Kreativ

ŠTÍTEK: Den Země

Vodňany navštívil velvyslanec USA v České republice Bijan Sabet.

Vodňany navštívil velvyslanec USA. Přijel dost netradičně, na kole

Velmi vzácnou návštěvu měli v úterý 25. dubna odpoledne ve Vodňanech. Město navštívil nový velvyslanec USA v České republice Bijan Sabet. Návštěva se uskutečnila v rámci oslav 78. výročí konce II. světové války a je součástí Sabetovy první cesty po jižních Čechách.

Z oslavy Dne Země v režii třídy 4.A Základní školy T. G. Masaryka v Kutné Hoře.

Foto: Čtvrťáci se snažili vylepšit klima častější chůzí i úklidem kolem školy

Děti ze třídy 4.A na Základní škole T. G. Masaryka v Kutné Hoře oslavily Den Země netradičně. Nejprve se zapojily do dubnové týdenní výzvy a snažily se zlepšit klima tím, že do školy a zpět domů chodily co nejvíce pěšky. Odpoledne svůj volný čas trávily maximálně venku na kole, koloběžce nebo jen tak na procházce. Zároveň si u toho měřily počty kroků. Data se zaznamenala do tabulky a následně odeslala organizátorům výzvy.

Den Země v sobotu v Horní Cerekvi. Děti se pořádně vyřádily.

Děti v Horní Cerekvi pomohly obnovit les. Pak si opekly špekáčky

V Horní Cerekvi se v sobotu zájemci vydali do lesa, aby oslavili Den Země. Počasí přálo a jednotlivá stanoviště byla neustále v obležení návštěvníků. Malí i velcí odcházeli spokojení. Akci pořádalo město Horní Cerekev ve spolupráci se spolkem NEXPA.

Tatrhy a Krajský ekoden zpestřily neděli v městě pod Ještědem.

Design, jídlo a ekovýchova. Spojení Tatrhů a Dne Země přilákalo stovky lidí

/FOTO, VIDEO/ Krajský den Země se i v letošním roce spojil s Tatrhy a návštěvníci získali možnost užít si v neděli 23. dubna bohatý program, ve které měly zastoupení umění, design, hudba, řemesla, ekovýchova a dobré jídlo a pití. Originální komunitní trhy vyrostly u Krajského úřadu Libereckého kraje v ulici u Nisy a v parku podél nábřeží řeky. „Za krajským úřadem je ukrytý malý park, kousek divočiny uprostřed města, kde jsou stromy obrostlé břečťanem, zpívají ptáci a zurčí řeka. Přitom okolní ulice se teprve vzpamatovávají z doby před sametovou revolucí, po které zbyly brownfieldy a řeka spoutaná v betonovém korytu. Baví nás přivádět do takovým míst život, dát prostor umění a nechat rozeznít hudbu,“ řekla jedna z organizátorů Tatrhů Veronika Iblová.

Neuvěřitelné věci nalezli žáci s učiteli a rodiči při úklidu v okolí Přimdy.

Pod Přimdou se válela kola od traktoru a stará lednice. Školáci uklízeli

Že jim nejsou příroda a blízké okolí bydliště lhostejné, dokázali nejen žáci a učitelé ze Základní školy Přimda, ale také mnoho rodičů. V pátek 21. dubna v rámci projektu Den Země vyrazili společně vybaveni pracovními rukavicemi, nářadím a pytli na odpad do okolí obce, sjezdovky, naučné stezky kolem Přimdy a samozřejmě také až k samotnému hradu.

Oslavy Dne Země v Třebíči

VIDEO: Třebíčské náměstí pokryly odpadky, město slavilo Den Země

Karlovo náměstí v Třebíči zaplavila hromada odpadků. Naštěstí jen pro studijní účely. „Měli jsme k dispozici tři sta kilogramů směsného odpadu, který vyhodili lidi z Třebíče do kontejnerů, a zjišťovali jsme, co vše by z něj šlo ještě vytřídit. Bylo toho bohužel ještě dost, hlavně plasty a papír,“ sdělila studentka prvního ročníku třebíčské průmyslovky, která se představila jako Valerie.

Den Země v Písku nabízí bohatý program.

Prozkoumejte vodu v řece nebo hromadu odpadků, Písečtí se připojují ke Dni Země

V pátek 21. a v sobotu 22. dubna se Písek vůbec poprvé přidává k celosvětové události Den Země, která se každoročně pořádá 22. dubna. Písečáci z různých oborů a profesí spojili své síly a chtějí se během dvoudenního festivalu interaktivním způsobem věnovat lokálním aspektům životního prostředí, jež se dotýkají každého z nás v Písku a jeho okolí.

Zahradnické trhy v Kuksu.

Víkend bude lákat na Rychnovsku za hasičskou technikou i na expedici

Předposlední dubnový víkend nejen prohřejí sluneční paprsky, ale nabídne i mnoho zajímavých akcí a událostí! Rozhodně neseďte doma a vyberte si z nabídky, kterou vám pravidelně přinášíme. Rádi fotografujete a natáčíte videa? Pokud kamkoliv zavítáte, napište nám o tom a pošlete snímky i krátké záznamy, rádi vše zveřejníme v rubrice Čtenář reportér. 

Zahradnické trhy v Kuksu.

Víkend nabídne bitvu u Hořic, zahradnické trhy v Kuksu i Sousedání v Hradci

Předposlední dubnový víkend nejen prohřejí sluneční paprsky, ale nabídne i mnoho zajímavých akcí a událostí! Rozhodně neseďte doma a vyberte si z nabídky, kterou vám pravidelně přinášíme. Rádi fotografujete a natáčíte videa? Pokud kamkoliv zavítáte, napište nám o tom a pošlete snímky i krátké záznamy, rádi vše zveřejníme v rubrice Čtenář reportér. 

K víkendové nabídce ve středních Čechách patří i Vinná noc v Mělníku, kterou bude v létě následovat ještě Mělnický košt.

TIPY DENÍKU: Kam vyrazit? Víkendová nabídka na Příbramsku i u sousedů je pestrá

/FOTO, VIDEO/ Víte už, jak strávíte víkend? Zůstanete doma, nebo vás láká vyrazit za zábavou? Podívejte se níže, nabízíme vám pár tipů na zajímavé víkendové akce na Příbramsku i na dalších místech ve středních Čechách. Na festivaly, koncerty, pohádková dobrodružství pro děti, zahájení sezony na zámcích, ale třeba i na motoristické srazy vozů německých a italských značek, bubenický workshop, exkurzi do lihovaru nebo košt mladých vín pod širým nebem. Stačí si vybrat. 

K víkendové nabídce ve středních Čechách patří i Vinná noc v Mělníku, kterou bude v létě následovat ještě Mělnický košt.

TIPY DENÍKU: Kam vyrazit? Víkendová nabídka na Rakovnicku i u sousedů je pestrá

/FOTO, VIDEO/ Víte už, jak strávíte víkend? Zůstanete doma, nebo vás láká vyrazit za zábavou? Podívejte se níže, nabízíme vám pár tipů na zajímavé víkendové akce na Rakovnicku i na dalších místech ve středních Čechách. Na festivaly, koncerty, pohádková dobrodružství pro děti, zahájení sezony na zámcích, ale třeba i na motoristické srazy vozů německých a italských značek, bubenický workshop, exkurzi do lihovaru nebo košt mladých vín pod širým nebem. Stačí si vybrat. 

K víkendové nabídce ve středních Čechách patří i Vinná noc v Mělníku, kterou bude v létě následovat ještě Mělnický košt.

TIPY DENÍKU: Kam vyrazit? Víkendová nabídka na Mělnicku i u sousedů je pestrá

/FOTO, VIDEO/ Víte už, jak strávíte víkend? Zůstanete doma, nebo vás láká vyrazit za zábavou? Podívejte se níže, nabízíme vám pár tipů na zajímavé víkendové akce na Mělnicku i na dalších místech ve středních Čechách. Na festivaly, koncerty, pohádková dobrodružství pro děti, zahájení sezony na zámcích, ale třeba i na motoristické srazy vozů německých a italských značek, bubenický workshop, exkurzi do lihovaru nebo košt mladých vín pod širým nebem. Stačí si vybrat. 

K víkendové nabídce ve středních Čechách patří i Vinná noc v Mělníku, kterou bude v létě následovat ještě Mělnický košt.

TIPY DENÍKU: Kam vyrazit? Víkendová nabídka na Kladensku i u sousedů je pestrá

/FOTO, VIDEO/ Víte už, jak strávíte víkend? Zůstanete doma, nebo vás láká vyrazit za zábavou? Podívejte se níže, nabízíme vám pár tipů na zajímavé víkendové akce na Kladensku i na dalších místech ve středních Čechách. Na festivaly, koncerty, pohádková dobrodružství pro děti, zahájení sezony na zámcích, ale třeba i na motoristické srazy vozů německých a italských značek, bubenický workshop, exkurzi do lihovaru nebo košt mladých vín pod širým nebem. Stačí si vybrat. 

K víkendové nabídce ve středních Čechách patří i Vinná noc v Mělníku, kterou bude v létě následovat ještě Mělnický košt.

TIPY DENÍKU: Kam vyrazit? Víkendová nabídka na Berounsku i u sousedů je pestrá

/FOTO, VIDEO/ Víte už, jak strávíte víkend? Zůstanete doma, nebo vás láká vyrazit za zábavou? Podívejte se níže, nabízíme vám pár tipů na zajímavé víkendové akce na Berounsku i na dalších místech ve středních Čechách. Na festivaly, koncerty, pohádková dobrodružství pro děti, zahájení sezony na zámcích, ale třeba i na motoristické srazy vozů německých a italských značek, bubenický workshop, exkurzi do lihovaru nebo košt mladých vín pod širým nebem. Stačí si vybrat. 

Pivní festival v Brně.

Tipy na víkend na Brněnsku: Slet čarodějnic i pivní festival

O víkendu mají lidé v Brně příležitost vyrazit na oslavy Dne Země, kde zažijí pestrý program plný zajímavých her, kvízů i tvoření. V pátek a sobotu pokračuje na náměstí Svobody Pivní festival, kde se představí okolo dvaceti pivovarů z celého Česka. Ani v Ivančicích o zábavu nouze nebude. V sobotu se do střediaka volného času slétnou všechny čarodejnice široko daleko. 

Den Země na Masarykově náměstí v Jihlavě.

Tipy na víkend na Jihlavsku. Den Země oslaví v Jihlavě, v Telči otevřou muzeum

V Jihlavě oslaví v pátek Den Země, který každoročně připadá na 22. dubna. Lidé budou moci od samého rána zažít několik aktivit, které se týkají přírody. V neděli se zájemci mohou přijít podívat na den otevřených dveří v nově otevřeném telčském muzeu. A nebo navštívit dva koncerty. Stačí si vybrat.