Kreativ

ŠTÍTEK: útok

Vlci na Šumavě.

FOTO: Vlka ze Šumavy zaznamenali až u Hamburku

Šumava – Celoroční sledování vlka obecného na územích národních parků Šumava a Bavorský les zatím neprokázalo, že by se loni utvořená smečka rozrostla o letošní mláďata. Přítomnost vlka je ale pravidelně prokazována fotopastmi i nálezy jeho kořistí či stop v terénu.

Ilustrační foto

Násilník dostal za incident s hokejistou pět a půl roku natvrdo

Jihlava – Okresní soud v Jihlavě poslal ve středu na pět a půl roku do věznice s ostrahou dvacetiletého Patrika Dreveňaka za incident na jihlavském Masarykově náměstí z letošního června. Drevěňak tehdy brutálně napadl dvaadvacetiletého Davida R., který se zastal hokejisty Marka Melenovského, jehož těsně předtím napadl bratr Dreveňaka Roman.

Házenkářka Iveta Luzumová plánuje na příští rok svatbu s přítelem Štěpánem Korešem.

Luzumová hrála s jednou rukou. Na konec kariéry nemyslí

Brest (od zvláštního zpravodaje) – Byl to rozhodující moment klíčové bitvy. Smutná chvíle pro celou českou házenou. Kapitánka ženského národního týmu Iveta Luzumová se v 17. minutě zápasu s Německem nešťastně svalila na brankovišti soupeře. Po tvrdém souboji upadla na palubovku a vážně si poranila loket.

České házenkářky (červené dresy) prohrály v posledním zápase základní skupiny D mistrovství Evropy s Německem 28:30 a na turnaji skončily.

České házenkářky se zraněnou Luzumovou podlehly Německu a na turnaji končí

Brest (Od zvláštního zpravodaje Deníku) – Ani na potřetí to nevyšlo. České házenkářky nezvládly rozhodující bitvu o postup do osmifinále mistrovství Evropy, po Rumunsku a Norsku podlehly také sousednímu Německu a po nepříznivému výsledku 28:30 na šampionátu ve Francii končí bez bodu už v základní skupině.

Českotěšínští šachisté uhráli bod s Turnovem.

Šachisté Těšína získali historický bod

Český Těšín /FOTO/ – Nejvyšší soutěž šachistů pokračovala druhým víkendovým dvoukolem. Nováček soutěže z Českého Těšína získal v domácím prostředí svůj první bod za remízu s Turnovem.

Petr Šafarčík

Basketbalista Petr Šafarčík: Rusové četli hru lépe než my

/OD ZVLÁŠTNÍHO ZPRAVODAJE DENÍKU/ Petr Šafarčík odehrál v basketbalové kvalifikaci v Rusku téměř dvě celé čtvrtiny. Řeknete si nic neobvyklého. Ano, jenže tento předělaný rozehrávač nastoupil v reprezentaci teprve podruhé. Minulý pátek proti Francii v Pardubicích debutoval, když dostal prostor na půl minuty.  

Ilustrační foto

Brutálně zbil 71letou ženu

Bohumín – Až strážníci museli zasáhnout proti 69letému seniorovi, který si vylil vztek na starší ženě a fyzicky ji napadl drsným způsobem.

Ilustrační foto.

Útočníka si mladík vymyslel. Pobodal se sám

Kvasiny - Podezření z přečinu ublížení na zdraví začali před měsícem vyšetřovat rychnovští kriminalisté. Operační důstojník tehdy přijal oznámení z operačního střediska záchranářů o útoku nožem.

Lukáš Dostál (Kometa)

Kometa šetřila hvězdy a v úvodním klání čtvrtfinále Ligy mistrů padla

/FOTOGALERIE/ – V bráně osmnáctiletý Lukáš Dostál, útok prošpikovaný nezkušenými hráči jako Erik Meluzín, Tadeáš Král nebo Tomáš Mlynář. Hvězdy Peter Mueller, Martin Zaťovič, Ondřej Němec a další do prvního zápasu Komety ve čtvrtfinále hokejové Ligy mistrů vůbec nezasáhly. Brněnský celek nastoupil proti Frölundě ve značně improvizované sestavě a prohrál 1:4.

Předehrávka 42. kola hokejové extraligy: HC Vítkovice Ridera - BK Mladá Boleslav, 4. prosince 2018 v Ostravě. Na snímku (zleva) Roman Ondřej a Jakub Orsava.

Vítkovice zase srazil pozdní gól. S Boleslaví rozhodl v čase 59:29 Vondrka

Ostrava /FOTOGALERIE/ - Po porážkách v Olomouci a doma se Zlínem vyrazil zdecimovaný kádr Bruslařského klubu z Mladé Boleslavi k předehrávce 42. kola do daleké Ostravy. Odtud si přivezl překvapivou výhru 3:2, kterou zařídil přesilovkovým gólem 31 vteřin před koncem třetí třetiny kapitán Michal Vondrka.

Ilustrační foto.

Seniorce otevřel batoh a ukradl peněženku, pak se smál

Jablonec n. N. – V neděli 2. prosince krátce po jedenácté hodině dosud neznámý pachatel přistoupil zezadu k pětasedmdesátileté seniorce u autobusové zastávky před prodejnou Penny v ulici Palackého v Rýnovicích.

České házenkářky (v červených dresech) prohrály ve druhém zápase základní skupiny mistrovství Evropy s Norskem 17:31.  Foto: Autor: Robert Grim/chf.cz

České házenkářky podruhé prohrály, přesto budou hrát s Němkami o postup

Brest (Od zvláštního zpravodaje Deníku) – Druhá senzace na úkor favorizovaných Norek se ve francouzském Brestu nekonala. České házenkářky nedokázaly obhájkyně trofeje zaskočit a na mistrovství Evropy podruhé prohrály. Svěřenkyně trenéra Jana Bašného úřadujícím vicemistryním světa podlehly 17:31. I po debaklu ale dál živí šanci na postup ze základní skupiny do osmifinále.  

Ilustrační foto

Skvostných deset minut a pak zmar

Moskva (od zvláštního zpravodaje Deníku) - Čeští basketbalisté umrzli v ruské zimě. V první čtvrtině ale pořádně topili pod kotlem.

Policie hledá svědky loupežného přepadení.

Přepadení čerpací stanice nepřežila žena z obsluhy

Mělník /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Otřesná zpráva se v pondělí ráno rozlétla Mělnickem: při přepadení benzinky v Nelahozevsi byla zastřelena obsluha, načež pachatelé z místa činu utekli. To, že při loupeži, na níž se zřejmě podílely dvě osoby, došlo ke smrtelnému zranění 58leté ženy, potvrdil i mluvčí středočeské policie Zdeněk Chalupa. Stejně jako fakt, že policisté pátrají po dvou podezřelých.

Ilustrační foto

Mezinárodní koalice popírá útok na syrskou armádu. Šlo o úder proti IS, tvrdí

Mezinárodní koalice pod vedením Spojených států popřela zprávy, že zaútočila v neděli na pozice syrské armády na východě země. Zprávu o útoku přinesla syrská státní agentura SANA. Koalice pro AFP uvedla, že jejím cílem byli džihádisté z teroristické organizace Islámský stát (IS). Mluvčí posléze upřesnil, že terčem byl radikál, který se podílel na vraždě amerického rukojmího.

Extraligoví házenkáři Zubří (ve žlutém) v sobotním 12. kole nakonec po boji udolali poslední Litovel 37:28. V prvním poločase však tahaly za kratší konec a prohrávali až o šest gólů.

K obratu házenkářů Zubří zavelel třetí gólman Krůpa

ROZHOVOR / Dostal šanci a využil ji. Třetí gólman házenkářů Zubří Štěpán Krůpa se na hřišti objevil ve druhém poločase a od té doby brankoviště neopustil. K vítězství nad Litovlí (37:28) dokonce napomohl vstřelenou brankou, mnohem důležitější však byly jeho zákroky. 

Házenkáři Karviné (v zeleném) si poradili s Jičínem a oplatili mu porážku z úvodního kola.

Házenkáři s Jičínem nezaváhali

Karviná /FOTO/ – Házenkáři karvinského Baníku zvládli dvojzápas s Jičínem. Ve středu na půdě soupeře postoupili do semifinále Českého poháru, v neděli ho porazili i v lize.

Hokejisté Přerova porazili Benátky nad Jizerou 4:0.

Změny pomohly. Zubři doma nedali šanci Benátkám

S takřka kompletně obměněnou sestavou a novou posilou Vojtěchem Tomim nastoupili přerovští hokejisté do utkání o „povinné“ tři body proti Benátkám nad Jizerou. Duel s nepříjemným soupeřem zvládli na jedničku, soupeři vrátili na vlas stejnou porážku 4:0 z října a po třech prohrách zapsali do tabulky Chance ligy tři body.

Na americký konzulát v Guadalajaře zaútočili granáty

Americkým konzulátem v Mexiku otřásl výbuch. Útočit mohl drogový kartel

Americký konzulát v mexickém městě Guadalajara se stal v sobotu terčem útoku. Zatím neznámý pachatel vhodil na půdu amerických diplomatů několik granátů, které explodovaly. Během incidentu nebyl nikdo zraněn a mexické úřady zahájily vyšetřování. Podle expertů by za útokem mohl stát jeden z nejmocnějších drogových kartelů v zemi.

Kladno volejbal cz - CRCK Kazincbarcika 3:1, CEV CUP 2018/19,  Kladno, 29. 11. 2018

Orli vyhráli těžké derby. Štěstí přálo připraveným

Kladno - Na cenné vítězství dosáhli volejbalisté Kladna. V derby v Příbrami na ně vyrukoval soupeř, kterého zdobila čerstvá výhra nad úřadujícím mistrem z Karlovarska (3:2). Také proti druhému nejlepšímu celku loňské sezony začal výtečně, avšak v dalším průběhu se prosadil papírový favorit, který vyhrál dvě dramatické koncovky.

FK Mladá Boleslav - MFK Karviná.

Boleslav doma jenom remizovala s posledním

Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/ – První prosincový den do promrzlé a mlhou zahalené Boleslavi přijeli fotbalisté Karviné, aby tu sehráli utkání 17. kola FORTUNA:LIGY. Domácí byli od začátku mírně lepší a potvrdili to ve 12. minutě, kdy se po centru z pravé strany prosadil Tomáš Ladra. Po poločase se ale Karviná zvedla a vytěžila vyrovnání na 1:1, v 56. minutě skóroval Vojtěch Smrž. I přes závěrečnou snahu Boleslavi už zápas tímto stavem skončil.

Pokračovala Vodňanská liga sálovky. Ilustrační foto.

Pokračovala Vodňanská liga sálovky

Vodňany - Druhé kolo Vodňanské ligy sálovky odstartoval duel mezi Sokolskou loukou a nováčkem OC Delfín, ve kterém Sokolíci potvrdili, že letos dobře posílili.

Ilustrační foto.

V bytě se hodně pilo a nedopadlo to dobře

Třebíč - Hádka v bytovém domě v Třebíči vyústila v útok. „V bytě došlo mezi mužem a ženou nejprve ke slovní rozepři, která následně přerostla až ve fyzické napadení,“ řekla policejní mluvčí Jana Kroutilová. Útočník, čtyřiašedesátiletý muž, měl tři promile alkoholu.