Kreativ

ŠTÍTEK: veletrh

Generální ředitel Veletrhů Brno Tomáš Moravec.

Šance na přežití je změna, tvrdí nový ředitel brněnských veletrhů Moravec

/ROZHOVOR/ Nového šéfa mají po dvanácti letech Veletrhy Brno. Jiřího Kuliše v pozici generálního ředitele na konci minulého roku vystřídal Tomáš Moravec. Firmu přebral v době, kdy se veletrhy zcela zastavily, nebo rozsahově zmenšily. „Nyní řešíme možná ještě zásadnější hrozby než v roce 2009 (doba hospodářské krize – pozn. red). Až vývoj ukáže, zda se nimi veletrhy dokáží vyrovnat,“ říká Moravec v rozhovoru pro Deník Rovnost.

Svatební veletrh. Ilustrační foto

Kam o víkendu? Na masopust, svatební veletrh i karneval na ledě

Víkendové Tipy Deníku jsou tu! Každý čtvrtek pro vás v redakci připravujeme bohatou várku možností, jak zajímavě strávit celý víkend. Z naší nabídky akcí si vybere opravdu každý, malý i velký. Milí čtenáři, vzhledem ke stále měnící se situaci upozorňujeme, že za změnu programu neručíme. Pořádání akce je závislé na aktuální epidemické situaci, proto sledujte web či sociální sítě pořadatelů.

Veletrhy Styl a Kabo se konaly od soboty do pondělí na brněnském výstavišti.

Atraktivní kolekce oděvů i obuvi v Brně. Podívejte se na nové módní trendy

/FOTO/ Kolekce více než 226 značek se představily od soboty do pondělí na veletrzích Styl a Kabo na brněnském výstavišti. Odborníci a obchodníci z textilní a obuvnické branže ocenili zejména příležitost setkat se s partnery a zákazníky. „Naše zákaznice nám v covidové pauze dávaly vědět, že by nás opět rády viděly, aniž by musely jezdit přes půl republiky do severních Čech," sdělila Jiřina Matoušová z firmy Werso, která je výrobcem luxusního spodního prádla.

Svatebni veletrh v OC Breda, 5. února 2022 v Opavě.

Jak prožít dokonalou veselku, Bredou zněly svatební zvony, byl u toho i Deník

/FOTOGALERIE/ Bohatou inspiraci ke svému "Dni D" mohli načerpat návštěvníci, kteří přišli v sobotu 5. února do opavského Obchodního centra Breda & Weinstein. Už počtvrté tady totiž zmíněné OC ve spolupráci s Opavským a hlučínským deníkem uspořádalo svatební veletrh. A rozhodně se bylo na co dívat.

První ročník svatebního veletrhu Svatební Ostrava v Brick House v Dolní oblasti Vítkovic. 4. února 2022 v Ostravě.

Revoluční svatební veletrh v Ostravě, čepovalo se pivo, dorty levitovaly

/FOTOGALERIE/ Pojdte se na to podívat! Levitující dorty, vystoupení saxofonistky i zóna pro pány. V klubu Brickhouse v Dolních Vítkovicích se o víkendu konal první ročník svatebního veletrhu, který organizátoři chtěli pojmout revolučně. Deník přináší reportáž i bohatou fotogalerii z akce. 

Studenti břeclavské obchodní akademie uspěli se svou fiktivní firmou na mezinárodním veletrhu v Olomouci.

Prodej, slogan, reklama i stánek. Břeclavští studenti sbírali úspěchy

Studentii třetího ročníku oboru obchodní akademie ze SPŠ Edvarda Beneše a OA Břeclav uspěli na mezinárodním veletrhu fiktivních firem v Olomouci, který se konal pod hlavičkou CEFIF (centrum fiktivních firem).   Děkujeme Janě Dyčkové za zajímavý příspěvek a studentům k úspěchům blahopřejeme.

V Penzionu Na Faře v Dubenci se konal v sobotu svatební veletrh.

FOTO: Svatební šaty i spodní prádlo. Fara byla plná ženských půvabů

/FOTOGALERIE, VIDEO/ Zrekonstruovaný areál bývalé fary v Dubenci, který nyní slouží jako penzion, obsadil v sobotu svatební veletrh. Bylo na co koukat! Návštěvníci se mohli pokochat přehlídkou svatebních a společenských šatů, obleků a spodního prádla. Dvacítka vystavovatelů předvedla nejnovější kolekce pro letošní rok.

Stavební veletrh Veleton se koná online

Stavební veletrh online překonal pandemii a otevře se již tento pátek

Již tento týden ve dnech 21.–23. ledna proběhne třetí kolo úspěšného Stavebního online veletrhu Veleton.cz zaměřeného na stavbu, bydlení, rekonstrukce, vytápění atd. Na této digitální platformě se mohou návštěvníci potkat a promluvit si se specialisty ze 71 stavebních, technických a odborných firem a zhlédnout přes 44 zajímavých přednášek v živém vysílání. Navíc budou moct návštěvníci soutěžit o ceny v hodnotě více než 300 000 Kč.

Stavební veletrh Veleton se koná online

Stavební veletrh online překonal pandemii a otevře se již tento pátek

Již tento týden ve dnech 21.–23. ledna proběhne třetí kolo úspěšného Stavebního online veletrhu Veleton.cz zaměřeného na stavbu, bydlení, rekonstrukce, vytápění atd. Na této digitální platformě se mohou návštěvníci potkat a promluvit si se specialisty ze 71 stavebních, technických a odborných firem a zhlédnout přes 44 zajímavých přednášek v živém vysílání. Navíc budou moct návštěvníci soutěžit o ceny v hodnotě více než 300 000 Kč.

Novým generálním ředitelem brněnských Veletrhů se stal Tomáš Moravec, který dosud působil jako obchodní ředitel společnosti.

Veletrhy povede dosavadní ředitel Moravec: porazil exprimátora Vokřála

Z obchodního ředitele na generálního povýšil Tomáš Moravec ve firmě Veletrhy Brno. Od prosince v pozici vystřídá Jiřího Kuliše, který vedl veletržní společnost dvanáct let. Moravec uspěl ve čtyřkolovém výběrovém řízení mezi šestašedesáti uchazeči. Ve finálovém kole porazil bývalého brněnského primátora Petra Vokřála.

Šestý ročník Kabelkového veletrhu Deníku v opavské Bredě. Opava, 19. listopadu 2021, Opava.

Covid charitu nezastavil. Jsem dojata, řekla maminka malého Rostíka

Kabelky, jazz, tombola. V takové atmosféře se nesl šestý ročník Kabelkového veletrhu Deníku, který v pátek 19. listopadu zaplnil opavské Obchodní centrum (OC) Breda&Weinstein. Na veletrhu se kromě Opavského a hlučínského Deníku tradičně podílí právě zmíněné OC. Letos veletrh podpořil pětiletého Rostíka Vegela z Opavy, který od narození trpí nevyléčitelnou vrozenou cévní malformací.

Svatební veletrh v Havlíčkově Brodě se konal o minulém víkendu.

Pro velký den. Valtice hostí Svatební veletrh. Zaječí i Věstonice provoní víno

Třetí listopadový víkend bude na jihu Moravy ve znamení vína. Proudem poteče na brněnském Výstaviští i v Zaječí na Břeclavsku. Do Brna dorazí Napoleon se svými vojáky, Blansko bude žít Rajbasem a Valtice ožijí Svatebním veletrhem. Slavkovský zámecký park zažije Uspávání broučků. Jiřice u Miroslavi na Znojemsku pořádají Grazeljádu, kde ochutnají tradiční jugoslávské speciality.

Kvak Wood je malá rodinná firma ze Štramberka, hlavní roli v ní hraje dřevo. Na akci Kreativ v Ostravě, listopad 2021.

Kvak Wood ze Štramberka přivezl na Kreativ dřevo. Rytiny, omalovánky i náušnice

/FOTOGALERIE/ Podzimní ostravský veletrh Kreativ si nenechala ujít téměř stovka vystavovatelů. Na malém prostoru zhruba uprostřed haly ve druhém patře rozložily svůj stánek také dvě sestry, Veronika a Martina ze Štramberka, které se veletrhu účastnily úplně poprvé, protože svou rodinnou firmu založily teprve letos. Usměvavé dámy ochotně zvědavým návštěvníkům představovaly své tradiční i méně tradiční výrobky ze dřeva.A bylo se na co koukat.

Veletrh pracovních příležitostí v prostorách jihlavské vysoké školy si nenechalo ujít na čtyři sta návštěvníků.

Veletrh pracovních příležitostí. Lidé si mohli otestovat i znalosti angličtiny

Veletrh pracovních příležitostí JOBStart umožňuje každoročně zprostředkovat studentům a absolventům Vysoké školy polytechnické Jihlava (VŠPJ) přímý kontakt s potenciálními zaměstnavateli. Nabízí možnost, jak nastartovat kariéru. Akce začátkem listopadu přilákala kolem čtyř set návštěvníků. Za fotografie děkujeme Vendule Marešové z VŠPJ.

Svatomartinský průvod v Jihlavě.

Svátek svatého Martina oslaví průvody, hodováním, koncerty i ohňovou show

Je tu první listopadový víkend a s ním zajímavé akce po celé Vysočině. Příjezd svatého Martina oslaví například v Třešti a v Lukách u Jihlavy či v Přibyslavicích na Třebíčsku. První ročník Svatebního veletrhu míří do Havlíčkova Brodu. Bystřice nad Pernštejnem se těší na písničkáře Pokáče. V jihlavském Domě kultury zazní slavné filmové melodie a třebíčská bazilika láká na Svatomartinský koncert s Václavem Hudečkem.

Z návštěv  veletrhů na brněnském Výstavišti na počátku šedesátých let.

Vzpomínka z Výstaviště. Takhle vypadaly brněnské veletrhy před šedesáti lety

Brněnské Výstaviště na přelomu padesátých  a šedesátých let minulého století prošlo velkou modernizací a díky novým pavilonům dostalo do značné míry podobu, kterou známe dnes. Také tehdy začnala tradice slavných a velkých strojírenských veletrhů. Za pěkný příspěvek a zajímavé fotky z rodinného archivu děkujeme Janu Hajšmanovi.

V pondělí začal Mezinárodní strojírenský veletrh. Na brněnském výstavišti potrvá až do pátku.

Začal strojírenský veletrh. Robot v Brně přesouvá palety i montuje drobné díly

Díky speciálnímu pěnovému chapadlu od firmy Techcon přesouvá robot Fanuc krabice z jedné palety na druhou. Je jednou ze součástí balicí linky Packaging Live. Praktickou ukázku sledují v pondělí dopoledne návštěvníci Mezinárodního strojírenského veletrhu, který se koná na brněnském výstavišti po roční přestávce.

V pondělí začal Mezinárodní strojírenský veletrh. Na brněnském výstavišti potrvá až do pátku.

Začal strojírenský veletrh: robot v Brně přesouvá palety i montuje drobné díly

/VIDEO UVNITŘ ČLÁNKU/ Díky speciálnímu pěnovému chapadlu od firmy Techcon přesouvá robot Fanuc krabice z jedné palety na druhou. Je jednou ze součástí balicí linky Packaging Live. Praktickou ukázku sledují v pondělí dopoledne návštěvníci Mezinárodního strojírenského veletrhu, který se koná na brněnském výstavišti po roční přestávce.

Koupí kabelky na Kabelkovém veletrhu se zapojíte do tomboly o zajímavé ceny.

Koupí kabelky na Kabelkovém veletrhu se zapojíte do tomboly o zajímavé ceny

V prostorách opavského Obchodního centra Breda&Weinstein se v pátek 19. listopadu od 15 hodin uskuteční šestý ročník Kabelkového veletrhu Deníku. Kromě tradičního prodeje kabelek, jehož výtěžek letos pomůže nemocnému Rosťovi Vegelovi z Opavy, se mohou návštěvníci těšit i na programové novinky.

Dražba Deníku

Internetová dražba Kabelkového veletrhu Deníku skončila

/DRAŽBA BYLA UKONČENA/ Chcete mít doma kabelku herečky Dany Morávkové, České Miss Earth 2015 Karolíny Mališové, kravatu hejtmana Ivo Vondráka nebo sportovní míč podepsaný sportovními hvězdami Opavy, či legendárními DJskými esy? Je tady tradiční internetová dražba kousků ze šatníků VIP osobností, která je pravidelnou součástí Kabelkového veletrhu. 

Z návštěv  veletrhů na brněnském Výstavišti na počátku šedesátých let.

Vzpomínka z Výstaviště. Takhle vypadaly brněnské veletrhy před šedesáti lety

Brněnské Výstaviště na přelomu padesátých  a šedesátých let minulého století prošlo velkou modernizací a díky novým pavilonům dostalo do značné míry podobu, kterou známe dnes. Také tehdy začnala tradice slavných a velkých strojírenských veletrhů. Za pěkný příspěvek a zajímavé fotky z rodinného archivu děkujeme Janu Hajšmanovi.

Z návštěv veletrhů na brněnském Výstavišti na počátku šedesátých let.

Vzpomínka z Výstaviště. Takhle vypadaly brněnské veletrhy před šedesáti lety

Brněnské Výstaviště na přelomu padesátých a šedesátých let minulého století prošlo velkou modernizací a díky novým pavilonům dostalo do značné míry podobu, kterou známe dnes. Také tehdy začala tradice slavných a velkých strojírenských veletrhů. Za pěkný příspěvek a zajímavé fotky z rodinného archivu děkujeme Janu Hajšmanovi.

Z návštěv  veletrhů na brněnském Výstavišti na počátku šedesátých let.

Vzpomínka z Výstaviště. Takhle vypadaly brněnské veletrhy před šedesáti lety

Brněnské Výstaviště na přelomu padesátých a šedesátých let minulého století prošlo velkou modernizací a díky novým pavilonům dostalo do značné míry podobu, kterou známe dnes. Také tehdy začala tradice slavných a velkých strojírenských veletrhů. Za pěkný příspěvek a zajímavé fotky z rodinného archivu děkujeme Janu Hajšmanovi.

Z návštěv  veletrhů na brněnském Výstavišti na počátku šedesátých let.

Vzpomínka z Výstaviště. Takhle vypadaly brněnské veletrhy před šedesáti lety

Brněnské Výstaviště na přelomu padesátých a šedesátých let minulého století prošlo velkou modernizací a díky novým pavilonům dostalo do značné míry podobu, kterou známe dnes. Také tehdy začala tradice slavných a velkých strojírenských veletrhů. Za pěkný příspěvek a zajímavé fotky z rodinného archivu děkujeme Janu Hajšmanovi.

Z návštěv  veletrhů na brněnském Výstavišti na počátku šedesátých let.

Vzpomínka z Výstaviště. Takhle vypadaly brněnské veletrhy před šedesáti lety

Brněnské Výstaviště na přelomu padesátých a šedesátých let minulého století prošlo velkou modernizací a díky novým pavilonům dostalo do značné míry podobu, kterou známe dnes. Také tehdy začala tradice slavných a velkých strojírenských veletrhů. Za pěkný příspěvek a zajímavé fotky z rodinného archivu děkujeme Janu Hajšmanovi.

Strojírenský veletrh na brněnském výstavišti.

Strojírenský veletrh po pauze opět v Brně: 2D řezání i nejmenší průmyslový robot

Nový stroj pro 2D laserové řezání uvidí vůbec poprvé v České republice návštěvníci Mezinárodního strojírenského veletrhu, který se koná příští týden na brněnském výstavišti. Představí jej firma Prima Power, která je jedním z 1016 vystavovatelů z pětatřiceti zemí světa. „Nejvíce zahraničních firem je z Německa. Poprvé se evidujeme také účast z Indonésie," zmínil ředitel veletrhu Michalis Busios.

Z návštěv  veletrhů na brněnském Výstavišti na počátku šedesátých let.

Vzpomínka z Výstaviště. Takhle vypadaly brněnské veletrhy před šedesáti lety

Brněnské Výstaviště na přelomu padesátých  a šedesátých let minulého století prošlo velkou modernizací a díky novým pavilonům dostalo do značné míry podobu, kterou známe dnes. Také tehdy začnala tradice slavných a velkých strojírenských veletrhů. Za pěkný příspěvek a zajímavé fotky z rodinného archivu děkujeme Janu Hajšmanovi.

Pro Jakuba Ščupáka z Křišťanovic se záliba v železničním modelářství stala povoláním.

Dokonalé modely vláčků a nádraží. Nadšenec proměnil koníček v povolání

/FOTOGALERIE/ Pro Jakuba Ščupáka z Křišťanovic na Bruntálsku se záliba v železničním modelářství stala povoláním. Dokáže v požadovaném měřítku zmenšit skutečná nádraží a vlaky. Ve svém portfoliu má nádraží Domašov nad Bystřicí, výtopnu Budišov nad Budišovkou i nádraží Jívová, co vypadá jak tatranský hotel.

Pro Jakuba Ščupáka z Křišťanovic se záliba v železničním modelářství stala povoláním.

V Křišťanovicích tvoří dokonalé modely vláčků a nádraží

/FOTOGALERIE/ Pro Jakuba Ščupáka z Křišťanovic se záliba v železničním modelářství stala povoláním. Dokáže v požadovaném měřítku zmenšit skutečná nádraží a vlaky. Ve svém portfoliu má nádraží Domašov nad Bystřicí, výtopnu Budišov nad Budišovkou i nádraží Jívová, co vypadá jak tatranský hotel.