Kreativ

ŠTÍTEK: Den Země

Ukliďme Česko, ilustrační foto

Beroun se zapojí do akce Ukliďme Česko

I v letošním roce se město Beroun zapojí do celorepublikové akce s názvem Ukliďme Česko, která se uskuteční ve dnech 3. a 4. dubna v rámci oslav Dne Země. Do úklidové akce se může opět zapojit i široká veřejnost. Kvůli zajištění pytlů na odpad je ale potřeba se nahlásit na Odboru životního prostředí Městského úřadu v Berouně.

Projekt Deníku a dm drogerie: Propojujeme generace.

Výzva pro čtenáře: Hlasujte, kdo na Litoměřicku dostane finanční dar

V listopadu loňského roku se redakce Deníku dohodla se zástupci dm drogerie markt a společně jsme vyhlásili projekt Propojujeme generace. Netušili jsme, s jakou odezvou se naše výzva potká. Do projektu se přihlásilo 176 domovů seniorů a institucí, které pořádají programy, při nichž se potkávají zástupci různých generací. Vy nyní můžete díky hlasování v anketě pod článkem rozhodnout o tom, jaké instituci či domovu seniorů bude na Litoměřicku finanční dar poskytnut.

Gymnázium Jana Palacha v Mělníku se otevřelo ve čtvrtek 13. února pro veřejnost v rámci Dne otevřených dveří.

Mělnické gymnázium získalo v těchto dnech významná ocenění

/FOTOGALERIE/ Gymnázium Jana Palacha v Mělníku se otevřelo ve čtvrtek 13. února pro veřejnost v rámci Dne otevřených dveří. Škola nabízí osmileté a čtyřleté studium a cílem je příprava ke studiu na vysokých školách a vyšších odborných školách. Zaměření je všeobecné a důraz je kladen na výuku cizích jazyků, českého jazyka, matematiky a přírodních věd.

Městský úřad ve Znojmě v Obrokové ulici a Radniční věž. Ilustrační foto.

Zdravé město Znojmo pokračuje i v roce 2020

Participativní rozpočet, veřejná projednání, Fórum Zdravého města nebo různé osvětové akce pro děti i dospělé. To jsou akce, které znojemská radnice dělá pod hlavičkou projektu Zdravé město Znojmo. Příští rok, už sedmý, se chystají další.

Beskydy - Ilustrační foto.

Nový projekt podpoří akce v Beskydech

Místní akční skupina Frýdlantsko-Beskydy v lednu 2020 vyhlásí první výzvu na podporu mikroprojektů v rámci programu s názvem V Beskydech to žije.

V Ekocentru Iris se vyráběl ruční papír a vánoční přání

V Irisu děti vyráběly ruční papír a vánoční přání. Podívejte se

Prostějovské Ekocentrum Iris v pátek v podvečer přichystalo pro své příznivce i širokou veřejnost krásnou předvánoční akci, při níž se vyráběla vánoční přání z ručního papíru. Nejenže jste mohli vybírat z nejrůznějších barev a struktur papíru a ozdob, ale také jste ruční papír mohli sami vyrobit.

Třída 1. A

ZŠ a MŠ Dobrovice

Základní škola a mateřská škola Dobrovice je škola plně organizovaná, poskytuje vzdělání od 1. do 9. ročníku. V tomto školním roce se zde vzdělává 416 žáků, mateřská škola má 5 oddělení pro 122 dětí.

Ovčí den na Chaloupkách.

Ovčí den na Chaloupkách ve znamení vlny

Zašovice – Ovčí den byl tentokrát na Chaloupkách ve znamení vlny. Letos však zdaleka ne pouze té ovčí. Ta byla samozřejmě základem celé akce, ale na vlnu tentokrát chaloupečtí pohlédli z pořádně velkého odstupu.

Základní škola Opočno - třída 1. A.

Naši prvňáci: Základní škola Opočno

Základní škola v Opočně se skládá ze tří budov: Budova školy čp. 4, Trčkovo náměstí, Budova školy čp. 11, Trčkovo náměstí a Budova školy čp. 313, Nádražní ulice.

Od začátku školního roku mají žáci prvního stupně i obyvatelé k dispozici nové Vzdělávací centrum s bazénem knihovnou.

Naši prvňáci: Žáci ve Vranovicích mají bazén, jezdí i do zahraničí

Vranovice - Základní škola a Mateřská škola Vranovice má podporu obce, pro kterou je vzdělávání jednou z hlavních priorit. „Svědčí o tom jednak investice, které byly na vzdělávání vynaloženy a jednak přístup, který představitelé obce zapracovali do dokumentu Vize vzdělávání,“ říká ředitel školy Jiří Sliacky.

Aleš Kočí

Aleš Kočí z Divizny: Jdeme ven z učeben! Pro děti děláme programy v přírodě

/ROZHOVOR/ Liberecká zoologická zahrada letos slaví 115 let své existence a za tu dobu prošla značným vývojem. Její poslání se proměnilo a navíc k ní přibyly další složky. Kromě Centra pro zvířata v nouzi Archa, které se může pyšnit dvacetiletým výročím, se jedná i o Městské středisko ekologické výchovy Divizna. To svými aktivitami prostřednictvím environmentální výchovy podporuje a rozvíjí zodpovědnější chování lidí vůči všemu živému i neživému, tradicím, přírodě, krajině i planetě. S Alešem Kočím z Divizny jste si mohli přečíst rozhovor v Týdeníku Liberecko, který vyšel v úterý 30. července.

Aleš Kočí

Aleš Kočí z Divizny: "Jdeme ven z učeben! Pro děti děláme programy v přírodě."

/ROZHOVOR/ Liberecká zoologická zahrada letos slaví 115 let své existence a za tu dobu prošla značným vývojem. Její poslání se proměnilo a navíc k ní přibyly další složky. Kromě Centra pro zvířata v nouzi Archa, které se může pyšnit dvacetiletým výročím, se jedná i o Městské středisko ekologické výchovy Divizna. To svými aktivitami prostřednictvím environmentální výchovy podporuje a rozvíjí zodpovědnější chování lidí vůči všemu živému i neživému, tradicím, přírodě, krajině i planetě. S Alešem Kočím z Divizny jste si mohli přečíst rozhovor v Týdeníku Českolipsko, který vyšel ve středu 31. července.

Aleš Kočí

Aleš Kočí z Divizny: "Jdeme ven z učeben! Pro děti děláme programy v přírodě."

/ROZHOVOR/ Liberecká zoologická zahrada letos slaví 115 let své existence a za tu dobu prošla značným vývojem. Její poslání se proměnilo a navíc k ní přibyly další složky. Kromě Centra pro zvířata v nouzi Archa, které se může pyšnit dvacetiletým výročím, se jedná i o Městské středisko ekologické výchovy Divizna. To svými aktivitami prostřednictvím environmentální výchovy podporuje a rozvíjí zodpovědnější chování lidí vůči všemu živému i neživému, tradicím, přírodě, krajině i planetě. S Alešem Kočím z Divizny jste si mohli přečíst rozhovor v Týdeníku Jablonecko, který vyšel v úterý 30. července.

Ilustrační foto.

Jihlavští darovali kola a brýle

Jihlava – Sčítání darovaných brýlí a kol je ukončeno. Celkem Jihlavané donesli na jihlavskou radnici sto kusů brýlí a přibližně padesát jízdních kol.

Děti z střediska volného času TYMY Všetuly se zúčastnily mezinárodního projektu Aktiv.

Děti se naučily, co znamená být aktivním občanem

Celkem osm dětí ze Střediska volného času TYMY se v uplynulých měsících zapojilo do mezinárodního programu Aktiv, aby se naučily a vyzkoušely si, co to znamená být aktivním občanem a "hrdinou všedního dne".  

Ilustrační foto.

Tipy Deníku

Oslava Dne země v Javorce a beseda se známou autorkou. To vše v dnešních Tipech deníku.

Mottem slánského Dne Země na Masarykově náměstí bylo Jak vrátit vodu krajině.

Den Země ve Slaném se nesl v duchu ochrany vody

Slaný /FOTOGALERIE/ - Jak vrátit vodu krajině bylo letošním mottem slánského Dne Země, který se uskutečnil na slánském náměstí T. G. Masaryka. Happeningu se zúčastnili nejen žáci a studenti školských zařízení ze Slánska a děti z mateřinek, ale i zájemci z řad veřejnosti.

Děti slavily Den Země v zelené barvě.

Pořádali Den Země pro malé i velké

Tábor - Zelená je symbol jara. Spojili jsme proto na Táborském soukromém gymnáziu a základní škole aktuální oslavu Dne Země se zelenou barvou a dalšími aktivitami, abychom jej žákům a žákyním připomněli.

Den Země na Chaloupkách.

Na Chaloupkách lidé zjistili, jak Evropa chrání přírodu

Nová Brtnice - Den Země v neděli 28. dubna lidé slavili také v ekocentru Chaloupky v bývalé lesovně nad Novou Brtnicí. Tentokrát to bylo v evropském stylu. Organizátoři totiž tematicky využili blížících se voleb do Evropského parlamentu.

V Luži oslavili Den země

Školáci z Luže oslavili Den Země v Hamzově léčebně

Den před velikonočními prázdninami se žáci 1. až 6. tříd Základní školy v Luži vydali do Hamzovy léčebny, kde pro ně byl připraven program ke Dni Země. Žáci se rozdělili do skupin po třídách a během dopoledne se postupně zabývali sportovními, pracovními a výukovými aktivitami.

DEN ZEMĚ provázel déšť. Lidé diskutují, zda se počasí napravilo nebo pokazilo

OBRAZEM: Den Země přinesl déšť

Krnov – Jarmark, který se v sobotu konal na krnovském náměstí ke Dni Země, přinesl nejen hudbu, řemesla a stánky organizací, které se zabývají životním prostředím.

Cílem projektu „Mařížský park – cesta, stromy a voda“ je obnova cenné přírodní lokality nedaleko Slavonic.

V Maříži obnovují potoční nivu a zámecký lesopark

Slavonice – Projekt s názvem „Mařížský park – cesta, stromy a voda“ započal letos v dubnu v rámci celorepublikové akce Den Země. Potrvá až do podzimu a jeho cílem je obnova cenné přírodní lokality nedaleko Slavonic.

Den Země v Pardubicích.

Stovky dětí slavily v Pardubicích Den Země

Den Země navštívilo v pátek na Pernštýnské náměstí téměř devět set žáků základních škol z Pardubic a okolí. Den Země se slaví v dubnu ve 175 státech světa a je zaměřený na podporu ekologie a ochrany životního prostředí.