Kreativ

ŠTÍTEK: veletrh

Mezinárodní výstava karavanů a obytných automobilů Caravaning Brno patří mezi nejvýznamnější akce svého druhu nejen v České republice, ale i ve střední a východní Evropě.

Brněnské výstaviště jako kemp, plné karavanů. Podívejte se na nejnovější modely

V kurzu je cestování po vlastní ose a ubytování na čtyřech kolech. Karavany a obytné vozy jdou na dračku. Je to fenomén, který láká čím dál více lidí. Vypovídá o tom obrovská návštěvnost mezinárodního veletrhu s názvem Caravaning Brno na brněnském výstavišti. Karavanoví turisté se na jižní Moravě brzy dočkají i nových parkovacích stání.

Chcete studovat výrobu zbraní? Pak se přihlaste na školu v Uherském Brodě.

Roboti, modelky i kováři. V Třebíči se deváťáci rozhodovali, kam jít po škole

/VIDEO/ Už loni měl slavit pětadvacáté narozeniny, ale kvůli pandemii se nekonal. Letos se ale veletrh vzdělávání Didacta vrátil v plné síle. Prostorami třebíčské střední průmyslové školy, kde se tradičně veletrh konává, proudily ve čtvrtek 21.října opět davy deváťáků. Právě jim je Didacta určená. Pomáhá jim vybírat střední školu a nasměrovat je do další životní etapy.

Zetor Gerlach 4x4 je připraven do sériové výroby.

OBRAZEM: Finální fáze. Obrněný Zetor Gerlach je blízko sériové výrobě

 Vývoj taktického obrněného vozidla Zetor Gerlach 4x4 je ve finální fázi. „Máme za sebou všechny potřebné certifikace a vozidlo je připravené do sériové výroby. Kromě toho jsme na bezpečnostních veletrzích IDET představili demonstrátor útočného vozidla pro rychlé nasazení,“ řekl generální ředitel Zetor Engineering Filip Šoka.

Zetor Gerlach 4x4 je připraven do sériové výroby.

Obrněný Zetor Gerlach blízko sériové výrobě. Podívejte se, jak bude vypadat

/FOTO/ Vývoj taktického obrněného vozidla Zetor Gerlach 4x4 je ve finální fázi. „Máme za sebou všechny potřebné certifikace a vozidlo je připravené do sériové výroby. Kromě toho jsme na bezpečnostních veletrzích IDET představili demonstrátor útočného vozidla pro rychlé nasazení,“ řekl generální ředitel Zetor Engineering Filip Šoka.

Takto vypadal Kabelkový veletrh Deníku v Opavě v listopadu 2019.

Veletrh v Opavě bude znovu pomáhat! Přineste kabelky a podpořte nemocného Rosťu

V pořadí již šestý ročník Kabelkového veletrhu Deníku se v pátek 19. listopadu od 15 hodin uskuteční v opavském Obchodním centru (OC) Breda&Weinstein. I letos se na této tradiční akci podílí Opavský a hlučínský deník. Smysl zůstává také stále stejný – pomáhat prostřednictvím prodeje darovaných kabelek. Výtěžek z letošního ročníku podpoří Rostíka Vegela z Opavy, který od narození trpí cévní malformací.

Markéta Hejkalová.

Ředitelka Markéta Hejkalová: Na veletrhu je nejdůležitější setkávání lidí

/FOTO, ROZHOVOR/ Nevzdává se. Spisovatelka, překladatelka a zakladatelka tradičního Podzimního knižního veletrhu Markéta Hejkalová připravuje navzdory loňským událostem další ročník této tradiční akce. Doufá, že se letos v říjnu opět všichni setkají mezi vůní knih v havlíčkobrodském Kulturním domě Ostrov. Pokud by se letos veletrh opět nemohl konat, byla by to katastrofa, uznává.

Výstava začíná v úterý a potrvá tři dny.

Třemošnická společnost DAKO-CZ míří do Polska na prestižní veletrh

V polském Gdaňsku se od úterý uskuteční 14. ročník veletrhu TRAKO. Mezinárodní železniční veletrh patří mezi největší a nejprestižnější setkání železničního průmyslu v Polsku. Návštěvníci z řad odborné i laické veřejnosti se seznámí s problematikou současného stavu dopravních systémů a železniční infrastruktury v Polsku, Evropě i po celém světě. Veletrhu, který se koná jednou za dva roky, se zúčastní i třemošnická společnost DAKO-CZ, tradiční český výrobce brzdových systémů a komponentů pro kolejová vozidla.

Veletrh středních škol. Ilustrační foto.

Nabídka středních škol na jednom místě. V Příbrami se koná jejich veletrh

Kam zamířit po základní škole? Osmákům a deváťákům (kteří si tuhle otázku kladou společně se svými rodiči především) z Příbramska může s hledáním odpovědí pomoci pondělní návštěva jednacího sálu příbramských zastupitelů v budově někdejšího báňského ředitelství na náměstí T. G. Masaryka. Po celý den se tam koná veletrh středních škol.

Mezinárodní veletrh Animal Tech se konal v Brně od 5. do 8. září.

Víte, kdy chodí krávy k holiči? Na veletrhu v Brně jim to slušelo. Podívejte se

Zajít ke kadeřníkovi a rovnou na "plac." To musí absolvovat každá modelka, a to i v případě, že má čtyři nohy. Takové mohli vidět lidé na brněnském výstavišti v rámci Národní výstavy hospodářských zvířat, na které se představili nejkrásnější zástupci jednotlivých plemen skotu, která jsou v ČR chována. Podstatná část pavilonu P se proměnila na kravín a jeho dočasní obyvatelé zde soutěžili o nablýskané poháry.

Letošní, již 23. ročník, veletrhu proběhne 11. a 12. září. Zdroj: veletrh Sběratel

Praha se stane Mekkou sběratelů! Nechte si ocenit svou sbírku

Veletrh Sběratel nabídne návštěvníkům řadu zajímavostí. Od unikátních známek, přes sběratelské "eurobankovky" včetně vzácných motivů s Karlem Gottem, až po vzácné vinylové desky. Návštěvníci budou mít také možnost si nechat ocenit svoji sbírku mincí či autogramů. Největší sběratelské akce v Evropě, po více než šesti měsících, se zúčastní 200 vystavovatelů z celého světa.

Veletrh Včela!!! se blíží.

Černou louku provoní med a medovina. Chystá se další ročník včelařského veletrhu

Fanoušci medu, včel a včelaření si opět přijdou na své. Chystá se totiž podzimní veletrh medu Včela!!!, který se uskuteční v pátek 3. a v sobotu 4. září v areálu výstaviště Černá louka v Ostravě. Souběžně se bude konat také festival Zdraví & Duše, jehož hlavním zaměřením je zdraví, alternativní medicína a esoterika.

Ředitelka projektu Styl a Kabo Gabriela Císařová, generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš a ředitelka České obuvnické a kožedělné asociace Vlasta Mayerová.

Brněnské výstaviště po pauze opět ožívá: první veletrh je módní Styl a Kabo

Po více jak roční odmlce se na výstaviště vrací veletrhy. Navštívit jej budou moci lidé, kteří s daným oborem pracují nebo mají klubovou kartu. První veletrh je tento víkend Styl a Kabo. „Předpokládáme, že budou akce menší. Musíme prostory upravit dispozičně tak, aby návštěvníci mohli dodržovat předepsané rozestupy,“ sdělil generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš.

Ředitelka projektu Styl a Kabo Gabriela Císařová, generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš a ředitelka České obuvnické a kožedělné asociace Vlasta Mayerová.

Brněnské výstaviště po pauze opět ožívá: první veletrh bude módní Styl a Kabo

Po více jak roční odmlce se na výstaviště vrací veletrhy. Navštívit jej budou moci lidé, kteří s daným oborem pracují nebo mají klubovou kartu. První veletrh bude Styl a Kabo tento víkend. „Předpokládáme, že budou akce menší. Musíme prostory upravit dispozičně tak, aby návštěvníci mohli dodržovat předepsané rozestupy,“ sdělil generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš.

 Z výstavy Regiony České republiky v Lysé nad Labem.

Na výstavě lákaly hlavně jednodenní autobusové výlety

Turistická destinace Dolní Poohří zastupovala Ústecký kraj na výstavě měst, obcí, mikroregionů a informačních center v Lysé nad Labem. Výstava Regiony České republiky se konala o víkendu 15. až 18. července společně s expozicí Květy 2021. Destinační agentura Dolní Poohří vystavovala v originálním expozičním stánku, který přilákal řadu zájemců.

Huawei na veletrhu MWC Barcelona

Mobilní veletrh v Barceloně ocenil inovativní technologie Huawei

Nejvýznamnější veletrh mobilních komunikací MWC letos vlivem celosvětové pandemie proběhl v neobvyklém termínu na přelomu června a července. Tradičně však na něm došlo k vyhlášení prestižních cen GLOMO. Ve španělské Barceloně udělila organizace GSMA více než dvě desítky ocenění. Čtyři z nich získala společnost Huawei.  

Huawei na veletrhu MWC Barcelona

Huawei zahájila barcelonský veletrh debatou o ekologicky šetrných řešeních

Ambiciózní plán Evropské unie na ochranu klimatu má významného spojence v moderních technologiích. Pomoc nabízí zejména technologická řešení odvětví ICT, jejichž prostřednictvím mohou firmy i celé sektory efektivně snižovat své emise skleníkových plynů a postupně přejít na fungování v udržitelném režimu.

Studenti Obchodní akademie v Břeclavi vítězí v soutěžích.

Břeclavským studentům z „obchodky" se daří. V kapse mají již tři prvenství

Současná pandemická situace bez prezenční výuky soutěžím středoškoláků moc nepřeje. Řada tradičních soutěží byla úplně zrušena a některé probíhají pouze on-line. Distančně se konaly i ty, ve kterých žáci oboru Obchodní akademie ze Střední průmyslové školy a obchodní akademie Břeclav vystoupali až na stupně vítězů. Šlo o mezinárodní veletrh fiktivních firem v Ostravě, soutěž Finanční gramotnost a olympiádu v zeměpise.

Ilustrační foto

Vysoká škola Škoda Auto spolupořádá on-line veletrh

Česká asociace MBA škol (CAMBAS), jejímiž členy jsou veřejné a soukromé vysoké školy a soukromé instituce nabízející programy MBA, a to včetně mladoboleslavské Škoda Auto Vysoké školy, pořádá on-line veletrh akreditovaných programů. Ten se uskuteční 18. března od 15 hodin.

První online veletrh zvládla škola na jedničku.

První online veletrh zvládla škola na jedničku

Nedávno uspořádala Obchodní akademie a střední škola zemědělská a ekologická Žatec (OA SOŠZE) online veletrh fiktivních studentských firem v marketingové soutěži o nejlepší logo, leták, slogan a webové stránky. 

Radko Sáblík, ředitel Smíchovské střední průmyslové školy a gymnázia.

Odborná škola má šanci být žádanější než gymnázium, říká ředitel Radko Sáblík

Má být na co hrdý. Jím vedená vzdělávací instituce, orientovaná převážně na informační technologie, je výjimečná množstvím projektů nad rámec běžné výuky. Někteří studenti v rámci školy dokonce začínají s podnikáním. Mnozí se podílejí na práci Mediálního domu. Tým Radko Sáblíka, dlouholetého ředitele Smíchovské střední průmyslové školy, připravil koncem listopadu třídenní živé vysílání online veletrhu středních škol Schola Pragensis.

Tatrovky míří na veletrh do Abú Zabí. Na snímku Tatra T815

Speciální Tatry z Kopřivnice se představí na veletrhu IDEX 2021

I přes trvání celosvětové pandemie koronaviru se od 21. do 25. února v Abú Zabí ve Spojených arabských emirátech uskuteční IDEX 2021, jeden z největších světových veletrhů obranných technologií a techniky. Mezi vystavovateli tradičně nebude chybět ani česká společnost Tatra Trucks z holdingu Czechoslovak Group.

Veškeré části veletrhu zůstávají přístupné o měsíc déle i pro ty, kteří se budou chtít o výběru střední školy rozhodnout na poslední chvíli.

Veletrh Educa online nekončí. Oslovil už přes 100 tisíc návštěvníků

Nová podoba tradičního veletrhu práce a vzdělávání Educa online slaví úspěch. Během čtyř měsíců navštívilo web www.educaliberec.cz více než 100 tisíc návštěvníků, kteří na něm získali cenné informace pro svou lepší budoucnost. Veškerý obsah je možné zhlédnout do konce února.