Kreativ

ŠTÍTEK: útok

Izraelští vojáci na Západním břehu Jordánu.

Palestinec střílel na autobusovou zastávku. Zabil dva Izraelce, dva zranil

/VIDEO/ Dva Izraelci zemřeli a dva byli vážně zraněni při střelbě na okupovaném Západním břehu Jordánu. Svědci popisují, že palestinský muž vystoupil u autobusové zastávky poblíž židovské osady Ofra z auta a zahájil palbu do čekajících lidí. Po činu z místa uprchl. Informoval o tom izraelský deník Haaretz.

VYŠLO TO. Volejbalistky spojeného týmu Děčína a Rumburka ovládly derby v Chabařovicích, když v Ústí nad Labem vyhrály dvakrát 3:0.

Bravo! Volejbalistky v derby jasně excelovaly

Ústí n. L. – Je to tradiční derby, bez kterého by to prostě nebylo ono. Souboj mezi Chabařovicemi a spojeným týmem Děčína a Rumburka jasně vyznělo pro hostující hráčky.

Leonard Cohen

Muzikanti v kině: Cohen, Miles i Aretha

Stříbrné plátno a internet se chystají vzít útokem desítky hudebních dokumentů. Celovečerní filmy o hvězdách s více či méně pohnutým osudem zaštítili renomovaní režiséři. 

Policejní složky ve Štrasburku stále pátrají po útočníkovi.

Necítíme se tu bezpečně, říkají obyvatelé Štrasburku. Čekají na dopadení střelce

Historické centrum Štrasburku dnes dopoledne pokryla mlha, s níž vplula do města pochmurná nálada. Několik hodin po útoku, při němž na dohled od gotické katedrály zemřeli tři lidé a více než desítka byla zraněna, žijí místní obyvatelé v nejistotě. Centrum je plné policistů a vojáků, ale střelec je stále na útěku. Lidé kvůli tomu přemýšlejí o méně veselých věcech, než jsou blížící se Vánoce.  

Ve Štrasburku se střílelo.

Střelec ve Štrasburku prý křičel Alláhu akbar. Policii stále uniká

V ulicích Štrasburku pátrají stovky členů bezpečnostních složek, včetně příslušníků protiteroristického komanda GIGN, po útočníkovi, který v úterý večer zastřelil tři osoby a dalších třináct zranil. Devět lidí je ve vážném stavu. Neštěstí se odehrálo na tamních vánočních trzích. Pachatelem je podle televize BFMTV devětadvacetiletý Chekatt Cherif narozený ve Štrasburku, kterého poliie sledovala kvůli možné radikalizaci. V zemi byl zvýšen stupeň ohrožení teroristickým útokem na nejvyšší. Prokurátor Rémy Heitz řekl, že útočník podle svědků volal Alláhu akbar. 

Ve Štrasburku se střílelo.

Policie zasahuje v okolí štrasburské katedrály. Pátrá po útočníkovi

Při střelbě v centru francouzského Štrasburku zemřeli v úterý večer tři lidé. Dalších několik lidí je zraněno, z toho zhruba šest kriticky. Střelec, kterého policie již identifikovala jako 29letého muže, je stále na útěku. Vyšetřování převzalo protiteroristické oddělení pařížské prokuratury. Celá oblast byla uzavřena. Policie podle svědků zasahuje v okolí štrasburské katedrály. V zemi byl zvýšen stupeň ohrožení teroristickým útokem na nejvyšší.

Hokejová extraliga: HC Dynamo Pardubice - Mountfield HK.

Rozdíl se ukázal. V poslední třetině přišly i góly

Pardubice - Východočeská derby v letošní hokejové sezoně? Zatím slaví hosté. To platí po dvou ze čtyř vzájemných zápasů tohoto ročníku. První souboj v Hradci Králové vyhrály Pardubice 6:4, ten poslední pak zase Mountfield na ledě Dynama 4:1.

Kladenský hokejový útočník Jakub Strnad (v bílém dresu).

V životě jsem podobný gól nedal, hodnotil svůj (ne)zásah Strnad

Kladno /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - Pohledné utkání mohli sledovat fanoušci nejen na kladenském zimním stadionu, ale prostřednictvím televizních obrazovek i po celé České republice. Hvězdou utkání byl sice vyhlášen Ladislav Zikmund, ale důležitou roli sehrál i Jakub Strnad. Oba totiž vstřelil hned po dvou gólech Kladenských.

Ilustrační foto

Pozitiva? Nejsou. Opatovec zklamal a ocitl se v kritické situaci

Opatovec /PODZIM 2018/ – Krajně nepovedený podzim mají za sebou opatovečtí fotbalisté. Jenom ve třech ze třinácti odehraných střetnutí dokázali bodovat, plný zisk si připsali jedinkrát a zákonitým vyústěním je skutečnost, že jsou společně s Řetovou v kritické situaci coby hlavní adepti na sestup.

Ilustrační foto

Českem se šíří podvodný e-mail. Nic neplaťte, varuje firma

Pozor na podvodný e-mail s upomínkou, varuje společnost C.S.Cargo. Nikomu žádné peníze neplaťte a přílohu vloženou do zprávy rozhodně neotvírejte, pokračuje její marketingový ředitel Aziz Jahić. Jde totiž podle něj o phishingový útok. Neznámí podvodníci prý jen zneužili jméno firmy. Vedení společnosti už situaci řeší.

Šéf Facebooku Mark Zuckerberg a předseda Evropského parlamentu Antonio Tajani

Glosa Sammyho Ketze: Neberte nám autorská práva

Před necelými třemi měsíci, 12. září, odhlasoval Evropský parlament velkou většinou navrhovanou směrnici, která dává tisku a tiskovým agenturám naději, že jim internetoví giganti konečně něco začnou platit. Po celá léta tyto internetové společnosti každý den přebíraly tisíce článků, aniž by zaplatily jediný halíř těm, kdo zprávy vytvořili.

Vladimír Dravecký (vlevo) a jeho kolegové ze čtvrté třinecké lajny rozhodli poslední zápas.

Čtvrtá formace Třince rozhodla

Třinec – Hokejisté Třince si oblíbili výhru 4:1 (popřípadě 3:1). Tímto výsledek už zvládli v sezoně sedm zápasů. Naposledy v Mladé Boleslavi.

Futsalisté baníku (zelení) tentokrát nezaváhali.

Baník Chomutov se proti Legii Příbram pochlapil

Chomutov – V rámci jedenáctého kola 2. futsalové ligy hostil Baník Chomutov tým Legie Příbram. Souboj předposledního Baníku s poslední Legií domácí zvládli a připsali si v soutěži druhou výhru.

Basketbalové derby mezi Ústím nad Labem a Děčínem.

NBL: Ústí si poradilo s USK

Ústí n. L. – Do druhé poloviny základní části Národní basketbalové ligy vstoupili ústečtí hráči vítězstvím nad ambiciózním soupeřem USK Praha 82:69 (33:38).

Volejbalistky Přerova (v modrém) nestačily na pražský Olymp.

Prokleté koncovky. Zubřice s Olympem neuhrály ani set

Dokonalou odplatu za domácí prohru 0:3 z úvodu sezony připravily přerovským volejbalistkám hráčky pražského Olympu. V důležitém sobotním duelu v Přerově neztratily ani set. Vyrovnaný souboj rozhodovaly koncovky, které Zubřice už poněkolikáté v tomto ročníku extraligy nezvládly.

Nesoulad. Souhra pražských Lvů tentokrát vázla.

Lvi padli v Ostravě. Kouč hledá lídra a volá po agresivitě

Tři úlohy sehráli pražští Lvi v zápase 11. kola volejbalové extraligy na palubovce Ostravy. Ukázali se jako učedníci, mistři i bojovníci s trochou smůly na prstech. „Tentokrát musím být kritický,“ zahájil své hodnocení porážky 1:3 trenér Tomáš Pomr. A nikdo neprotestoval.

Ilustrační foto

Hrajeme spolu za Pardubice proti Nymburku

Pardubice - Unikátní projekt. Světlo světa spatřil prakticky na den přesně před čtyřmi roky a stále na něj nikdo nedokázal navázat. Hrajeme spolu na hudební nástroje a basketbal na jedné akci je privilegium Pardubic.

Takovým peugeotem se pachatel zřejmě pohyboval.

Sexuálně napadl žačku

České Budějovice – Policie zatkla muže podezřelého ze sexuálního obtěžování nezletilé školačky.

Hledaní podezřelí.

Neumíš chodit, řekli muži útočníci. Pak mu pěstí zlomili dva zuby

/VIDEO/ Další případ naprosto nesmyslného napadení se odehrál v sobotu 10. listopadu večer u metra Skalka. Těžko říct, jakou frustraci si řešili dva agresoři, ale zcela bezdůvodně napadli cizího muže. Nyní po nich pátrá policie. Případ je prošetřován pro trestný čin výtržnictví, za což v případě dopadení a odsouzení hrozí až dva roky za mřížemi.

Londýnem prošla demonstrace proti údajnému antisemitismu britských labouristů

Židé v Evropě jsou v ohrožení. Země EU vyzvaly k jejich ochraně

Židovské komunity se v některých zemích Evropské unie stále více cítí ohroženy teroristickými a násilnými útoky a znepokojují je rostoucí projevy různých forem antisemitismu, uvedly dnes ve společné deklaraci členské státy EU. Boj s antisemitismem se podle nich musí stát součástí všech národních strategií zaměřených na potírání rasismu, xenofobie, radikálních ideologií a násilného extremismu.

Útočníka zachytil kamerový systém

Číňan odpálil v autobuse batoh a utekl. Výbuch zranil 17 pasažérů

/VIDEO/ Sedmnáct lidí bylo zraněno při výbuchu v autobusu ve městě Le-šan, v čínské provincii S‘-čchuan na johzápadě Číny. Policie pátrá po čtyřiačtyřicetiletém muži, který po nástupu do autobusu zapálil batoh s výbušninou a dal se na útěk. Ve čtvrtek o tom informovala místní média.  

Ostré předměty.

Ostré holky, co se s věcmi nepářou

Drsné ženy, co umí vzít věci do svých rukou. Někdy samy od sebe, jindy prostě proto, že jim nic jiného nezbývá. Jako Vdovy ve stejnojmenném filmu Steve McQueena.