Kreativ

ŠTÍTEK: Dětmarovice

Přípravný zápas Krnov - Polanka 3:2.

OBRAZEM: Fotbalisté Polanky zbrojí na jaro. Kdo je v týmu nový a kdo chybí?

/FOTOGALERIE/ S pozměněným kádrem se chystají fotbalisté FK Polanka na jarní část divize F. V přípravě, kterou zahájili 18. ledna, zatím sehráli šest zápasů, v nichž porazili Slezský FC Opava B (2:0), remizovali s Valašským Meziříčím (1:1) a čtyřikrát svému soupeři podlehli, naposledy v sobotu v Krnově (2:3).

Ilustrační foto.

Zubař nad zlato! Na Karvinsku jich skončí desítky a mladých je málo

Je to špatné a bude ještě hůř. Řeč je o počtu zubních lékařů v okrese Karviná a hlavně o výhledu na nejbližších pět let. Už dnes nemají stovky obyvatel okresu svého zubaře a podle slov šéfa okresní pobočky České stomatologické komory v Karviné, Petra Okenici, v nejbližších letech situace lepší určitě nebude. Je víc než jisté, že bude ještě horší.

Fulnek jde do zimní přípravy.

Fulnek začal přípravu, brankář Rozsypal v Dětmarovicích

Zimní přípravu odstartoval také účastník krajského přeboru fotbalistů z Fulneku. Cíl pro jaro bude jasný, zachránit někdejšího druholigistu v soutěži. Hrající kouč Michal Kovář se bude nejspíše muset obejít bez zkušeného brankáře Martina Rozsypala.

Dětmarovské divadlo, představení Koniáš a Juráš.

Na jevišti sedíme u piva a je nám dobře, říká šéf Dětmarovského divadla

/ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ Před první covidovou vlnou zkraje roku 2020 stihli v premiéře odehrát svou třetí hru Světla Hollywoodu. V průběhu dalších pandemickým měsíců ale nazkoušeli novou hru, kterou uvedli koncem loňského roku a letos počátkem ledna. Pak ale část souboru postihl covid a činnost divadle je nyní přerušena. O tom, jak se daří ochotníkům v Dětmarovicích, o dalších plánech i mnoha jiných věcech jsme mluvili s principálem Dětmarovského divadla Pavlem Karasem.

Frenštát začne přípravu dvacátého ledna.

Frenštát začíná dvacátého, trenér Kobylík bude hrát v Kralicích

/FOTOGALERIE/ Dvacátého ledna začne se zimní přípravou aktuálně šestý tým divize F Beskyd Frenštát. Na svěřence trenéra Davida Kobylíka čeká pět zápasových prověrek. Co se týká změn v kádru, tak v tomto směru je pod Radhoštěm klid. Hostování z Hlučína skončilo Ondřeji Pyclíkovi.

Derby 1. kola divize F se stalo kořiští Nového Jičína. Vyhrál ve Frenštátě pod Radhoštěm 3:0.

Zaostřeno na fotbal: kam chodí v divizi diváci, kdo sbírá karty? Podívejte se

/FOTOGALERIE/ Fotbalová divize F je přesně v polovině. V čele je Frýdlant nad Ostravicí před Bílovcem a Polankou nad Odrou, tabulku uzavírají Dětmarovice, Havířov a Heřmanice. Podívejte se na další statistiky po podzimní části soutěže. Kdo vede tabulku střelců, kde chodí na zápasy nejvíc a nejméně diváků, který hráč se stal sběratelem žlutých a červených karet?

Beskyd Frenštát hostí Nový Jičín

Velké derby ve Frenštátu, dorazí Nový Jičín

/KAM ZA FOTBALEM, FOTOGALERIE/ Fotbalový víkend se hlásí o slovo. Zápas, který slibuje dobrý sport, bude k vidění v neděli ve Frenštátu. Na hřišti Beskydu se v rámci divizního derby představí Nový Jičín.

Fotbalisté Dětmarovic potřetí v sezoně vyhráli. Ve 13. kole divize F porazili doma silný Frenštát 4:1.

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

Potřetí v sezoně se radovali z vítězství fotbalisté Dětmarovic, kteří ve 13. kole divize F přehráli doma silný Frenštát 4:1. Nový Jičín v sobotu rozstřílel 7:1 poslední Heřmanice, Bílovec vyhrál ve Frýdlantu a rozdíl na svého soupeře, který je tabulce druhý, už snížil na dva body. Štěstí měl v neděli Havířov - hrozící porážku s Bohumínem 0:1 odvrátil až ve druhé minutě nastavení, kdy se mu podařilo srovnat stav utkání.

Zápas 12. kola divize F SFC Opava B – FC Slavoj Olympia Bruntál 6:0.

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

/FOTOGALERIE/ Nejvíc gólů ve 12. kole divize F padlo na hřišti Bílovce, kde domácí fotbalisté porazili Vítkovice 5:4. Z vítězství 6:0 se radovalo také "béčko" SFC Opavy nad Slavojem Olympií Bruntál. Mladá rezerva ligové Karviné připravila o tři body vedoucí Polanku, kterou na jejím trávníku zdolala 3:2. O víkendu byly úspěšné i Dětmarovice - porazily poslední Heřmanice 1:0 a podruhé v sezoně vyhrály.

Fotbalisté Bohumína po vítězství v předkole letošního MOL Cupu (1:0) porazili Dětmarovice i v divizi. V 11. kole vyhráli sobotní derby na jejich hřišti 3:0.

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

Domácí neporazitelnost neudržel v 11. kole fotbalové divize F mladý tým Karviné B, který v neděli na Bažantnici podlehl Bílovci 2:4. Spoustu šancí měly v okresním derby Dětmarovice, jenže z vítězství 3:0 se v neděli na jejich hřišti nakonec radoval Bohumín. Klopýtla i Polanka, která doma remizovala s Opavou B 1:1, ale s náskokem dvou bodů dál vede tabulku soutěže.

Zápas 10. kola divize F Beskyd Frenštát pod Radhoštěm - MFK Karviná B 1:0.

Kam o víkendu za fotbalem v kraji

/FOTOGALERIE/ První a druhá liga mají sice o víkendu kvůli reprezentaci přestávku, ale všechny nižší fotbalové soutěže pokračují zápasy 11. kola. V MSFL dojde v sobotu na regionální derby, kdy se na hřišti Dolního Benešova představí suverénní „béčko" ostravského Baníku. Divize nabízí karvinský souboj Bohumína s Dětmarovicemi a v Havířově se spolu v neděli utkají dva bývalí ligoví spoluhráči: domácí Miroslav Matušovič versus Ondřej Kušnír, čtyřgólový střelec Slavoje Olympie Bruntál.

Dětmarovice trápí marodka. „Máme nemocné kluky plus dva vyloučené. Kdyby nás bylo jedenáct, tak bychom tam jeli i bez náhradníků. Sešlo se nás ale sedm, a to se hrát nedá,“ vysvětlil dětmarovický trenér Josef Jadrný, proč se nehrál zápas v Rýmařově.

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

Hned osm gólů padlo v utkání 10. kola fotbalové divize F mezi Heřmanicemi a Vítkovicemi. Další dva duely skončily remízou. Kvůli velké marodky Dětmarovic se nehrál zápas v Rýmařově, který nesouhlasil s jeho odložením na náhradní termín, vše teď bude řešit svaz.

Rýmařov hraje doma

Rýmařov hostí Dětmarovice, Bruntál hraje s Novým Jičínem

/KAM ZA FOTBALEM FOTOGALERIE/ Fotbalový víkend se znovu hlásí o slovo. Nuda to v žádném případě nebude. Například oba divizní zástupci z Bruntálska hrají doma. Rýmařov hostí v sobotu Dětmarovice. Bruntál o den později celek z Nového Jičína.

V pátek se dozvěděli, že nedělní zápas nejde odložit. Kvůli covidu měli problém dát dohromady sestavu, přesto fotbalisté karvinského "béčka" porazili v 9. kole divize Heřmanice 5:0.

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

Z prvního vítězství se v 9. kole divize F radovali fotbalisté Dětmarovic, kteří doma porazili SO Bruntál 1:0. Tři body si na konto připsala také rezerva ligové Karviné, která kvůli covidu měla problém dát dohromady tým a nakonec porazila Heřmanice 5:0.

Slavoj Olympia Bruntál

Bruntál nedával šance, nemá ani bod

Bruntálští fotbalisté se představili v sobotu v Dětmarovicích. V plánu měli bodovat, tento záměr jim ale nevyšel. Jediný gól vstřelil Řapek a domácí slavili výhru 1:0.

Břidličná hostí Háj

Břidličná hostí nebezpečný Háj

/KAM ZA FOTBALEM/ Je víkend a nižší fotbalové soutěže se opět hlásí o slovo. Fanoušky na Bruntálsku čekají pikantní souboje. Jeden takový je na programu v sobotu. Do Břidličné míří jeden z aspirantů na postup, a to Háj ve Slezsku.

V minulém ročníku divize F fotbalisté Havířova porazili Dětmarovice 2:1.

Trenér Matušovič se dočkal: Havířov poprvé vyhrál. Odnesly to Dětmarovice

Na čekané. Tak to vypadalo před soubojem dvou fotbalových týmů ze dna tabulky divize F, které vyhlížely svou první výhru v sezoně. Od neděle už to neplatí. Zápas 8. kola lépe zvládl předposlední Havířov trenéra Miroslava Matušoviče, který poslední Dětmarovice porazil doma 3:2 a v tabulce se posunul ze 13. na 12. příčku.

V 8. kole divize F Slezský FC Opava B porazil doma Nový Jičín 3:1.

Fotbalové soutěže na Moravě a ve Slezsku - divize F

/FOTOGALERIE/ První vítězství v novém ročníku divize F slavili v 8. kole fotbalisté Slezského FC Opava B, kteří doma porazili Nový Jičín 3:1. Havířov trenéra Miroslava Matušoviče zdolal Dětmarovice 3:2 a po víkendu už v tabulce také nemá nulu v kolonce vítězství. Na to v této sezoně čekají už jen poslední Dětmarovice.

Nový Jičín vyhrál v Dětmarovicích

Nový Jičín i v deseti dokázal vyhrát v Dětmarovicích

Bez několika hráčů, navíc bez trenéra Martina Štverky, ale už s novou posilou Martinem Zagolem se představili fotbalisté Nového Jičína v Dětmarovicích. I když dohrávali bez vyloučeného Gažiho, dokázali urvat tři body za vítězství 3:2.

Opava remizovala s Dětmarovicemi

OBRAZEM: Béčko druholigové Opavy má jen bod

/FOTOGALERIE/ Čekání na první vítězství pokračuje. Fotbalisté opavské rezervy se neradovali z výhry ani v sobotním dopoledni, kdy remizovali na hřišti ve Velkých Hošticích s Dětmarovicemi 1:1. Jak zápas viděla fotografka SFC Opava Eliška Žídková, přinášíme v následující fotogalerii.

Béčko Opavy remizovalo (archivní snímek)

Opavské béčko opět zahazovalo šance, má pouze bod

Fotbalisté rezervy Slezského FC Opava se trápí stejně jako druholigové áčko. V zápase s Dětmarovicemi byli svěřenci trenéra Lukáše Černína jasnými favority. Nakonec ale utkání hrané ve Velkých Hošticích skončilo remízou 1:1. Hráči Opavy se předháněli v zahazování šancí.