dobrovolně a zadarmo. Kvůli pocitu, že moje krev někomu pomůže, říkám jim," poznamenal mladý Slavkovan.

Ilustrační foto.

Prvodárců krve je letos víc. Přibyli hlavně v Brně

Jižní Morava - Dvaadvacetiletý student Ondřej John ze Slavkova u Brna na Vyškovsku chodí darovat krev pravidelně po čtyřech měsících. Po odběru bývá sice unavený a týden nechodí běhat, ale podle něho to stojí za to. „Lidé se mě ptají, proč to dělám dobrovolně a zadarmo. Kvůli pocitu, že moje krev někomu pomůže, říkám jim," poznamenal mladý Slavkovan.

Ilustrační foto.

Prvodárců krve je letos víc. Přibyli hlavně v Brně

Dvaadvacetiletý student Ondřej John ze Slavkova u Brna na Vyškovsku chodí darovat krev pravidelně po čtyřech měsících. Po odběru bývá sice unavený a týden nechodí běhat, ale podle něho to stojí za to. „Lidé se mě ptají, proč to dělám dobrovolně a zadarmo. Kvůli pocitu, že moje krev někomu pomůže, říkám jim," poznamenal mladý Slavkovan.

Tabla letošních maturantů začínají plnit výkladní skříně znojemských obchodů.

OBRAZEM: Boty ve výloze nahradilo maturitní tablo

Znojmo – Obuv, obrázky tetování, hrnce a nádobí a další zboží, které obchodníci po zbytek roku vystavují ve výlohách svých obchodů, střídají v těchto dnech maturitní tabla. První z nich se již objevily ve znojemských výlohách. Své spolužáky, kamarády nebo děti, v případě rodičů či prarodičů, si již nyní u maturantů studujících v letech 2011 až 2015 mohou všichni zájemci prohlédnout.

Pejskař na vycházce - ilustrační snímek.

Čip přinese pejskařům úlevu

Frýdek-Místek - Tetování, případně mikročip. Ve Frýdku-Místku už devět let platí povinnost trvalého označení všech psů, které zde lidé chovají.

Dálkař Radek Juška si vychutnává stříbrné pocity na halovém mistrovství Evropy v Praze.

Nechám si vytetovat olympijské kruhy, říká medailista z ME Juška

Břeclav, Brno – Na halovém mistrovský Evropy v Praze poprvé v životě zdolal metu, o které s ní každý skokan do dálky. Radek Juška skočil prvním finálovým pokusem 810 centimetrů a zajistil si stříbrnou medaili. „Kdo přeskočí osm metrů, je už opravdový dálkař," usmívá se Juška, který pochází ze Staroviček u Hustopečí a závodil za břeclavský oddíl.

Martin Bek

Martin Bek: Tetování je vášní na celý život

/ROZHOVOR, POZVÁNKA/ Opavský rodák a tatér Martin Bek, kterému neřekne nikdo jinak než Bekus, slaví právě dnes (ve čtvrtek 19. února) slaví své devětatřicáté narozeniny. Denně tetuje i více než osm hodin, po nocích maluje v ateliéru návrhy a svou prací doslova žije.

Petr Jirotka (vpravo) byl po svém sobotním vystoupení v Rakovníku spokojený.

Ani romantik, ani tvrďák. Jirotka je normální chlap

Nové Strašecí – Ne každý je od narození štíhlý, ale mnoho lidí by hezkou postavu chtělo. Šestadvacetiletý Petr Jirotka miluje sport již od dětství, ovšem postavu neměl zrovna ideální. To vše už je ale dávno minulostí.

Nevíte, komu patří tento pes?

Nechybí někomu milý, kamarádský pes?

Týnec nad Sázavou – Od Podhájského rybníka v Peceradech přes lesní masiv Taranku, nový městský hřbitov, historické centrum Týnce nad Sázavou až k železničnímu přejezdu za řekou. Tak vypadala trasa, kterou v úterý 3. února před osmou hodinou ráno zvládl bez újmy na zdraví mladý pes, nejspíš retriever nebo jeho křížence, než ho odchytili strážníci městské policie.

Ilustrační foto

V Praze bylo ke konci loňského roku evidováno téměř sto tisíc psů

Praha - V hlavním městě bylo ke konci loňského roku evidováno téměř sto tisíc psů. Nejvíce jich je přihlášených na Praze 4 a 6, kde to je více než 8000 jedinců. Nejčastější rasou je kříženec. Vyplynulo to z informačního materiálu, který v úterý projednají pražští radní.

Darování krve. Ilustrační foto

NNČDarovat krev se v Prostějově nebojí, dárců ale přesto ubývá

Prostějov – Lidí, kteří se odhodlali poprvé v životě darovat krev bylo v Prostějově v loňském roce víc než v roce předešlém. Zatímco v roce 2012 přišlo poprvé darovat krev 242 lidí, v uplynulém roce jich do prostějovské nemocnice dorazilo 296, tedy o 54 odvážlivců víc. Nemocnice si odvahy těchto lidí cení.

Ilustrační foto.

Osvětimany roztancuje dětský karneval

Osvětimany – Dětem a jejich zábavným kostýmům bude patřit následující víkend v Osvětimanech. V sobotu 24. ledna od 14 hodin se totiž v tamějším obecním domě uskuteční hudebně a soutěžně zábavná show pro děti „Karneval s hosty z pohádek".

Todor Yonov (vpravo).

Todor Yonov: Znojmo je můj domov, ale nastal pravý čas jít

Znojmo, Brno /ROZHOVOR/ - Jeho pronikavý křik, tetování i góly z přímých kopů ke znojemskému fotbalu neodmyslitelně patřily. Po deseti letech přichází loučení. Bulharský stoper Todor Yonov, dlouholetý kapitán a lídr týmu, opouští klub z jižního cípu Moravy a přesouvá se o necelých patnáct kilometrů dál do rakouského Retzu, kde ho čeká jaro ve čtvrté nejvyšší soutěži. „Ale zůstávám ve Znojmě, mám tu rodinu, klukům fandím, budeme se nadále vídat. Pořád mi tluče znojemské srdce, i když s nimi už nebudu před zápasem s trojkou na zádech," sdělil osmatřicetiletý obránce.

Ilustrační foto.

V Poděbradech loni vytřídili 246 tun papíru

Poděbrady-  Třídění odpadu skoro jako životní styl. Tak to chápe čím dál větší část obyvatel lázeňského města. Svědčí o tom čísla, která poskytla společnost EKO-KOM, jež se recyklací a tříděním odpadů dlouhodobě zabývá.

Ilustrační fotografie

Lákal dívky ve Mcelích do vozu stejný muž jako v Lysé nad Labem?

Nymbursko - Dva muži, nebo jeden? Řidič, který měl ve Mcelích lákat k sobě do vozu dvě nezletilé dívky a nabízel jim odvoz do školy, byl údajně ve voze sám. Kriminalisté ale tento případ dávají do souvislosti s podobným, který se stal v Lysé nad Labem, a tam prý byli muži dva - řidič a spolujezdec.

Ilustrační foto.

Dům dětí v Chlumci nad Cidlinou slaví již páté narozeniny

Chlumec nad Cidlinou - Dům dětí a mládeže v Chlumci nad Cidlinou slaví své páté narozeniny. A to vskutku bujaře. Oslava plná her, soutěží a samozřejmě zábavy se koná v sobotu 15. listopadu od 13 do 17 hodin v budově Občanského centra.

Ilustrační foto.

Lehala si k tátovi nahá, zaznělo u soudu. Dívka ukázala zneužívání na panenkách

Plzeň, Sokolov – „Sestřička si vždycky lehla k tátovi pod deku, úplně nahatá a občas hodně křičela. Když jde k tátovi pod deku, vždycky si všechno svleče. Když od něj odejde z postele, on chodí vždycky na záchod. Viděl jsem ho, jak tam běží," řekl letos na jaře u výslechu v přítomnosti sociálního pracovníka a psychologa desetiletý Pavlík

Ilustrační foto.

Velký Osek doplatil na bídnou koncovku

Velký Osek – Byli blízko dalším bodům, jenomže je zklamala koncovka. Fotbalisté Velkého Oseka v dalším kole I. B třídy prohráli 2:3 doma s Týncem nad Sázavou.