Hlohovec (FOTOGALERIE) - Počtvrté v novodobé historii se sešli v sobotu odpoledne hlohovečtí vinaři, aby si nechali posvětit svá letošní vína. Do sálu kulturního domu přinesli na osmdesát vzorků. Tekutému výsledku jejich práce požehnal valtický farář Jiří Grmolec.
Čejkovice - /VIDEO, FOTOGALERIE/ Úderem sedmnácté hodiny se v sobotu v Čejkovické Orlovně rozezněl hlas tamního mužského sboru Révokaz. Čejkovičtí se ten večer sešli, aby se svým farářem požehnali vínu a společně ohodnotili výsledky své letošní práce.
Spytihněv - /VIDEO, FOTOGALERIE/ Třiatřicet hráčů ping-pongu si přišlo změřit v sobotu síly do kulturního domu ve Spytihněvi na Otrokovicku. Koná se tam po celý den už třetí ročník vánočního turnaje ve stolním tenise.
Moravská Nová Ves - Stoly v sokolovně v Moravské Nové Vsi se v pátek prohýbaly pod láhvemi vína. Farář Stanislav Kovář totiž slavnostně požehnal letošnímu mladému vínu. Akce se tam konala už po osmnácté.
Praha - Ještě neskončily vánoční svátky a obchodníci už lákají na velké slevy. Na Štěpána si v Tescu mohli pořídit až o polovinu levněji hračky, domácí potřeby, nebo vánoční dekorace. Ještě výhodněji mohou nakoupit Pražané oděvy. Ty plánuje obchodní řetězec prodávat až se sedmdesátiprocentní slevou.
Ostrava - Štědrého dne se nedožila neznámá žena, pravděpodobně bezdomovkyně, kterou našli policisté ležet 23. prosince večer na ulici 1. Čs. armádního sboru v Ostravě-Porubě. Na místo přijeli po telefonickém oznámení.
Východní Čechy - Trenér kulturistiky a fitness Tomáš Šroler (41), zároveň také odborník na zdravou výživu, si myslí, že tradiční kapr v trojobalu by na stole chybět neměl.
Východní Čechy /ROZHOVOR/ - Trenér kulturistiky a fitness Tomáš Šroler (41), zároveň také odborník na zdravou výživu, si myslí, že tradiční kapr v trojobalu by na stole chybět neměl.
Žďár nad Sázavou - Najdete si v o vánočních svátcích chvilku pro potěšení chutí vašich blízkých? Připravili jsme pro vás několik tipů na zajímavé pokrmy, které vaří hospodyňky na Žďársku.
Brno - I v nejskromněji vedené domácnosti bývají přece jen někdy po svátcích zbytky jídel. Hospodyně se smutně dívá, jak pečlivě upravené jídlo zůstává na talíři. Kdyby řekla, že jídlo ohřeje, namítali by všichni, že ohřívané není o svátcích dobré. Nezbývá, než aby hospodyně napjala všechen svůj důvtip, aby všichni byli spokojeni.
Polička - Zaměstnanci a žáci Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Polička představují novou vánoční recepturu. Vyzkoušejte i Vy kapra v netypické úpravě, která není tak náročná na přípravu ani suroviny, jak by se mohlo na první pohled zdát.
Jižní Morava - Vánoce. Pro děti čas dárků. Pro rodiny čas shledání. A pro jedlíky? Čas pořádných hodů. Na sváteční stůl se dostávají národní speciality, na které jindy není čas. Kuchaři na jižní Moravě mohou vybírat z pestré nabídky tradičních krajových receptů.
Hradec Králové - Staročeská kuchyně z Královéhradecka – Recepty pocházejí z přelomu 20. století. To se již používala hojně jako postní ryba – kapr a zvolna se ustupovalo od luštěninových jídel.
Rychnovsko - Trenér kulturistiky a fitness Tomáš Šroler (41), zároveň také odborník na zdravou výživu, si myslí, že tradiční kapr v trojobalu by na stole chybět neměl.
Chrudimsko - Redakce Chrudimského deníku přeje svým čtenářům veselé Vánoce plné pohody lásky a spokojenosti a všeho, bez čeho si sváteční dny neumíte představit.
Orlickoústecko - Trenér kulturistiky a fitness Tomáš Šroler (41), zároveň také odborník na zdravou výživu, si myslí, že tradiční kapr v trojobalu by na stole chybět neměl.
Znojmo - Obchodníci si mnou ruce. Od rána jsou obchody plné zákazníků. Většina lidí shání poslední vánoční dárky. Plné nakupujících byly v pondělí prodejny s hračkami, drogerie, ale také obchody s elektronikou či zlatnictví a klenotnictví.
Pelhřimov/ Paříž - Uspěchaný předvánoční návrat domů čeká pařížského rozhlasového zpravodaje Jana Šmída. Novinář a spisovatel v úterý zažije uspěchanou pelhřimovskou autogramiádu své nové knihy
Přerovsko - (HLASUJETE V ANKETĚ) Jak byli letos štědří zaměstnavatelé ke svým zaměstnancům před Vánocemi? Jak kde. Někde odcházeli zaměstnanci s prázdnou, jinde si odnášeli dárky například v podobě povlečení, lahví vína či teflonových pánví. Málokde se ale lidé těšili z bohatých peněžních prémií.
Hranice/Přerov - (HLASUJETE V ANKETĚ) Jak byli letos štědří zaměstnavatelé ke svým zaměstnancům před Vánocemi? Jak kde. Někde odcházeli zaměstnanci s prázdnou, jinde si odnášeli dárky například v podobě povlečení, lahví vína či teflonových pánví. Málokde se ale lidé těšili z bohatých peněžních prémií.
Břeclav - Mnohdy riskuje i vážné poranění. A se špetkou nadsázky se dá označit za kaskadéra. Jeho životním koníčkem je doslova duel s napěchovanou lahví perlivé speciality původem ze světoznámé vinařské oblasti v Champagne.
Litoměřicko - „Na Litoměřicku vyrábí vinaři výborná, konkurenceschopná vína. Největší problém je, dostat se k nim v běžném obchodě, nebo restauraci,“ říká Vladimír Šuhájek, sklepmistr litoměřických Klášterních vinných sklepů, který se výrobě vína na Litoměřicku věnuje přes čtyřicet let.
Ostrava - Tato slova kdysi pronesl na adresu světoznámého francouzského vína spisovatel a dramatik G. B. Shaw. Pravý šumivý nápoj prvotřídních značek z oblasti Champagne se nyní dá koupit i v Ostravě.
Břeclav /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Obrovské, velké, střední, menší, malé a dokonce takové, o kterých leckdo pochybuje, že mohou sloužit svému účelu. O čem je řeč? O velikosti lahví na oblíbený silvestrovský nápoj, tedy sekt či šampaňské.
Břeclav - /FOTOGALERIE A VIDEO/ Obrovské, velké, střední, menší, malé a dokonce takové, o kterých leckdo pochybuje, že mohou sloužit svému účelu. O čem je řeč? O velikosti lahví na oblíbený silvestrovský nápoj, tedy sekt či šampaňské.
Brno - Valhalla byla sídlem bohů starověkých Keltů. Vbrněnské restauraci Valhalla vKopečné ulici ale božské jídlo ani prostředí hosté nenajdou. Spíš ponurý sklep se zaprášenou výzdobou na stěnách a vkuchyni kuchaře, který vzásobách nenašel rajčatový protlak, kokos a plete si lososa sčerveně obarveným masem tresky.
Břeclavsko - Mnozí vinaři stále čekají na mrazy, aby mohli sklidit hrozny na výrobu ledového vína. Jiní to vzdali s tím, že sladké bobule využijí jinak.
Břeclavsko /KULTURNÍ SERVIS/ - Každý adventní týden pro vás Břeclavský deník připravuje servis kulturních akcí. Až do Vánoc tak na našich webových stránkách získáte přehled o všem, co se na Břeclavsku děje. Pokud jste pořadatelem předvánoční akce nebo o nějaké víte, dejte nám o ní vědět emailem na breclavsky@denik.cz
Litoměřicko - „Na Litoměřicku vyrábí vinaři výborná, konkurenceschopná vína. Největší problém je, dostat se k nim v běžném obchodě, nebo restauraci,“ říká Vladimír Šuhájek, sklepmistr litoměřických Klášterních vinných sklepů, který se výrobě vína na Litoměřicku věnuje přes čtyřicet let.
Břeclav - Zkušený břeclavský sommelier Libor Nazarčuk, vítěz spousty sommelierských soutěží u nás i ve světě, pořádá v pátek od 19 hodin v zámeckém sklepě řízenou degustaci s ukázkami servisu a sekání nejrůznějších sektů.
Přerov - Přestupku proti veřejnému pořádku se dopustil v úterý dvaašedesátiletý muž, který se zdržoval v nočních hodinách v podnapilém stavu v kulturním středisku na prvním nástupišti železniční stanice v Přerově.
Přerov - Přestupku proti veřejnému pořádku se dopustil v úterý dvaašedesátiletý muž, který se zdržoval v nočních hodinách v podnapilém stavu v kulturním středisku na prvním nástupišti železniční stanice v Přerově.
Staré Město - Premiérový ročník koštu vína a zabijačky se uskutečnil v sobotu 13. prosince ve Starém Městě. Návštěvníci ochutnávky měli možnost posoudit čtyři stovky vzorků červených a bílých vín.
Karlovy Vary, Bernkastel — Letos poprvé se v Karlových Varech představují vinaři z partnerského města Bernkastel, které leží ve vyhlášené vinařské oblasti u řeky Mosely.
Olomouc - Vánoční trhy na olomouckém Výstavišti Flora, které oslavuje padesát let pořádání zahradnických výstav, překonávají loňskou návštěvnost. Lidé zde vybírají mezi zbožím ze sto sedmdesáti stánků a nakupují i speciální vánoční dekorace vyrobené přímo na místě, například malované baňky nebo ručně zdobené svíčky.