Kreativ

ŠTÍTEK: veletrh

Ve středu začne na brněnském výstavišti mezinárodní veletrh obranné a bezpečnostní techniky Idet. Snímky z roku 2019.

VIDEO: Zbraně na výstavišti. V Brně lidé uvidí obrněné vozy Pandur i radar Madr

Vyprošťovací a odsunové vozidlo Treva-30, obrněné vozy Patriot nebo Pandur či lehký komplet protivzdušné obrany si prohlédnou návštěvníci mezinárodního veletrhu Idet v pavilonu P na brněnském výstavišti. Konkrétně ve velké společné expozici firem Czechoslovak Group a Tatra Trucks. Veletrh se koná od středy do pátku a v letošním roce si připomíná třicet let od svého prvního ročníku. Zúčastní se ho rekordní počet vystavovatelů.

Knihu Uranová Příbram představilo 12. května nakladatelství Dokořán na veteltrhu Svět knihy na Výstavišti Praha. Nechyběla ani autogramiáda hlavních autorů Václava Cílka (v rifové bundě) a Josefa Velfla (bez brýlí).

Uranová Příbram sklidila pozornost na veletrhu Svět knihy. Z pultů rychle mizí

S velmi příznivým ohlasem se v uplynulých dnech setkalo představení publikace Uranová Příbram. Ta je nejnovějším přírůstkem knižní série, kterou s dlouhodobou finanční podporou Středočeského kraje vydává pražské nakladatelství Dokořán. Právě to ji i autogramiádou autorů prezentovalo na Výstavišti Praha, kde se konal u nás největší mezinárodní literární veletrh s názvem Svět knihy 2023. Zúčastnily se ho čtyři stovky vystavovatelů z 31 zemí.

Z výstavy Imaginárium Divadla bratří Formanů a jejich přátel na Chvalském zámku.

Tipy na úterý 16. května

Už jste přemýšleli o tom, jak si zpříjemnit tento den? Podívejte se na pár našich tipů na akce, které se dnes Praze konají.

30. ročník výstavy Hobby na českobudějovickém výstavišti začala ve čtvrtek 11. května.

V Budějovicích začal 30. ročník výstavy Hobby. Bude Pepa Libický i karavany

Na českobudějovickém výstavišti začal ve čtvrtek 11. května již 30. ročník tradiční výstavy Hobby. Spojená je letos s novým národním potravinářským veletrhem Czech Food Expo. Navštívit ji můžete až do neděle 14. května. Návštěvníci se mohou těšit jak na tradiční nabídku pro zahrádkáře, pěstitele a kutily, tak na kvalitní české potraviny. Program zpestří zajímaví hosté, například Pepa Libický se svou roadshow nebo Ondřej Slanina z pořadu Kluci v akci.

11. ročník regionálního veletrhu fiktivních firem se uskutečnil v úterý 9. května v Divadle Dr. J. Čížka v Náchodě.

Studenti předvedli marketing, fakturaci i účtování. Jejich firmy jsou fiktivní

FOTO, VIDEO/ V Náchodě se v úterý 9. května konal 11. regionální veletrh fiktivních firem. V budově Městského divadla Dr. J. Čížka se představilo více než dvacet firem, jejichž pracovní týmy, od ředitele až po sekretářku, tvoří studenti středních škol. Ti přijeli z Hradce Králové, Pardubic, Kostelce nad Orlicí, Českého Brodu, Janských Lázní, Trutnova a samozřejmě i ze Střední průmyslové školy stavební a Obchodní akademie arch. Jana Letzela v Náchodě, která veletrh pořádala. 

Žáci ze třídy 3. B vlašimské obchodní akademie, kteří se s fiktivní firmou Čajovna V Sadě stali nejlepší českou firmou mezinárodního veletrhu.

Čajovna obchodní akademie se stala nejlepší českou firmou mezinárodního veletrhu

Celkem 62 fiktivních firem z deseti evropských zemí se účastnilo 28. Mezinárodního veletrhu fiktivních firem v Praze, který se opět konal online formou a měl tedy virtuální podobu. Vlašimskou obchodní akademii reprezentovaly dvě fiktivní firmy třetího ročníku a každá potvrdila svou účast ve všech šesti soutěžích vyhlášených jejími organizátory.

Erotický festival očima fotografa z Moravy

Erotický festival očima fotografa z Moravy: Lechtivá vystoupení i striptýz

Mezinárodní erotický veletrh EROFEST se uskutečnil 20. – 22. dubna 2023 v Praze na výstavišti PVA Expo Letňanech. Bylo to nejen o erotice, ale i o módních trendech a lifestylu. Veletrh je cílený jak na jedince, tak i na mladé i starší páry, kteří chtějí poznat novinky ze světa erotiky. Na místě nechyběl fotograf z Moravy Honza Král, kterému děkujeme za žhavé fotky.

Ze 48. veletrhu starožitností Antique.

Na veletrhu Antique představili starožitnosti. Chytrou investicí je porcelán

/FOTOGALERIE/ Příznivci krásy starého umění i desetiletími prověřených užitkových či okrasných předmětů měli příležitost setkat se s těmi nejzasvěcenějšími sběrateli a odborníky v prostorách Novoměstské radnice u Karlova náměstí v centru Prahy. Od čtvrtka do neděle se tam konal veletrh starožitností Antique, který je u nás největší prodejní přehlídkou starožitných předmětů.

Erotický festival očima fotografa z Moravy. Lechtivá vystoupení i striptýz

Erotický festival očima fotografa z Moravy. Lechtivá vystoupení i striptýz

Mezinárodní erotický veletrh EROFEST se uskutečnil 20. – 22. dubna 2023 v Praze na výstavišti PVA Expo Letňanech. Bylo to nejen o erotice, ale i o módních trendech a lifestylu. Veletrh je cílený jak na jedince, tak i na mladé i starší páry, kteří chtějí poznat novinky ze světa erotiky. Na místě nechyběl fotograf z Moravy Honza Král, kterému děkujeme za žhavé fotky.

Veletrhy Brno - ilustrační fotografie.

Veletrhy Brno zůstávají bez ředitele. Výběrové řízení přitom může trvat i měsíce

Nový generální ředitel Veletrhů Brno je zatím v nedohlednu. Ačkoliv bývalému šéfovi Tomáši Moravcovi skončila smlouva téměř před měsícem, další vedení dosud známé není, podobně jako vyhlášení dalšího výběrového řízení. Představitelé veletrhů aktuálně pracují na finálním znění zadání pro nové výběrové řízení. Představenstvo firmy by jej mohlo schválit už na svém příštím zasedání, konkrétně ve čtvrtek. Pověřeným generálním ředitelem prozatím do konce června zůstává finanční ředitel Radek Trčka.

Zhruba tisícovku hospodářských zvířat uvidí návštěvníci počínaje sobotou na Národní výstavě. Veletrh se uskuteční na brněnském výstavišti.

Přes tisíc zvířat na výstavišti v Brně. Přijedou i telata Božka, Marta a Mirek

/FOTO/ Víc než tisícovka hospodářských zvířat bude od soboty k vidění na brněnském výstavišti. Kromě Národní výstavy hospodářských zvířat zavítají lidé v místě rovněž na veletrh Animal Tech nebo Národní výstavu myslivosti. Nadšence potěší stovky kusů skotu, koz, prasat či koní, raritní podívanou se stanou telecí trojčata Božka, Marta a Mirek.

Veletrh krásy v Česku očima fotografa z Moravy: Nechyběla slavná herečka ze ZOO

Veletrh krásy v Česku očima fotografa z Moravy: Nechyběla slavná herečka ze ZOO

Veletrh FOR BEAUTY je za námi. Poslední březnový víkend se konal v PVA EXPO PRAHA v Letňanech a na místě nechyběli ani naši přispěvatelé Honza Král a Zdeněk Bierhanzl. Návštěvníci veletrhu se seznámili s novinkami v beauty sféře. Konkrétně v oblasti kosmetiky, kadeřnictví, péče o vlasy, nehtového designu nebo například nehtové modeláže. V rámci doprovodného programu se na pódiu představila a zazpívala Adélka Hesová. Známá zpěvačka a herečka nejen ze seriálu ZOO.

Z letňanského cestovního veletrhu.

Podívejte se: Letňanské výstaviště hostilo cestovní veletrh

/FOTOGALERIE/ Mezinárodní veletrh cestovního ruchu a regionální turistiky Holiday World & Region World probíhal v letňanském areálu PVA Expo Praha od pátku do neděle 19. března 2023. Křestní jméno v arabském písmu mohli získat návštěvníci egyptské destinace. Jedním ze sobotních hostů veletrhu byla i herečka a zpěvačka Daniela Šinkorová. Zájemcům podepisovala svoji fotografii.

Začíná mezinárodní veletrh cestovního ruchu a regionální turistiky Holiday World & Region World.

Tip z veletrhu v Letňanech: což třeba výlet na poutní místo Maková hora

Svatý Jan pod Skalou, Tetín nebo Maková hora. To jsou některá leckomu možná méně známá poutní místa lákající k výletům v okolí Prahy. A nabývají na popularitě nejen mezi milovníky míst s geniem loci, duchovním přesahem a opředených legendami. Právě církevní památky se nyní stávají velkým lákadlem – a nemusí to být jen ty nejslavnější jako Stará Boleslav či příbramská Svatá Hora.

Euroregion Tour 2023 v Jablonci nad Nisou. Zástupci Sdružení Český ráj.

FOTO: Sdružení Český ráj na Euroregion Tour 2023 v Jablonci nad Nisou

V pátek 10. a v sobotu 11. března se zástupci Sdružení Český ráj, Muzea Českého ráje v Turnově, Střediska ekologické výchovy Český ráj v Sedmihorkách a Regionálního turistického centra Turnov zúčastnili Festivalu zážitků v Trojzemí – Euroregion Tour 2023 v Jablonci nad Nisou.

V univerzitním kampusu v Plzni na Borech se ve středu 15. března uskuteční už 28. ročník Veletrhu pracovních příležitostí.

Miřte vysoko, nabádá veletrh pracovních příležitostí na univerzitě

Příležitost potkat se se zástupci 140 tuzemských i zahraničních zaměstnavatelů dostanou ve středu 15. března tisícovky studentů, studentek, absolventů i absolventek Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) v univerzitním kampusu na Borech. Uskuteční se tam už 28. ročník Veletrhu pracovních příležitostí při ZČU.

Euroregion Tour 2023 v Jablonci nad Nisou. Zástupci Sdružení Český ráj.

FOTO: Sdružení Český ráj na Euroregion Tour 2023 v Jablonci nad Nisou

Uplynulý pátek a sobotu se zástupci Sdružení Český ráj, Muzea Českého ráje v Turnově, Střediska ekologické výchovy Český ráj v Sedmihorkách a Regionálního turistického centra Turnov zúčastnili Festivalu zážitků v Trojzemí – Euroregion Tour 2023 v Jablonci nad Nisou.

Český ráj na mezinárodním turistickém veletrhu ve Wroclawi.

FOTO: Český ráj na mezinárodním turistickém veletrhu ve Wroclawi

Sdružení Český ráj se začátkem března prezentovalo na veletrhu v polské Wroclawi, který se uskutečnil ve dnech 3. až 5. března. Stejně jako v loňském roce se region Český ráj představil společně s Krkonošemi na pultu Královéhradeckého kraje, který byl součástí stánku Dolního Slezska.

Český ráj na mezinárodním turistickém veletrhu ve Wroclawi

Český ráj na mezinárodním turistickém veletrhu ve Wroclawi

Sdružení Český ráj se začátkem března prezentovalo na veletrhu v polské Wroclawi, který se uskutečnil ve dnech 3. až 5. března. Stejně jako v loňském roce se region Český ráj představil společně s Krkonošemi na pultu Královéhradeckého kraje, který byl součástí stánku Dolního Slezska.

Veletrhy Brno - ilustrační fotografie.

Nový ředitel Veletrhů Brno: dosud neznámý, výběrové řízení zrušili

Kdo bude novým ředitelem Veletrhů Brno, není jasné ani na začátku března. Po čtvrtečním zasedání představenstva je však jasné, že je výběrové řízení na post ředitele zrušené. Deníku to potvrdil mluvčí veletrhů Radoslav Klepáč. Další postup určí představenstvo v čele s bystrckým starostou Tomášem Kratochvílem v nadcházejících dnech. Nynějšímu řediteli Tomáši Moravcovi vyprší smlouva na konci března.

Na brněnském výstavišti začal Stavební veletrh. Návštěvníci míří také na další veletrhy DSB a Mobitex.

Stavební veletrh v Brně: luxusní glamping nebo moderní tiny house, podívejte se

/VIDEO/ Architekturu malometrážního bydlení i stále oblíbenější luxusní ubytování v přírodě zvané glamping představuje od čtvrtka návštěvníkům Stavební veletrh na brněnském výstavišti. Jeho součástí je i Festival architektury a veletrh nábytku a interiérového designu Mobitex. Otevřený je také veletrh Dřevo a stavby Brno, který představuje ucelenou prezentaci oborů dřevěných staveb, konstrukcí a materiálů. Zájemci mají k návštěvě akcí příležitost až do soboty.

Brno 27.2.2019 - Stavební veletrh a Mobitex na brněnském výstavišti. Ilustrační foto.

Lákadla Stavebního veletrhu v Brně? 3D tisk betonu i malometrážní bydlení

/FOTO/ Architekturu malometrážního bydlení i stále oblíbenější luxusní ubytování v přírodě zvané glamping představí Stavební veletrh na brněnském výstavišti. Jeho součástí je i Festival architektury a veletrh nábytku a interiérového designu Mobitex. Koná se od čtvrtka do soboty. Deník Rovnost vybral zajímavosti akce.

Matěje Houšku (vpravo) na rybářském veletrhu navštívila celá řada fanoušků a kamarádů jako například Zdeňěk Řeřucha (vlevo).

Nejsledovanějšímu mladému rybáři Matěji Houškovi tleskali na prestižním veletrhu

/FOTO, VIDEO/ Už od útlého dětství se Matěj Houška, nynější student osmiletého gymnázia ve Stříbře, věnuje rybaření. V jedenácti letech začal natáčet rybářské filmy a nyní jako čtrnáctiletý se v Praze stal nejmladším přednášejícím na prestižním rybářském veletrhu For Fishing 2023, kde vyprávěl o zapomenutých revírech.

Euroregion Tour 2022 v Jablonci nad Nisou. Ilustrační foto.

Euroregion Tour opět v Jablonci. Láká na parkour a biketrial show

Na 10. a 11. března chystá příspěvková organizace města Jablonec Kultura Jablonec dvaadvacátý ročník veletrhu cestovního ruchu Euroregion Tour 2023. Naposledy se konal minulý rok. Letos organizátoři sázejí na nový koncept. Kromě možnosti načerpání inspirace pro výlety nebo dovolenou láká jeho program na řadu zážitků, to vše v rámci jedné vstupenky.

Tradiční módní veletrh oblečení a bot předvádí návštěvníkům různé variace od běžné konfekce po designové výstřelky. K veletrhu patří také soutěže a módní přehlídky. Fotografie pochází z předchozích ročníků.

Brno jako centrum módy. Jubilejní veletrh Styl a Kabo ukáže, co se bude nosit

/VIDEO/ Brno se stane na jeden víkend městem módy. Už od pátku totiž na výstavišti začnou veletrhy Styl a Kabo, na které vystavovatelé z tuzemska i zahraničí přivezou nejnovější kolekce oblečení, obuvi i doplňků. Celkem se zde představí na tři stovky módních značek, ty nejhezčí kousky budou předvádět modelky na přehlídkovém mole. Zapojí se světoví vystavovatelé, Turecko muselo účast zrušit kvůli zemětřesení.

Probon na hradeckém veletrhu JA firem.

Již žádné bonbony plné cukru. Jde to i jinak, tvrdí studentská firma Probon

Barviva, cukry, konzervanty – to vše obsahují běžně dostupné cukrovinky. Studenti Obchodní akademie, SOŠ a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky v Hradci Králové se proto rozhodli učinit přítrž výčitkám z mlsání. V rámci celorepublikového projektu JA Czech založili studentskou firmu Probon a přišli na trh se zdravou alternativou sladkostí.