Kreativ

ŠTÍTEK: útok

FB Hurrican Karlovy Vary – Kanonýři Kladno 8:5.

Kolaps v obraně, kolaps v útoku. Florbalistům je úzko

Kladno /FOTOGALERIE/ – Hůř do letošního play off I. ligy vstoupit nemohli. Florbaloví Kanonýři Kladno prohráli na palubovce Karlových Varů oba čtvrtfinálové zápasy, a pokud chtějí postoupit, musí teď třikrát vyhrát. „Je to čára přes rozpočet, jednu výhru jsme chtěli,“ přiznal hrající kouč Dušan Přívara.

Tomáš Polok

Hokejový útočník Krnova Polok před sérií s Karvinou: Věřím, že máme na finále

ROZHOVOR/ Dlouhé roky patřil k tahounům opavské ofenzivy a nyní válí v útoku hokejového Krnova. Zkušený centr Tomáš Polok si angažmá v dresu Strojosvitu užívá a třemi brankami ve dvou zápasech se výraznnou měrou podílel na postupu žlutomodrých přes Rožnov pod Radhoštěm. „S hokejem to ale příliš společného nemělo,“ hlásí v rozhovoru.

K tragédii ve žďárské obchodní škole došlo v roce 2014.

Školáci v Brodě zažijí na vlastní kůži útok teroristy

Havlíčkův Brod – Útok teroristy, či duševně nemocného jedince, ale také živelná katastrofa nebo hromadný úraz na školním výletě. To všechno jsou reálné situace s nimiž se učitelé i žáci mohou ve skutečném životě potkat. Jak jim čelit, to chce pedagogy a žáky naučit v rámci speciálního projektu Místní akční skupina (MAS) Královská stezka.

Kurdské milice. Ilustrační snímek

Kurdové narazili na tuhý odpor. Vytlačit islamisty z Baghúzu se nedaří

Bojovníci Islámského státu brání poslední zbytky svého území v Sýrii všemi silami. V oblasti rozmístili odstřelovače, používají naváděné rakety a překvapivé útoky z podzemních tunelů. Kurdským jednotkám se tak nedaří jedinou zbývající oblast pod kontrolou džihádistů dobýt. Boje probíhají již třetím dnem.

Lidé z brazilského kmene Uru-eu-wau-wau

Brazilští domorodci žijí ve strachu. Od nástupu prezidenta Bolsonara čelí útokům

Jen deset dní poté, co se v jihoamerické Brazílii dostal k moci prezident Jair Bolsonaro, vpadly desítky ozbrojených mužů do chránění domorodé rezervace ve vzdálené části Amazonské džungle. Území kmene Uru-eu-wau-wau začali nemilosrdně ničit za pomoci mačet a motorových pil. Nepřímo je k tomu motivoval sám prezident, který se zavázal otevřít teritoria domorodců komerčnímu rozvoji.

Tomáš Poznar (vpravo)

Baníku fandím, my ale taky hrajeme o hodně, připomíná Poznar

Chvílemi si na hrotu zlínského útoku připadal jako osamocený voják v poli, přesto nevypustil žádný souboj a statečně se rval od začátku utkání až do svého střídání v 82. minutě. I když třicetiletý forvard Fastavu Tomáš Poznar nastoupil bez tradičního parťáka Železníka, byl v Ostravě u všeho podstatného.

Posílit tým budou muset trenéři basketbalistek TJ Bižuterie do nové sezóny. Děvčata už mají jistou první ligu.

Jablonecké basketbalistky si už pojistily první ligu

Jablonec n. N. – K posledním zápasům základní části 1. ligy zajížděly ženy Bižuterie do Prahy s jasným cílem alespoň jednou zvítězit a tím si bez ohledu na ostatní výsledky zajistit postup do play-off.

Jindřich Trpišovský.

Nejlepší obrana je útok! Slavii zdobí hlavně silná ofenziva

Přesto, že fotbalová Slavii má největší potíže na pozici hrotového útočníka, tak právě velká útočná síla je tím, co tým trenéra Jindřicha Trpišovského zdobí. V poslední době to poznal na evropské scéně belgický Genk a na tuzemské Slovácko. Oba soupeři dostali shodně po čtyřech gólech.

Jindřich Trpišovský.

Nejlepší obrana je útok! Slavii zdobí hlavně silná ofenziva

Přesto, že fotbalová Slavii má největší potíže na pozici hrotového útočníka, tak právě velká útočná síla je tím, co tým trenéra Jindřicha Trpišovského zdobí. V poslední době to poznal na evropské scéně belgický Genk a na tuzemské Slovácko. Oba soupeři dostali shodně po čtyřech gólech.

Znásilnění. Ilustrační foto.

Soud poslal na 20 let do vězení mladíka, který znásilnil sousedku

Za znásilnění a pokus o obzvlášť trýznivou vraždu sousedky poslal soud čtyřiadvacetiletého Jiřího Meindla z Prahy do vězení na 20 let. Napadené vrstevnici, která po útoku trpí posttraumatickou stresovou poruchou a řadou zdravotních problémů, má mladík uhradit zhruba 1,2 milionu korun. Verdikt není pravomocný. Trest zahrnuje i další znásilnění, za něž byl Meindl odsouzen už dříve.

Ilustrační foto.

Smečka psů zaútočila

Chrudim – Přestupková komise města se bude zabývat pondělním útokem čtyř velkých psů v Široké ulici. Svou agresivitu zaměřili na psy malých plemen v doprovodu svých majitelů.

Ilustrační fotografie.

Pomáháme vám znát právo: Děti jako oběti domácího násilí

Obětí trestného činu se může stát každý, a je proto důležité znát svá práva a být schopen je řádně a včas uplatnit. Deník ve spolupráci s Nadačním fondem Paragraf přináší seriál věnovaný právním informacím k obětem trestných činů.

Autogramiáda protagonistů seriálu Most!

Fanoušci vzali hrdiny seriálu Most! útokem. Na autogramiádu přišly stovky lidí

/FOTOGALERIE/ Přímo na "místě činu", v restauraci Severka, proběhla autogramiáda protagonistů veleúspěšného seriálu Most!. Právě v Mostě se děj seriálu, který od ledna uvádí Česká televize, odehrává. V obležení byli už před autogramiádou herci. Samotná hospoda se zaplnila krátce před 18:00. Podle ČT jde o nejsledovanější komediální seriál posledních let.

Bojovníci hnutí Tálibán

Smutná bilance. V Afghánistánu loni zemřel rekordní počet civilistů

Při bojích a útocích v Afghánistánu loni zahynulo rekordních 3804 civilistů. To představuje nárůst o více než desetinu oproti roku 2017. Většinu z nich mají na svědomí radikální islamisté. Podle agentury AFP to vyplývá ze zprávy asistenční mise OSN v Afghánistánu (UNAMA), kterou organizace zveřejnila.

Sedláček Pavel

Slabá Sparta? Soupeře jsme neřešili, tvrdí hokejista Sedláček

Měl zásadní podíl na dvou zlínských brankách i celém triumfu Beranů. Centr třetího domácího útoku Pavel Sedláček asistoval u třetího gólu Lotyše Kuldy i čtvrté trefy Šlahaře a po jednoznačném triumfu 4:1 byl zvolen nejlepším hráčem vítězného týmu.

Basketbalové utkání reprezentace České republiky s celkem Bosny a Hercegoviny

Nečekaná šichta. V útoku byli kluci trochu svázaní

Pardubice – V kaluži potu. Čeští basketbalisté splnili „občanskou“ povinnost a s domácím pardubickým prostředím se rozloučili výhrou. Fanoušci, ale ani asistent trenéra PETR CZUDEK však neočekávali, že soupeř z Bosny a Hercegoviny bude takto kousat.

Chaos na letišti v Gatwicku.

Ochromené letiště Gatwick. Za útoky dronem mohl být zhrzený zaměstnanec

Létající dron, které krátce před vánočními svátky několikrát objevil nad londýnským letištěm Gatwick a na dlouhé hodiny hodiny ho zcela ochromil, mohl řídit současný nebo bývalý zaměstnanec letiště. Motivem jeho činu mohla být pomsta zaměstnavateli. S odvoláním na policii o tom informoval britský deník The Time.

Obžaloba viní 21letého Dominika S. z Teplic z pokusu o vraždu dívky

Mladík neunesl rozchod s přítelkyní, pobodal ji. Za pokus o vraždu dostal 13 let

Ústecký kraj /FOTO/ – Pomyslnou tečku za rozchodem mladého páru z teplických Trnovan udělal ve čtvrtek 21. února Krajský soud v Ústí nad Labem. Obžalovaného 21letého Dominika S. poslal za pokus o vraždu nezletilé přítelkyně na 13 let do vězení. Rozsudek není pravomocný, obžalovaný si ponechal lhůtu na odvolání. 

Poškozená socha Bezpodmínečná kapitulace ve floridské Sarasotě

Vandalství ve jménu MeToo. Sprejer poničil sochu námořníka líbajícího cizí dívku

Radost z konce války nebo sexuální útok? Socha amerického námořníka, který na oslavu kapitulace Japonska během druhé světové války líbá cizí ženu, ve floridském městě Sarasota budí zejména v dnešní době rozporuplné emoce. Svůj názor se rozhodl dát najevo i neznámý vandal, jenž dílo „vylepšil“ nápisem #MeToo, tedy odkazem na hnutí bojující proti sexuálně motivovaným útokům vůči ženám.

BRANKÁŘ. Milan Matějka bude hájit branku Modré.

Modrá chce záchranu! A také zpevnit defenzivu

Modrá – Devět bodů, nejhorší útok v soutěži a pouze jedno vítězství za tři body. Hodně nelichotivá podzimní bilance. Není divu, že fotbalisté Jiskry Modré přezimují na posledním místě krajského přeboru.

Ilustrační foto

Útok psa na člověka v Příbrami policie zatím neřešila

Příbramsko - Událost, kdy v polovině minulého týdne zaútočila argentinská doga ve vsi Pihel na Českolipsku na důchodkyni, která později zraněním podlehla, opět vyvolala debatu na téma chovu velkých nebo bojových psích plemen. Názory veřejnosti se ale různí. Jedni by byli pro omezení chovu bojových plemen, druzí si myslí, že zákazy nic nevyřeší.

Obžalovanému muži hrozí až dvanáctileté vězení.

Za údajný útok větví hrozí muži až dvanáct let vězení

Hodně přísný trest hrozí Juraji M. (50 let) z Bohumína, který v úterý předstoupil před senát Krajského soudu v Ostravě. Za jeden úder větví, při kterém podle obžaloby předloni v červnu zlomil protivníkovi dva prsty, by mohl ve vězení strávit pět až dvanáct let.

Josef Kopriva u soudu. Ilustrační foto.

Drama v lomu Hády: visel nad propastí, útočník mu ještě házel písek do očí

Brno /VIDEO/ - Po celou dobu setkání byl klidný, pak se z něj najednou stalo zvíře. Tak u brněnského krajského soudu vzpomínal na útok sedmdesátiletý muž, kterého v listopadu 2017 milenec jeho manželky Josef Kopriva shodil z takřka kolmého osmnáctimetrového srázu v lomu Hády. Vraždu si u Koprivy měla objednat právě manželka zamýšlené oběti. Soud s ní i s Koprivou pokračoval v úterý svědeckými výpověďmi.

Nadhazovačka české softballové reprezentace Veronika Pecková.

České softbalistky míří na Floridu: proti americkým týmům chtějí zlepšit útok

První ostrý test před klíčovou sezonou čeká na reprezentační softbalistky. Dnes odlétají na Floridu, kde sehrají devatenáct utkání proti americkým univerzitním týmům. České hráčky se zaměří hlavně na útok a rovnoměrné vytížení nadhazovaček. „Důležité pro nás bude nasimulovat zátěž, která nás čeká v rámci olympijské kvalifikace,“ prohlásil trenér Vojtěch Albrecht. Softbalistky se připravují na červencový evropský šampionát, ze kterého do další části kvalifikace na OH v Tokiu 2020 postoupí šest nejlepších týmů.

Zásah německé policie. Ilustrační foto.

Iráčan pobodal ženu v Norimberku. K dalšímu útoku došlo v Dolním Sasku

S těžkými zraněními skončily v nemocnici dvě ženy, které v Německu pobodali útočníci v Bavorsku a Dolním Sasku. K oběma útokům došlo v neděli časně ráno, přičemž jejich motivy nejsou zatím známé. Pachatele z Norimberku, 25letého Iráčana, již policisté zadrželi, po dvou útočnících z dolnosaského Lingenu stále pátrají.  

Na katedrálu v Salisbury někdo vyvěsil ruskou vlajku

Nejapný žert v britském Salisbury. Na katedrálu někdo vyvěsil ruskou vlajku

Na pracovníky, kteří v britském městečku Salisbury opravují tamní katedrálu, čekalo v neděli ráno překvapení. Na lešení, které stavbu obklopuje, totiž neznámý šprýmař vyvěsil ruskou vlajku. Poslanec ze Salisbury John Glen to v kontextu loňského útoku na bývalého agenta Sergeje Skripala a jeho dcery Julije označil za „stupidní kousek“.

Pařížské metro. Ilustrační snímek

Muže v pařížském metru popálil útočník neznámou kyselinou

V pařížském metru došlo v pátek ráno k útoku, při němž pachatel polil jednoho z cestujících kyselinou. Incident se stal kolem sedmé hodiny ráno mezi stanicemi Bastille a Gare de Lyon. Provoz metra na lince 1 byl následně přerušen, informovala francouzská média.  

Útok na autobus s příslušníky revolučních gard v Íránu

Sebevražedný útok v Íránu. Zahynulo nejméně 20 vojáků, desítky jsou zraněné

Autobus s příslušníky íránských revolučních gard v provincii Sístán a Balúčistán se stal ve středu cílem sebevražedného atentátníka. Při výbuchu zahynulo nejméně 20 vojáků a přibližně stejný počet utrpěl různě závažná poranění. K útoku se přihlásila sunnitská radikální organizace Jaish ul-Adl s napojením na teroristickou skupinu al-Káida.

KONEC PODZIMU SE VYDAŘIL. Na konci podzimní části chytil Rumburk dech. V tomto zápase například doma převálcoval Bohušovice jasně 7:0.

Cesta za záchranou se staronovým trenérem

Rumburk – Budou mít pořádnou honičku. Ačkoliv fotbalisté Rumburku měli na podzim nejlepší útok (44 branek), přesto jim ve fotbalové I.A třídě, skupině A, patří se třinácti body předposlední místo.

Fotbalová příprava: Hostouň B (ve žlutém) přehrála Libušín 5:1.

FOTO: Béčko Hostouně hrálo skvěle, přejelo Libušín

Rynholec – Výborně začala přípravu na novou sezonu fotbalová rezerva Hostouně, když v Rynholci vysoko přehrála kombinovaný tým Libušína 6:1. hattrickem se blýskl Antonín, zbylé góly vítězů obstarali Krupička a Eliáš.

Ilustrační foto.

Ostrov uzmul v Doubravce bod

Ostrov – K dalšímu přípravnému duelu v rámci zimních galejí zamířili hráči divizního Ostrova do Doubravky, kde se jim na tamní umělce postavil do cesty divizní výběr Senca.