Kreativ

ŠTÍTEK: útok

Ilustrační snímek.

Vykázáním z domu skončil spor seniorského páru ve Zlíně

Deset dnů se nesmí ke společnému obydlí přiblížit šedesátiletý muž ze Zlína. Ten napadal nejen slovně, ale i fyzicky svou o šest let starší družku. Většinou tak podle policie činil pod vlivem alkoholu. K vykázání mu nyní hrozí ve správním řízení za přestupek proti občanskému soužití i několikatisícová pokuta.

Ilustrační foto

Staroměstští volejbalisté vypadli po čtvrté porážce v řadě z elitní osmičky

Volejbalisté VSK Staré Město prožívají krušné období. V první lize utrpěli už čtřyi porážky v řadě a klesli v tabulce na devátou příčku. Bez dvou klíčových hráčů univerzála Kittela a smečaře Čecha nejprve padli v Brně na SGLD. Ani set pak neuhráli ani ve Velkém Meziříčí, kde se navíc museli obejít bez pěti mladých hráčů Zlína.

Volejbalistky KP Brno. Ilustrační foto.

Královo Polo v Řecku padlo

Santorini – Úvodní duel do letošního ročníku Vyzývacího poháru volejbalistkám KP Brno nevyšel. Řeckému týmu Thira podlehlo na jeho palubovce 0:3 na sety (21:25, 16:25, 18:25).

Vanilkové rohlíčky.

Rohlíčky, linecké, pracny. Dobrot si užívejte s mírou

Blíží se jedno z nejkrásnějších období roku. Vánoce svátky pohody, klidu, míru a… velké žranice. Regály v obchodních centrech bereme útokem a vánoční stoly se prohýbají pod náloží svátečních dobrot a pamlsků. S cukry však nakládejte opatrně.

Letos mají svěřenci trenéra Pavla Hladíka (na snímku) velkou příležitost na účast v play-off.

Letošní podzim je pro všechny velkým zážitkem, říká Hladík

Nové Veselí – Stačilo málo a mohl to být rozhovor s trenérem lídra extraligové tabulky. Házenkáři Nového Veselí však v neděli slibný poločasový náskok na palubovce Plzně neudrželi a po jedenácti kolech, tedy rovné polovině základní části letošního ročníku, jim patří třetí příčka. Trenér Pavel Hladík je přesto spokojený. „Záchranu máme jistou, nyní zabojujeme o play-off,“ potvrdil ambiciózní kouč.

Listopad 2018, jednání v případu brutálního útoku v ostravské tramvaji, ke kterému došlo v prosinci 2017,

Soud v Ostravě řeší brutální napadení v tramvaji

VIDEO/ Brutálním útokem v tramvaji se ve čtvrtek začal zabývat Krajský soud v Ostravě. Obžalovaným je osmadvacetiletý Radim F. z Ostravy. Vloni v prosinci v tramvaji na lince číslo osm v Ostravě-Mariánských Horách bezdůvodně napadl dva cestující – muže a jeho kamarádku – sedící před ním.

ZŠ Gorkého v Havířově. Archivní snímek.

Cizí muž se pokusil vylákat dítě přímo ze školní šatny

Přes přísná bezpečnostní opatření, která byla v Havířově přijata po útoku nebezpečné schizofreničky Barbory Orlové na ZŠ Moravská v roce 2012, se minulý čtvrtek podařilo do jedné školy dostat neznámému muži, který tam lákal mimo budovu malou školačku.

Ministr vnitra Lubomír Metnar

Ministr Metnar: Čeští vojáci se na smrti Afghánce nepodíleli

Ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) odmítl, že by se čeští vojáci v Afghánistánu podíleli na smrti zbitého afghánského vojáka Vahidulláha Chána, který byl ve vazbě pro podezření ze zabití českého vojenského psovoda Tomáše Procházky z minulého měsíce. O údajném vyšetřování českých a amerických vojáků informoval list New York Times (NYT). Metnar novinářům řekl, že vojáci na misích striktně dodržují humanitární mezinárodní právo. Stejně se vyjádřil i premiér Andrej Babiš, který v souvislosti se zprávou NYT hovořil o skandální dezinformaci.

Black Friday v nákkupním centru City Park Jihlava.

Black Friday v Česku zdomácněl. Lidé opět vzali e-shopy útokem

/ANKETA/ Slevové akce Black Friday přilákaly do českých e-shopů téměř pětkrát více lidí, než je obvyklé v běžném provozu. Zákazníci vítají, že se původně jednodenní akce rozšířila na delší, často i více než týdenní období. I přes značný úspěch však slevové šílenství zůstalo mírně za očekáváními.

Ilustrační foto.

Muže brutálně napadli a okradli. Policisté zadrželi dva podezřelé

Brno – Třiatřicetiletý muž se stal obětí loupeže v polovině října v Brně na Staré Osadě. Kriminalisté nyní případ objasnili. „Dva podezřelé ve věku devatenáct a čtyřiadvacet let jsme zadrželi a obvinili z loupeže,“ uvedl v úterý policejní mluvčí Pavel Šváb.

Bombový útok v Afghánistánu

V Afghánistánu vybuchla bomba. Zemřeli tři američtí vojáci

Tři američtí vojáci zahynuli a další tři utrpěli zranění při explozi výbušného zařízení nastraženého u silnice poblíž afghánského města Ghazní. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na prohlášení NATO. K útoku se přihlásilo islamistické hnutí Tálibán. 

Ilustrační foto.

Historická výhra! Kocouři udolali obhájce titulu z Karlovarska

Příbram - Každá série jednou končí. V pondělní dohrávce devátého kola volejbalové extraligy se o tom přesvědčili i příbramští Kocouři, kteří na devátý pokus vyzráli v extraligovém utkání na Karlovarsko, které udolali 3:2 na sety a uštědřili mu první letošní porážku.

Nástup vojáků v Afghánistánu před vojenským speciálem.

České a americké vojáky vyšetřují. Kvůli smrti zbitého Afghánce

Čeští a američtí vojáci jsou vyšetřováni kvůli smrti zbitého afghánského vojáka Vahidulláha Chána, který byl ve vazbě kvůli obvinění ze zabití českého vojáka z minulého měsíce. Informoval o tom list New York Times. České ministerstvo obrany ve svém prohlášení uvedlo, že odmítá jakýkoliv podíl českých vojáků na mužově smrti.

Ilustrační foto

Kousl ženu do prstu

Cheb - Zvláštním způsobem vyřešil konflikt se svou bývalou přítelkyní jednadvacetiletý muž z Chebu.

Ilustrační foto.

Streetwork Beztíže: Nákupní centra jsou tikající bombou

Gang zhruba 130 mladých lidí operující v okolí brněnského obchodního domu Vaňkovka, novináři pojmenovaný Vaňkovka gang, může být zodpovědný za sérii útoků na děti i dospělé. Podle policie mají jeho členové prokazatelně na svědomí vážná zranění čtrnáctiletého chlapce. Je to však jen vrcholek ledovce: nákupní centra po celé republice jsou tikající bombou, protože lákají problémovou mládež a je jen otázkou času, kdy dojde k dalším incidentům.

Ilustrační foto.

Stíhací jízda začala pozdě

Příbram - Krajská hokejová liga měla na programu jedenácté kolo. Příbram v něm hostila Rakovník, kterému podlehla 4:5. Základem sobotní porážky byly nepovedené první dvě třetiny, po kterých svítilo na světelné tabuli příbramského zimního stadionu skóre 0:3.

Volejbalistky Prostějova (v modrém) porazily Ostravu 3:0.

Prostějovanky před evropským pohárem smetly Ostravu

Bez výraznějších komplikací zvládly prostějovské volejbalistky poslední ostrou prověrku před vstupem do evropského poháru. V extraligovém souboji smetly Ostravu 3:0 a dobře se naladily před odletem do Bulharska.

Havířov (v modrém) podlehl po velmi dobrém výkonu Kladnu.

Návrat Strnada přinesl zlom série, Rytíři konečně berou tři body

Havířov /FOTOGALERIE/ - Návrat kapitána ve velkém stylu. Jakub Strnad chyběl v sestavě hokejistů Kladna jedenáct zápasů od 11. října. Strnad dvěma asistencemi přispěl k výhře Rytířů na půdě letos velmi kvalitně poskládaného celku Havířova 3:1. Výborný výkon podal také brankář Cikánek. Kladno vyhrálo po šesti zápasech za tři body.

Premiérová výhra v Dražicích. Na snímku se radují Miloslav Káš (vlevo) a Matěj Řežábek.

V Dražicích vyhráli poprvé

Dražice – Vítězně se s podzimem rozloučili fotbalisté Čimelic. Ti uspěli 3:2 v Dražicích. Na sobotu 17. listopadu Čimeličtí jen tak nezapomenou, protože to bylo poprvé, co se jim v Dražicích podařilo vyhrát.

Házenkáři vezou do Balatonfüredu naději na úspěch.

Baníkovci vyrazili směr Balaton. Za postupem?

Karviná – Házenkáři karvinského Baníku vyrazili v sobotu směr Balatonfüred. Ve městě u známého maďarského letoviska se pokusí otočit kormidlem dějin a vybojovat pro Karvinou skupinovou fázi EHF Cupu.

Bazooka CF Uherské Hradiště – AC Sparta Praha

Sparta nám ukázala, o čem futsal je, říká trenér Bazooky Brůna

Tohle byla drsná lekce, velké školení sebevědomého nováčka. Futsalisté Uherského Hradiště v 8. kole Varta ligy tvrdě narazili. Bazooka před natěšeným publikem podlehla pražské Spartě 3:9. Favorit páteční duel rozhodl šesti brankami v prvním poločase. Hattrickem se ještě do přestávky blýskli Drahovský se Seidlerem. Moravané po přestávce debakl pouze mírnili.

Krajský soud v Ostravě. Ilustrační foto.

Pobodal dva lidi, dostal dvanáct roků

Ostrava – Ke dvanácti rokům vězení byl tento týden odsouzen Zdeněk H. (33 let) z Nového Jičína. Krajský soud v Ostravě ho uznal vinným z pokusu o vraždu.