Kreativ

ŠTÍTEK: veletrh

Stovky značek motocyklů, doplňků i výbavy se představily na veletrhu Motosalon na brněnském výstavišti i v uplynulých letech.

Rekordní Motosalon v Brně: legendy vylovené z řeky, motorka za dva a půl milionu

/FOTO/ Rekordní bude letošní Motosalon, který začíná ve čtvrtek na brněnském výstavišti. Koná se tam po čtyřech letech. „Máme plné čtyři haly. Zúčastní se přes sto čtyřicet firem, které přivezou na tři sta značek. Zaplní zhruba osmnáct tisíc metrů čtverečních výstavní plochy," přiblížil ředitel Motosalonu Petr Maliňák.

V Lysé na výstavišti se konaly výstavy Stavitel a Ligna Bohemia.

Začíná veletrh pro kutily. Otevře brány už ve čtvrtek v Lysé nad Labem

/FOTO/ Už ve čtvrtek začne svátek pro všechny truhláře, tesaře, klempíře a obecně všechny kutily, kteří rádi upravují své příbytky či chaty. A zejména ty, kteří milují práci se dřevem. Na lyském Výstavišti otevře své brány veletrh Ligna Bohemia. Současně se uskuteční i veletrhy Chalupář a Stavitel

Další podařená akce tachovského psího útulku U Šmudliny vydělala pro zvířátka 26 tisíc.

Tachovský útulek U Šmudliny se raduje. Kabelkový veletrh přinesl peníze

Trochu s obavami vystavila provozovatelka tachovského psího útulku U Šmudliny Gabriela Jägerová v sobotu 17. února necelé tři stovky kabelek, nových i starších, které se jí podařilo získat, v Pop Art Music v Tachově na náměstí Republiky. Akční žena se po celé roky, co vede útulek, snaží všemožnými akcemi získat tolik potřebné finance pro chod útulku. Kabelkový veletrh byl dalším nápadem, jak by mohla nějaká kačka cinknout do útulkové kasičky. A podařilo se. Výtěžek z prodaných kabelek činí 26 tisíc. Doprodej bude online. 

Svatební veletrh v Pardubicích

VIDEO: Nevěsty, ženiši, kytice i dorty. Pardubice hostily svatební veletrh

V Pardubicích se od soboty 3. února do neděle 4. února konal Svatební veletrh. A přišli na něj nejenom snoubenci, svědci, družičky, ale také ti, komu svatba a krásné šaty nejsou cizí. Letos se jedná o jubilejní 20. ročník obohacený o doprovodný program i nadcházející svatební trendy. Novinkou je dekorace v podobě květinových svítících písmen a letos se akce koná úplně poprvé i se svatební ceremonialistkou.

Gennaro, Detesk.

Jablonecké muzeum představuje současné designové sklo na veletrhu v Německu

Výběr z hlavní výstavy Mezinárodního trienále skla a bižuterie JABLONEC 2023 se ve dnech 26. – 30. ledna letošního roku představí na největším veletrhu spotřebního zboží na světě v německém Frankfurtu nad Mohanem. K vidění zde budou skleněné výrobky 34 českých a zahraničních firem, studií a značek.

Veletrh práce a vzdělávání Klíč k příležitostem v Plzni

Veletrh práce nabízí novinku. Zdarma naučí, jak přežít v digitální džungli

Nabídky pracovních pozic od několika desítek firem z celého kraje, různých rekvalifikačních a vzdělávacích kurzů, poradny a další program nabídne Veletrh práce a vzdělávání Klíč k příležitostem. Jeho 12. ročník se uskuteční v úterý 30. ledna od 10 do 18 hodin v hale TJ Lokomotiva v Plzni na Slovanech.

Dopolední program Svatebního veletrhu v Českých Budějovicích na výstavišti v pavilonu T v sobotu 20. ledna 2024 byl pestrý. Nenechaly si ho ujít desítky lidí.

Svatební veletrh v Českých Budějovicích představil žhavé novinky. Podívejte se

Přehlídky módních svatebních šatů, pánských obleků, bot i spodního prádla. Bohatý doprovodný program, koncerty, kadeřnická show a prezentace desítek dodavatelů služeb pro váš jedinečný den, to vše ukázal letošní Svatební veletrh na českobudějovickém výstavišti. V sobotu díky zájmu veřejnosti pavilon T praskal ve švech.

Fiktivní firma vlašimské obchodní akademie Čajovna V Sadě na česko-slovenském veletrhu fiktivních firem v prostorách Metropolitní univerzity Praha.

Obchodní akademie získala stříbro na česko-slovenském veletrhu fiktivních firem

/FOTO/ Všechny tři fiktivní firmy vlašimské obchodní akademie, které se probojovaly do Top 25 česko-slovenského veletrhu fiktivních firem, poměřily v pátek 8. prosince své dovednosti v dalších šesti soutěžích přímo v prostorách Metropolitní univerzity Praha. Tváří v tvář se snažily nejen po obchodní stránce zaujmout odbornou porotu, ale i s nadhledem čelit jejich zvídavým otázkám a nezaskočila je ani anglická konverzace.

Ilustrační foto.

Německo má konopného krále, je jím klatovský rodák Wenzel Červený

Wenzel Václav Červený, jehož rodiče utekli z Československa do Bavorska po Sověty vedené invazi v roce 1968, je v Německu považován za nekorunovaného konopného krále. V Bavorsku provozuje řetězec obchodů s konopnými produkty, kvůli kterým pravidelně čelí policejním raziím.

Kabelkový veletrh v Opavě, listopad 2023. Na snímku v popředí Dominik Moravec.

Ohlédnutí za Kabelkovým veletrhem Deníku. Kabelky opět posloužily dobré věci

/FOTOGALERIE/ Už po osmé se letos konal charitativní Kabelkový veletrh ve slezské metropoli pod záštitou Opavského a hlučínského deníku a opět pomáhal. Tentokrát Dominikovi Moravcovi z Opavy. Prostory Bredy již tradičně zaplnily kabelky různých barev, které si pod taktovkou Moniky Dudové (moderátorky akce) mohli návštěvníci zakoupit a tím podpořit dobrou věc.

Kabelkový veletrh Deníku a OC Breda 2023. 24. listopadu 2023.

Kabelkový veletrh v Opavě. Akce přinesla přes pětapadesát tisíc pro Dominika

Tahle akce se opravdu povedla! Opavský a hlučínský deník v úzké spolupráci s OC Breda uspořádal již osmý ročník populárního Kabelkového veletrhu. Tentokrát se pomáhalo Dominiku Moravcovi z Těškovic. Akce gradovala okolo devatenácté hodiny. Pro chlapce, kterého v na konci dubna roku 2020 postihla mrtvice míchy byla vybraná částka 55 962 korun.

Rozhovor s terapeutkou klinické nutriční medicíny Monikou Novotnou na téma Jak si zdravě vybavit lékárničku pro případ viróz a nachlazení.

VIDEO: Víte, jak si zdravě vybavit lékárničku pro případ viróz a nachlazení?

Hostem Deníku za rubriku Miminek na For Kids, největším veletrhu hraček, her a potřeb pro děti, byla terapeutka klinické nutriční medicíny Monika Novotná. V druhém rozhovoru na téma Jak si zdravě vybavit lékárničku pro případ viróz a nachlazení se terapeutka rozpovídala například o tom, jak se stravovat, když na sobě pocítíme nachlazení, a co by rozhodně nemělo chybět v našich domácích zásobách první pomoci.

Kabelkový veletrh Deníku v Opavě.

V Opavě probíhá Kabelkový veletrh

V pořadí osmý ročník Kabelkového veletrhu Deníku nabízí zájemcům možnost získat kabelky za symbolické ceny a pomoci tím patnáctiletému nemocnému chlapci. Jeho rodina využije peněžní prostředky na rehabilitace, které hoch musí pravidelně absolvovat.

Přehlídka středních škol Schola Pragensis.

Začal veletrh škol Schola Pragensis. Představí více než stovku středních škol

/VIDEO, FOTO/ S výběrem správné střední školy pomůže i letos žákům a rodičům tradiční veletrh středních škol Schola Pragensis. Akce se koná ode dneška v pražském Kongresovém centru, potrvá do soboty. Žákům se představí více než 100 středních škol různých zaměření. Vstup na veletrh je zdarma, informovali zástupci akce.

Veletrh pracovních příležitostí.

O práci v Karlovarském kraji projevilo zájem přes dva tisíce lidí

Přes 2200 lidí dorazilo na sérii akcí Veletrhu pracovních příležitostí. Konaly se v Karlových Varech, Chebu a Sokolově. Veletrhy každoročně na podzim pořádá Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje (KHK KK) ve spolupráci s Úřadem práce ČR a Karlovarským krajem. „Na poslední veletrh v Sokolově přišlo skoro 600 návštěvníků, přibližně 400 z toho byli studenti. Letošní návštěvnost nás mile překvapila, je totiž vyšší než v předchozích letech,“ uvedla Barbora Volfová, zástupkyně ředitelky KHK KK. „Celkově na všechny tři akce přišlo skoro 2200 lidí, z toho bylo přibližně 1700 studentů,“ podotkla.

Předměty do dražby.

Internetová dražba na pomoc Dominikovi skončila

/AKTUALIZOVÁNO, KONEC/ Součástí Kabelkového veletrhu Deníku v OC Breda & Weinstein je tradičně i internetová dražba. A pozor i letos jsou k mání zajímavé relikvie. Například kouč opavských basketbalistů Petr Czudek věnoval své triko, ve kterém dovedl svůj tým ke zlatým medailím a po vítězeném duelu ho na sobě rozerval. Výtěžek z dražby poputuje k Dominiku Moravcovi z Těškovic.

Milánské výstaviště opět přivítalo motorky

To nejlepší z motocyklové výstavy EICMA

Včera otevřela své brány v rámci prvního novinářského dne motocyklová výstava EICMA v italském Milánu. Pro veřejnost pak otevírá od čtvrtka 9. listopadu do neděle 12. listopadu. A i když se na milánské výstaviště nemáte v plánu vydat osobně, podívejte se nejzajímavější motocyklové novinky, co se na ploše zdejších pavilonů objevily.

V pátek začal na lyském výstavišti víkend provoněný benzinem.

Stopy Dakaru, elektromobily i tuningové perly. V Lysé se konal Autosalon a Kola

Elektromobily, americká auta, offroudy, buginy, motocykly a mnoho dalšího bylo k vidění na veletrhu Autosalon a Kola 2023, který se o víkendu konal na výstavišti v Lysé nad Labem. Program byl připraven také pro děti, které si mohly prohlédnout vozový park policistů a zúčastnit se tematických soutěží. Jak uvedl Nymburský deník vystaven byl také soutěžní speciál Toyoty týmu Speed Company z Nymburka. 

Generální ředitel společnosti ABF Martin František Přívětivý.

Šéf PVA Letňany: Naše veletrhy chceme vyvážet do Evropy

Martin František Přívětivý je poslední rok generálním ředitelem společnosti ABF, před tím zde byl výkonným ředitelem a v různých funkcích působí ve firmě od roku 2011. Na starosti má mimo jiné veletržní areál v Letňanech nebo několik desítek veletrhů v něm

Regionální veletrh středního vzdělávání Sokrates 1 ve sportovní hale v Mostě v pondělí 6. listopadu.

FOTO, VIDEO: Na veletrhu v Mostě bylo narváno. Mládež si vybírala střední školy

V mostecké sportovní hale skončil v pondělí 6. listopadu dvoudenní regionální veletrh středního vzdělávání Sokrates 1, který už 22 let usnadňuje výběr vhodného studijního oboru žákům základních škol. Cílem tradiční akce je také zvýšit informovanost o možnostech vzdělávání nejen v regionu. Každoroční přehlídku pořádá Okresní hospodářská komora Most ve spolupráci s úřadem práce.

První obytňák Jana Bordovského na svou největší cestu teprve čeká.

Dovolená s karavanem je vždy velmi aktivní, potvrzuje cestovatel Jan Bordovský

O životě na čtyřech kolech píše a inspiruje tak k cestování ostatní. Komentuje současné trendy i žhavé novinky v této oblasti. Jan Bordovský je mimo jiné spoluautorem knihy Velký průvodce karavanisty a podílí se i na organizaci veletrhu Caravaning v Brně. V rozhovoru pro Brněnský deník popisuje, jak se v obytňáku bydlí v zimě, jaké je cestování s dětmi či zda by chtěl v karavanu žít. 

5. ročník Svatebního veletrhu.

Jak na pohádkovou svatbu? Inspiraci nabídly Svatby v Jizerkách a jejich veletrh

/FOTO, VIDEO/ Dokonalý účes, dechberoucí šaty a nádherná kytice, prostě vysněná svatba bez chybičky a stresu zakončená dvojitým „ano“. Právě tato událost pro řadu žen představuje splněný sen. A zatímco některé o její podobě mají od začátku jasno, další mohly načerpat inspiraci během 5. ročníku Svatebního veletrhu. Ten se uskutečnil první listopadovou sobotu v prostorách Grandhotelu Zlatý lev v Liberci a za jeho organizací stály Veronika Kiliánová a Nikol Linke, které společně před několika lety založily Svatby v Jizerkách.

Josef Vrtal si při cestování vystačí pouze s obytným vozem.

Sbalte se a jeďte. Fotr na tripu radil na veletrhu karavanů, jak začít cestovat

Se svým pořadem Fotr na tripu procestoval řadu zemí. V autě s dětmi, manželkou a psem projel desítky zemí včetně Kurdistánu, severských států, Střední Asii ale i část Afriky. V plánu má nyní Severní Ameriku, Jižní Koreu i Austrálii. Josef Vrtal vystoupil na veletrhu Caravaning Brno, který se až do neděle koná na brněnském výstavišti. 

Autosalon Kola 2023 v Lysé v pátek 3. listopadu.

Přijďte se povozit v Tesle. V Lysé na Labem začal veletrh Autosalon Kola 2023

Autosalon Kola 2023 byl v pátek 3. listopadu zahájen na výstavišti v Lysé nad Labem. Na své si na oblíbeném veletrhu přijdou vyznavači elektromobily i tuningu. Ovšem nebude chybět ani výstava amerických bouráků či offroadovýcch speciálů. Jak uvedl Nymburský deník, akce potrvá po celý víkend.   

Někteří nadšenci preferují stany na střechy aut.

Největší Caravaning v Brně s dobrodružnou novinkou. Prohlédněte si zajímavosti

/VIDEO/ Na luxusní dovolenou v obytném autobusu za miliony i dobrodružné přespávání na střeše terénního auta u břehů jezer láká návštěvníky výstava Caravaning v Brně. Na výstaviště se ve čtvrtek dopoledne přišly podívat stovky milovníků tohoto typu cestování. Novinkou je takzvaná Adventure hall, která nabízí k nahlédnutí minikaravany, střešní stany, kempingové vestavby či expediční vozidla v kempingové úpravě.

Caravaning Brno 2022 na brněnském výstavišti.

Začal Caravaning Brno. Oblíbený veletrh zaujme i akční a náročné cestovatele

Na největším českém veletrhu obytných vozidel a kempování se představí více než stovka vystavovatelů. Od čtvrtka do neděle se mohou návštěvníci veletrhu Caravaning Brno těšit na nejrůznější typy známých značek karavanů, obytných vozů i aktuální novinky v oblasti kempování. Jak uvedl Brněnský deník, chybět nebudou ani prémiové a luxusní vozy pro náročné cestovatele. 

Techdays na výstavišti Zahrada Čech v Litoměřicích. Ilustrační foto z roku 2018.

Výstava škol a Techdays - Pomáháme mladým lidem s jejich budoucností

Na výstavišti Zahrada Čech se tento víkend uskuteční dvoudenní veletrh vzdělávání – Výstava škol a Techdays, ve kterém se odprezentuje celkem dvacet pět středních škol a učilišť, vysoké školy, firmy a další subjekty z Ústeckého a Středočeského kraje. Výstava bude probíhat od 3. do 4. listopadu, oba dny od 8 do 17 hodin. Cílem veletrhu je pomoci dětem a jejich rodičům při výběru studia a přípravě na budoucí povolání. Vstupné je pro veřejnost zdarma.