Kreativ

ŠTÍTEK: Dětmarovice

Dětmarovice chytily úvod jara.

Dětmarovice překvapily Čeladnou

Dětmarovice – Doslova snový začátek jara zažívají v krajském přeboru fotbalisté Dětmarovic, kteří přivezli tři body i z horké půdy Čeladné.

Na karvinském vlakovém nádraží se pilně pracuje. Aktuálně zcela zmizelo třetí nástupiště i dvě koleje a dělníci prostor modernizují.

Opravy nádraží zpožďují vlaky

Práce na modernizaci karvinského vlakového nádraží běží na plné obrátky. Aktuálně zmizelo třetí nástupiště i obě koleje podél něj.

Vypravit se můžete třeba na havířovský basketbal.

Kam za sportem?

Karvinsko - Kam v tomto týdnu vyrazit za sportem na Karvinsku?

Speciální školní spoj projíždí Dětmarovicemi po dvou trasách. Jedna ze zastávek se nachází i u zdejší restaurace Rumcajs.

V Dětmarovicích začal jezdit školní autobus. Prozatím na zkoušku

Po dlouhých letech příprav spustili ve čtvrtek v Dětmarovicích provoz školního autobusu – speciálního autobusového spoje, který děti z odlehlých částí obce sváží na vyučování do školy. Ten zde nyní bude podle starosty Ladislava Rosmana jezdit až do konce měsíce ve zkušebním provozu, v rámci kterého se bude obec snažit vychytat případné „mouchy“.

Ilustrační foto

Opravy, uzavírky, objížďky

Karvinsko - Jaro sice ještě neklepe na dveře, ale už teď se ví, že po stránce dopravní připraví jarní i letní měsíce řidičům v okrese krušné chvíle.

Karvinské vlakové nádraží před rekonstrukcí.

Karvinské nádraží konečně dostane nový vzhled

Karviná – Nová nástupiště včetně zastřešení, nový podchod s výtahy, nový informační systém pro cestující veřejnost. Takové jsou některé hlavní body letošní rekonstrukce karvinské železniční stanice. Hlavní práce začnou v březnu, přípravy na akci zde ale již probíhají nyní.

Ilustrační foto.

Hodiny bez tekoucí vody. Obyvatele Dětmarovic sužují časté poruchy vodovodu

Ruce ve dřezu umývají talíř, když v tom voda přestává téct a z kohoutku už „nevypadne“ ani kapka. Pro obyvatele Dětmarovic téměř každotýdenní scénář. Naposledy byli lidé ze zdejší obecní části Koukolná odstřiženi od vody ve středu a následně i ve čtvrtek dopoledne, kdy byla dodávka po více než 14 hodinách obnovena.

Ilustrační foto.

Bruntál zvolil top hráče podzimu

Bruntál, působící v krajském přeboru, se rozhodl napodobit vzor klubů z vyšších soutěží a redakce fotbalového zpravodaje bruntálského SO vypsala hned dvě ankety.

Předsedkyně regionální organizace Roska v Ostravě Naďa Nováková.

Lidem s roztroušenou sklerózou ostravská Roska pomáhá už 30 let

Ostrava – Klub Roska, u jehož založení stála v září roku 1987 Jana Grabařová a Anna Zrubková, ještě nebyl samostatnou organizací. Byl členem Sdružení zdravotně postižených civilizačními chorobami. V počátcích sdružovala Roska přes dvě desítky lidí trpících roztroušenou sklerózou. V současnosti už má zhruba 135 až 140 lidí.

Cestu pod rybníkem Větrov, tzv. Buvolí stezku, (zne)užívají 
i řidiči z Petrovic a Polska, kteří si tak zkracují několikakilometrovou objížďku přes Karvinou.

Přes „Buvolí stezku“ už jen na povolenku

Zhruba od 20. listopadu začne na takzvané Buvolí stezce – účelové komunikaci v Dětmarovicích-Koukolné, kde po nedávném uzavření mostu nad železnicí mezi Dětmarovicemi a Petrovicemi vznikla neplánovaně silniční zkratka – platit nové nařízení. Průjezd po komunikaci bude omezen povolenkami, které si zdejší usedlíci budou moci vyzvednout na patřičných obecních úřadech.

Dětmarovicím nevyšla rozlučka s kalendářním rokem 2017.

Dětmarovice si pokazily závěr

Dětmarovice – Na závěr soutěže nezasloužená prohra. Tak končili podzim fotbalisté Dětmarovic, kteří tím přišli o průběžné vedení v tabulce.

Ilustrační foto.

ŘSD: Po Ostravské přijdou opravy mostů

Karvinsko se z dopravních kolapsů a oprav jen tak nevyhrabe. Silničáři uvedli, že na opravdu Ostravské ulice v Karviné navážou další opravy mostů. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) bude příští rok rekonstruovat mosty v Chotěbuzi a v Dětmarovicích.

Na zemi. A to nejen obrazně, ale doslova. Fotbalisté Těšína znovu prohráli.

Derby v Těšíně pro Dětmarovice

Český Těšín – Fotbalisté Těšína prohráli poslední domácí zápas podzimu a uzavřeli svou tristní bilanci v domácím areálu, kde porazili jen Vratimov a Krnov.

Ilustrační foto.

V pondělí začíná oprava povrchu Ostravské ulice

Od pondělí je na výjezdu z Karviné směrem na Ostravu třeba počítat s malým zdržením. Silničáři začnou s opravou povrchu Ostravské ulice od tzv. brýlí až za křižovatku s třídou Osvobození. Oprava je naplánovaná až do 10. prosince.

Jakub Dohnálek

Jakub Dohnálek: V takovém kolektivu člověk omládne

/ROZHOVOR/ Krajský přebor má za sebou čtrnáct kol. Za postupem jdou dle očekávání s nabitým kádrem Dětmarovice. S dvoubodovým mankem za průběžným lídrem je však aktuálně čtvrtá bruntálská Olympia, která naposledy zvítězila v Háji ve Slezsku 1:0. 

Heřmanice vs. Pustá Polom, 28. října 2017 v Ostravě.

Heřmanice potěšily fanoušky až po přestávce

Ostrava – Dosáhli desátého vítězství a v tabulce jsou i nadále mezi nejlepšími. Fotbalisté Heřmanic porazili ve 14. kole krajského přeboru Pustou Polom 3:1, byť v poločase byli o krok pozadu.

Dětmarovice se opět dokázaly vrátit na vítěznou cestu.

Dětmarovice se otřepaly

Dětmarovice – Zpět na tříbodové cestě? Možná. Fotbalisté Dětmarovic každopádně vyhráli v Krnově a oklepali se z posledního týdne.

Dětmarovice neprožily ideální týden a ztratily veškerý náskok v čele tabulky.

Mizerný týden Dětmarovic

Dětmarovice – Fotbalisté Dětmarovic prožili špatný týden. Nejprve v dohrávce podlehli Háji, pak doma přišli o výhru nad Bruntálem pár sekund před koncem zápasu.

Dětmarovice pokračují v kvalitních výkonech.

Dětmarovice nezastavil ani Frenštát

Dětmarovice – Anglický týden začali skvěle. Fotbalisté Dětmarovic si v neděli přivezli domů hodně důležité body z Frenštátu pod Radhoštěm.

BÍLOVCI (v červeném) patří po deseti odehraných zápasech až 12. příčka.

Bílovec pomohl srazit i Zbyněk Pospěch

Bílovec – Fotbalisté Bílovce cestovali o víkendu na hřiště lídra krajského přeboru z Dětmarovic, kde nepředvedli špatný výkon, ale body z toho po porážce 1:3 ani tentokráte nebyly.  

Bíloveckým fotbalistům (v bílém) nevyšel domácí duel s poslední Břidličnou. 

Bílovec nesložil reparát a nyní hraje v Ďětmarovicích

Po debaklu na hřišti Čeladné se doma chtěli předvést proti Břidličné, ale poslední celek krajského přeboru si nakonec domů odvážel druhou výhru v sezoně. Bílovečtí fotbalisté nezvládli druhý poločas a soupeři nakonec po divokém průběhu podlehli 2:5.

Dětmarovice se naladily zpět na vítěznou vlnu.

Neměli problém. A přišla i nula

Dětmarovice – Návrat k čistým kontům, která se v posledních týdnech nedařilo sbírat, hlásili v sobotu v Dětmarovicích, které v rámci krajského fotbalového přeboru přehrály Polanku.

Martin Hanus

TIP LIGA – 5. kolo: Jak tipuje Deník a útočník Martin Hanus?

Populární soutěž čtenářů Deníku TIP liga vstupuje už do pátého kola a už o následujícím víkendu můžete tipovat výsledky deseti fotbalových zápasů od první ligy až po I.A třídu, které redakce Moravskoslezského deníku vybrala. A stejně jako v minulých týdnech, i teď redakce oslovila osobnost z řad fotbalistů, aby svými komentáři a tipy třeba některého z hráčů TIP ligy inspiroval.

Ilustrační foto.

„Máslo nad zlato?“

Karvinsko - Máslo nad zlato, to si mohou v posledních měsících říkat čeští pekaři a cukráři. Cena za dvousetpadesátigramovou kostku, která v některých obchodech šplhá k 60 korunám, se přitom už brzy podepíše i na cenách jejich výrobků.  

Petr Tomašák válí v Dolních Datyních.

TIP LIGA má před sebou čtvrté kolo: Jak tipuje Deník a fotbalista Petr Tomašák?

Populární soutěž čtenářů Deníku TIP LIGA vstupuje už do čtvrtého kola a už o následujícím víkendu můžete tipovat výsledky deseti fotbalových zápasů od první ligy až po ostravský městský přebor, které redakce Moravskoslezského deníku vybrala. A stejně jako v minulých týdnech, i teď redakce oslovila osobnost z řad bývalých či současných fotbalistů, aby svými komentáři a tipy třeba některého z hráčů TIP LIGY inspiroval.

Rekonstrukce silničního nadjezdu je součástí modernizace železniční tratě Český Těšín – Dětmarovice.

Demontáž nadjezdu mezi obcemi začala

Zcela uzavřená pro vozidla, cyklisty i chodce je od soboty 2. září příjezdová silnice do Petrovic ve směru od benzinové stanice v Dětmarovicích-Koukolné.