Kreativ

ŠTÍTEK: útok

Hokejová extraliga: Mountfield HK - HC Dynamo Pardubice.

Policisté řeší napadení Lubiny

Hradec Králové - Incident ze sobotního východočeského hokejového derby řeší hradečtí policisté. Na hradeckém stadionu byl napaden dvěma muži pardubický trenér Ladislav Lubina.

Plichta. Souboj druhých celků tabulek Krajské ligy skončil po šedesáti minutách nerozhodně, rozuzlení nepřineslo ani prodloužení. V nájezdech byly úspěšnější Poděbrady.

V nájezdech urvaly bod lázně

Rakovník /FOTOGALERIE/ – Na led Rakovníka zavítali v 19. kole Krajské hokejové ligy hráči Poděbrad, kteří si odvezli dva body za výhru po trestných stříleních. V pohledném zápase plném šancí dominovali oba gólmani.

Rektor Masarykovy univerzity Mikuláš Bek

Masarykova univerzita slaví 100 let. Rektor varoval před útoky na svobodu škol

Vysoké školy v některých zemích světa i Evropy přišly o část svých svobod, podobné pokusy nelze vyloučit ani v Česku. V projevu při slavnostním shromáždění ke 100. výročí Masarykovy univerzity (MUNI) to řekl její rektor Mikuláš Bek a vyjádřil naději, že škola je díky soutěživosti a svobodomyslnosti univerzitního ducha připravená bránit se podobným tendencím.

Ilustrační foto.

S téměř dvěma promile napadl policistu

Veselí nad Moravou – Hrubým útokem na policistu skončil v pátek odpoledne výjezd policejní hlídky na sídliště Hutník ve Veselí nad Moravou. „Policisté vyjeli ověřit oznámení, že v jednom z bytů má opilý muž nadávat své přítelkyni a možná ji i bít,“ popsal začátek případu mluvčí hodonínských policistů Petr Zámečník.

PŘÍPRAVA. Varnsdorf (v modrém) doma porazil Liberec U 21 5:2.

FOTO: Útočná fáze byla lepší, přiznal Oulehla

Varnsdorf – Po poměrně dlouhé době mohli varnsdorfští fotbalisté sehrát přátelský zápas na domácí půdě. Svěřenci Davida Oulehly na nové umělé trávě jasně přehráli mladíky ze Slovanu Liberec.

Martin Kratochvíl.

Glosa Martina Kratochvíla: Kampaň proti nenávisti

Atentát na gdaňského primátora Pawla Adamowicze ochromil Polsko. Řada lidí se domnívala, že jeho pohřeb by mohl být startem časů, kdy nenávistná osočení a útoky nebudou etalonem mluvy čelných představitelů země. Nestalo se tak.

Hokejová extraliga: Mountfield HK - HC Dynamo Pardubice.

Útok na kouče: Dynamo hrozilo odchodem z ledu

Hradec Králové - Hokejová extraliga: Je to smutné, ale je to tak. Výsledek hokejového derby, v němž Hradec porazil Pardubice 2:1, přebilo napadení kouče Dynama Ladislava Lubiny.

Basketbalisté Nymburka vyhráli další zápas NBL, na své palubovce srazili Děčín.

FOTO: Mistr z Nymburka utnul děčínskou sérii

Nymburk - Vítězné tažení děčínských Válečníků skončilo po šesti výhrách na palubovce mistra. Basketbalisté Nymburka přestříleli Děčín 106:88 a po dvaceti utkáních nejvyšší soutěže jsou stoprocentní. 

Ilustrační foto

Bývalý Lubinův tým nedal Řisutům naději

Řisuty – Hokejisté Řisut měli výbornou šanci přiblížit se čtvrtému místu v tabulce II. ligy skupiny Sever. Jenže proher svých konkurentů z Děčína a Kobry Praha nevyužili a na půdě předposledního týmu skupiny Střed – Dvora Králové, ztratili šanci na dobrý výsledek už v první třetině. Nakonec padli 2:6.

Z utkání BC Geosan Kolín - USK Praha (79:76).

Medvědi si po dlouhé době vychutnali pocit vítězství

Kolín – Už pomalu nevěděli, jak chutná vítězství. Téměř po měsíci a půl opět tento slastný pocit zažili. Basketbalisté Kolína v předposledním kole základní části NBL porazili na domácí palubovce USK Praha 79:76.

Petra Kvitová a její radost na Australian Open.

Završí Kvitová snový návrat? K trofeji chybí poslední krok

/INFOGRAFIKA/ Před dvěma roky nevěděla, jestli si ještě zahraje špičkový tenis. Po útoku násilníka utrpěla těžké zranění ruky. Petra Kvitová se však vrátila, a to ve velkém stylu, vždyť získala sedm turnajových titulů. Nyní má šanci na ten nejprestižnější, grandslamový. V pavouku Australian Open jí zůstala už jen poslední sokyně Naomi Ósaková.

Ruská hra Naši v Salisbury

Rusové si střílí z otravy Skripala. Nová stolní hra nabízí výlet do Salisbury

Naši v Salisbury, tak se jmenuje nová stolní hra, která se objevila na pultech ruských obchodů. Autoři si v ní dělají legraci z otravy bývalého agenta Sergeje Skripala a jeho dcery Julie. Evropská unie v pondělí uvalila sankce na agenty ruské rozvědky GRU, které z pokusu o vraždu podezřívá, Moskva však podíl na útoku odmítá. Podle designéra hry má jít o zábavnou reakci na západní obvinění.

Ilustrační foto.

Hledá se spolupořadatel soutěže v požárním útoku

Kutnohorsko – Okresní sdružení hasičů hledá spolupořadatele po okresní kolo soutěže v požárním sportu. Ta zahrnuje několik disciplín, například požární útok nebo štafetu. Na Kutnohorsku se tradičně koná poslední květnovou sobotu. V letošním roce tedy termín připadá na sobotu 25. května.

Písek, Kamenný most. Ilustrační foto

Napadení u Kamenného mostu: Obvinili sedmatřicetiletého muže

Písek - Písečtí kriminalisté obvinili v těchto dnech muže (37 let) z Písecka z trestného činu ublížení na zdraví a výtržnictví. Toho se měl dopustit dne 21. září loňského roku, kdy krátce po půlnoci u vstupu na Kamenný most v Písku v Čechově ulici napadl na místě veřejnosti přístupném poškozeného muže.

Příprava: Balzan FC – FK Mladá Boleslav.

Na závěr remíza s Malťany

Attard (Malta) - Boleslavští fotbalisté se s Maltou rozloučili bezgólovou plichtou s pátým celkem místní nejvyšší ligy. S výjimkou úvodních minut měli Boleslavští po celé utkání více ze hry, ale Fulnek ani Komlichenko velké šance neproměnili, každý z nich pouze nastřelil brankovou konstrukci. Po změně stran přibylo osobních soubojů a gól nepadl ani jeden. Boleslavští podruhé v dosud odehraných sedmi přípravných zápasech vyšli střelecky naprázdno a poprvé remizovali.

Archivní snímek.

Basketbalisté si zkomplikovali boj do play-off

Doma už potřebovali nutně zvítězit, aby neměli na konci základní části s postupem do play-off zbytečnou honičku. Jenže místo toho novojičínští basketbalisté podlehli Snakes Ostrava 78:98 a v tabulce už jsou dvě kola před koncem dlouhodobé části až osmí. 

Ilustrační foto

Nožem ubodal bývalého šéfa. U soudu se neúspěšný podnikatel zpovídá z vraždy

Brno – Obžalovaný Lukáš Humbrich před necelým rokem několikrát bodl podnikatele v administrativní budově ve Vyškově. Napadenému muži údajně dlužil peníze. Podnikatel krátce po útoku před budovou zemřel. Humbrich se nyní u krajského soudu v Brně zpovídá z vraždy. K činu se přiznal, hrozí mu až dvacet let vězení. Líčení pokračovalo ve čtvrtek výslechem svědků.

Martin Erat

Erat po návratu zvýšil údernost ofenzivy

Brno - Zatím plní cíl. Obhájce Masarykova poháru se drží v tabulce na šesté příčce. Na místě, které zajišťuje přímý postup do čtvrtfinále play-off hokejové extraligy. V úterý se Kometa střetla se Spartou, jež se na ni ze sedmé pozice nepříjemně dotahuje.

Policisté pátrají po útočníkovi

Policisté pátrají po agresorovi, který v Brně napadl cizince

Brno /FOTOGALERIE/ – Po zhruba třicetiletém muži pátrají i po několika měsících brněnští kriminalisté. Agresor napadl loni v Dominikánské ulici spolu s dalšími třemi kumpány jednatřicetiletého cizince. „Údajně ho nejprve vulgárně uráželi kvůli barvě pleti, poté ho srazili na zem a kopali do něj. Muži se podařilo vstát a utéct na Starobrněnskou ulici, kde ho však jeden z útočníků dostihl a znovu napadl,“ sdělil policejní mluvčí David Chaloupka.

Altán na Novém rybníku v Příbrami.

Dívky opraví altán, který zničily na Novém rybníku

Příbram - Na sociálních sítích se v minulém týdnu objevilo video tří školaček, kterým se chlubily podivnou zábavou, a to demolováním altánu na ostrůvku na koupališti Nový rybník. Na videu je vidět, jak ničily vánoční osvětlení i samotný altán. Veřejnost ale jejich 'umělecký počin' příliš neocenila a v internetové diskuzi si dívky přečetly své. Valná většina diskutujících jejich čin odsoudila, někteří ale tento vandalismus označovali jako dětskou zábavu.