Kreativ

ŠTÍTEK: útok

Hrdinové. Výhru Lvů řídili Gino Robert Naarden (vlevo) a Šimon Kozák.

Černá série je ukončena. Lvi přetlačili Aero a myslí na posun

Jejich ruce vylétly k nebesům. Poprvé od 1. prosince poznali pražští Lvi jak chutná extraligové vítězství. V Odoleně Vodě se radovali po výsledku 3:1. V tabulce jsou sice stále desátí, ale bodově se dotáhli na deváté místo. To okupují právě Středočeši.

Hrdinové. Výhru Lvů řídili Gino Robert Naarden (vlevo) a Šimon Kozák.

Černá série je ukončena. Lvi přetlačili Aero a myslí na posun

Jejich ruce vylétly k nebesům. Poprvé od 1. prosince poznali pražští Lvi jak chutná extraligové vítězství. V Odoleně Vodě se radovali po výsledku 3:1. V tabulce jsou sice stále desátí, ale bodově se dotáhli na deváté místo. To okupují právě Středočeši.

Kdyně, Vidice, Štítary, Horní Metelsko, Nová Ves u Kdyně, Horšovský Týn a Oprechtice se účastnili na hasičských závodech v Nevřeni.

Nová Ves a Vidice dopadly v ledových útocích v Nevřeni nejlépe

Domažlicko, Nevřeň – Série ledových útoků skončila v sobotu v obci Nevřeň u Plzně, kde jen z Domažlického okresu soutěžilo o první příčky závodu #Pětdevět a a zároveň i o pohár Vládce severu sedm sborů dobrovolných hasičů z celkových 39.

Ilustrační foto.

Horníci rozdrtili druhou Bolku

Příbram – Středočeská basketbalová liga měla v neděli na programu šlágr, ve kterém Příbram, v repríze semifinále play-off minulé sezony, přivítala rezervní tým Mladé Boleslavi.

Kvůli tašce s nákupem a několika jogurty naháněl v podchodu u hlavního nádraží jeden muž druhého. Poté jej zbil, tašku mu vzal a utekl.

Muž v Brně napadl a zbil jiného kvůli jogurtům

Brno – Kvůli tašce s nákupem a několika jogurty naháněl v neděli v podchodu u hlavního nádraží jeden muž druhého. Poté jej zbil, tašku mu vzal a utekl. O případu informovali brněnští strážníci.

Volejbalistky Přerova. Ilustrační foto

Útok na šesté místo! Zubřice nedaly šanci Královu Poli

Volejbalistky Přerova opět potvrdily rostoucí formu. Po dobrém výkonu v brněnské hale Vodova z Final Four Českého poháru v sobotu na stejné palubovce poprvé v extraligové sezoně porazily Královo Pole. Brňanky navíc přehrály jasně 3:0 na sety, jediný výpadek zaznamenaly v první sadě.

Po výpovědi obviněného muže kriminalisté na označeném místě nalezli i odcizenou kabelku.

Policisté dopadli muže, který okradl pětaosmdesátiletou ženu

Humpolec, Třebíč – Pětaosmdesátiletou ženu okradl v pondělí 28. ledna kolem půl druhé odpoledne v Humpolci v blízkosti křižovatky ulic Panskodomské a Čejovské čtyřiadvacetiletý muž z Třebíčska. Policistům se ho podařilo dopadnout po necelých dvou týdnech na Třebíčsku.

volejbal FATRA Zlín. Ilustrační foto

Bez překvapení. Fatra ve třech setech podlehla mistrovi

Žádné překvapení na úkor favorita, zlínští volejbalisté si na úřadujícího mistra a obhájce trofeje nepřišli. Fatra v 19. kola extraligy prohrála s Karlovarskem 0:3 na sety a dál zůstává v tabulce předposlední s mizivou šancí na postup do play-ff.

Ilustrační foto

Vraždy? Často klasické domácí zabijačky, řekl kriminalista

Jižní Morava - Soka v lásce bodl dvacetkrát nožem. Trefil i srdce, a manžela své bývalé přítelkyně tak sprovodil ze světa, a to přímo před ženinýma očima. Útok zhrzeného milence na ubytovně v brněnské Šámalově ulici začátkem loňského července byl jednou ze šestnácti vražd, které policie v kraji minulý rok vyšetřovala.

FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň

Boleslav uhrála doma s Plzní remízu

Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/ - Fotbalisté Mladé Boleslavi vstoupili do ligového jara remízou 1:1. Proti druhému celku tabulky se prezentovali sympatickým výkonem a v zápase samotném si vytvořili více brankových příležitostí než papírový favorit zápasu.

Trutnov porazil Nymburk a o vítězství rozhodla trojka Kateřiny Kozumplíkové

Kapitánka Kozumplíková si proti Nymburku splnila sen

Byl to jeden z momentů, na který hned tak nezapomenete. V sobotním utkání Ženské basketbalové ligy mezi Lokomotivou Trutnov a favorizovaným Nymburkem svítil čtyři vteřiny před koncem na ukazateli skóre stav 79:79. V dramatické bitvě bylo zřejmé, že domácím hráčkám zbývá poslední útok na to, aby se ještě pokusily odvrátit pětiminutové prodloužení.

Domek v Děkanské zahradě v Pelhřimově.

Domek v Děkanské zahradě opět poničili vandalové

Pelhřimov – Neznámí vandalové opět poničili fasádu domku monsignore Františka Bernarda Vaňka v Děkanské zahradě v Pelhřimově. Téměř celou jednu stěnu zahradního domku odvrácenou od páteřního chodníku, který zahradou vede, znovu zhyzdily čmáranice i oplzlé vzkazy.

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková

Fantazie! Sáblíková na MS ovládla závod na tři kilometry

/Od zvláštního zpravodaje Deníku/ Skvělý výsledek. Na mistrovství světa v rychlobruslení vybojovala česká reprezentantka Martina Sáblíková zlatou medaili v závodě na tři tisíce metrů. Druhá v cíli skončila Nizozemka Antoinette De Jongová, třetí Ruska Natalija Voroninová. Všechny medailistky pokořily hranici čtyř minut.

Francouzský prezident Emmanuel Macron

Napětí mezi Paříží a Římem stoupá. Francie stáhla svého velvyslance

Francie dnes povolala do Paříže ke konzultacím svého velvyslance v Itálii kvůli pokračujícím diplomatickým přestřelkám mezi Římem a Paříží. Informovala o tom mluvčí francouzského ministerstva zahraničí, která zároveň vyzvala představitele italské vlády, aby se od „neopodstatněných útoků“ a „skandálních výroků“ vrátili k dřívějším přátelským a konstruktivním vztahům.

Ilustrační foto.

V Okříškách pořádají badmintonový kemp

Okříšky – Naučit se základy badmintonu a zdokonalit svoji techniku nabízí první badmintonový kemp v Okříškách. Uskuteční se v neděli 10 února od 10 hodin v místní sokolovně.

Ilustrační snímek

Napadl ženu v bytě a vyhrožoval. Už je v cele

Písek - Písečtí kriminalisté řeší od neděle 3. února případ konfliktu mezi mladým mužem (1989) a ženou v jednom z místních panelových domů. Muž měl přijít k bytu a ihned poté, co mu žena otevřela, měl ji fyzicky napadnout a zavřít se v bytě.

Ilustrační foto.

V lesích pozor, padají větve

Šumava – Dostatečná sněhová pokrývka, upravené stopy, zasněžené příroda. To všechno láká běžkaře, aby vyrazili do stop na Šumavě.

Nadhazovačka českého týmu Veronika Pecková.

České softbalistky vyhlásily útok na olympiádu. Prvně ale chtějí dobýt Evropu

České softbalistky znají postupový klíč na olympijské hry v Tokiu v roce 2020. Během července je nejprve čeká domácí evropský šampionát v Ostravě, a pokud skončí do šestého místa, vyrazí dva týdny poté na olympijskou kvalifikaci do nizozemského Utrechtu. Tam se kromě evropské top šestky vydají také dva zástupci Afriky. Do Tokia se posléze kvalifikuje pouze vítěz.

Ilustrační fotografie.

Expartnerku bil pěstmi do hlavy, hrozil i smrtí

Sokolov – Bývalou přítelkyni napadl v Sokolově pěstmi do hlavy devětatřicetiletý muž. Navíc ji vnikl do bytu, kde jí znovu bil a kopal. Expartnerce ještě stačil sebrat mobilní telefon a vyhrožoval i nového příteli.

Tenistka Petra Kvitová u Krajského soudu v Brně.

Obhájkyně obvinila soud z podjatosti. Kvůli výslechu Kvitové přes mikrofon

Brno /FOTOGALERIE/  – Obviněním obhajoby z podjatosti soudu začalo středeční hlavní líčení v případu napadení tenistky Petry Kvitové v jejím prostějovském bytě z prosince 2016. Obžalovaným je Radim Žondra, který od začátku svou vinu odmítá. Muži za vydírání a porušování domovní svobody hrozí až dvanáct let vězení. Kvitová při útoku utrpěla vážné poranění na levé ruce. Případ řeší krajský soud v Brně.

Ilustrační foto.

Podruhé na půdě Olomoucka. Nebylo by špatné navázat na sobotní představení

Svitavy /KOOPERATIVA NBL/ – Nadstavbová skupina A1 nejvyšší basketbalové soutěže začíná středečním úvodním kolem a pro svitavské Dekstone Tury to znamená, že se stejně jako v sobotu vydají do Prostějova poměřit svoje síly s domácím Olomouckem. Jestli bude stejný i průběh a výsledek utkání, to se ukáže přímo na palubovce.

Stop násilí na školách má studenty připravit na případný útok na školu. Foto:

Studenti se naučí bránit případnému útoku

Pardubický kraj – Zlepšit informovanost studentů a žáků v případě útoku na školské zařízení má za úkol projekt Stop násilí na školách. Pro Pardubický kraj jej zajišťuje Česká asociace Okinawského karate a kobuda.

FC Slavia Karlovy Vary – FC Viktoria Mariánské Lázně 3:0.

Slavia sestřelila Viktorii v derby třemi zásahy

Karlovy Vary – Již šesté přípravné utkání mají za sebou v době zimních galejí fotbalisté karlovarské Slavie. Tentokrát si pozvali slávisté na drahovickou umělku divizní mariánskolázeňskou Viktorii.

Vložte heslo

Šéf náhle zemřel, hesla nikdo nezná. Firma může přijít o tři miliardy korun

Nečekaná smrt mladého kanadského podnikatele Geralda Cottena může jeho společnost zabývající se obchodováním s kryptoměnami přijít na 145 milionů dolarů, tedy v přepočtu zhruba na 3,2 miliardy korun. Přesně takovou částku totiž firma Quadriga drží na svých zvláštních účtech, které jsou důkladně zabezpečeny proti útokům počítačových hackrerů a k nimž měl jako jediný v celé společnosti přístup právě zesnulý generální ředitel. Informoval o tom web Coindesk.com.

Jakub Šiřina - Ilustrační foto.

Jakub Šiřina: Závěr zápasu jsme odehráli hlavou

Na co sáhl, to mu téměř vyšlo. Jakub Šiřina si v sobotu podmanil palubovku ostravského Tatranu. Jednatřicetiletý rozehrávač střílel ze všech pozic, a to úspěšně. Po zápase měl na kontě sedmatřicet bodů a tučným písmem se podepsal pod vítězství nad Novou Hutí v poměru 120:108.

Jan Štokr

Nemocní Kocouři nenašli recept na Štokra

Liberec - Bojovali srdnatě nejen se silným soupeřem, ale také s virózou, která postihla v předchozích dnech většinu kádru. Přesto příbramští Kocouři odešli z palubovky liberecké Dukly poraženi ve třech setech, když nedokázali zastavit hvězdného Jana Štokra, který se na vítězství svého týmu podílel pětadvaceti body.

Přípravné utkání: Mladá Boleslav - Benátky nad Jizerou.

Divizního soupeře přehráli

Mladá Boleslav – K poslednímu utkání letošní zimní přípravy si boleslavští fotbalisté pozvali divizní Benátky nad Jizerou. Trenér Jozef Weber do každého poločasu poslal zcela rozdílné jedenáctky. Mimo hru zůstali pouze zranění defenzivní hráči Túlio a Petr Mareš.

KOUČ. Liberecký trenér Michal Nekola.

Liberečtí volejbalisté jsou po výhře nad Příbramí v čele extraligy!

Liberec – Rozjetí volejbalisté liberecké Dukly potvrdili formu, přidali další výhru bez ztráty setu a dostali se do čela volejbalové extraligy na úroveň Českých Budějovic, které mají stejný počet bodů i shodné skóre. Mužem zápasu 18. kola proti Příbrami 3:0 (20, 25, 16) byl domácí univerzál Jan Štokr, který ve třech setech uhrál 25 bodů!

Ilustrační snímek

Každá oběť může najít pomoc

Plzeň - Senior Karel byl před dvěma lety nečekaně fyzicky napaden svým opilým, o generaci mladším sousedem. Muž ho několikrát udeřil do hlavy násadou od koštěte. Po útoku jej musela odvézt do nemocnice záchranka.