Kreativ

ŠTÍTEK: urychlovač částic

Vědci spustili gigantický urychlovač

VIDEO: Vědci spustili gigantický urychlovač

Vědci z Evropské laboratoře pro fyziku částic (CERN) spustili Velký hadronový urychlovač vybudovaný na švýcarsko-francouzské hranici. Zařízení má napodobit podmínky tzv. velkého třesku, kdy vznikal vesmír.

Nový urychlovač částic napodobí vznik kosmu

Ženeva - V Ženevě se dnes zahajuje provoz dosud nejsilnějšího urychlovače částic na světě, v němž má být proveden experiment pokládaný za nejvýznamnější v historii fyziky atomárních a subatomárních částic – simulace velkého třesku, procesu, při němž vznikl vesmír.

Srdce lineárního urychlovače

Do Zlína přivezli lineární urychlovač

Zlín - [VIDEO] Do zlínské Baťovy nemocnice 10. července přivezli lineární urychlovač částic, který bude sloužit k léčbě nemocných ve vznikajícím Onkologickém centru. Do budovy číslo 21 v nemocničním areálu včera postupně stěhovali nejdůležitější části přístroje.

Znojemská nemocnice má nový digitální rentgen

Rakušané si budou léčit nádory ve Znojmě

Znojmo - Zahájení práce na ojedinělém projektu mezinárodního využití nového onkologického oddělení znojemské nemocnice a spolupráce českých a rakouských lékařů oznámili zástupci kraje. Odborníci z jižní Moravy a Dolního Rakouska se již pustili do práce. Projekt předloží k posouzení do programu Interreg v září.

Policisté darovali krev v novojičínské nemocnici.

Policista: Každá kapka krve je důležitá

Nový Jičín - Jedním ze zasloužilých dárců krve z řad novojičínských policistů je Oldřich Němec z Kopřivnice. Policejní technik je, za více než 120 odběrů držitelem odznaku zlatého kříže. V novojičínské tranfúzní stanici odevzdal již přes 60 litrů vzácné životní tekutiny.

Východočeské divadlo v Pardubicích

Smrt autora hned na třech místech!

Pardubice - Chcete vidět smrt autora? V pardubické galerii Mázhaus bude k vidění do neděle, ve Východočeském divadle do konce dubna a v přízemí domu Kostelní 104 do konce května!

Zdeněk Mikel, nový šéf Baťovy nemocnice

Nemocnice už letos vybaví novou onkologii

Zlín - Téměř 290 milionů korun hodlá letos investovat Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. V první řadě se chystá vybavit rozestavěné onkologické centrum, další velkou část financí vloží do nového nemocničního informačního systému.

Zdeněk Mikel, nový šéf Baťovy nemocnice

Nemocnice už letos vybaví novou onkologii

Zlín - Téměř 290 milionů korun hodlá letos investovat Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně. V první řadě se chystá vybavit rozestavěné onkologické centrum, další velkou část financí vloží do nového nemocničního informačního systému.

Ilustrační foto

Stavbu synchrotronu ohrožuje pískovna

Brno - Brusel podporuje vznik špičkového výzkumného zařízení v Brně-Černovicích. Fungování urychlovače ale brání odstřely v sousední pískovně.

Onkologické centrum ve zlínské nemocnici má být dokončeno během tohoto roku.

Onkologické centrum už vyrůstá

Region - Tisíce pacientů s rakovinou se do roka dočkají kvalitní péče přímo v kraji a nebudou již muset absolvovat vyčerpávající cesty do Brna či Olomouce. Od 1. ledna 2009 je totiž přivítá nové onkologické centrum ve Zlíně.

Lékařka Lucie Krpcová při konzultaci s pacientkou.

Rakovina: nově léčba ve Zlíně

Zlínský kraj - Tisíce pacientů s rakovinou se do roka dočkají kvalitní péče přímo v kraji a nebudou již muset absolvovat vyčerpávající cesty do Brna či Olomouce.

Onkologické centrum ve zlínské nemocnici má být dokončeno během tohoto roku.

Onkologie pomůže tisícům pacientů

Zlínský kraj - Tisíce pacientů s rakovinou se do roka dočkají kvalitní péče přímo v kraji a nebudou již muset absolvovat vyčerpávající cesty do Brna či Olomouce. Od 1. ledna 2009 je totiž přivítá nové onkologické centrum ve Zlíně.

Ředitel znojemské nemocnice Miroslav Kavka

Nemocnice bude mít nové přístroje

ZNOJMO - Velké stěhování čeká v prvních měsících příštího roku znojemskou nemocnici. Z budovy na Vídeňské ulici se do nově vybudovaného areálu na Janského přesune onkologické oddělení. Lékaři začnou používat nová zařízení na léčení nádorů a mozkové mrtvice. Postoupí v digitalizaci.

Ilustrační foto

Onkologické centrum bude stát za rok

ZLÍN - Komplexního ošetření přímo ve Zlíně se v roce 2008 dočkají onkologičtí pacienti ze Zlínského kraje. Dosud k léčbě sloužil jen lineární urychlovač v Holešově na Kroměřížsku a pacienti k ozařování dojížděli do Brna nebo do Olomouce.

Onkologické centrum bude stát za rok

ZLÍNSKÝ KRAJ - Komplexního ošetření přímo ve Zlíně se v příštím roce dočkají onkologičtí pacienti ze Zlínského kraje. Dosud k léčbě sloužil jen lineární urychlovač v Holešově na Kroměřížsku a pacienti k ozařování dojížděli do Brna nebo do Olomouce.

Ilustrační foto

Onkologické centrum bude stát za rok

ZLÍN - Komplexního ošetření přímo ve Zlíně se v příštím roce dočkají onkologičtí pacienti ze Zlínského kraje. Dosud k léčbě sloužil jen lineární urychlovač v Holešově na Kroměřížsku a pacienti k ozařování dojížděli do Brna nebo do Olomouce.

Ilustrační foto

Ve Zlíně se za několik týdnů začne stavět onkologické centrum

ZLÍNSKO - Dlouho diskutované onkologické centrum ve Zlínském kraji se začne stavět v areálu Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně v září letošního roku. Dokončeno by mohlo být za rok. Novinářům to dnes řekl krajský radní odpovědný za zdravotnictví Bronislav Fuksa.

Ilustrační foto

Ozařovací centra potřebují více přístrojů a peněz

PRAHA - Více moderních ozařovacích přístrojů a peněz od zdravotních pojišťoven by potřebovala snad všechna ozařovací centra v Česku. Pacienti nyní čekají na zahájení léčby šest týdnů až dva měsíce; ozařováním se jich léčí méně než jinde ve světě.

Hospitalizovaná šedesátiletá žena v Teplicích má podle TV Prima potvrzenou diagnózu nemoci šílených krav. Pacientka pochází z Bíliny a zatím se nepřišlo na původ jejího onemocnění.

Nemocnice slaví 80 let od založení

ZLÍN - Nový informační systém, přechod na digitalizaci snímků, ale také rekonstrukce části areálu. To vše čeká jedno z největších lékařských zařízení u nás, Krajskou nemocnici Tomáše Bati ve Zlíně, která slaví právě dnes osmdesát let od svého založení.

Pacient je pro lékaře prioritou

Nejdříve pacient, až pak boj s byrokracií

HRADEC KRÁLOVÉ– Fakultní nemocnice v těchto dnech bojuje s byrokracií, ale i s problémy, které přinesla novelizace Zákoníku práce. Řeší také potíže související s rozsáhlou kontrolou Všeobecné zdravotní pojišťovny.