Kreativ

ŠTÍTEK: Dětmarovice

Fotbalisté Frenštátu pod Radhoštěm (v bílém) podlehli favorizovanému Bruntálu 0:3 a ročník zakončili na 12. pozici.

Frenštátský Beskyd se loučil porážkou v Bruntále

V posledním utkání sezony 2017/2018 je čekala daleká cesta do Bruntálu, který už nemohl přeskočit vedoucí Dětmarovice, ale živí naději na postup z 2. místa. Fotbalisté Frenštátu pod Radhoštěm se domů vraceli s porážkou 0:3, ale díky sedmi získaným jarním bodům se bude hrát krajský přebor pod Radhoštěm i v příštím ročníku.  

Antonín Mura.

Bruntál si v příští sezoně zahraje divizi

To, o čem se ve fotbalových kuloárech dlouho mluvilo, se v pondělí před polednem stalo skutečností. Bruntál v nedávno dohrané sezoně krajského přeboru obsadil druhé místo za vítěznými Dětmarovicemi.

Fotbalisté SO Bruntál

Bruntál zdolal Frenštát a skončil druhý

Hodně zajímavé bylo poslední kolo krajského přeboru. O udržení celkového druhého místa hráli fotbalisté Bruntálu. Po vítězství 3:0 nad Frenštátem pod Radhoštěm ho také uhájili.

Bílovečtí doma odehráli kvalitní partii s Bruntálem, kterému zkomplikovali cestu za postupem do divize, když po změně stran vyrovnali zásluhou Malého (vlevo) na konečných 1:1.

Bílovec obral favorizovaný Bruntál

Fotbalisté Bílovce doma remizovali s předním celkem krajského přeboru z Bruntálu 1:1 a soutěžní ročník 2017/2018 zakončí v sobotu v Krnově.  

Záběry z vrtulníku z průběhu noční akce.

VIDEO: Sledováni ze vzduchu, zatčeni na zemi

Tři zloděje kovů dopadli karvinští policisté, když se v noci na neděli snažili na železnici ukrást měděné kabely. Policisté tentokrát využili vrtulník s termovizí, který sledoval pohyb osob v určeném prostoru na zemi a na místě zasahovaly pozemní hlídky.

Těšíňané spějí k záchraně.

Těšín se (prakticky) zachránil

Český Těšín – Fotbalisté Těšína udělali veledůležitý krok k záchraně, když doma zdolali Břidličnou a jen jedna výhra je dělí od definitivy.

V neděli je možno vyrazit na ragby do Havířova.

Kam za sportem

Karvinsko - Kam v tomto týdnu vyrazit za sportem na Karvinsku?

Dětmarovice po delší době prohrály, ale první místo uhájily.

Šlágr jara zvládl Bruntál

Dětmarovice – Fotbalisté Dětmarovic prohráli v krajském přeboru na hřišti Bruntálu a zkomplikovali si situaci s postupem do divize.

Ilustrační foto.

Šlágr kola rozhodl Tomáš Adamovský

Souboj třetího s prvním týmem tabulky krajského přeboru nabídlo další kolo krajského přeboru. Bruntál doma hostil lídra z Dětmarovic. Nakonec zvítězil nejtěsnějším možným rozdílem.

Dětmarovice jedou podle plánu.

Čisté konto potěšilo

Dětmarovice – Povzbuzení před utkáním sezony v Bruntále. Takové je resumé domácího zápasu dětmarovických fotbalistů s Frenštátem.

Petr Kuchař a jeho doprovodný tým se na trať kolem Československa vydali z Dětmarovic, kde bude 28. října i cíl celého běhu.

Lékař poběží několik měsíců, oslaví tak 100 let vzniku Československa

/VIDEO/ Oslavit 100 let vzniku samostatného Československa se dá různě. Třeba během, během kterého obkroužíte po hraniční čáře celý někdejší federativní stát. S úsměvem na rtech vystartoval v pátek dopoledne právě na takovou trať od svého rodného domu v Dětmarovicích lékař Petr Kuchař, který poběží v doprovodu manželky Věry a psíka Kamilky.

Jan Zbránek a jeho spoluhráči přivítají ve finále házené Plzeň.

Kam za sportem

Karvinsko – Kam v tomto týdnu vyrazit za sportem na Karvinsku?

Bílovec (ve žlutém kapitán Ronec) vyzval vedoucí Dětmarovice, kterým dlouho vzdoroval, ale nakonec nebral ani bod.

Bílovečtí podlehli lídrovi krajského přeboru

Po dvou výhrách v řadě přivítali na vlastním trávníku vedoucí celek krajského přeboru z Dětmarovic, kterému podlehli 1:3. Fotbalisty Bílovce nyní čeká ve vyrovnaném konci tabulky šest závěrečných střetnutí, ve kterých se pokusí udržet pátou nejvyšší soutěž.  

O důležité výhře Bílovce rozhodl jediný zásah Petra Moučky (vpravo).

Bílovec má druhou výhru v řadě

Bílovečtí fotbalisté navázali na domácí výhru s Čeladnou, když dokázali získat tři body i v Břidličné, kde zvítězili díky zásahu Petra Moučky 1:0 a v tabulce krajského přeboru nyní ztrácí na desátý Krnov pouhé tři body.

Cyklistky během sobotní odpolední etapy.

Zabelinskaja si to rozdá s Fahlinovou

Kraj /FOTO/ – Čtvrtá etapa cyklistické Gracie z Dětmarovic na Visalaje se stala opět kořistí Švédky Emilie Fahlinové, která na letošní Gracii získala už třetí etapový triumf.

Naposledy v této sezoně se půjde na florbal. Torpedo bojuje v baráži s Bulldogs Brno.

Kam za sportem

Karvinsko - Kam v tomto týdnu vyrazit za sportem na Karvinsku? V některých sportech už se hraje play off!

Martin Macko (uprostřed) vystřelil Dětmarovicím důležité vítězství.

Výhru v Polance vystřelil Macko

Dětmarovice – Body, které mohou mít v závěru svou váhu, vystřelil dětmarovickým fotbalistům v závěru utkání krajského přeboru v Polance Martin Macko.

Lukáš Kurušta (vlevo) se o víkendu dvakrát gólově prosadil.

Dětmarovice daly Vratimovu bůra

Dětmarovice – Snadná záležitost. Fotbalisty Dětmarovic nezastavil ve vítězné jízdě ani Vratimov. Domácí mu naložili pět gólů.

Dětmarovice nepodaly dobrý výkon, ale mají tři body.

Dětmarovický obrat v Šenově

Dětmarovice – Vítězná dětmarovická jízda fotbalovým krajským přeborem nekončí, tentokrát byli však hosté spokojeni jen se třemi body.

Okresní fotbal láká na řadu zajímavých soubojů.

Kam za sportem

Karvinsko - Kam v tomto týdnu vyrazit za sportem na Karvinsku?

Ilustrační foto.

Břidličná padla na trávníku Dětmarovic

Byť si fotbalisté Břidličné v dalším kole krajského přeboru na dětmarovické půdě vytvořili několik slibných možností, nakonec se prosadili jen jednou a domů se vraceli s prohrou 1:2.

Vyrazit povzbudit v boji o postup do nejvyšší soutěže můžete havířovské florbalisty.

Kam za sportem

Karvinsko - Kam o víkendu vyrazit za sportem na Karvinsku?

Svah doubravského kopce se stále více sesouvá. Obec proto uzavřela komunikaci, která se pod horninovým masivem nachází.

Cesta mezi obcemi je uzavřena na neurčito

V souvislosti s aktivními sesuvnými pohyby kopce Ujala nad doubravským důlním jezerem Kozinec, o kterých jsme čtenáře v minulosti již informovali, byla pro veškerý provoz uzavřena místní komunikace číslo 23c, která spojuje Doubravu se sousední obcí Dětmarovice.