Kreativ

ŠTÍTEK: Dětmarovice

Předseda představenstva FC Hlučín Alan Jančík.

Šéf fotbalového Hlučína Jančík: Baník nás jako partnera zatím nebere

/ROZHOVOR/ V širším kádru české reprezentace měl na podzim více odchovanců (Patrizio Stronati, Jiří Pavlenka) než některé ligové kluby. A to FC Hlučín hraje „jen“ třetí ligu. „I proto nás hodně mrzí, že stávající přestupní řád u mládeže je pro malé kluby likvidační,“ říká jeden z majitelů Hlučína, Alan Jančík.

Trenér fotbalistů Dolního Benešova Marcel Melecký.

Gólman pro Benešov? Asi Rajko

Týden před startem soutěže nemají stále v Dolním Benešově vyřešenou otázku brankářského postu. Jediným gólmanem je zatím jen Filip Chvěja.

Ilustrační snímek.

Vybavení ordinace zdarma. Obce na Karvinsku trápí nedostatek zubařů

Zvyšující se věk lékařů, v tomto případě těch zubních, přidělává vrásky na čelech starostů menších obcí. A samozřejmě nejen v okrese Karviná. Když obecní zubař oznámí, že odchází do důchodu, má radnice před sebou téměř nadlidský úkol sehnat za něj náhradu. A obvykle to skutečně bývá pořádný problém.

Ilustrační foto

Hráčů plno, fotbalistů málo. Poslední Valmez dál shání posily na třetí ligu

Udrželi opory Šichora, Matyáše a Deklevu, ale žádných výrazných posil se zatím nedočkali. Fotbalisté Valašského Meziříčí dál trénují se stávajícím kádrem, který na podzim ve třetí lize získal pouhé čtyři body a připravuje se spíš na divizní boje v příštím soutěžním ročníku. Šance na záchranu MSFL je totiž minimální.

Ilustrační foto

Zaběhnutý pes? Útulky jsou v pohotovosti

Karvinsko – Tak jako jsou záchranáři připraveni zasáhnout, když se něco lidem přihodí při oslavách příchodu Nového roku, stejně tak jsou ve střehu lidé, kteří se starají o opuštěné, ztracené či zaběhnuté psy. Psí útulky jsou v provozu na přelomu roku.

Josef Grobelný, předseda mysliveckého spolku Zátiší Dětmarovice.

Myslivci z Dětmarovic: Víc se staráme než lovíme

Členové Mysliveckého spolku Zátiší z Dětmarovic si letos připomínají sedmdesát let od založení. Tehdy bylo slavnostnímu aktu přítomno přesně jedenáct zakládajících členů, aktuálně má spolek členů osmnáct.

Udrží Dětmarovice Tomáše Mičolu? Bývalý hráč Baníku (na snímku v bílém) je velkou oporou týmu.

Dětmarovice jsou s podzimem spokojené. Co bude s Mičolou?

Dětmarovice – Fotbalisté Dětmarovic si letos po letech zase zahráli divizi. Z 15 zápasů jich sedm vyhráli a stejný počet prohráli. „Jako nováček jsme chtěli přes dvacet bodů a máme jich 22, takže to bereme,“ hodnotí kouč Josef Jadrný deváté místo v tabulce.

V Dětmarovicích se na Medových dnech představují tamní spolky.

OBRAZEM: Na Medových dnech se představují dětmarovické spolky

Letošní výpěstky místních zahrádkářů, med, bylinné produkty, cukrovinky, perníčky či rukodělné výrobky. To vše i mnoho jiného bylo k vidění i ke koupi na Medových dnech, které v sobotu a v neděli zaplnily Dělnický dům v Dětmarovicích.

Oprava mostu v Dětmarovicích se protáhne.

Oprava mostu v Dětmarovicích se protáhne o půl roku

Nekonečné kolony při průjezdu silničním tahem přes Dětmarovice kvůli opravě tamního mostu. Teď se zde konečně opět jezdí v obou směrech, byť s jistými omezeními, další fronty a proluky ale šoféry čekají opět od jara 2019. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) totiž nestihlo původní termín ukončení opravy.

Fotbalisté Šumperku. Ilustrační foto

Šumperk schytal na závěr podzimu debakl v Dětmarovicích

Konec podzimní části sezony je pro ně vysvobozením. Šumperští fotbalisté, oslabení o podstatnou část základní sestavy, odjeli v sobotu bojovat o nápravu předchozích výsledků do Dětmarovic. V posledním divizním kole před zimní pauzou ale selhali, soupeř je rozstřílel 5:0. Padli počtvrté za sebou a do jara mají na čem pracovat.

Obecní úřad v Horní Suché

Noví starostové: mnoho změn není

Karvinsko – Měsíc po komunálních volbách už má drtivá většina obcí nové vedení. Mnoho změn není, řada starostů i jejich zástupců své posty obhájila.

Šumperk podlehl Heřmanicím 3:4.

Šumperk po mizerném výkonu podlehl Heřmanicím

Měli to zvládnout. Měli doma nováčka soutěže a tabulkového souseda rozebrat, utéct mu na rozdíl tří bodů. Místo toho šumperští fotbalisté předvedli v posledním domácím utkání podzimu proti Heřmanicím jeden z nejhorších výkonů za dlouhou dobu. Vyfasovali červenou kartu, dvě žluté a nedělní partii prohráli 3:4.

Výstava přiblížila život za první republiky.

VIDEO: Jak se žilo za první republiky?

Sto let od vzniku Československa připomněly originální cestou třídenní oslavy, které od pátku do neděle probíhaly v Dělnickém domě v Dětmarovicích.

Rondel u zimního stadionu je praktický hotov a odvážní řidiči už po něm, i přes zákazové značky, jezdí.

Měsíce útrap končí. V Karviné mají stavbaři skoro hotovo

Na tu zprávu čekají stovky řidičů, kteří denně jezdí centrem Karviné, jako na smilování. Stavba nových dvou kruhových objezdů ve Fryštátě a oprava Lázeňské ulice vedoucí k Lázním Darkov, se blíží ke konci. Ještě pár dní vydržet…

Práce na stabilizaci svahu.

Začala stabilizace nebezpečného svahu

Naposledy v dubnu tohoto roku jsme čtenáře informovali o aktivních (a nebezpečných) sesuvných pohybech kopce Ujala nad doubravským důlním jezerem Kozinec, v důsledku kterých byla na neurčito uzavřena i místní komunikace číslo 23c, spojující Doubravu se sousední obcí Dětmarovice.

Po sedmi bídných letech se v Karviné zase půjde na evropské poháry v házené.

Kam za sportem

Karvinsko – Kam v nejbližších dnech vyrazit za sportem na Karvinsku?

Fotbalové utkání divize Dětmarovice (v bílém) vs. Hranice

Rozjeté Hranice zničily Dětmarovice a jsou druhé!

Ve druhém utkání v řadě rozpoutali fotbalisté Hranic nevídaný gólostroj ve druhé půli. Ten jim po výhře 5:0 nad Heřmanicemi zajistil také kanonádu 6:1 v Dětmarovicích a posun na druhé místo divizní tabulky. „Fotbal si teď užíváme,“ pochvaluje si trenér SK Hranice Radek Fojtů.

Se skóre nepohnul ani exligový Tomáš Mičola.

Dětmarovice potkal další kolaps

Dětmarovice /FOTO/ – Jako ve zlém snu si v sobotu připadali divizní fotbalisté Dětmarovic, kteří doma schytali debakl od výborně hrajících Hranic.

V Petrovicích se na státní svátek hraje florbalové derby.

Kam za sportem

Karvinsko – Kam o prodlouženém víkendu vyrazit na Karvinsku za sportem?

Fotbalisté Kozlovic (ve žlutém) proti SK Dětmarovice

Dětmarovický výbuch v Kozlovicích

Dětmarovice /FOTO/ – Divizní nováček z Dětmarovic v uplynulém kole odehrál vydařené utkání na půdě Heřmanic, kde vyhrál 4:1. Teď stejným výsledkem prohrál v Kozlovicích.