Kreativ

ŠTÍTEK: tetování

Psí den. Ilustrační foto.

V Praze je evidováno přes 81 tisíc psů. Nejvíce na Praze 4

V metropoli je evidováno 81 440 psů. Je to o 19 104 méně než předloni. Mezi evidovanými zvířaty převažují feny. Nejvíce psů je evidováno na Praze 4 (7983 zvířat). V magistrátní evidenci je 75 989 chovatelů psů. Vyplývá to z magistrátního dokumentu pro vedení města.

Darování krve. Ilustrační foto.

Registr dárců krve mládne, studentky jdou příkladem

Jablonec n. N.– K zásadnímu životnímu kroku se odhodlaly dvě studentky třetího ročníku jabloneckého Gymnázia U Balvanu. Denisa Čisárová a Tereza Vodičková na transfúzním oddělení poprvé zdarma darovaly krev a rozhodly se nejen pokračovat. Chtějí také dodat odvahu svým spolužákům, aby je v této neocenitelné pomoci ostatním několikrát do roka následovali.

Jiří Menzel.

Menzel slaví 80. Ocení jej také Berlinale

Rovných osmdesát. Tolik je dnes režiséru Jiřímu Menzelovi, který získal Oscara a řadu dalších cen. Syn spisovatele a scenáristy Josefa Menzela měl to štěstí, že se, jak sám říká, narodil do slušné rodiny. Formovala ho zejména tatínkova úctyhodná knihovna. Štěstím bylo podle něj i to, že „jsem se nenarodil ani příliš brzy, ani pozdě“, jak píše v memoárech Rozmarná léta (2013).

Kabaret Kajbar vznikl na počest českobudějovické figurky Ládi Kajbara.

Kabaret Kajbar navštíví Láďu

České Budějovice – Kdo by v Českých Budějovicích neznal Láďu Kajbara, místní figurku s rádiem na uchu, o níž se tradují historky. Ačkoliv Láďa žije už přes 15 let v pečovatelském domě na Šumavě, inspiroval partu umělců k založení kabaretu.

Zloděje zachytila kamera.

VIDEO: Zloděje ze "smíšenky" zachytila kamera

Hlinsko – Policie zveřejnila videozáznam vloupání do prodejny smíšeného zboží v Hlinsku, ke kterému došlo 15. prosince loňského roku zřejmě ve velmi brzkých ranních hodinách.

Asta.

Nevíte, komu patří tito psi?

Lanškroun - Lanškrounský útulek hledá majitele několika pejsků, kteří se do útulku dostali v průběhu prosince a ledna a zatím se nepodařilo dohledat, komu patří.

Rodina, která rozděluje Rakušany...

Rozruch u sousedů kvůli novorozenci

Linec - „Je stará sotva pár hodin, leží pokojně v náručí maminky, vedle sedí rozzářený čerstvý tatínek,“ píší OÖN ke snímku malé Asel, který prošel 1. ledna sociálními médii jako novoroční dítě Vídně.

Blanenský tatér Jiří Musil.

Impulsy k tetování jsou různé. Je načase zbavit se předsudků, říká tatér Musil

Blansko – Sklepní doupě s lehátkem, chatrné osvětlení a pofidérní muž s tatérskou jehlou. Tento obrázek tetovacích salonů nám často vnucují béčkové filmy. Zažité představě zcela vzdoruje salon blanenského tatéra Jiřího Musila. Spíše než jako tatérské studio působí dojmem luxusně zařízeného kosmetického salonu. V pečlivě uklizené místnosti, které vévodí černé křeslo, nás vítá sympatický hubený muž. Ačkoliv sám prosazuje při tetování vysoké hygienické standardy, pozastavuje se nad přemrštěností některých norem. „Zdá se mi zvláštní, že nikoho stejnou měrou nezajímá výtvarná stránka. Občas s nadsázkou říkám, že úředníkům je jedno, jestli tam vytetuji lejno, hlavně když bude sterilní,“ směje se Musil.

Ceny tetování se liší podle velikosti, složitosti a barevnosti. A kde se tatérům nejhůře pracuje? Především na místech, kde se kůže příliš vrásní: na boku, kolem podpaždí, ale i třeba na nártu. Nejlepší jsou pro ně naopak velké rovné plochy, jako jsou ste

Tetování? Módní trend, umění, ale i bolestivý rituál

Tetování: někdo jej miluje, jiný nesnáší, jen málokomu je ale tahle specifická ozdoba lidského těla lhostejná. A řada lidí se možná v duchu sama sebe ptala, zda by našla odvahu a chuť nechat si pod kůži zajet tatérskou jehlu.

Druhý ročník Festivalu ilustrace a komiksu proběhne o víkendu v Ústí nad Labem.

Hraničář bude tři dny patřit světu komiksů

Ústí nad Labem - Veřejný sál a Galerie Hraničář se po celý prodloužený víkend stane místem setkání nejzajímavějších ilustrátorů a komiksových tvůrců z Čech, Německa i Slovenska. 

11. SISI A LILI – MAZLÍČCI BŘEZNA

Jak si vybrat chovatelskou stanici

Pokud toužíte po psovi s určitými vlastnostmi, ať už je to přesný vzhled, velikost, typ srsti nebo povaha a vlohy k nejrůznějším aktivitám, měli byste sáhnout po psovi konkrétního plemene. Toho najdete v chovatelské stanici.

Šárka Plisková ze Studnic je podle poroty nejkrásnější metalistka letošního roku.

Studnická studentka je metalová miss. Hudební styl ji zaujal agresivními zvuky

Studnice - Do soutěže o nejkrásnější metalistku se prý přihlásila z legrace. Šestnáctiletá Šárka Plisková ze Studnic však porotu zaujala natolik, že se stala letošní Miss Metalshop. „Zkrátka jsem chtěla zkusit štěstí a zadařilo se,“ usmívá se Plisková, kterou kromě metalové hudby a módy zajímá třeba tetování.

Hledaný Robert Oláh.

Hledají muže snědé pleti

České Budějovice – Kriminalisté pátrají po 180 cm vysokém Robertu Oláhovi. Snědý muž váží kolem 90 kg, hnědočerné vlasy má po stranách vystříhané a vylepšené nagelovaným čírem.

Pohřešovaný muž.

Viděli jste pohřešovaného muže?

Ostravští kriminalisté žádají o pomoc při pátrání po Františku Holubovi. „Hlášení o pohřešování jedenaosmdesátiletého muže policisté přijali koncem září.

Tattoo Session Silesia v Opavě.

V kostele svatého Václava předvedli své umění tatéři

Třináctý ročník akce Tattoo Session Silesia je již minulostí. Událost bývá každoročně v hledáčku tisícovky návštěvníků a ani letošek nebyl v tomto ohledu žádnou výjimkou. Podívat se pod ruce skutečných mistrů svého řemesla vyrazila v sobotu také naše redakce.

13. ročník akce Tattoo Session Silesia v kostele sv. Václava v Opavě.

Opava ve víru tetování aneb Jak vzniká kérka? Nahlédněte přímo pod ruce tatérů!

/FOTOGALERIE/ Kérky, kam se podíváš. I tak by se ve zkratce dalo nazvat páteční dění v kostele sv. Václava v Opavě. Dostaveníčko si zde dali příznivci tetování, protože zde začal už 13. ročník akce Tattoo Session Silesia. Své umění budou v Opavě předvádět nejlepší tatéři z Česka, Slovenska a Polska ještě i během dneška.

Hrdlívské posvícení si lidé užili za krásného počasí.

OBRAZEM: Hrdlívské posvícení si lidé užili za krásného počasí

Hrdlív - Každý, koho ze soboty na neděli probudil déšť, se určitě zaradoval, že na sobotní posvícení v Hrdlívě se počasí ještě smálo. Bylo ho totiž hodně zapotřebí: součástí celodenní akce, pořádané v areálu koupaliště, se staly soutěže pro děti a na sousedícím hřišti hráli fotbalisti zápasy.

Táborští kriminalisté žádají širokou veřejnost o pomoc a spolupráci při pátrání po totožnosti muže na fotografii.

Policisté hledají muže na fotografii

Tábor - Táborští kriminalisté žádají širokou veřejnost o pomoc a spolupráci při pátrání po totožnosti muže, jehož fotografii se jim podařilo získat při šetření jednoho z prověřovaných případů.

Festival Chillibraní 2017 na brněnské Riviéře.

Chilližrout završil hattrick, na Riviéře lidé ochutnali i pikantní tarantuli

Brno /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Kuchařské a barmanské show, soutěž Chilližrout a prodejci s nejrůznějšími druhy pikantních pochutin. Šestý ročník Chillibraní , který se letos poprvé spojil s Apetit piknikem, přilákal v sobotu do areálu brněnského koupaliště Riviéra tisíce fanoušků nejen pálivého jídla. Apetit piknik se v Brně letos konal poprvé. V areálu koupaliště Riviéra tak bylo kolem stovky stánků, které lákaly na vůni originálních i pikantních pokrmů.

Ilustrační foto

Vězeň je zpátky za katrem

Mladoboleslavsko – Od 16. srpna až do soboty byl na útěku třicetiletý vězeň jiřické věznice, který svévolně opustil nestřežené pracoviště v Hlavenci v touze opět zakusit svobodu. Muž s výrazným tetováním na krku byl o víkendu zadržen v Praze a aktuálně je ubytován v pankrácké věznici.

V minulosti už se několikrát pokusila o sebevraždu.

Hledá se Tereza Pešatová. Má obvázanou paži

Šestadvacetiletá Tereza Pešatová ze Zlína se v minulosti už několikrát pokusila o sebevraždu. Je psychicky nemocná. Dnes v sedm hodin ráno odešla z domu vyhledat lékařské ošetření, ale po prohlídce z nemocnice předčasně odešla.

Policie pátrá po třicetiletém Martinu Pálovi, který ve středu odešel z nestřeženého pracoviště.

KRIMI MIX: Uprchlého vězně stále hledají

Od středy 16. srpna, kdy svévolně opustil nestřežený výrobní podnik v Hlavenci, je na útěku 30letý vězeň, který si má odpykávat v jiřické věznici trest za omezování osobní svobody a krádež.

Policie pátrá po třicetiletém Martinu Pálovi, který ve středu odešel z nestřeženého pracoviště.

Na Mladoboleslavsku utekl vězeň. Nebezpečný není

Boleslavsko - Policie pátrá po třicetiletém Martinu Pálovi, který ve středu odešel z nestřeženého pracoviště. Podle policie není muž nebezpečný, přesto by se ho lidé neměli sami pokoušet zadržet.

Obnova příbramského skateparku pokračuje. V křoví na tratí mají kluci uměle vytvořenou dráhu, ale stejně chodí pozorovat, co se v areálu sportoviště rodí za novinky.

Uživatelé skateparku se těší na "bazén"

Příbram /FOTOGALERIE/ - Nad tratí u bývalého Junior klubu se rozevírá křoví a po písčité vyježděné cestě z něho vyjíždí na kole s nízko nastaveným sedlem zhruba sedmnáctiletý kluk v kšiltovce, s batohem na zádech a tetováním na krku. Je trochu zklamaný, nikdo tam není.

V nové pohádce v hlavní roli s Janem Cinou se uplatní víc než stovka komparzistů.

Prázdniny v Ledči zpestří natáčení čertovské pohádky

Ledeč nad Sázavou – Pětidenní kostýmové zkoušky na novou pohádku, která se bude natáčet na hradě v Ledči nad Sázavou, začaly už v pátek. Do kostýmů je potřeba obléknout 140 komparzistů, kteří si zahrají v pohádce Čertí brko od režiséra Marka Najbrta.