Kreativ

ŠTÍTEK: veletrh

Jubilejní 15. ročník největšího sportovního veletrhu v severních Čechách Sport Live 2020 se uskuteční v sobotu 5. září od 9 do 16 hodin v areálu Sport Parku Liberec a v jeho centrální Home Credit Areně.

Sport Live 2020 v Liberci startuje sezónu

Jubilejní 15. ročník největšího sportovního veletrhu v severních Čechách Sport Live 2020 se uskuteční v sobotu 5. září od 9 do 16 hodin v areálu Sport Parku Liberec a v jeho centrální Home Credit Areně.

Kabelkový veletrh. Ilustrační foto.

Kabelky ve středu 9. září v IGY Centru

Věnujete/koupíte = pomůžete. To je jednoduchá rovnice, která vystihuje dobročinnou akci s názvem Kabelkový veletrh Deníku. Jeho 7. ročník se koná již 9. září od 10 hodin v obchodním centru IGY v Českých Budějovicích.

Kolem patnácti kabelek shromáždila od žen v Loučovicích Vlasta Slípková (vpravo) z Loučovic. Předala je Deníku spolu s paní Annou Malkusovou a kopicí knih. Moc děkujeme.

Ještě je pár dní na darování kabelek do Kabelkového veletrhu!

Oblíbená akce Deníku s názvem Kabelkový veletrh se rychle blíží! Ještě zbývá několik dní, prohledejte skříně a darujte Deníku nepotřebné kabelky! Pokud jich máte větší množství a problém, jak je doručit, dejte vědět nejpozději do čtvrtka na telefon 602 667 627!

Ilustrační foto.

Veletrh Gaudeamus vyrazí za studenty do Pardubic

Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus je již 27 let stěžejní akcí pro sektor pomaturitního vzdělávání v regionu střední Evropy. Na veletrhu se pravidelně setkávají zástupci vzdělávacích institucí (renomované univerzity, vysoké školy, jazykové školy, poradenské agentury a další instituce) se studenty, maturanty, středoškolskými pedagogy, odborníky na vzdělávání i zájemci o celoživotní vzdělávání.

Finálový závod MotoGP Velká cena České republiky, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Brně 4. srpna 2019. Na snímku (vpravo dole) Marc Marquez (SPA).

Moto GP bez diváků, Brno bez strojírenského veletrhu. Hoteliéři brečí

V předchozích letech byla blízkost k automotodromu výhodou. Letos hotel Žebětínský dvůr bojuje o přežití. „Na Moto GP jsme mívali plno i rok dopředu. Teď je vše zrušené. Jsme na závodu závislí,“ řekl manažer hotelu Václav Živný. Ztráty kvůli chybějícím divákům nebo návštěvníkům Mezinárodního strojírenského veletrhu počítají i další poskytovatelé služeb v Brně.

For Model na olomouckém výstavišti Flora

Letadýlka a lodě budou! Flora chystá Mini For Model i Vyznání růžím

Ztráty kvůli zrušené jarní etapě Flory Olomouc, výstavě For Model a dalším veletrhům a akcím, které nemohly kvůli koronaviru proběhnout, dosahují několika milionů korun. Výstaviště se proto hned po uvolnění opatření pustilo do pořádání Selských a Zahradnických trhů a dalších mimořádných akcí.

Mezinárodní strojírenský veletrh na brněnském výstavišti. Ilustrační foto.

Strojírenský veletrh v Brně: stále v ohrožení. Čeká se na rozhodnutí vlády

Desetitisíce lidí navštěvuje každoročně Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně. Letos připadá na termín od 5. do 9. října, ale zatím není jasné, zda opravdu bude. „Je zásadní, aby vláda v pondělí schválila, že se v říjnu může konat Mezinárodní strojírenský veletrh. Už v květnu to přislíbila, po více než dvou týdnech ale stále není rozhodnuto,“ postěžoval si v pátek prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák.

Na brněnském výstavišti se každoročně koná Mezinárodní strojírenský veletrh.

Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně? Možná v říjnu s výjimkou

Nad největší veletržní událostí roku v Brně, Mezinárodním strojírenským veletrhem, stále visí otazníky. A to i navzdory tomu, že jeho konání v pondělí podpořila vláda. Jak ovšem v úterý upozornili zástupci Svazu průmyslu a dopravy České republiky i brněnského výstaviště, veletrhy stále nemají výjimku z aktuálních vládních omezení. Jasno by mělo být do konce května.

Brno 5.3.2020 - zahájení Motosalonu 2020 na BVV

Návrat na výstaviště? Mezi festivaly nepatříme, poukazují zástupci Veletrhů

Kdy a za jakých podmínek se budou moct znovu konat veletrhy, by mělo být jasno do konce května. Vyplynulo to z úterní videokonference mezi epidemiology, zástupci ministerstva zdravotnictví, ministerstva průmyslu a Veletrhů Brno. Jde o nejzazší termín pro možnou přípravu Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně, řekl mluvčí Veletrhů Brno Jaroslav Bílek. Veletrh se má konat začátkem října.

Z výstavy Zemědělec na jaře 2018.

Výstaviště v Lysé otevře v červnu veletrh s tipy na tuzemskou dovolenou

První výstava po nucené pauze bude na lyském výstavišti věnována všem, kteří hledají alternativu k zahraničním dovoleným v tuzemsku. Od 18. do 21. června se má uskutečnit veletrh cestovního ruchu v rámci České republiky, rozšířený o venkovskou turistiku a rozsáhlou nabídku kempů. Oznámilo to vedení výstaviště.

Ještě na začátku března se na brněnském výstavišti konal Motosalon 2020. Další akce naplánované na první pololetí letošního roku jsou zrušené

Brněnské veletrhy: ztráta je zatím zhruba tři sta milionů

Veškeré veletrhy, které se měly konat v prvním pololetí letošního roku, jsou zrušené. Omezení kvůli koronaviru ochromilo činnost brněnského výstaviště. „Opatření nám de fakto zakázala podnikání, čekáme na světýlko na konci tunelu, které nám dá perspektivu obnovení normální činnosti,“ uvedl ředitel firmy Veletrhy Brno Jiří Kuliš.