Kreativ

ŠTÍTEK: veletrh

V kulturním době se představilo přes 53 škol.

OBRAZEM: Veletrh vzdělávání se koná na Sítné podvaadvacáté

Kladenský kulturní dům na Sítné obsadilo přes padesát různých středních škol a učilišť. V úterý zde odstartoval již dvaadvacátý ročník Veletrhu vzdělávání. Ten mají žáci základních škol, kteří se rozmýšlejí, kam dále své vzdělávání směřovat, navštívit ještě ve středu. Od 9 do 18 hodin zde na příchozí čeká prezentace škol z celého kraje i hlavního města Prahy. Vstupné na veletrh je zdarma.

Ilustrační foto.

Střední školy se představí na tradičním veletrhu

Výběr správné střední školy je důležitým bodem v životě každého člověka, a právě proto by si žáci základních škol společně se svými rodiči rozhodně neměli nechat ujít další ročník Veletrhu škol Vzdělávání 2019, který proběhne ve středu 23. října od 9 hodin v Masarykově kulturním domě v Mělníku.

Na brněnském výstavišti v pondělí začal Mezinárodní strojírenský veletrh.

VIDEO: Robot, co umí kouzlit? Je k vidění na Mezinárodním strojírenském veletrhu

Brno – Na brněnském výstavišti v pondělí začal Mezinárodní strojírenský veletrh. Součástí jednašedesátiletého ročníku bylo první den i slavnostní odhalení bronzové sochy Tomáše Garrigua Masaryka. Jedná se o kopii sochy, která v areálu stála před jednadevadesáti lety. „Vracíme jí sem jako připomínku založení výstaviště a jako zdroj inspirace Masarykovy filozofie,“ sdělil ředitel výstaviště Jiří Kuliš.

Mezinárodní strojírenský veletrh

Ekonomický svět se schází v Brně. Hlavním tématem veletrhu je digitalizace

Koho uchvacují roboti a vůbec nejnovější technologické novinky ze světa budoucnosti, ten si musí na návštěvu Mezinárodního strojírenského veletrhu vyhradit hodně času. Neboť vystavené exponáty z této kategorie berou člověku dech, malí či větší pomocníci člověka z kovu a plastu jsou zde všudypřítomní.

Kabelkový veletrh Deníku. Ilustrační foto

I letos budou kabelky pomáhat. Zapojíte se?

Máte doma kabelku, kterou můžete postrádat, ale zároveň ještě může posloužit někomu jinému? Pak se zapojte do unikátní charitativní akce s názvem Kabelkový veletrh Deníku, která se uskuteční v úterý 3. prosince od 9 do 18 hodin v Centru Pohybu Olomouc na Sokolské ulici. Koupí kabelky za výhodnou cenu pomůžete těm, kteří to opravdu potřebují.  

Kateřina Opatová

Kateřina Opatová: Chci se postavit na vlastní nohy a tvořit radost

Kateřina Opatová aktivitami a nápady doslova hýří. Svůj čas věnuje dětem, teenagerům i dospělým a již od mala měla velký vztah ke sportu. V patnácti začala chodit do Fitklubu Angels. „V tomto fitku, které bylo zaměřeno spíš pro ženy, to bylo strašně fajn. Začala jsem tam předcvičovat alpinning, poté jsem dělala rovněž bodyforming, udělala si kurz na zumbu a skupinové lekce se mi začaly různě rozvíjet. Před dvěma roky jsem se udělala ještě fitness instruktora, takže od té doby to mám všechno skloubené. Zatím mě to baví, ale není to můj hlavní příjem,“ říká Kateřina Opatová.

Akciová společnost Žďas zahájila svoji výrobu před bezmála 70 lety.

Strojírenská firma Žďas bude na mezinárodním veletrhu prezentovat své produkty

Žďár nad Sázavou – Na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně, který se uskuteční ve dnech 7. až 11. října, nebude chybět ani žďárská firma Žďas. Letos na zmíněné prestižní prezentaci podniků zabývajících se strojírenskou činností představí hned několik zajímavostí. Například koncept digitálního dvojčete lisu pro prohýbání disku železničního kola, na kterém Žďas spolupracoval se společností Siemens.

Svatební veletrh s podzimním jarmarkem.

Tip na pátek 4. října: Svatební veletrh v Kap Café

Svatební polévku, dorty, zákusky a oblíbená lízátka a mnoho dalšího najdete na 2. ročníku Svatebního veletrhu, který se koná v pátek a v sobotu v kaplickém Kap Café. V pátek je otevřeno do 22 hodin! 

Kabelkový veletrh v Přerově

Jedna kabelka nestačí, přispět můžete i vy. Veletrh pomůže rodinám i centru

Psaníčka do ruky, kabelky přes rameno, dětské batohy nebo třeba plážové tašky. Pokud vás omrzely staré kousky, které leží doma ve skříni, můžete je vyměnit za jiné. Stačí jen dorazit na Kabelkový veletrh Přerovského a hranického deníku, který se koná v úterý 15. října od 10 hodin v Galerii Přerov.

Kabelkový veletrh v Přerově

Jedna kabelka nestačí, přispět můžete i vy. Veletrh pomůže rodinám i centru

Psaníčka do ruky, kabelky přes rameno, dětské batohy nebo třeba plážové tašky. Pokud vás omrzely staré kousky, které leží doma ve skříni, můžete je vyměnit za jiné. Stačí jen dorazit na Kabelkový veletrh Přerovského a hranického deníku, který se koná v úterý 15. října od 10 hodin v Galerii Přerov.

Mladí talentovaní Jihočeši získali v pátek prostředky z výtěžku šestého ročníku Kabelkového veletrhu Deníku.

Pomáháme talentovaným dětem

Přes 200 tisíc korun v výtěžku Kabelkového veletrhu Deníku jsme díky vaší štědrosti mohli rozdělit nadaným Jihočechům.

Univerzita Hradec Králové - ilustrační foto.

Univerzitní knižní veletrh

V úterý 1. října 2019 pořádá Univerzitní knihovna pod záštitou UHK a KHK Knižní veletrh v rámci celostátní akce XXIII. ročník Týdne knihoven. Veletrh se koná v budově A, Univerzity Hradec Králové od 9 do 17 hodin.

Spisovatel Michal Viewegh.

Viewegh dorazí jako host veletrhu

/KRÁTKÉ ZPRÁVY/ Univerzitní knihovna v Hradci Králové v úterý pořádá Knižní veletrh. Jeho hostem bude od 13 hodin spisovatel a publicista Michal Viewegh. 

Mladí talentovaní Jihočeši získali v pátek prostředky z výtěžku šestého ročníku Kabelkového veletrhu Deníku.

Mladí Jihočeši mohou i díky vám dál rozvíjet svůj talent

Čtrnáct talentovaných mladých Jihočechů získalo v pátek prostředky na další rozvoj svého nadání. Sportovci, hudebníci nebo výtvarníci, kteří přes své mládí v jednotlivých oborech vyčnívají na domácím i celosvětovém poli, dostali peníze z výtěžku letošního šestého ročníku Kabelkového veletrhu Deníku.

Na veletrhu sociálních služeb se představilo letos 16 neziskovek z celého kraje.

Bez bariér jsme si blíž, vzkazuje veletrh sociálních služeb

Havlíčkův Brod – V pořadí již třetí ročník veletrhu sociálních služeb pod názvem Bez bariér jsme si blíž, se konal ve čtvrtek 19. září na Havlíčkově náměstí v Havlíčkově Brodě. Zúčastnilo se ho 16 organizací z celého Kraje Vysočina. Akci pořádala havlíčkobrodská Oblastní charita.

V Městském společenském domě Kolín se uskutečnil Veletrh práce.

Veletrh dotačních příležitostí

V jeden čas na jednom místě máte příležitost konzultovat své záměry či jen načerpat informace o dotačních titulech z nejžádanějších operačních programů a jiných zdrojů dotací v ČR. Zástupci organizací administrujících příslušné dotační tituly na Vás budou připraveni u jednotlivých konzultačních stolků v rámci Veletrhu dotačních příležitostí v Krajské knihovně K. Vary.

V areálu výstaviště Zahrady Čech finišují přípravy na páteční zahájení tradičního zahrádkářského veletrhu.

FOTO: Zahrada Čech klepe na dveře, přípravy vrcholí

Půdu nejnavštěvovanějšímu zahrádkářskému veletrhu ve čtvrtek připravovali na litoměřickém výstavišti. Jeho brány se opět po krátké přestávce otevřou v pátek 13. září s 43. ročníkem Zahrady Čech.

V Městském společenském domě Kolín se uskutečnil Veletrh práce.

O veletrh práce byl ve společenském domě nebývalý zájem

/FOTOGALERIE/ Již před desátou hodinou, kdy se v Městském společenském domě otevíraly dveře letošního Veletrhu práce, se na chodbě tísnilo několik desítek zájemců o pracovní nabídky, sál byl poté zaplněn v podstatě nepřetržitě. Své v tom jistě sehrály i pozvánky od Úřadu práce v Kolíně, který na setkání zval momentálně nezaměstnané.

Veletrh sociálních služeb ve Valašském Meziříčí, 10.9.2019

Na veletrhu v centru Meziříčí lidé chodili poslepu a jezdili na vozíku

FOTOGALERIE / Jak se cítí nevidomý, když kličkuje mezi chodci? Co přesně vidí člověk se zrakovou vadou a jaké je to, pohybovat se po městě s invalidním vozíkem? Kdo chtěl, mohl si to na vlastní kůži vyzkoušet na úterním veletrhu sociálních služeb na valašskomeziříčském náměstí.

Ilustrační foto.

Veletrh sociálních služeb

Představení sociálních služeb, jaká jsou v Bruntále k dispozici, to má za cíl Veletrh sociálních služeb, který proběhne ve čtvrtek 12. září ve Společenském domě. Probíhat bude od 12 do 16 hodin, město Bruntál pořádá veletrh už po patnácté.

Na veletrhu práce se v Jičíně představili přední zaměstnavatelé regionu.

Veletrh práce byl příležitostí pro nezaměstnané i zaměstnavatele

/FOTOGALERIE/ Ve čtvrtek se v nově otevřeném hotelu EA Tammel v Jičíně konal Veletrh práce. Podobné akce nejsou momentálně zajímavou příležitostí jen pro ty, jenž chtějí změnit své místo, ale při napjaté situaci na trhu práce i pro zaměstnavatele, kteří tu mohou sehnat nové pracovníky.

Kabelkový veletrh v Přerově

Kabelky i letos pomůžou potřebným. Veletrh startuje 15. října

Máte doma kabelku, která už delší dobu leží ve skříni jen proto, že se k ničemu nehodí? Chcete pomoci těm, kdo to nejvíce potřebují? Pak neváhejte a přijďte na dobročinnou akci, kterou pořádá i letos Přerovský a hranický deník. Kabelkový veletrh se uskuteční 15. října v době od 10 do 17 hodin v Galerii Přerov.