Kreativ

ŠTÍTEK: tetování

Roman Izzi Izaiáš

Roman Izaiáš: Atmosféra v Kylešovicích byla skvělá

/ROZHOVOR/ Kylešovický hudební festival Holba Rock na Grilu také v tomto roce navštívily tisíce lidí. Jedním z nejenergičtějších vystoupení celé akce se prezentovala hardrocková legenda původem z Karviné Doga v čele s frontmanem Romanem Izaiášem alias Izzim, který je na pódiu díky svým četným tetováním doslova nepřehlédnutelný.

Ilustrační foto.

Benátská noc v Krnově

Chcete si při pátku užít trochu srandy? Tak v Krnově se chystá akce s názvem Benátská noc, kde je pro děti připraveno spoustu soutěží, koníci, skákací hrad nebo malování na obličej.

Ilustrační foto

Policie pátrá po dvou dívkách, které utekly z vodáckého tábora

Policie pátrá po šestnáctileté Michaele Kopecké z Kolínska a patnáctileté Emílii Grlačkové z Prachaticka. Dívky byly na letním pobytu výchovného ústavu ve vodáckém tábořišti Alpa ve Veselí nad Lužnicí, odkud 17. července odpoledne utekly. Je možné, že by se mohly pohybovat mezi drogově závislými v Praze nebo v severních Čechách, informoval mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Na farmě Bláto se lidé ponořili do atmosféry Nového Zélandu.

Na farmě Bláto byl na jeden den kousek Nového Zélandu

Bláto /FOTOGALERIE/ - V rámci projektu Kulturní léto na Blátě se na místní farmě konal den Nového Zélandu. „My jsme pro dnešek přichystali novozélandský den, kde návštěvníci například uslyší povídaní o Novem Zélandu a to prostřednictvím Vlaďky Kennett, což je honorární konzulka, a Jaroslava Duška," prozradila Jana Pacáková z cestovní kanceláře, která se výhradně věnuje zájezdům do této země. 

Filmový casting, ilustrační snímek.

Ve filmu o Janu Palachovi si zahrají také obyvatelé Pardubic

Pardubice – Několik scén celovečerního filmu o Janu Palachovi se natočí v září v Pardubicích. Zahrát si v něm mohou i obyvatelé Pardubic, musejí přijít na casting, který se uskuteční zítra od 8 do 19 hodin v budově Magistrátu města Pardubic.

Mladá rockerka Nina Michalcová

Peníze na tetování dala raději za lístek na Masters

Pro nezapomenutelný zážitek je občas potřeba něco obětovat. Mladá rockerka Nina Michalcová o tom ví své. Aby mohla potřetí na Masters of Rock, utratila za lístek peníze, které měla našetřené na tetování.  

Prázdniny odstartovaly v sobotu v časných ranních hodinách v Daminěvsi osmnáctým ročníkem tradičního Sportovního rybolovu.

FOTO: Prázdniny začaly soutěží v rybolovu

Mělnicko - Prázdniny odstartovaly v sobotu v časných ranních hodinách v Daminěvsi osmnáctým ročníkem tradičního Sportovního rybolovu. Soutěže v rybolovu se mohli zúčastnit nejen dospělí ale i děti, rybáři a samozřejmě i nerybáři. Závod končil až v poledne a poté bylo vyhlášení všech vítězů a předání cen. Pro nerybařící děti byl připraven skákací hrad nebo si mohly nechat u stánku hasičů vyrobit dočasné stříkané tetování. Rybářskou soutěž pořádal jako vždy místní sbor dobrovolných hasičů.

Na hřišti dokáže zaujmout fotbalový záložník Petr Zapalač nejen dobrými výkony, ale také vizáží. Jeho tělo zdobí řada tetování, celkově jich má dvaadvacet.

Petr Zapalač? Kérky se staly součástí jeho života

Na hřišti dokáže zaujmout fotbalový záložník Petr Zapalač nejen dobrými výkony, ale také vizáží. Jeho tělo zdobí řada tetování, celkově jich má dvaadvacet. S nadsázkou můžeme říci, že na rukou v jeho případě není jediné místo bez kérky.

V JAROMĚŘSKÉHO NÁROĎÁKU byla o víkendu největší koncentraci lidí s tetováním v celé republice.

Plátnem tatérů je lidská kůže

Jaroměř - Jen jednou za rok se v Královéhradeckém kraji naskytne příležitost vidět na vlastní oči malíře, jejichž plátnem je lidská kůže a štětcem tetovací strojek. Celkem 35 špičkových tetovacích studií z celé republiky, ze Slovenska a Polska se v pátek a v sobotu představilo v Národním domě v Jaroměři, kde se konal další ročník festivalu tetování Tattoo Event.

Horažďovické slavnosti kaše 2015

Horažďovice zaplaví kaše

Horažďovice – Tradičním Slavnostem kaše bude v sobotu patřit parkán a nádvoří zámku v Horažďovicích.

Darování krve. Ilustrační foto.

Češi darují až 200 tisíc litrů krve ročně

Praha - Ve středu slaví svůj mezinárodní den dárci krve. Těch je v České republice více než 290 tisíc. Jejich krev pak zachraňuje životy například při závažných operacích a rozsáhlých krevních ztrátách. Jeden půllitr krve navíc dokáže zachránit až tři lidské životy.

Recesisté v Březnici opět pokořili Vlčavu, plavidlem se pochlubil i Shrek s Fionou.

Neckiádu na Vlčavě zakončí poctivý bigbeat

Březnice – Již sedmý ročník akce Chyťte vlny aneb Neckiáda na Vlčavě připravil Kulturní gang Březnice za podpory radnice na sobotu 10. června. Bohatý program na souši i ve vodě začíná na říčce Vlčavě, starém kluzišti a v jeho okolí ve 14:30 hodin. Večer pak bude následovat klasická bigbeatová tancovačka, kdy na kluzišti zahrají kapely Brutus a The Metuzalém.

Lukáš Musil.

V Mánesu začne výstava bývalého hokejisty a tatéra Musy

Praha - Velkou přehlídku zahájí dnešní vernisáží v galerii Mánes výtvarník, někdejší tatér a hokejista Lukáš Musil tvořící pod jménem Musa. Jmenuje se Signatura s podtitulem Zrcadlo mezi zvířaty a lidmi a hlavním jejím tématem jsou zvířata, která podle autora na rozdíl od lidí neznají přetvářku. Výstava potrvá do 9. července a vycházejí k ní dvě knihy.

Již popáté přijela na Znojemsko kapela The Tap Tap, aby podpořila projekt Dominika Hese. Výtěžek koncertu poputuje na domácí hospicovou péči.

Všichni jsme simulanti, zpívali The Tap Tap při koncertu pro Konipasku

Znojmo /REPORTÁŽ/ – Nádvořím Louckého kláštera se nese známá písnička z pohádky Zlatovláska a na pódiu se činí děti z pěveckého sboru Libohlásek, který funguje při znojemské základní škole na náměstí Republiky. Ve Znojmě uspořádali koncert pro spolek Konipaska, který zajišťuje hospicovou péči.

Pohřešovaná školačka.

Hledá se školačka, která zmizela bosá

Praha - Po 14leté dívce, která utekla z diagnostického ústavu, kam byla umístěna rozhodnutím soudu, pátrají pražští policisté. Sandru P. původem z Prahy-východ hledají od minulé soboty – a v pátek se obrátili s žádostí o pomoc na veřejnost. Jakékoli informace o hledané školačce je policii možno předat prostřednictvím telefonní linky 158.

Momentka ze křtu. Ondrash, fotograf Tanasis a Fishero (zleva).

Příběhy rukávů lidí, ze kterých jsou živá umělecká díla

Symbolicky tetovacím inkoustem byla pokřtěna zbrusu nová kniha Ostraváka Jana Fishera Stanovského, který dnes již patří mezi legendy české tatérské scény. Kniha s bohatým fotografickým doprovodem popisuje příběhy třiadvaceti osobností, kterým Fishero svým talentem proměnil paže v doslova umělecké dílo.

Děti si užijí malování na obličej.

Ztřeštěné léto odstartuje. Zabaví se hlavně děti

Třešť – První venkovní akcí v rámci projektu Ztřeštěné léto je Otvíráček. Zábavné odpoledne pro všechny věkové kategorie se uskuteční už v sobotu 20. května od 14 hodin na zahradě a hřišti u DDM Třešť v Barvířské ulici.

Neznámý muž.

Pomohou jména z tetování dát jméno mrtvému muži?

Praha - Pomoci s hledáním odpovědí na dávnou hádanku by belgickým justičním orgánům možná mohli pomoci všímaví Pražané. Právě na obyvatele metropole se prostřednictvím české policie Belgičané ve čtvrtek obrátili s žádostí o pomoc. Zaslali kresbu tváře neznámého muže a fotografii jeho tetování – s tím, že žádají o spolupráci při zjišťování totožnosti mrtvého.

Prodavačka v Kauflandu v pražské Michli měla na ruce symbol hákového kříže

Hákový kříž na ruce stál pokladní v Kauflandu místo

Obchodní řetězec Kaufland má problém. Způsobilo jej tetování prodavačky Miriam z obchodu v pražské Michli, které zachytil jeden ze všímavých zákazníků. Žena totiž měla na ruce vytetovaný hákový kříž. Obchod se s ní rozloučil a kvůli nacistickému symbolu dokonce zvažuje právní postih.

Retrospektivní výstavu Mariana Pally v Pražákově paláci zahájila Moravská galerie v Brně.

Umění Mariana Pally? Tetování modřin, počítání zrn

Brno /FOTOGALERIE/ – Nechat si vytetovat modřinu jako symbol přirozené malby těla, strávit dva dny na obraze počítáním zrnek rýže. A nebo si půjčit obraz za kuriózní protislužbu. To vše nabízí retrospektivní výstava Mariana Pally, kterou v Pražákově paláci zahájila Moravská galerie v Brně.

Království Benin - Bronzy zkropené krví. Organizátoři výstavy zvou do brněnského Paláce šlechtičen.

Kapli Paláce šlechtičen v Brně zaplnily cenné bronzy zkropené krví

Brno /FOTOGALERIE/ – Na krku má zavěšenou schránku na léčivé masti, které se připravovaly z bylin smíchaných s popelem i střelným prachem. Na hrudníku a břiše má geometrické tetování iwu symbolizující dospělost. Soška beninského léčitele patří k nejcennějším exponátům nové výstavy, kterou zahájilo Moravské zemské muzeum v Brně.

Alena Lochmannová

Alena Lochmannová, pedagožka, lektorka, publicistka

Alena Lochmannová je odvážná a akční žena, matka malého Honzíka, která to umí nejen s perem v ruce, ale i za katedrou. Vystudovala Provozně ekonomickou fakultu České zemědělské univerzity v Praze – obor Veřejná správa a regionální rozvoj. Je autorkou dvou učebnic Logistika a Cestovní ruch.