Kreativ

ŠTÍTEK: útok

Frank Magnitz

Policie ukázala záběry útoku na poslance AfD Franka Magnitze. Vypsala odměnu

/VIDEO/ Německá policie dnes zveřejnila záběry z pondělního útoku na poslance a šéfa regionální odbočky strany Alternativa pro Německo (AfD) v Brémách Franka Magnitze. Za informace, které povedou k dopadení pachatelů a jejich odsouzení, nabízí státní zastupitelství v Brémách odměnu 3000 eur (77 tisíc korun).

Ilustrační foto.

Rakovničané si stěžují na cizince v Poštovní ulici

Rakovník - V Poštovní ulici prý po setmění není úplně bezpečno. Podle některých Rakovničanů se tu pohybují lidé cizí národnosti, popíjejí alkohol u zdejšího večerního obchodu, křičí na sebe a lidem, kteří je napomínají, vyhrožují i fyzickým útokem. Ačkoliv v ulici má sídlo kriminální policie a také se tu pohybují hlídky, podle mluvčí Michaely Richterové policie o ničem neví.

I když je Interobal Plzeň v tabulce až za Mělníkem, je favoritem na vítězství. Na snímku Plzeňané (pruhované dresy) hrají jeden z domácích podzimních zápasů.

Interobal bude útočit na páté místo ligy

Plzeň – Mohou se dotáhnout na pátý Mělník. Má to ale háček, protože futsalisté Interobalu Plzeň musí Středočechy porazit, aby se posunuli do první poloviny tabulky VARTA Futsal ligy. Střet sedmé Plzně s pátým Mělníkem je na programu v pátek od 20 hodin v Městské hale na Slovanech.

Pohár mistrů 2019.

Technologové na Poháru mistrů neuspěli

Gävle (Švédsko) – Vstup do nového roku si mladoboleslavští florbalisté zpestřili účastí na Poháru mistrů ve švédském Gävle. V konkurenci vítězů ostatních špičkových evropských soutěží se však českým šampionům nedařilo. V krátkém turnaji čtyř týmů prohráli obě utkání a skončili čtvrtí.

Příprava: FK Mladá Boleslav - Viktoria Žižkov.

Boleslav zahájila zimu vítězně

Mladá Boleslav – Fotbalisté Mladé Boleslavi zahájili zimu vítězně. S řadou nováčků v sestavě zdolali poslední celek druholigové tabulky Viktorii Žižkov hladce 3:0.

Dekstone Tuři Svitavy vs. ČEZ Basketball Nymburk (64:68).

Lídr naplnil předpoklady, ale o vítězství musel bojovat do poslední minuty

Svitavy /KOOPERATIVA NBL/ – Byli jedenáct bodů v plusu a někde v koutku sportovní haly Na Střelnici se rodila velká basketbalová senzace. Jenže nakonec se ukázalo, že Nymburk ve Svitavách prohrát nechtěl a Dekstone Tuři v očekávaném střetu čtyřbodovým rozdílem padli. Byla to však porážka statečných svitavských srdcí.

Ilustrační foto.

Opava padla v Brně, přišla o Gniadka

Bez tří hráčů základní rotace a se zápasem v italských Benátkách v nohách, nastoupili opavští basketbalisté v Brně. Bohužel na vítězství si nesáhli, prohráli 67:59. Navíc nedohrál Martin Gniadek, který si vyhodil klíční kost.

Muž obžalovaný z brutálního útoku v ostravské tramvaji, ke kterému došlo v prosinci 2017,

„Kdyby to bylo nutné, vystřelila bych,“ prohlásila hrdinka z tramvaje

VIDEO/ Jen málokdo by v křehké a nesmělé mladé ženě, která ve středu svědčila u Krajského soudu v Ostravě, hledal hrdinku. Právě ona zřejmě zachránila život muži, jenž se stal obětí brutálního nesmyslného útoku. Násilník dostal šest roků vězení. Na své běsnění si nepamatoval

O kurzy sebeobrany v Příbrami je velký zájem. Přihlášeno je téměř 60 žen.

O víkendu začnou kurzy sebeobrany pro ženy

Příbram /FOTOGALERIE/ - Oblíbené kurzy sebeobrany pro ženy v letošním roce začínají v neděli 13. ledna od 14 hodin v Boxerně na příbramském sídlišti. Povede je instruktor bojových umění a sebeobrany Michal Janoušek, podle kterého jsou kurzy sebeobrany důležité pro všechny věkové kategorie a zvláště pro ženy. Ty by se měly naučit efektivně bránit.

Hasan Rúhání

Mimořádný krok. EU uvalila sankce na dva členy íránských tajných služeb

Evropská unie uvalila sankce na sekci íránské tajné služby a dva její zpravodajské důstojníky. Obviňuje je údajných z útoků či pokusů o útoky proti představitelům exilové opozice v Dánsku a ve Francii. Podle diplomatů jde o bezprecedentní krok proti zpravodajské službě třetího státu. Dvojice tak nebude moci cestovat na území Unie a bude jí zmrazen veškerý majetek. Diplomatický tlak na Írán plánují i Spojené státy, které na jaře odstoupily od jaderné dohody. Írán veškeré obvinění odmítá a tvrdí, že má tento krok pouze poškodit vztahy mezi Teheránem a EU.   

Radim Žondra, obžalovaný z útoku na Petru Kvitovou,  u Krajského soudu v Brně.

Muž, který měl útočit na tenistku Kvitovou: Nebyl jsem to já, byl jsem v práci

V budově krajského soudu v Brně v úterý pokračoval soud s Radimem Žondrou, který je obžalovaný z více než dva roky starého útoku na tenistku Petru Kvitovou. K útoku, při kterém pachatel vážně poranil Kvitovou na levé ruce, došlo v jejím prostějovském bytě. Obžalovaný od svého zadržení trvá na své nevinně. 20. prosince 2016 kdy k útoku došlo byl podle svých slov celý den v práci.

Radim Žondra, obžalovaný z útoku na Petru Kvitovou,  u Krajského soudu v Brně.

Souzený za útok na Kvitovou? Byl v práci, tvrdí zaměstnavatel

V budově krajského soudu v Brně v úterý pokračoval soud s Radimem Žondrou, který je obžalovaný z více než dva roky starého útoku na tenistku Petru Kvitovou. K útoku, při kterém pachatel vážně poranil Kvitovou na levé ruce, došlo v jejím prostějovském bytě. Obžalovaný od svého zadržení trvá na své nevinně. 20. prosince 2016 kdy k útoku došlo byl podle svých slov celý den v práci.

Radim Žondra, obžalovaný z útoku na Petru Kvitovou,  u Krajského soudu v Brně.

Muž, který měl útočit na tenistku Kvitovou: Nebyl jsem to já, byl jsem v práci

Brno /FOTOGALERIE/ – V budově Krajského soudu v Brně v úterý pokračoval proces s Radimem Žondrou, který je obžalovaný z více než dva roky starého útoku na tenistku Petru Kvitovou. Při něm pachatel vážně poranil Kvitovou na levé ruce, útočil v jejím  prostějovském bytě. Obžalovaný od svého zadržení trvá na nevinně. Dvacátého srpna 2016, kdy k útoku došlo, byl podle svých slov celý den v práci

Aleš Totter

Mužstvo potvrdilo, že je dobře natrénované, chválil po obratu ve Frýdku Totter

České Budějovice – Poprali se s nepříznivým vývojem zápasu, otočili dvougólové vedení soupeře a přivezli hodně cenné tři body. Hokejisté ČEZ Motoru zvítězili ve 43. kole první Chance ligy ve Frýdku-Místku 5:3, přestože ještě po druhé třetině prohrávali 1:3. Ve středu čeká Jihočechy domácí duel s nováčkem z Poruby (17.30).

Korfbal, ilustrační foto

Šampion padl. Korfbalisté Brna po desíti měsících poznali přemožitele

Prostějov, Brno – Soutěžní prohru zažili po deseti měsících. Brněnští korfbalisté naposledy prohráli v extralize na začátku března minulého roku se Znojmem, v sobotu si pro ně nešťastnou událost zopakovali. Nad jejich síly byl největší rival posledních let České Budějovice, kterým Korfbal klub podlehl 18:21.

Ilustrační foto

Na blanenské gymnázium útočí vedení SPD. Kvůli sukním

Blansko – Uznání a podpora, ale i nesouhlas až nenávist. To jsou reakce na happening studentů Gymnázia Blansko s názvem Jinej neznamená špatnej: I muži mají právo nosit sukni. Mladí lidé se totiž nebáli vzít si na sebe oblečení opačného pohlaví a postavit se diskriminaci mezi muži a ženami. „Milí studenti a absolventi, jsem na vás pyšný a hrdý a mám radost z našeho gymnázia,“ podpořil žáky ředitel školy Radek Petřík.

Ilustrační foto

Pobodaný muž zemřel v nemocnici

Tragickou dohru má nakonec silvestrovská rozepře mezi manželi, ke které došlo během silvestrovského večera na území Opavy. Muž nakonec bodné ráně nožem podlehl.