Kreativ

ŠTÍTEK: útok

Starostu Gdaňsku Pavla Adamowicze pobodal útočník

Podezřelý z vraždy gdaňského starosty plánoval velký útok. Měl být ve Varšavě

Podezřelý z vraždy gdaňského starosty Pawla Adamowicze prý nedávno plánoval velký útok ve Varšavě. Informoval o tom polský list Gazeta Wyborcza, podle kterého to sám Stefan W. řekl při výslechu. Již dříve prý matka muže policii varovala, že má starost o chování svého syna. Chtěl prý udělat něco velkého, aby všichni věděli o jeho křivdě.   

Termíny okresní ligy pro rok 2019 jsou známé.

Termíny okresní ligy pro rok 2019 jsou známé

Třebíčsko - V roce 2019 bude do Třebíčské okresní ligy v požárním útoku zahrnuto 12 kol. Liga odstartuje tradičně v Myslibořicích, kde proběhne první kolo v neděli 26. května 2019. Druhé kolo pak proběhne ve Výčapech 2. června.

Ilustrační foto.

Jihostroj zvládl těžký zápas v Od. Vodě

České Budějovice - Netradičně ve středu se vydal Jihostroj k extraligovému utkání do haly volejbalistů Aera Odolena Voda, kteří v minulém kole překvapili výhrou nad Karlovarskem.

Basketbalisté Zlína (ve žlutém). Ilustrační foto.

Basketbalisté válí. Na baráž nemyslíme, tvrdí kouč

Jistým krokem kráčí do play-off. Prvoligoví basketbalisté Zlína po patnácti odehraných zápasech okupují druhé místo tabulky moravské skupiny B. Svěřenci trenéra Kotaly vyhráli osm z posledních devíti zápasů. Sedmizápasovou sérii bez prohry přerušil pouze aktuální lídr z Prostějova.

Pavel Eismann (červená).

Do útoku. Zbrojovka Brno zrychluje přechod i mění rozestavení

Devět branek nastříleli fotbalisté Zbrojovky ve třech utkáních zimní Tipsport ligy. I na přípravu slušné číslo. „Do ofenzivy problémy nemáme, jen doufám, že se nás to bude držet. Potřebujeme pracovat na produktivitě směrem k soutěži, protože na podzim nás sráželo, že jsme nedávali branky,“ upozornil brněnský obránce Pavel Eismann.

Pavel Eismann (červená).

Do útoku. Zbrojovka zrychluje přechod i mění rozestavení

Brno – Devět branek nastříleli fotbalisté Zbrojovky ve třech utkáních zimní Tipsport ligy. I na přípravu slušné číslo. „Do ofenzivy problémy nemáme, jen doufám, že se nás to bude držet. Potřebujeme pracovat na produktivitě směrem k soutěži, protože na podzim nás sráželo, že jsme nedávali branky,“ upozornil brněnský obránce Pavel Eismann.

Fotbalisté FBC MSEM Přerov doma těsně podlehli třetímu Šumperku 1:3.

Florbalisté Přerova přivítali rok ziskem dvou bodů

/FOTOGALERIE/ Dvě krajská derby na přivítání nového roku, dva získané body. Florbalisté FBC Přerov se díky nim v divizi mužů posunuli na 10. místo skupiny D. Mohla za to sobotní výhra 5:4 po prodloužení nad posledním Uničovem.

Boj s teroristy v hotelu v keňském hlavním městě Nairobi

V keňském hotelu se znovu střílelo. Mrtvých je 21, zemřelo i pět islamistů

Boje mezi policií a útočníky z radikálního hnutí Aš-Šabáb v hotelovém komplexu v keňském hlavním městě Nairobi pokračovaly i v noci na středu. Na místě i v ranních hodinách probíhala bezpečnostní operace. Úterní útok radikálů si podle AP vyžádal nejméně 21 lidských životů, mezi mrtvými jsou Brit i Američan. Kromě toho při celé akci zahynulo i pět útočníků. Prezident Uhuru Kenyatta přitom ještě ráno, kdy zásah bezpečnostních složek skončil, hovořil o 14 mrtvých.

Hokejbal má v Heřmanově Městci světlou budoucnost.

Ježci na vzestupu. První liga bude prioritou

Heřmanův Městec – Ježci Heřmanův Městec zakončili podzimní část 2. ligy na druhém místě s minimální ztrátou na lídra. První půlrok trenéra Radka Böhma na střídačce hokejbalových Ježků přinesl posun, útok na návrat do vyšší soutěže tak již nepatří do kategorie sci-fi.

Demonstrace proti násilí a nenávisti v Gdaňsku

Poláci vzpomínají na zavražděného starostu Gdaňsku. Policie zatýká

Vlajky v řadě polských měst zůstávají stažené na půl žerdi, lidé ve veřejných budových podepisují kondolenční knihy. To vše kvůli úmrtí dlouholetého starosty Gdaňsku Pawla Adamowicze, kterého v neděli během charitativní akce pobodal 27letý muž. Oblíbený politik svým zraněním následně v nemocnici podlehl. 

V hotelovém komplexu v keňském Nairobi se bojuje

Ozbrojenci zaútočili na hotelový komplex v Nairobi. Zemřelo nejméně čtrnáct lidí

Keňským hlavním městěm Nairobi v úterý otřásly výbuchy a střelba. Na hotelového komplexu DusitD2 v centru města vtrhli okolo třetí hodiny odpoledne nejméně čtyři ozbrojenci. Podle posledních informací si útok vyžádal nejméně patnáct obětí, další lidé byli převezeni k ošetření do nemocnice. K odpovědnosti za útok se již přihlásilo hnutí Šabáb. 

VK Austin Vsetín

Vsetínské volejbalistky s Juliánovem opět smírně

Druholigové volejbalistky VK Austin Vsetín zahájily o víkendu druhou část sezóny dvojzápasem na palubovce Brna – Juliánova. Se stejným soupeřem se na podzim, ale i v předchozích sezonách, rozešly smírně, takže i tentokrát se čekal vyrovnaný boj. A tak to nakonec i dopadlo. Dopoledne zvítězil Vsetín 3:0, odpolední odvetu zvládly lépe domácí hráčky a vyhrály 3:1.  

Stanislav Šulc.

Glosa Stanislava Šulce: Terorismus po česku

Kdo seje zlo a nenávist, nemůže čekat, že bude sklízet dobro. Tímto inovovaným rčením lze charakterizovat současnou situaci nejen u nás, ale také u našich sousedů. Zatímco u nás dostal první terorista čtyři roky, v Polsku ubodal jeden pomatenec primátora Gdaňsku.

Ilustrační foto

O loupeži v centru Benešova policie zatím mluvit nechce

Benešov - Zprávu o loupežném přepadení, kterou získal Benešovský deník, potvrdila v pondělí 14. ledna mluvčí Policie ČR Benešov Veronika Čermáková. K loupeži došlo v sobotu 12. ledna kolem tři čtvrtě na devět večer v jednom z paneláků v ulici Na Bezděkově. Zda byl lupič muž či žena, případně zda měl spolupachatele, mluvčí nesdělila.

Mobilní služebna Městské policie v Havířově. Ředitel MP Havířov Bohuslav Muras při prezentaci služebny.

Kamery nové mobilní služebny odhalily lupiče

Díky moderním kamerám v novém speciálně upraveném karavanu, který havířovská městská policie používá jako mobilní služebnu, se podařilo odhalit a okamžitě zadržet pachatele loupežného přepadení.

Seniorovi z Mladoboleslavska kladou policie i státní zastupitelství za vinu, že předloni v létě, v červnu a v červenci 2017, nastražil na koleje skácené kmeny stromů, aby do nich narazil vlak.

Za útoky na vlaky s lidmi dostal senior čtyři roky

Praha, Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/ - Na čtyři roky za mříže v pondělí poslal – prozatím nepravomocně – Krajský soud v Praze 71letého Jaromíra Baldu z Mladoboleslavska. Ten byl v souvislosti se svým počínáním z předloňského léta obžalován z teroristického útoku a vyhrožování terorismem.

Basketbal. Archivní foto.

Lokomotiva udolala po bitvě Písek

Plzeň – Basketbalisté plzeňské Lokomotivy hostili v pátečním utkání 15. kola první ligy tabulkového souseda z Písku. A podle očekávání to bylo velké drama.

Obviněný jednasedmdesátiletý senior Jaromír Balda ve středu 9. ledna 2019 u Krajského soudu v Praze.

Senior, který způsobil vykolejení dvou vlaků, dostal čtyřletý trest

Pokácel stromy na železniční trať, aby vyvolal hrozbu z migrantů. Dva vlaky kvůli jeho činu vykolejily. Soud tak dnes poslal seniora Jaromíra Baldu na čtyři roky do vězení a nařídil mu psychiatrické léčení. Verdikt není pravomocný. Jednasedmdesátiletý muž, který byl obžalován z teroristického útoku, se může odvolat.

Starostu Gdaňsku Pavla Adamowicze pobodal útočník

Útočník na charitativní akci pobodal primátora Gdaňsku. Ten později zemřel

Na primátora polského Gdaňsku Pavla Adamowicze zaútočil během nedělní charitativní akce muž s nožem. K incidentu došlo ve chvíli, kdy politik z podia hovořil k lidem. Adamowicz podstoupil několikahodinovou operaci srdce, později ale v nemocnici zemřel. Útočníka policie zadržela, jeho motiv je neznámý.  

Ilustrační foto.

Junior se na ledě Příbrami spálil

Příbram - Hokejisté HC Příbram dali ve víkendovém utkání Krajské ligy zapomenout na poslední nepovedené vystoupení v Černošicích a na domácím ledě se opět vrátili na vítěznou vlnu. Odnesl to druhý tým západní skupiny Junior Mělník, který příbramští hráči porazili 5:1.

Ilustrační foto.

Kocouři získali skalp Ostravy. Bude klíčový?

Příbram - Přestože konce základní části volejbalové extraligy zbývá ještě dost času, příbramští Kocouři udělali v sobotu 12. ledna velmi důležitý krok k umístění v první šestici tabulky, zaručující přímý postup do čtvrtfinále play-off. Na domácí palubovce si až překvapivě hladce poradili se svým velkým ostravským konkurentem, kterého porazili ve čtyřech setech.

Basketbalistky Nymburka (v bílém) porazily v dalším kole ženské ligy na své palubovce poslední Ostravu o dvacet bodů 88:68.

Basketbalistky Nymburka se vyhrabaly z psychické deky a pak kralovaly

Nymburk /FOTOGALERIE/ - Ve čtvrtek 10. ledna ukončily svoji pouť evropským pohárem a hned o víkendu si spravily chuť. Vlastně se dá se říci, že splnily povinnost. Basketbalistky Nymburka porazily na své palubovce v dalším zápase nejvyšší soutěže poslední Ostravu o rovných dvacet bodů.

Dobrovolní hasiči. Ilustrační fotografie.

Dobrovolní hasiči v kraji nemají o mladou krev nouzi

Liberecký kraj – Bez jejich aktivit by mnohé vesnice i městečka neměly pořádnou tancovačku, pálení čarodějnic nebo táborák. Obce jsou na své sbory dobrovolných hasičů právem hrdé. Hasiči přitom v posledních letech lákají stále více příznivců, a to i pro požární sport. A čím dál mladších. „Když jsme se přestěhovali do nového bydliště, ani nás nenapadlo, že bychom mohli být někdy dobrovolnými hasiči. A teď jsme členy všichni z naší rodiny. Já, manžel i dva naši kluci,“ směje se Kateřina Zikmundová z Jablonce.

Dobrovolní hasiči. Ilustrační fotografie.

Dobrovolní hasiči v kraji nemají o mladou krev nouzi

Liberecký kraj – Bez jejich aktivit by mnohé vesnice i městečka neměly pořádnou tancovačku, pálení čarodějnic nebo táborák. Obce jsou na své sbory dobrovolných hasičů právem hrdé. Hasiči přitom v posledních letech lákají stále více příznivců, a to i pro požární sport. A čím dál mladších. „Když jsme se přestěhovali do nového bydliště, ani nás nenapadlo, že bychom mohli být někdy dobrovolnými hasiči. A teď jsme členy všichni z naší rodiny. Já, manžel i dva naši kluci,“ směje se Kateřina Zikmundová z Jablonce.

Hokejisté Rakovníka (v černém) vyhráli v dalším kole Krajské ligy na ledě Kralup nad Vltavou 4:3.

Sokovi vrátili domácí porážku

Kralupy nad Vltavou /FOTOGALERIE/ - Po minulé povinné výhře nad posledními Neratovicemi čekal na hokejisty Rakovníka v pokračování Krajské ligy další soupeř ze spodku tabulky, a to celek Kralup. Rakovničtí měli svému soupeři co vracet, když mu v říjnu v domácím zápase podlehli nejtěsnějším výsledkem 0:1. Povedlo se, i tentokrát vyhráli hosté. Radovali se z těsné výhry 4:3.

Krajská hokejová liga: HC Lev Benešov - SK Sršni Kutná Hora 3:0.

V Benešově doplatili Sršni na špatnou koncovku

Benešov /FOTOGALERIE/ - Po minulém nevydařeném domácím utkání čekal kutnohorské Sršně ještě silnější soupeř, Benešov. Zraněný Jiráň nebyl jediný, kdo chyběl v sestavě, zranění kotníku si obnovil Dytrych. Trenér Bednář proto doplnil tým dvěma juniory, obráncem Kopeckým a útočníkem Macháčkem. Kutná Hora doplácela hlavně na špatnou koncovku a prohrála 0:3.

Ilustrační foto

Agresor řádil v ulicích Stochova, kvůli tomu skončil v cele

Stochov - V šetření policie je aktuálně případ agresora, který útočil na občany v ulicích Stochova. Stalo se tak koncem minulého týdne, kdy útočník ve večerních hodinách fyzicky napadl celkem tři osoby v ulicích Sokolovská, Hornická a J. A. Komenského. 

BK Opava - BK ARMEX Děčín

Děčín rozhodl ve druhé čtvrtině

Děčínští Válečníci si odvezli z Opavy vítězství 61:77. O osudu zápasu rozhodla druhá čtvrtina, kterou Severočeši ovládli. Domácím basketbalistům nešla upřít snaha, ovšem v útoku byli jaloví.  

Ilustrační foto.

Těhotné družce vyhrožoval vykopnutím dítěte z břicha

Otřesný případ domácího násilí, nad kterým zůstává rozum stát, uzavřel Krajský soud v Ostravě. Na pět let poslal do vězení devětadvacetiletého muže z Ostravy, který dlouhé měsíce krutě týral svou družku. Dokonce ji napadl i v době, kdy čekali dítě.

Jakub Šiřina, BK Opava. Ilustrační foto.

Opavu kosí marodka. Tohle jsem nezažil, kroutí hlavou Šiřina

Bujnoch, Gniadek, Švandrlík, Klečka, to je aktuální seznam marodů basketbalové Opavy. Úřadujícího vicemistra potkala obrovská smůla. V době, kdy ho během měsíce čeká daleké cestování a třináct zápasů, přišel o čtyři hráče základní rotace. To se promítlo i do čtvrtečního duelu v Brně, který Slezané prohráli 59:67.