Kreativ

ŠTÍTEK: útok

Ilustrační foto

Světové ekonomické fórum zanalyzuje rizika pro svět: klima i bolest duše

Tento týden se v Davosu scházejí politické a ekonomické špičky. Budou se zabývat i závěry ročenky analyzující globální rizika, kterou vydává Světové ekonomické fórum (WEF). „Náš svět je roztříštěn rostoucím soutěžením mezi zeměmi a hlubokými sociálními propastmi,“ prohlásil zakladatel WEF Klaus Schwaub.

Ilustrační foto

Podle místních zavraždil syn otčíma

Vodňansko - Jihočeští kriminalisté šetří první letošní případ násilného útoku, který skončil smrtí. Tragický případ se stal v rekreační oblasti na Vodňansku.

Košíkáři Nymburka hostili v dalším zápase Ligy mistrů v Praze Na Královce Hapoel Jerusalém.

Pavel Pumprla: Jak jsme začali, tak jsme i skončili

Praha /FOTOGALERIE/ - Basketbalisté Nymburka změřili v pražské hale na Královce své síly se silným protivníkem. Soupeřem v dalším zápase prestižní Ligy mistrů jim byl celek Hapoel Jerusalém. A domácí neměli žádnou šanci.

Mistrovství světa juniorů ve finském Lahti 2019, závod žen na 5 km, Barbora Havlíčková

Útok na medaili se nekonal. Zlatovlásku Havlíčkovou spálil v Lahti mráz

/FOTOGALERIE/ Barboře Havlíčkové, české vycházející hvězdičce běžeckého lyžování, první závod na světovém šampionátu juniorů a závodníků do 23 let nevyšel podle představ. V třeskutém mrazu, kdy rtuť teploměru ve finském Lahti olizovala dvacítku pod bodem mrazu, už od samého začátku na trati na 5 kilometrů volně za svými hlavními soupeřkami v boji o medaili zaostávala. V cíli byla nakonec dvanáctá. Další Češky? Pavlína Votočková skončila na 27., Zuzana Holíková na 36. a Adéla Nováková na 59. místě. Závod vyhrála famózní Švéda Frida Karlsoonová.

Ilustrační foto

Od nejnovější posily z Řisut v Kralupech očekávají góly

Kralupy - Jako mládežník prošel Spartou i reprezentacemi, s osmnáctou se dokonce účastnil mistrovství světa, v dospělém věku sbíral ostruhy v druholigových klubech Kobra Praha a Řisuty a jednu sezonu odehrál i v Rakousku. Pětadvacetiletý Ondřej Hampl, který ve víkendovém kole poprvé navlékl dres Kralup v krajské hokejové lize, by měl zvýšit údernost nováčka směrem do útoku.

Ilustrační foto.

S kamarádkou přijel i věřitel. Dlužník schytal kopance a rány pěstí do obličeje

Lužice – Až deset let za mřížemi hrozí recidivistovi, který je podezřelý z loupežného přepadení v Lužicích. Odehrát se mělo před několika dny. „Muž čekal na autobusové zastávce na smluvenou schůzku s kamarádkou. Spolu s ní však přijel třicetiletý muž, který měl s druhým nevyřešené osobní spory ohledně dluhu,“ nastínil mluvčí hodonínských policistů Petr Zámečník.

Tálibánci zaútočili na vojenskou základnu na východě Afghánistánu

Tálibánci zaútočili na afghánskou vojenskou základnu. Zabili 126 lidí

Ozbrojenci z radikálního hnutí Tálibán v pondělí ráno podnikli koordinovaný útok na afghánskou vojenskou základnu a výcvikové centrum policie na východě Afghánistánu. O život přišlo 126 příslušníků bezpečnostních složek a další desítky podle místních úřadů utrpěly zranění. S odvoláním na zdroje uvnitř afghánskénského ministerstva obrany to oznámila agentura Reuters.

Izrael zaútočil na íránské cíle v Sýrii

Nad Sýrií znovu létaly rakety. Izrael zaútočil na íránské cíle v okolí Damašku

Izraelská armáda v pondělí oznámila, že ostřelovala íránské cíle v Sýrii a varovala syrskou vládu, aby neútočila na izraelské území. Izrael se přitom v minulosti veřejným komentářům k vojenským aktivitám vyhýbal. Oznámení přišlo několik hodin poté, co v neděli izraelská protiletecká obrana sestřelila raketu nad Golanskými výšinami. Sýrie krátce předtím uvedla, že zmařila několik izraelských náletů u Damašku.

Basketbalisté Slunety B (žlutí) oplatili rezervě Litoměřic podzimní porážku a drží v tabulce Severočeské ligy 5. místo těsně před soupeřem.

Béčko Slunety si drží pátou příčku

Ústí n. L. – Další výhru si připsali basketbalisté Slunety B, kteří překlopili svou bilanci do kladných čísel, když zvládli páté utkání z posledních šesti.

Kutnohorský házenkář Ondřej Šimůnek v dresu pražské Dukly.

Ondřej Šimůnek: Jsem na Kutnou Horu pyšný

Kutná Hora /ROZHOVOR/ - Kutnohorská sportovní hala Klimeška hostila v úterý 15. ledna první zápas finále házenkářského poháru. „Domácí“ Dukla Praha prohrála s Karvinou 26:29. V jejím dresu byl vidět také kutnohorský odchovanec Ondřej Šimůnek. Nejen jemu tleskala zaplněná tribuna, na kterou se vměstnalo 600 fanoušků.

Z utkání BC Geosan Kolín - Svitavy 90:95.

Medvědi v Děčíně nepřekvapili

Děčín – Basketbalisté Kolína neprotrhli výsledkovou krizi a v dalším kole NBL prohráli v Děčíně 74:94. V tabulce nadále zůstali na předposledním místě.

Ilustrační foto.

Agresivní muž skončil na policejní služebně

Kladno – K žádnému pobodání ženy nedošlo. Tak zní verdikt kladenských policistů, kteří nahlášené pobodání ženy prověřovali. Incident se měl stát ve čtvrtek v ulici U Hvězdy v Kladně.

Nový prezident Kolumbie Iván Duque

Zatkněte povstalecké vůdce, vyzvala Kolumbie Kubu. Ta se odvolává na závazky

Kolumbijský prezident Iván Duque vyzval Kubu, aby zatkla desítku velitelů povstalecké organizace Vojsko národního osvobození (ELN). Právě povstalcům připisuje Kolumbie odpovědnost za čtvrteční teroristický útok na policejní akademii, při kterém zemřelo 21 osob. Kuba Kolubii znovu vyjádřila svou soustrast a uvedla, že se bude řídit závazky přijatými ještě před nynějším incidentem. 

Strážníci městské policie prase z města vyhnali směrem k Roudnému.

Kuriozitám vévodí divočák

Jižní Čechy – Přelom roku je okamžikem bilancování pojišťoven. K největším kuriozitám loňského roku patří listopadový nájezd divočáka na obchod v centru Českých Budějovic.

Polsko drží státní smutek za zavražděného starostu Gdaňsku

Polsko drží smutek za gdaňského starostu. Pohřeb se uskuteční v sobotu

Celé Polsko si dnes připomíná památku gdaňského starosty Pawla Adamowicze, který v pondělí zemřel po nedělním vražedném útoku. Stažením vlajek na půl žerdi začal v 17:00 státní smutek. V gdaňské loděnici se odpoledne sešli zastupitelé samospráv z celé země, aby zesnulému vyjádřili úctu. Pohřeb se uskuteční v sobotu.  

Radovan Kouřil - Ilustrační foto.

Opavský rozehrávač Radovan Kouřil: Z Ligy mistrů budeme těžit

Basketbalisté Opavy utrpěli už desátou porážku v Lize mistrů. Tentokrát nestačili na favorizovaný izraelský Holon, kterému podlehli 64:97. Třiadvacetiletý domácí rozehrávač Radovan Kouřil dostal slušnou porci minut, ve kterých zaznamenal deset bodů. I přes další nepovedený zápas se snaží na stávající situaci vidět pozitiva.

Na policejní akademii v Bogotě zaútočil sebevražedný atentátník.

Útok v kolumbijské Bogotě má už 21 obětí. Podle policie může jít o terorismus

Včerejší exploze auta, ke které došlo v areálu kolumbijské policejní akademie, si vyžádala smrt již 21 lidí. Dalších 68 je zraněno. Mezi mrtvými je i samotný atentátník, kterým je šestapadesátiletý Kolumbijec José Aldemar Rojas. Zda jednal útočník sám, nebo byl napojen na nějakou teroristickou organizaci, není dosud jasné. Policie nicméně případ vyšetřuje jako teroristický čin.

Kladenská Poldovka.

Kladenská Poldi byla vydražena za 140 milionů korun

Kladno - Elektronická insolvenční dražba bývalé kladenské huti Poldi, která odstartovala v pátek 18. ledna v 10 hodin, skončila po hodině. Jediný vážný zájemce složil včas povinnou finanční jistinu ve výši 90 milionů korun a na portále OK dražby přihazoval do výše 140 milionů korun. Ty musí zaplatit do 15 dnů. Poldovku vydražila po několika předchozích zmařených pokusech společnost Opimo Trade.

Kladenská Poldovka.

Kladenská Poldi byla opět vydražena. Vážný zájemce zaplatí 140 milionů

Elektronická insolvenční dražba bývalé kladenské huti Poldi, která odstartovala dnes v 10 hodin, byla tentokrát úspěšná. Vážný a jediný zájemce, kterým je společnost Opimo Trade, složil včas povinnou finanční jistotu ve výši 90 milionů korun a huť vydražil za 140 milionů korun. Ty musí zaplatit do 15 dnů.

Volejbalistky Přerova (v modrém) proti VK Prostějov

Zubřice neudržely nadějná vedení s mistrem. Prostějov neztratil ani set

/FOTOGALERIE/ Extraliga volejbalistek se znovu rozeběhla ve čtvrtek, v Přerově bylo na programu hanácké derby mezi domácími Zubřicemi a favorizovaným Prostějovem. Domácí sice dokázali s mistrem po většinu zápasu hrát vyrovnanou partii, hosté však využili přerovských výpadků a zvítězili 3:0.

Ilustrační foo - futsal.

Breburda vyčaroval pět gólů

Neveklov – Další turnajové kolo Okresního přeboru futsalu vyšlo bez bodové ztráty dvěma klubů. Po šesti bodech získala Okrouhlice a Bystřice. Oba celky se tak zařadily do horní poloviny tabulky. Dva týmy si připsaly tři body – Eltsen a Sídliště. Překvapivě bez bodu zůstala jen Mrač, která se musela potýkat s nepřítomností největších opor. Střelcem dne se stal se šesti góly Pavel Breburda z Okrouhlice, který pěti góly sestřelil Eltsen. Nejlepším nahrávačem byl Svoboda ze Sídliště, který připravil pět branek. Lídrem aktivity zůstává Pavel Vobecký OTS s 27 body (14+13).

Na policejní akademii v Bogotě zaútočil sebevražedný atentátník.

Na policejní akademii v Bogotě zaútočil atentátník. Zemřelo devět lidí

Nejméně devět lidí zemřelo a přes padesát dalších utrpělo zranění při explozi auta, které bylo naplněno výbušninou, v kolumbijském hlavním městě Bogota. Incident se odehrál v areálu policejní akademie. S odkazem na místní úřady o tom informoval server BBC. Prezident Iván Duque označil výbuch za teroristický čin.