Kreativ

ŠTÍTEK: veletrh

Fiktivní firma opět v realitě

Fiktivní firma opět v realitě

Mezinárodní veletrh fiktivních firem se po 3leté covidové pauze dočkal znovu své reálné podoby. Holešovický areál hostil studentské podnikání a poličská SOŠ a SOU nesměla chybět. Navíc se dočkala úspěchu.

OA SOŠZE Žatec na Mezinárodním veletrhu fiktivních firem v Praze

Obchodní dovednosti si na veletrhu fiktivních firem poměřili i studenti ze Žatce

Fiktivní firma Iconic Ink, s. r. o. třídy 3. L OA SOŠZE Žatec se ve dnech 20. až 22. března účastnila 29. Mezinárodního veletrhu fiktivních firem na Výstavišti v Praze Holešovicích. Své obchodní dovednosti zde poměřovali pracovníci 68 firem z České republiky, Slovenské republiky, Itálie, Rumunska, Bulharska, Rakouska a Lucemburska.

Ze stánku kladrubské organizace handicapovaných rybářů na veletrhu For Fishing na výstavišti v pražských Letňanech.

Ze stánku kladrubských rybářů na For Fishing vyzařovala dobrá nálada a pohoda

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Osmou účast na známém veletrhu For Fishing v pražských Letňanech vyhodnotila kladrubská organizace handicapovaných rybářů. Mít výstavní plochu mezi top společnostmi rybářského světa byl pro ni velkým zadostiučiněním. Z místa vyřazovala dobrá nálada a pohoda, která sdružovala příchozí zájemce.

Na Career Expo bude zastoupeno více než 90 vystavovatelů z různých oblastí podnikání. Ilustrační foto

Vývěsky úřadů práce nahradí na dva dny pražský pracovní veletrh

Nezaměstnanost v Česku se nyní pohybuje kolem čtyř procent a bez práce je přibližně 296 tisíc lidí. Po práci se poohlížejí nejen oni, ale i ti, kteří si chtějí oproti současnému zaměstnání polepšit. Pro ty z nich, kteří při hledání nechtějí spoléhat pouze na vývěsky úřadů práce či internetové portály, se na sklonku tohoto týdne otevřou brány pražského centra O2 universum, kde se od 13. do 14. března uskuteční pracovní veletrh Career Expo Praha 2024. „Na rozloze 2800 metrů se představí na sto potenciálních zaměstnavatelů,“ přibližuje Peter Krutý z pořádající agentury Alma Career.

Erotický veletrh v Praze

Všechny stránky sexu. Erotický veletrh ukázal koňské postroje i nezvyklé parfémy

Zatímco v mnohých českých domácnostech vládly o Mezinárodním dni žen karafiáty a další rozličná květena, v útrobách pražského výstaviště PVO Expo se náklonnost k něžnému pohlaví vyjadřovala provazy, důtkami, koňskými postroji, robertky a parfémy s feromony. Konal se zde totiž Erotický veletrh. Ani na muže se však nezapomnělo. Sál byl různých šidítek plný. A nad tím vším se, kromě erotického odéru, vznášel i duch nastupující erotické módy – uměle inteligence a robotů.

Největší veletrh mobilních technologií MWC Barcelona 2024

Huawei na MWC 2024: komerční provoz 5.5G sítí začíná

Největší veletrh mobilních technologií MWC Barcelona 2024 přinesl návštěvníkům vedle nejnovějších trendů v technologiích i pohled do budoucnosti. V rámci expozice s názvem Advance Intelligence ukázala společnost Huawei podobu inteligentního světa, který se bude přirozeně prolínat se všemi aspekty našich životů, od průmyslových odvětví, byznysu, dopravy až po společenské aktivity.

Na brněnském výstavišti si můžou návštěvníci prohlédnout i unikátní motorku Indian Challneger RR.

Motorka za dva a půl milionu bude jediná v Česku. Majitel si ji odveze z Brna

Na světě jich je pouze osmadvacet kusů, většina z nich v Americe. Závodní motorka Indian Challenger RR vychází z konstrukce civilní motorky, je silnější, má větší objem, ale je o sto kilo lehčí. Stroj přivezli na brněnské výstaviště představitelé americké značky Indian Motorcycle, kde ji v pátek prodají nejvhodnějšímu zájemci. O sběratelský kousek za dva a půl milionu jich usiluje hned několik.

Stovky značek motocyklů, doplňků i výbavy se představily na veletrhu Motosalon na brněnském výstavišti i v uplynulých letech.

Rekordní Motosalon v Brně: legendy vylovené z řeky, motorka za dva a půl milionu

/FOTO/ Rekordní bude letošní Motosalon, který začíná ve čtvrtek na brněnském výstavišti. Koná se tam po čtyřech letech. „Máme plné čtyři haly. Zúčastní se přes sto čtyřicet firem, které přivezou na tři sta značek. Zaplní zhruba osmnáct tisíc metrů čtverečních výstavní plochy," přiblížil ředitel Motosalonu Petr Maliňák.

V Lysé na výstavišti se konaly výstavy Stavitel a Ligna Bohemia.

Začíná veletrh pro kutily. Otevře brány už ve čtvrtek v Lysé nad Labem

/FOTO/ Už ve čtvrtek začne svátek pro všechny truhláře, tesaře, klempíře a obecně všechny kutily, kteří rádi upravují své příbytky či chaty. A zejména ty, kteří milují práci se dřevem. Na lyském Výstavišti otevře své brány veletrh Ligna Bohemia. Současně se uskuteční i veletrhy Chalupář a Stavitel

Další podařená akce tachovského psího útulku U Šmudliny vydělala pro zvířátka 26 tisíc.

Tachovský útulek U Šmudliny se raduje. Kabelkový veletrh přinesl peníze

Trochu s obavami vystavila provozovatelka tachovského psího útulku U Šmudliny Gabriela Jägerová v sobotu 17. února necelé tři stovky kabelek, nových i starších, které se jí podařilo získat, v Pop Art Music v Tachově na náměstí Republiky. Akční žena se po celé roky, co vede útulek, snaží všemožnými akcemi získat tolik potřebné finance pro chod útulku. Kabelkový veletrh byl dalším nápadem, jak by mohla nějaká kačka cinknout do útulkové kasičky. A podařilo se. Výtěžek z prodaných kabelek činí 26 tisíc. Doprodej bude online. 

Svatební veletrh v Pardubicích

VIDEO: Nevěsty, ženiši, kytice i dorty. Pardubice hostily svatební veletrh

V Pardubicích se od soboty 3. února do neděle 4. února konal Svatební veletrh. A přišli na něj nejenom snoubenci, svědci, družičky, ale také ti, komu svatba a krásné šaty nejsou cizí. Letos se jedná o jubilejní 20. ročník obohacený o doprovodný program i nadcházející svatební trendy. Novinkou je dekorace v podobě květinových svítících písmen a letos se akce koná úplně poprvé i se svatební ceremonialistkou.

Gennaro, Detesk.

Jablonecké muzeum představuje současné designové sklo na veletrhu v Německu

Výběr z hlavní výstavy Mezinárodního trienále skla a bižuterie JABLONEC 2023 se ve dnech 26. – 30. ledna letošního roku představí na největším veletrhu spotřebního zboží na světě v německém Frankfurtu nad Mohanem. K vidění zde budou skleněné výrobky 34 českých a zahraničních firem, studií a značek.

Veletrh práce a vzdělávání Klíč k příležitostem v Plzni

Veletrh práce nabízí novinku. Zdarma naučí, jak přežít v digitální džungli

Nabídky pracovních pozic od několika desítek firem z celého kraje, různých rekvalifikačních a vzdělávacích kurzů, poradny a další program nabídne Veletrh práce a vzdělávání Klíč k příležitostem. Jeho 12. ročník se uskuteční v úterý 30. ledna od 10 do 18 hodin v hale TJ Lokomotiva v Plzni na Slovanech.

Dopolední program Svatebního veletrhu v Českých Budějovicích na výstavišti v pavilonu T v sobotu 20. ledna 2024 byl pestrý. Nenechaly si ho ujít desítky lidí.

Svatební veletrh v Českých Budějovicích představil žhavé novinky. Podívejte se

Přehlídky módních svatebních šatů, pánských obleků, bot i spodního prádla. Bohatý doprovodný program, koncerty, kadeřnická show a prezentace desítek dodavatelů služeb pro váš jedinečný den, to vše ukázal letošní Svatební veletrh na českobudějovickém výstavišti. V sobotu díky zájmu veřejnosti pavilon T praskal ve švech.

Fiktivní firma vlašimské obchodní akademie Čajovna V Sadě na česko-slovenském veletrhu fiktivních firem v prostorách Metropolitní univerzity Praha.

Obchodní akademie získala stříbro na česko-slovenském veletrhu fiktivních firem

/FOTO/ Všechny tři fiktivní firmy vlašimské obchodní akademie, které se probojovaly do Top 25 česko-slovenského veletrhu fiktivních firem, poměřily v pátek 8. prosince své dovednosti v dalších šesti soutěžích přímo v prostorách Metropolitní univerzity Praha. Tváří v tvář se snažily nejen po obchodní stránce zaujmout odbornou porotu, ale i s nadhledem čelit jejich zvídavým otázkám a nezaskočila je ani anglická konverzace.

Ilustrační foto.

Německo má konopného krále, je jím klatovský rodák Wenzel Červený

Wenzel Václav Červený, jehož rodiče utekli z Československa do Bavorska po Sověty vedené invazi v roce 1968, je v Německu považován za nekorunovaného konopného krále. V Bavorsku provozuje řetězec obchodů s konopnými produkty, kvůli kterým pravidelně čelí policejním raziím.

Kabelkový veletrh v Opavě, listopad 2023. Na snímku v popředí Dominik Moravec.

Ohlédnutí za Kabelkovým veletrhem Deníku. Kabelky opět posloužily dobré věci

/FOTOGALERIE/ Už po osmé se letos konal charitativní Kabelkový veletrh ve slezské metropoli pod záštitou Opavského a hlučínského deníku a opět pomáhal. Tentokrát Dominikovi Moravcovi z Opavy. Prostory Bredy již tradičně zaplnily kabelky různých barev, které si pod taktovkou Moniky Dudové (moderátorky akce) mohli návštěvníci zakoupit a tím podpořit dobrou věc.

Kabelkový veletrh Deníku a OC Breda 2023. 24. listopadu 2023.

Kabelkový veletrh v Opavě. Akce přinesla přes pětapadesát tisíc pro Dominika

Tahle akce se opravdu povedla! Opavský a hlučínský deník v úzké spolupráci s OC Breda uspořádal již osmý ročník populárního Kabelkového veletrhu. Tentokrát se pomáhalo Dominiku Moravcovi z Těškovic. Akce gradovala okolo devatenácté hodiny. Pro chlapce, kterého v na konci dubna roku 2020 postihla mrtvice míchy byla vybraná částka 55 962 korun.

Rozhovor s terapeutkou klinické nutriční medicíny Monikou Novotnou na téma Jak si zdravě vybavit lékárničku pro případ viróz a nachlazení.

VIDEO: Víte, jak si zdravě vybavit lékárničku pro případ viróz a nachlazení?

Hostem Deníku za rubriku Miminek na For Kids, největším veletrhu hraček, her a potřeb pro děti, byla terapeutka klinické nutriční medicíny Monika Novotná. V druhém rozhovoru na téma Jak si zdravě vybavit lékárničku pro případ viróz a nachlazení se terapeutka rozpovídala například o tom, jak se stravovat, když na sobě pocítíme nachlazení, a co by rozhodně nemělo chybět v našich domácích zásobách první pomoci.