Kreativ

ŠTÍTEK: Dětmarovice

Poslední srpnovou sobotu se konala Obecní slavnost v Petrovicích. Vrcholem večera byl koncert kapely Mirai.

VIDEO: Kapela Mirai ovládla Petrovické slavnosti

/FOTOGALERIE/ Sobotní odpoledne a večer patřily v Petrovicích u Karviné Obecní slavnosti. Koná se každoročně koncem srpna v areálu motokrosu a sjíždějí se na ni nejen místní, ale také lidé z blízké Karviné či Dětmarovic.

Zápas 2. kola fotbalové I.B třídy, skupiny A, Krnov B - Slavia Opava 3:4.

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - I.B třída

/FOTOGALERIE/ O víkendu odstartovala v kraji i fotbalová I.B třída. O nejvyšší vítězství se postaral ve skupině C Nýdek nad Dětmarovicemi (7:0), v „áčku" si střelnici otevřela rezerva SO Bruntál na hřišti Zlatníků (6:0), v „béčku" doma Hlubina B s Bohuslavicemi (8:2) a v „céčku" i Sedliště s Horním Žukovem (7:1). Nejúspěšnějším střelcem ve všech čtyřech skupinách byl bruntálský Martin Cabal, který Zlatníkům nasázel čtyři z šesti gólů svého týmu. Třikrát se do sítí soupeřů trefili vítkovický Marek Šlosar (B), oldřichovický Petr Novotný a sedlišťský Ondřej Mokroš (oba C).

Zápas červnového 25. kola minulého ročníku fotbalové I.A třídy, skupiny B, FC Libhošť - SK Stonava 4:1.

Stonava vyloupila Petrovice. Teď ji čeká pikantní derby s Lokomotivou

/FOTOGALERIE/ Exhibičním červnovým zápasem s legendami Baníku Ostrava u příležitosti oslav 90 let fotbalu ve Stonavě a 4. místem v tabulce I.A třídy, skupiny B, uzavřeli minulou sezonu. V sobotu 13. srpna zahájí další a bude to ostrý start - v 17 hodin nastoupí fotbalisté Stonavy doma v okresním derby proti Lokomotivě Petrovice.

 Trenér Bílovce Jan Woznica.

Bílovec opustil Tomáš Socha, zamířil do Kopřivnice

Ambiciózní divizní celek z Bílovce je ve víru letních změn. Ta nejpodstatnější se udála na trenérském postu. Petera Šloffa nahradil Jan Woznica. Skončil také útočník Tomáš Socha, který zamířil do Kopřivnice a obránce Dominik Dybal, jenž posílil Polanku.

Zápas květnového 23. kola divize F Vítkovice - Heřmanice 7:0. V novém ročníku budou oba týmy chybět - Vítkovice budou hrát MSFL, Heřmanice krajský přebor.

Zaostřeno na fotbal: Kdo hrál v divizi stále a dal nejvíc gólů? Podívejte se

/FOTOGALERIE/ Bitvy na fotbalových trávnících skončily, další ročník divize F už je minulostí. Pohár za vítězství a postup do MSFL si vybojoval 1. BFK Frýdlant nad Ostravicí. Do krajského přeboru sestoupily poslední Heřmanice i předposlední Dětmarovice. Ty ale rozpustily současný tým mužů, skončil i trenér Vít Raszyk, a začaly sestavovat nový hráčský kádr, proto se přihlásily do nejnižší krajské soutěže, I.B třídy.  

Předehrávaný zápas 14. kola fotbalové divize F SFC Opava B - Rýmařov 3:0.

Fotbalové soutěže vrcholí. Kde se bude v sobotu slavit a kdo se bude loučit?

/FOTOGALERIE Někde se bude o víkendu hrát fotbal jenom pro radost a co nejlepší umístění v tabulce, jinde se bude na trávníku bojovat o postup nebo o přežití. Nižší fotbalové soutěže vyvrcholí závěrečnými koly a všechny zápasy, v nichž se bude rozhodovat o postupech a sestupech, jsou na programu v sobotu.

Zápas 22. kola fotbalové divize F Frenštát - Polanka 2:3.

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

/FOTOGALERIE/ Fotbalisté Frýdlantu v předposledním 26. kole divize F remizovali na hřišti Bílovce 1:1. Získaný bod jim bez ohledu na výsledek posledního zápasu stačil k uhájení prvenství v tabulce a postupu do MSFL. Soutěž opustí poslední Heřmanice a spolu s nimi i Dětmarovice, které mají nejméně bodů ze všech předposledních týmů ve třech moravských divizích (D, E, F) a všechna utkání už odehraná. V tom posledním prohrály ve Frenštátě 0:8.

Zápas 19. kola fotbalové I.B třídy, skupiny C, FK Horní Suchá - Raškovice 1:0.

Kam za sportem? Na fotbal v Karviné, Havířově, Dětmarovicích nebo Horní Suché

/FOTOGALERIE/ Fotbalové soutěže vrcholí, mužstvům jde o konečné umístění, někde dokonce o postup nebo záchranu. Tři zajímavé zápasy se o víkendu odehrají v divizi F, kde předposlední Dětmarovice hostí v sobotu poslední Heřmanice, v neděli dopoledne v tabulce šestá rezerva Karviné nastoupí na hřišti Kovony proti druhé Polance a jedenáctý Havířov přivítá v Prostřední Suché čtvrtý Rýmařov. O udržení neporazitelnosti půjde v sobotu v Horní Suché, kde vedoucí tým skupiny C v I.B třídě hostí osmý Hnojník.

Fórum Globální krize. Jsme lidé. Chceme žít.

Jsme lidé a chceme žít. Cestu z globální krize hledáme společně

Přes sociální sítě se stále častěji setkáváme s účastníky projektu Tvořivá společnost, kteří informují o blížících se hrozbách – ekonomické, ekologické a klimatické krizi a chtějí nabídnout východisko. Celosvětový tým dobrovolníků zorganizoval začátkem května online fórum Globální krize. Jsme lidé. Chceme žít, které bylo simultánně tlumočeno do 100 jazyků. Na přípravě se podíleli také manželé Kraviecovi z Nýdku a Radovan Galmus z Dětmarovic.

Před týdnem porazili doma Frenštát 4:1, v neděli fotbalisté karvinské rezervy uspěli na hřišti Bílovce. Zápas 24. kola divize F vyhráli 4:3.

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

/FOTOGALERIE/ Jarní bodová série fotbalistů Bohumína pokračovala i ve 24. kole divize F poté, co si otevřeli střelnici v Dětmarovicích. Předposlední tým tabulky v okresním derby porazili 9:1. Podobný scénář mělo i utkání na hřišti posledních Heřmanic, kde výhru 7:0 slavil Frýdlant, který v čele tabulky vystřídal Polanku. Ta nečekaně klopýtla v Opavě s jejím béčkem. Mladý tým karvinského béčka vyhrál v Bílovci 4:3 a se stejným výsledkem uspěly Vítkovice pod Radhoštěm s Frenštátem.

Zápas 23. kola fotbalové divize F MFK Karviná B - Frenštát p. R. 4:1.

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

/FOTOGALERIE/ Bojovný výkon podali ve 23. kole divize F fotbalisté předposledních Dětmarovic, kteří doma s Rýmařovem uhájili bezgólovou remízu. Zápas byl ale plný emocí, rozdáno v něm bylo celkem osm žlutých (šest pro domácí) a dvě červené karty, které v obou případech viděli hráči Dětmarovic. Bohumín po výhře ve Frýdlantu 1:0 prodloužil jarní bodovou šňůru už na devět utkání. Vítkovice rozstřílely 7:0 poslední Heřmanice, béčko Karviné v kádru s dorostenci si poradilo s Frenštátem, z vítězství se radoval také Havířov nad Opavou B, Nový Jičín nad Bruntálem a Polanka nad Bílovcem.

Rýmařov veze bod

Rýmařov zahazoval šance, nedal ani penaltu

Rýmařovští fotbalisté nakonec přivezli z Dětmarovic bod za bezbrankovou remízu. Jiskra doplatila na špatnou koncovku. Dokonce neproměnila ani penaltu. Stinnou stránkou zápasu bylo zranění hostujícího stopera Kolíska.

Zápas 16. kola fotbalové divize F Dětmarovice - MFK Karviná B 1:4.

Dětmarovice viděly šest žlutých a dvě červené karty, přesto mají s Rýmařovem bod

/FOTOGALERIE/ Po téměř měsíci a třech krutých porážkách s nelichotivým skóre 0:12 divizní fotbalisté Dětmarovic znovu bodovali. Předposlední tým tabulky v zápase 23. kola uubránil doma bezgólovou remízu s pátým Rýmařovem, když po vyloučení Lukáše Ptáčka hrál závěrečných 38 minut v deseti a po druhé červené kartě Marko Stanojkoviče zbývajících 28 minut dokonce v devíti.

Plná hala fanoušků hnala házenkáře Baníku Karviná za vítězstvím nad Plzní před týdnem v prvním finále extraligy. V sobotu bude tým trenéra Michala Brůny na stejné palubovce bojovat o druhou výhru, která by v sérii play-off znamenala mečbol.

Kam za sportem? Podpořit ve finále karvinské házenkáře i na fotbalové zápasy

/FOTOGALERIE/ Doma jsou neporazitelní, ale druhé finále extraligy ve středu v Plzni házenkáři Baníku nezvládli. Do karvinské haly se tak v sobotu vrací vyrovnaná série play-off 1:1 na zápasy. Tým trenéra Michala Brůny teď bude opět potřebovat vydatnou podporu svých skvělých fanoušků, aby s jejich pomicí vybojoval mečbol. Oba víkendové dny pokračují všechny fotbalové soutěže, v divizi F hrají doma Dětmarovice, Karviná B i Havířov. V krajském přeboru dojde na okresní derby Dolní Datyně - Slavia Orlová, v I.B třídě suverénní Horní Suchá hostí nebezpečnou Vendryni, která vyhrála Pohár OFS Frýdek-Místek.

Na fanoušky čeká bohatý fotbalový víkend

Kam za fotbalem: Břidličná hostí Petřvald na Moravě

/FOTOGALERIE/ O víkendu opět na fotbal! O zajímavé zápasy nebude nouze. Břidličná hostí Petřvald, pokut chtějí svěřenci trenéra Petra Součka pomýšlet na druhé místo, musí vyhrát. Béčko Bruntálu se zase bude chtít snažit zastavit lídra I. B třídy z Města Albrechtic.

Bruntál porazil Dětmarovice

Bruntál sestřelil Dětmarovice čtyřmi góly

Téměř čtyři stovky diváků sledovaly jasné vítězství Bruntálu nad Dětmarovicemi. Domácí fotbalisté navázali na druhý poločasu duelu s Frenštátem. Po dobrém výkonu slavili vítězství 4:0.

Bruntál hraje znovu doma

Kam za fotbalem: Do Rýmařova míří lídr z Frýdlantu

Pikantní fotbalová bitva bude k vidění v sobotu v Rýmařově. Na půdu místní Jiskry míří divizní lídr z Bruntálu. O den později se bude hrát divize i Bruntálu. Svěřenci trenéra Martina Kotaly vyzvou Dětmarovice.

Fotbalisté Bohumína vyhráli nedělní zápas 21. kola divize F v Karviné nad její rezervou 2:1 a jako jediný tým v soutěži udrželi jarní neporazitelnost.

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

/FOTOGALERIE/ Role favoritů fotbalové divize F potvrdily ve 21. kole dva týmy z čela tabulky - Frýdlant si doma poradil s Bruntálem 3:1 a Polanka na svém hřišti rozstřílela poslední Heřmanice 6:0. Třetí Bílovec ale v prestižním okresním derby nestačil na Frenštát (1:2). V obou derby karvinského okresu byli úspěšnější hosté - Bohumín po vítězství v Karviné 2:1 jako jediný tým soutěže udržel jarní neporazitelnost, v Dětmarovicích rozhodl Havířov o zisku tří bodů třemi góly ve druhém poločase.  

Zápas 21. kola fotbalové divize F Dětmarovice - Havířov 0:3.

Divizní derby v Dětmarovicích ovládl Havířov. Udeřil ve druhém poločase

/FOTOGALERIE, AKTUALIZOVÁNO/ Šlo o body i o prestiž. Domácí Dětmarovice prošly v zimě velkou obměnou kádru, za Havířov proti nim v sobotním 21. kole divize F nastoupilo několik fotbalistů, kteří ještě na podzim oblékali dětmarovický dres. O výsledku zápasu rozhodl druhý poločas, kdy Tomáš Wojnar, Elvist Ciku a Jaroslav Streit během čtvrt hodiny překonali domácího brankáře Martina Rozsypala.

Zápas 17. kola fotbalové divize F Vítkovice - Dětmarovice 2:1.

Kam za sportem? Na divizní derby Dětmarovice - Havířov nebo Karviná - Bohumín

/FOTOGALERIE/ Sportovní víkend bude patřit hlavně fotbalu. Hned dvě okresní derby nabízí divize, kde Dětmarovice v sobotu hostí Havířov a Karviná B v neděli Bohumín.Na festival gólů by mohlo dojít v Horní Suché, kde suverén skupiny C v I.B třídě nastoupí proti desátému Nýdku. Doma hrají i Dolní Datyně (krajský přebor), Stonava (I.A třída), Slavoj Rychvald, Petřvald u Karviné a Věřňovice (I.B třída), na programu je i kompletní kolo okresního přeboru.

Nový Jičín naděloval

Nový Jičín udeřil po přestávce, Staněk se loučil dvěma góly

Nový Jičín předvedl excelentní druhý poločas. Domácí fotbalisté v něm nastříleli pět branek a Dětmarovice porazili 5:0. Dvěma góly se blýsknul kapitán týmu Marek Staněk, pro kterého šlo o rozlučkový zápas, neboť v dalších týdnech ho čekají pracovní povinnosti.

Zápas 18. kola fotbalové divize F Nový Jičín - MFK Vítkovice 0:2.

Kam za sportem? Nový Jičín hostí Dětmarovice, doma hrají i další fotbalové týmy

/FOTOGALERIE/ Po dvou porážkách za sebou obrali fotbalisté Nového Jičína ve středeční dohrávce 16. kola divize F o bod vedoucí Polanku (0:0). V sobotu je čeká další domácí zápas proti Dětmarovicím, které po dlouhém půstu minulou sobotu po bezgólové remíze s béčkem Opavy poprvé na jaře bodovaly. Na fotbalových trávnících pokračují o víkendu dalšími koly i ostatní soutěže. Národní házenkářky Pustějova čeká ve skupině o záchranu v I. lize nedělní derby se Studénkou.

Gracia v roce 2011.

Cyklistky na startu: Po třech letech se opět pojede Gracia Orlová

Tak se dočkali. Po tříleté přestávce se budou moci fanoušci cyklistiky podívat na závodnice 34. ročníku silničního etapového podniku Gracia Orlová, zařazeného do Světového poháru žen druhé kategorie. Na přehlídku hvězd minulosti se podívejte v přiložené galerii.

Zápas 18. kola divize F Nový Jičín - MFK Vítkovice 0:2.

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

/FOTOGALERIE/ Největší velikonoční nadílku viděli diváci ve Velkých Hošticích, kde "béčko" SFC Opava rozstřílelo poslední Heřmanice 11:0! V okresním derby Havířov porazil rezervu ligové Karviné, Polanka si přivezla tři body z Bruntálu a Vítkovice z Nového Jičína. Na první jarní výhru stále čekají předposlední Dětmarovice, které doma nestačily na favorizovaný Frýdlant.

Zápas 17. kola fotbalové divize F MFK Karviná B - Nový Jičín 2:2.

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

/FOTOGALERIE/ Fotbalisté Bohumína si v 17. kole divize F vyšlápli na poslední Heřmanice - v Ostravě je porazili 4:0. Vedoucí Bílovec jasně doma přehrál Bruntál, první jarní výhru slavil Frenštát, který na svém hřišti zaskočil Rýmařov. Předposlední Dětmarovice poslaly do boje i novou tvář v týmu, nigerijského krajsního záložníka Ignatiuse Chukwukelu se zkušenostmi z ukrajinské II. ligy, ale ve Vítkovicích na žádný bod nedosáhly.

Zápas 17. kola divize F Vítkovice - Dětmarovice 2:1.

Dětmarovice nasadily i nigerijskou posilu z Ukrajiny. Bod z Vítkovic ale namají

/AKTUALIZOVANÁ FOTOGALERIE/ V minulém kole jim neplánované volno zařídilo nepříznivé počasí i hrací plocha, v sobotu už fotbalisté Dětmarovic znovu vyrazili do boje. Na jarní body v divizi F ale dál čekají, v 17. kole podlehli MFK Vítkovice 1:2. V Ostravě však poprvé představili novou tvář v týmu.

Nezpůsobilá fotbalová hřiště.

Kam za sportem? Fotbal v kraji ohrozilo počasí, řada zápasů už má nové termíny

/FOTOGALERIE/ I když podle kalendáře je jaro, zimní počasí se vrátilo a kvůli špatným terénům musela být odložena řada fotbalových utkání napříč všemi soutěžemi v celém kraji. Už teď se ví, že v divizi F se nebude hrát okresní derby Karviná B - Dětmarovice ani zápas Rýmařov - Heřmanice. V krajském přeboru nedojde k duelu Čeladná - Háj ve Slezsku a volno má i Slavie Orlová, neboť Fulnek odstoupil ze soutěže. V I.A třídě byly odloženy čtyři zápasy, v I.B třídě hned čtrnáct a ke změnám termínů ještě může dojít v řadě dalších.

Fulnek bojuje o holý život.

Fulnek jarní část rozjel, otázkou je, zda soutěž dokončí

Neodehráli jediný přípravná zápas, hovořilo se o tom, že fotbalový Fulnek do jarní části krajského přeboru nenastoupí. Černý scénář se zatím nenaplnil, Fulnek hraje, otázkou je, jak dlouho. Někteří hráči, kteří naskočili do dva týdny starého duelu s Kobeřicemi, už totiž fulnecký dres neobléknou. Jedná se například o brankáře Martina Rozsypala.