Kreativ

ŠTÍTEK: Dětmarovice

Fotbalové utkání divize Dětmarovice (v bílém) vs. Hranice

Rozjeté Hranice zničily Dětmarovice a jsou druhé!

Ve druhém utkání v řadě rozpoutali fotbalisté Hranic nevídaný gólostroj ve druhé půli. Ten jim po výhře 5:0 nad Heřmanicemi zajistil také kanonádu 6:1 v Dětmarovicích a posun na druhé místo divizní tabulky. „Fotbal si teď užíváme,“ pochvaluje si trenér SK Hranice Radek Fojtů.

Se skóre nepohnul ani exligový Tomáš Mičola.

Dětmarovice potkal další kolaps

Dětmarovice /FOTO/ – Jako ve zlém snu si v sobotu připadali divizní fotbalisté Dětmarovic, kteří doma schytali debakl od výborně hrajících Hranic.

V Petrovicích se na státní svátek hraje florbalové derby.

Kam za sportem

Karvinsko – Kam o prodlouženém víkendu vyrazit na Karvinsku za sportem?

Fotbalisté Kozlovic (ve žlutém) proti SK Dětmarovice

Dětmarovický výbuch v Kozlovicích

Dětmarovice /FOTO/ – Divizní nováček z Dětmarovic v uplynulém kole odehrál vydařené utkání na půdě Heřmanic, kde vyhrál 4:1. Teď stejným výsledkem prohrál v Kozlovicích.

Bohumín má z dalšího utkání aspoň bod. Na snímku Roman Košťál.

Bohumín smazal ztrátu a má bod

Bohumín – Fotbalisté Bosporu přivítali v sedmém kole divize Hranice. Ty do utkání vstoupily lépe a Bohumín musel dotahovat. Nakonec vybojoval remízu.

Tomáš Mičola si zahraje divizi.

Tomáš Mičola v Dětmarovicích

Dětmarovice – Fotbalisté divizních Dětmarovic získali do svých řad výraznou posilu. Ve čtvrtek se k týmu připojil někdejší kapitán ostravského Baníku a odchovanec opavské fotbalové školy Tomáš Mičola.

Tomáš Mičola si zahraje divizi.

Tomáš Mičola v Dětmarovicích

Dětmarovice – Fotbalisté divizních Dětmarovic získali do svých řad výraznou posilu. Ve čtvrtek se k týmu připojil někdejší kapitán ostravského Baníku a odchovanec opavské fotbalové školy Tomáš Mičola.

Havířovští Indiáni (v modrém) schytali od Nového Jičína solidní debakl.

Výbuch Indiánů. Dostali „tenisového kanára“

Havířov /FOTO/ – Před začátkem sezony byli pasováni do role jednoho z favoritů na vítězství v divizi, jenže z pěti zápasů vyhráli havířovští fotbalisté jen dva a v neděli utrpěli ostudný debakl.

Pokračují fotbalové soutěže. Magnet kola se bude hrát v Dětmarovicích.

Kam za sportem

Karvinsko – Kam v tomto týdnu vyrazit za sportem na Karvinsku?

Ilustrační foto

Do Ropice na kole bezpečně

Milovníci cyklistiky mají k dispozici novou cyklostezku vedoucí z Českého Těšína do sousední Ropice. Vyhnou se tak frekventovanému obchvatu a mohou bezpečně vyrazit na výlety do Beskyd. Cyklostezka byla minulý týden zkolaudována.

Pokračuje okresní přebor v kopané.

Kam za sportem

Karvinsko – Kam o víkendu vyrazit za sportem na Karvinsku? V nabídce je jen fotbal.

Zdeněk Studený, nová brankářská jednička Bruntálu.

Zdeněk Studený: Můj příchod do Bruntálu se udál velmi rychle

Nováček divizního Bruntálu měl začátkem sezony jasnou brankářskou jedničku v osobě Radka Jašky. Po prvním kole ovšem dotáhl do úspěšného konce příchod šestadvacetiletého gólmana Zdeňka Studeného, který předtím naposledy působil v Uničově.

Petr Kuchař a jeho doprovodný tým se na trať kolem Československa vydali z Dětmarovic, kde bude 28. října i cíl celého běhu.

Dálkový běh Petra Kuchaře pokračuje

Oběhnout celé území někdejšího Československa si vzal za výzvu lékař a dálkový běžec Petr Kuchař, který na trasu dlouhou zhruba 3000 kilometrů vyběhl 11. května z Dětmarovic.

Srpen 1968 na severní Moravě a ve Slezsku: demonstrace, zaťaté pěsti a nadávky

Emoce, nedostatek chleba a český klučík v ruském tanku

Bylo mu deset let a události srpna roku 1968 bral spíše jako zpestření dětství. Nakonec se ale dokonce podíval do útrob ruského tanku a poté musel s otcem shánět po celém okrese chleba. Toho byl nedostatek a malý Milan Čierny tehdy chléb věnoval za prohlídku tanku sovětským vojákům. Stalo se v Novém Bohumíně.  

V prvním kole podzimní části divize E hostily Dětmarovice na svém hřišti tým Bruntálu.

Bruntál smolně prohrál gólem z penalty

Hned druhé kolo soutěže nabídlo souboj dvou divizních nováčků Dětmarovic a Bruntálu, kteří spolu v minulé sezoně soupeřili o postup z krajského přeboru. Nejtěsnějším možným rozdílem vyhráli domácí.

Fotbalisté Havířova se radují. Zvládli derby v Dětmarovicích a zahrají si 1. kolo domácího poháru.

Pohárové derby pro Havířov

Dětmarovice – Budou se potkávat v divizi, na začátku sezony ale Dětmarovice vyzvaly Havířov v utkání předkola MOL Cupu. O osudu zápasu rozhodla proměněná penalta hostujících Indiánů.

V Dolní Lutyni budou osazovat hlavní křižovatku semafory. Kvůli zklidnění dopravy. Vznikne i nový přechod pro chodce.

Dopravu bude při průjezdu obcí regulovat semafor

Dolní Lutyně – Frekventované křížení hlavního průtahu obcí (směr Bohumín – Dětmarovice – Karviná) a ulic vedoucích do centra a na druhé straně ke statku bude během léta osazeno semafory. Přibude také nový přechod pro chodce. 

Továrna Mölnlycke v Havířově-Dolní Suché.

Region zabodoval v architektonické soutěži

Karvinsko - Revitalizace veřejného prostranství v centru Karviné, v těsné blízkosti zdejšího magistrátu, nová továrna Mölnlycke Health v Havířově-Dolní Suché, hala KRN1 na karvinském Novém poli a také optimalizace trati Český Těšín - Dětmarovice.

Fotbalistům Karviné začínají přípravné zápasy.

Karvinou čeká první příprava

Karviná – Po absolvování zátěžových testů na Klinice sportovní medicíny v Ostravě sehrají fotbalisté Karviné v sobotu první přípravný zápas.