Kreativ

ŠTÍTEK: veletrh

Studenti střední obchodní školy v Hradci Králové založili studentskou firmu Probon a přišli na trh se zdravou alternativou sladkostí.

Už žádné bonbony plné cukru. Jde to i jinak, tvrdí studentská firma Probon

Barviva, cukry, konzervanty – to vše obsahují běžně dostupné cukrovinky. Studenti Obchodní akademie, SOŠ a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky v Hradci Králové se proto rozhodli učinit přítrž výčitkám z mlsání. V rámci celorepublikového projektu JA Czech založili studentskou firmu Probon a přišli na trh se zdravou alternativou sladkostí.

Studenti prezentovali své podniky na Mezinárodním festivalu fiktivních firem, který se konal ve dnech 25. a 26. ledna na Výstavišti Flora.

Veletrh fiktivních firem už podesáté: studenti prezentovali své podniky

Poslední lednový týden se prostory Výstaviště Flora Olomouc zaplnily začínajícími byznysmeny, kteří se sem sjeli pochlubit svými podnikatelskými nápady. A že jich nebylo málo. Na letošním ročníku veletrhu fiktivních firem byly k vidění cukrárny, pekárny, realitní kanceláře, cestovní agentury, prodejny s chovatelským zbožím nebo vztahová poradna. Za příspěvek velmi děkujeme.

Svatebni veletrh v OC Breda, 5. února 2022 v Opavě.

Svatební veletrh v Opavě bude znovu nabitý inspiracemi

Každá nevěsta si přeje, aby se její svatební den stal skutečným zážitkem. Chce mít co nejzajímavější šaty, účes i nalíčení, protože je to prostě její Den! Často však nemá úplně jasno v tom, jaké šaty budou pro ni z hlediska podtrhnutí její osobnosti ty nejvhodnější.

Veletrh práce a vzdělávání Klíč k příležitostem v Plzni

Byty, příspěvky na dovolenou, nebo jazykové kurzy. Firmy lákají na benefity

Skupinky studentů, starší partnerské dvojice i jednotlivci různého věku čekají před halou TJ Lokomotiva v Plzni na Slovanech, až se přesně v 10 hodin otevřou brány Veletrhu práce a vzdělávání Klíč k příležitostem. Veletrh se tu koná již po jedenácté a zaměstnání zde nabízí přes třicet firem z Plzeňského kraje.

Tomáš Moravec nejspíš po čtvrtstoletí na Výstavišti Brno skončí.

Šéf BVV Brno o novém výběrovém řízení: Firmě jsem obětoval rodinu, nechci odejít

Na brněnském výstavišti strávil téměř čtvrtinu století. Vypracoval se od píky, kdy začínal jako referent. V prosinci předloňského roku začal Výstaviště Brno vést jako generální ředitel. Tomáš Moravec však možná z veletrhů nadobro odejde. Na konci března mu totiž vyprší smlouva a představenstvo se rozhodlo vypsat výběrové řízení na nového ředitele. Brněnský deník přináší rozhovor o tom, jak se mu bude z firmy odcházet, o budoucnosti veletrhů i o tom, jaké to je vést výstaviště v době krize.

Fiktivní firma z OA SOŠZE Žatec  postoupila do finále soutěže.

Fiktivní firma z OA SOŠZE Žatec postoupila do finále soutěže

Fiktivní firmy naší školy Květiny s láskou, s. r. o. a KeyLock security, s. r. o. pokračují v letošní veletržní sezóně. Nedávno se aktivně účastnily 4. MUB-LINE veletrhu, pořádaného on-line formou Metropolitní univerzitou Praha. Pracovníci firem soutěžili v konkurenci 77 fiktivních a cvičných firem z Česka a Slovenska o nejlepší vánoční leták, nejlepší firemní prezentaci doprovázenou živým komentářem a o nejlepší logo a slogan.

Předchozí ročníky veletrhu zaměstnanosti Artifex se odehrávaly v Krnově i v Bruntálu.

Veletrh Artifex pomůže žákům s volbou povolání

Po dvouleté odmlce způsobené pandemií koronaviru se v Bruntálu opět chystá veletrh zaměstnanosti Artifex. Na letošním ročníku Artifexu se představí střední školy z okresů Bruntál, Opava, Ostrava, Olomouc a Šumperk.

Svatební veletrh.

Dorty, šaty či prstýnky. Budoucí nevěsty si v Liberci užily svatební veletrh

Třetí ročník Svatebního veletrhu se uskutečnil druhou listopadovou sobotu v městě pod Ještědem. Organizovala ho svatební agentura Svatby v Jizerkách a návštěvníci Pytloun Grand Hotelu Imperial se mohli inspirovat vším, co je třeba k dokonalé svatbě. Zájemci mohli ochutnat svatební dorty a zákusy, prohlédnout si svatební šaty, vyzkoušet prstýnky či využít služeb vizážistek.

Nadační fond Jihočeské naděje rozdělil výtěžek letošního Kabelkového veletrhu mezi pět talentovaných dětí.

Kabelkový veletrh pomohl jihočeským nadaným dětem

Částku 109 500 korun, která je výtěžkem letošního Kabelkového veletrhu, rozdělili v pondělí v Budějovicích zástupci Nadačního fondu Jihočeské naděje v čele s hejtmanem kraje Martinem Kubou pětici nadaných Jihočešek na další rozvoj jejich talentu.

Tereza Kavecká patří k pilířům opavské operní scény. Na snímku v roli Musetty.

Operní sólistka zazpívá na Kabelkovém veletrhu Deníku pro handicapovanou dívku

Funny Girl, Musetta, Adina a spousta dalších operních postav. Ve Slezském divadle jim dává podobu sopranistka Tereza Kavecká. Zpívá pro opavské publikum, které ji má rádo a které má ráda i ona. V pátek 11. listopadu však bude v obchodním centru Breda zpívat na tradičním Kabelkovém veletrhu pro jednadvacetiletou Kateřinu Juchelkovou z Opavy, která se už od narození potýká se zdravotními obtížemi. Právě jí bude patřit výtěžek této humanitárně zaměřené akce.

Zakladatelky svatební agentury Svatby v Jizerkách.

Zařídí nejkrásnější den. Dvě kamarádky spojila vášeň ke svatbám

Veronika Kiliánová a Nikol Linke jsou důkazem toho, že na některé věci je potřeba počkat. Cesty spolužaček z děčínského gymnázia se rozdělily po maturitě, aby je po několika letech osud opět svedl dohromady, tentokrát ve městě pod Ještědem. Slovo dalo slovo a společně před téměř třemi lety založily Svatby v Jizerkách. Druhou listopadovou sobotu budou v Liberci pořádat další ročník Svatebního veletrhu.

Internetová dražba Kabelkového veletrhu Deníku: kousků ze šatníků VIP osobností.

Dražba Deníku má své výherce, Kabelkový veletrh se koná už tento pátek

/ANKETA BYLA UKONČENA/ Chcete mít doma nějaký ten kousek z šatníku VIP osobností a zároveň pomoci dobré věci? Internetová dražba Deníku je sice u konce, ale už zítra, v pátek 11. listopadu, můžete využít příležitost a pořídit si ho na Kabelkovém veletrhu v OC Breda & Weinstein. Začíná v 15. hodin.

Kabelkový veletrh v nakupním centru Breda, 19. listopadu 2021 v Opavě.

Kabelky v Opavě budou opět pomáhat. Veletrh je letos věnován nemocné Kateřině

Kabelkový veletrh. Akce Opavského a hlučínského Deníku a Obchodního centra Breda & Weinstein, ze které se během několika let stala již podzimní tradice. V letošním roce se koná už její sedmé pokračování a opět se tak budou sbírat a prodávat kabelky na dobrou věc. Všechen výtěžek poputuje tentokrát ke Kateřině Juchelkové z Opavy, mladé slečně, která se však již od narození potýká se zdravotními obtížemi. Jejím snem je pořídit si speciální chodítko. Splní se jí to díky Kabelkovému veletrhu?

V sobotu 22. října se v Riegrově 51 uskutečnil po dvouleté přestávce českobudějovický svatební veletrh Jihočeské nevěsty. Snoubencům nabídl novinky i tradici nejen v gastronomii, nechyběla módní přehlídka a další doprovodný program.

Českobudějovický svatební veletrh nabídl novinky i tradici. Program byl nabitý

V sobotu 22. října se v Riegrově ulici 51 uskutečnil po dvouleté koronavirové přestávce Českobudějovický svatební veletrh Jihočeské nevěsty. Přilákal desítky zájemců o svatební obřad, kteří se přímo na místě dozvěděli řadu zásadních informací. Nechyběl bohatý doprovodný program, včetně módní přehlídky svatebních šatů, či spodního prádla.

Veletrh pracovních příležitostí. Ilustrační foto.

Hledáte práci? Veletrh pracovních příležitostí nabídne stovky zajímavých míst

Už příští týden odstartuje série největších veletrhů pracovních příležitostí v Karlovarském kraji. Jako tradičně je pořádá Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje (KHK KK) v Chebu, Sokolově a Karlových Varech ve spolupráci s Úřadem práce a Karlovarským krajem. Zájemci si budou moct na každém z míst vybírat z pestré nabídky pozic od takřka třicítky významných zaměstnavatelů v regionu.

Francouzský vysokorychlostní vlak TGV je největším lákadlem na na veletrhu Rail Business Days na brněnském výstavišti.

Konec unikátní vlečky na výstaviště v Brně: vadí rozšíření silnice i výstavbě

V České republice normálně nejezdí, ale na začátku června letošního roku měly hloučky Brňanů štěstí a viděly francouzský vysokorychlostní vlak TGV projíždět ulicemi města. Po vlečce přes ulici Poříčí zamířil až na brněnské výstaviště a o pár dní později zpátky. S největší pravděpodobností to byl poslední převoz vlaku po této trase. Drážní úřad totiž rozhodl na základě žádosti vlastníka, společnosti Veletrhy Brno, o zrušení vlečky k 1. listopadu.

Na brněnském výstavišti v úterý začal Mezinárodní strojírenský veletrh. Hlavními tématy jsou energetické úspory a digitalizace průmyslové výroby.

VIDEO: Strojírenský veletrh v Brně plný robotů. Podívejte se, co všechno už umí

Funguje jako hospodský. V pavilonu P brněnského výstaviště si v úterý odpoledne bere kelímek a automaticky čepuje pivo jako profík. Pěnivý nápoj pak předá návštěvníkovi Mezinárodního strojírenského veletrhu. „Chceme tím ukázat, že robot dokáže i nevšední úlohy, jako třeba čepování piva. V rámci robotiky je to extrémně jednoduchá věc," říká Martin Mikšík zastupující Český institut informatiky, robotiky a kybernetiky.

V Lysé začaly výstavy týkající se zemědělství. Potrvají až do neděle.

Miss Kráva a Miss Jalovice: Na veletrh v Lysé přijede i čtyřrohá ovce

/FOTOGALERIE/ Od čtvrtka od neděle se na lyském výstavišti uskuteční veletrh Podzimní zemědělec. Nabídne i řadu doprovodných akcí včetně Středočeských dožínek nebo Národního holštýnského šampionátu, kde budou představeny nejkrásnější kusy hovězího dobytka a uskuteční se i volby Miss Kráva a Miss Jalovice se zahraničním sudím. Příchozí si budou moci prohlédnout také telátko vyšlechtěné ze zkumavky nebo speciální čtyřrohé plemeno Jákobovy ovce.

MS kraj se představí na veletrhu EXPO REAL v Mnichově.

Praha, Ostrava a Moravskoslezský kraj se prezentují na veletrhu v Mnichově

Veletrh EXPO REAL je nejvýznamnějším evropským místem setkání v oboru nemovitostí a výchozí událostí pro obchodní jednání na konci roku. Po omezeních v posledních dvou letech v důsledku pandemie se Praha, Ostrava a Moravskoslezský kraj představí na tomto prestižním mezinárodním veletrhu ve společné expozici s názvem Czech Cities & Regions.