Kreativ

ŠTÍTEK: tetování

Jedna z momentek při focení pro knihu Stories of the Sleeves ostravského tatéra Fishera.

Příběhy rukávů, které se nikdy nesundávají

/FOTOGALERIE/ Rukávy. V tatérském žargonu jde o velkoplošná a časově náročná díla přes celou ruku, která většinou tvoří několik do sebe zapadajících obrazů, vytvořených nejlépe jedním tatérským mistrem. Jedním z nich je Ostravák Jan Fishero Stanovský ze salonu Freihand Tattoo, jehož špičkové práce znají lidé v celé republice i v zahraničí. Stories of the Sleeves, tedy Příběhy rukávů, se bude jmenovat kniha, která vzniká právě nyní.

Policie. Ilustrační snímek

Z příbramské věznice utekl vězeň, může být ozbrojen

Příbram - Policisté vyhlásili pátrání po čtyřiatřicetiletém muži, který 5. července v 15:15 hodin utekl z věznice Bytíz. Tam si odpykává trest odnětí svobody za spáchání trestného činu krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Policisté pátrání po čtyřiatřicetiletém muži vyhlásili dnes po 15:00. Hledaný muž je vysoký asi 178 až 180 centimetrů, hubené postavy, má hnědočerné rovné vlasy a hnědé oči.

Z příbramské věznice utekl vězeň, může být ozbrojen

Bytíz - Z věznice Bytíz na Příbramsku dnes odpoledne utekl vězeň, může být ozbrojen. Pohybovat se může kdekoliv v ČR. Je trestaný za krádež a maření úředního rozhodnutí, řekla středočeská policejní mluvčí Michaela Richterová.

Více než tisícovka lidí zavítala do Kempu Výr na několikadenní nonstop festival psychedelické hudby Spirit Base.

Festival tanečníků psychedelické muziky spalovalo slunce

Výrovice /REPORTÁŽ/ – Je tropické sobotní odpoledne. Rtuť teploměru se pohybuje kolem hodnoty 34 stupňů Celsia, na přímém slunci se nedá vydržet déle než čtvrthodinku. Přesto se na travnaté pláži tančí. Sice jsou tu jen jednotlivci, ale dunivá monotónní psychedelická muzika, kterou pouští a produkují dýdžejové neboli Live Actors hned na dvou místech, nenechává v klidu snad nikoho, kdo za svojí hudbou přijel. Desítky lidí se osvěžují ve vodě přehrady a také v ní se pohybují v rytmu muziky.

Muzejní noc „Plavba na páře“.

FOTO, VIDEO: Muzejní noc „Plavba na páře“ byla geniální

Ústí nad Labem - Zmrzlina. Špičkový rum. Trdelníky. Tabáky. Děčínské pivo. Klobásky. Buchty. Též unikátní výstava Plavba na páře. Swing a námořnické tetování. To vše nabízela vděčná Muzejní noc, na kterou pozvalo v pátek od odpoledne až do noci Muzeum města Ústí.

Ilustrační foto.

Tatér prý omámil zákaznici. Ale proč?

Praha - Prazvláštní jednání muže pracujícího v tetovacím salonu na Žižkově zkoumají kriminalisté III. obvodu pražské policie. Prozatím pracují s informací, že tatér omámil svou 20letou zákaznici, která za ním přišla, aby si nechala vyhovit kérku. A pozor: nejednalo se o „umrtvení", aby zkrášlování těla nebolelo! O co muži šlo, je otázkou, konstatoval v úterý Tomáš Hulan z ředitelství pražské policie.

Miliardář Donald Trump.

Násilnosti na Trumpově mítinku byly zřejmě předem zamýšlené

Washington - Násilnosti během úterní předvolebního mítinku předpokládaného republikánského kandidáta na prezidenta USA Donalda Trumpa v Albuquerque ve státě Nové Mexiku byly spíše než politickým protestem předem připraveným dílem výtržníků. Podle agentury AP to předpokládají místní úřady. Několik účastníků totiž mezitím otevřeně doznalo, že jejich cílem bylo způsobit potíže.

Odstranění tetování přijde podle rozsahu na stovky až několik tisíc korun. Ilustrační foto.

„Kérky" na krku, hlavě, předloktí jsou ve sboru nežádoucí

Ostrava – Nečekaní zákazníci přicházejí v poslední době do laserových a kosmetických center. Stále častěji je vyhledávají mladí muži, kteří si chtějí nechat odstranit tetování z běžně viditelných míst, jako jsou například hlava, předloktí nebo krk. Jde o lidi, kteří mají zájem o práci u policie.

V parku na Farských humnech.

Farská humna zítra ožijí majálesem

Žďár nad Sázavou - Tetování, taneční vystoupení, trampolíny, živá verze stolního fotbalu, a především spousta hudby. Tak bude vypadat letošní ročník Žďárského majálesu, který budou v pátek od 16 hodin hostit Farská humna.

Velitel Hradní stráže Petr Prskavec.

Prskavec: Řady vojáků Hradní stráže se rozšíří o více než 60 míst

Praha – Řady vojáků Hradní stráže se rozšíří o více než 60 míst. Nový velitel jednotky Petr Prskavec, který do funkce nastoupil v polovině prosince, počítá s tím, že noví vojáci posílí jednotku asi za tři čtvrtě roku. Důvodem jsou podle něj rozsáhlejší bezpečnostní opatření zavedené na Pražském hradě v poslední době. Vojáci kvůli nim nemají dostatek času na výcvik.

Laserové odstraňování tetování. Ilustrační foto.

Tetování v USA ztrácí kouzlo, stále více lidí se ho zbavuje

Washington – Američané patří k národům, které se nejvíce nechávají tetovat: odhaduje se, že ozdobu na holém těle nosí každý pátý dospělý člověk v USA. Podle všeho ale začínají patřit i k těm, kteří toho následně nejvíce litují. V poslední době je totiž stále více těch, kteří si tetování nechávají opět odstranit, napsala agentura AFP.

BLUE SISTERS skvělé zpěvačky Inu Forsman z Finska, Laylu Zoe z Kanady a Tashu Taylor z USA. Ve středu večer zazpívají v jabloneckém Klubu Na Rampě.

Trojice modrých sester zazpívá večer blues

Jablonec n. N. - Blues Caravan, tradiční putovní přehlídka mladých bluesově orientovaných umělců, kterou pořádá již 12. rokem hudební vydavatelství Ruf Records, zavítá ve středu 11. května do jabloneckého Klubu Na Rampě.

Výstava drobného zvířectva v Držovicích

Králičí fešáci se předvedli v Držovicích. Podívejte se

Držovice – Na sto padesát králíků, přes stovku drůbeže a přibližně sto dvacet holubů si mohli v sobotu prohlédnout návštěvníci Výstavy drobného zvířectva v Držovicích. Speciální expozici zde věnovali Klubu moravských bílých hnědookých, tedy druhu, který byl vyšlechtěný na Prostějovsku.

Ilustrační foto.

Americké námořnictvo uvolňuje pravidla pro tetování

Washington – Tetování je odnepaměti spojováno s námořníky, nikoli však s těmi v amerických uniformách, kde se na grafické ozdoby kůže dosud vztahovala přísná omezení. V sobotu se to však změní, neboť americké námořnictvo přehodnotilo kvůli náboru nových lidí své zásady.

Ilustrační foto.

Policie hledá nové lidi

O osm desítek nových mužů i žen plánuje moravskoslezská policie posílit své řady. Nové lidi ale hledá státní policie v celé republice.

Ukázka hašení hořícího auta v podání dobrovolných hasičů.

OBRAZEM: Rallye Šmídl nabídla hromadu zážitků – hořící auto, soutěže i tetování

Žamberk – Kdo zavítal v sobotu odpoledne do areálu firmy Šmídl v Žamberku, nelitoval. K pátému ročníku amatérské automobilové soutěže Rallye Šmídl tu byl připraven bohatý doprovodný program, který si užívali malí i velcí. Svou prezentaci tu měli profesionální i dobrovolní hasiči, záchranáři, žamberští městští policisté i Besip. U jeho stánku si mohli všichni vyzkoušet slalom se speciálními brýlemi, které evokovaly alkoholové opojení po cca sedmi pivech, či chůzi pod vlivem drog.

Kapitán lodí Dopravního podniku města Brna Josef Chládek.

Kapitán lodí na přehradě Chládek: Cesta letadlem? To se radši utopím v ponorce

Brno - Mezi řidiči autobusů má pirátskou přezdívku Jack Sparrow. Na jedné ruce nosí tetování kotvy, druhou zdobí kormidelní kruh. A když mu zazvoní telefon, každý pozná melodii z filmu Piráti z Karibiku. Josef Chládek je prostě kapitán každým coulem. Za kormidlem na Brněnské přehradě strávil čtvrt století a vyzkoušet si chce i řízení ponorky. Další lodní sezona mu začíná právě o tomto víkendu. „Už můj praděda plavil vory na Vltavě," říká.

XIII. Tattoo Jam Strakonice

OBRAZEM: XIII. Tattoo Jam ve Strakonicích

Strakonice - Všudypřítomné bzučení tetovacích strojků rozléhající se prostorem, přátelská atmosféra a velké množství návštěvníků zajímajících se o tetování.

Malé pivo, uvařené v Rusku v licenci, v restauraci stojí přibližně stejně jako půllitrová láhev lacinější vodky v obchodě.

Konec vodky v Rusku, mladí dávají přednost místnímu pivu

Moskva - Garden Beer není snadné najít. Tento bar je umístěn ve dvoře a scházejí se v něm moskevští hipsteři, tedy mladí lidé ve věkovém rozpětí dvacátníků a třicátníků, kteří si zakládají na tom, že jsou nezávislí v myšlení, odívání i případné tvorbě. Mohou si zde pochutnávat na více než 60 značkách domácího piva "made in Russia", povětšinou vyrobeného nelegálně. Píše o tom agentura AFP.

Hell party: od piercingu po věšení na háky

Hell Party nabídne netradiční podívanou na možnosti lidského těla

Praha - Podívanou, při níž zkouší hranice svých schopností ti na pódiu i v hledišti, bude Hell Party v pražské Rock Opeře v Holešovicích. Kombinují se v ní prvky nového cirkusu, tedy akrobacie a různé divadelní prvky s předváděním tělesných modifikací počínaje tetování a piercingem a konče zásadnějšími zásahy do lidského těla.

Bleší trh – Vintage Market v Olomouci

První jarní "blešák" je tady. I s tvarováním účesů či zkouškou tetování

Olomouc – Na veteš, přírodní kosmetiku, eko-kadeřnictví a veganskou kuchyni láká první jarní Vintage.Market­.Olomouc. S mottem Jaro je tu se v sobotu 19. března uskuteční další ze série olomouckých bleších trhů. Ve výjimečných prostorách kanovnického domu na Wurmově 7 bude možné zakoupit nejrůznější druhy veteše, od oblečení až po věci, které pamatují naše babičky.

Nízkoprahový klub Bedna Příbram poskytuje zázemí dětem a mladým lidem už šest let. I Davidovi (na snímku).

David v Bedně: Člověk si tu pokecá. A když nechce, nemusí s nikým promluvit

Příbram /VIDEO, FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ - Ten kluk s hnědýma, pronikavýma očima je tu pořád. Akorát za těch šest let vyrostl, dospěl, vypadá to, jako by už ve svých zhruba sedmnácti letech věděl o životě víc než dost. A přibylo mu tetování na krku. Je oslava. David tancuje. Něco jako street dance nebo electric buggy. Je tu málo místa a s dalšími tanečníky se musí střídat.

Nízkoprahový klub Bedna Příbram poskytuje zázemí dětem a mladým lidem už šest let. I Davidovi (na snímku).

David v Bedně: Člověk si tu pokecá. A když nechce, nemusí s nikým promluvit

Příbram /ROZHOVOR/ – Ten kluk s hnědýma, pronikavýma očima je tu pořád. Akorát za těch šest let vyrostl, dospěl, vypadá to, jako by už ve svých zhruba sedmnácti letech věděl o životě víc než dost. A přibylo mu tetování na krku. Je oslava. David tancuje. Něco jako street dance nebo electric buggy. Je tu málo místa a s dalšími tanečníky se musí střídat. Nevadí. Usmívá se. David se po dotančení nebrání rozhovoru. Na anonymitě mu prý nezáleží a je mu jedno, co si kdo myslí o tom, že navštěvuje Bednu. Co mu nízkoprahové zařízení dává? To prozradí následující rozhovor, který jsme pořídili při šesté narozeninové oslavě Bedny.

Dvaatřicetiletého Michala Ulmana příbuzní pohřešují už několik dní.

Odešel do práce. Rodině ale vzkázal, že se už nevrátí

Jalubí – Do zaměstnání měl původně namířeno dvaatřicetiletý Michal Ulman před tím, než jej jeho rodina začala pohřešovat. Mladíka z Jalubí příbuzní postrádají od minulého týdne. Z místa bydliště odešel v pondělí ráno 22. února na smluvený odvoz do zaměstnání. K tomu ale už nepřišel.