Kreativ

ŠTÍTEK: Den Země

Z oslav na Resselově náměstí.

V Chrudimi si připomněli Den Země

Chrudim - Na Resselově náměstí se v úterý uskutečnil zábavný a výukový program k letošnímu Dni Země. Na své si během něj přišly především děti z chrudimských základních a mateřských škol, pro které bylo připraveno několik divadelních, tanečních i hudebních vystoupení.

Ilustrační snímek.

Náměstí zaplní oslavy Dne Země

Chrudim – Na Resselově náměstí se v úterý uskuteční oslavy Dne Země, jež budou spojeny se zábavou, ale i s poučením pro všechny věkové kategorie.

Studánka V Loužku u Dyjice.

Studánka Vysočiny roku: Letos jsou pouze dvě želízka v ohni

Vysočina – V rámci Dne Země, který každoročně připadá na 22. dubna, odstartovalo hlasování v anketě Studánka Vysočiny roku 2018. Letos ale o titul nejkrásnější studánky roku bojují pouze dva prameny. Nominace navíc přišly pouze z jednoho okresu, a to z Jihlavska.

Den Země v centru Prostějova

OBRAZEM: Den Země zaplnil centrum Prostějova

Stovky dětí, spousta zvířat, všude ruch. Na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově bylo v sobotu dopoledne rušno. Ekocentrum Iris zde pořádalo Den Země. Zájemci se tak mohli dozvědět ledasco o přírodě, životním prostředí i o tom, jak ho chránit.

Několik skupin dobrovolníků o víkendu uklízely část CHKO Brdy

Dobrovolníci uklízeli Brdy

Příbram – Lidé z internetového portálu zabývající se děním v Brdech za podpory obcí Bohutín, Láz, Obecnice, Podlesí, Příbram uspořádal v rámci oslavy Dne Země v sobotu 21. dubna již druhý ročník jarního úklidu v Brdech. Účastníci se sešli v 8 hodin ráno na autobusové točně v Orlově.

Den Země na Orlíku.

Z Orlíku si návštěvníci během slunné soboty odnášeli hmyzí hotely

Humpolec – Návštěvníci zříceniny hradu Orlík měli o víkendu možnost dozvědět se více o životním prostředí a také o tom, jak chránit a pomáhat přírodě kolem nás. Během uplynulého sobotního odpoledne se totiž nad Humpolcem uskutečnila oslava Dne Země, která každoročně připadá na 22. dubna.

Co vše se děje za krásenskými humny se dozvěděli návštěvníci sobotního Dne Země na Rychtě.

Na Kozlovi nahoru a dolů. Jízda na neobvyklé koloběžce zaujala i dospělé

Krásensko /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Moravský kras, jedovnický rybník Olšovec, krásenský vysílač Kojál, senetářovské muzeum perleťářství nebo přírodní rezervace Studnické louky. To všechno mají Krásenští doslova za humny. Upozornit se na to rozhodli pracovníci tamní Rychty, která spadá pod školské zařízení pro environmentální vzdělávání Lipka, na sobotní oslavě Dne Země.

Skládka v Ďáblicích.

Den Země je letos zaměřen na boj proti plastovým odpadům

Den Země, který se od roku 1971 slaví 22. dubna, je v letošním roce zaměřený na celosvětové znečištění přírody plasty. Jeho téma vyhlásila pořádající organizace Earth Day Network a v Česku se do něj zapojila ekologická hnutí, ale i některé další organizace.

V rakovnické botanické zahradě se uskutečnil již 14. ročník ekologické soutěže.

Obrazem: Děti si otestovaly své znalosti z ekologie

Rakovník – V rámci oslav Dne Země se ve čtvrtek uskutečnil v botanické zahradě 14. Ročník ekologické soutěž s názvem Ekologická abeceda. Uspořádala ji Střední zemědělská škola v Rakovníku společně s Domem dětí a mládeže Rakovník a byla určena pro žáky základních a středních škol.

Ilustrační snímek.

Vysadí šest líp svobody. Ve městě, ale i v místních částech

Bučovice - Trojice lip už sto let zdobí bučovické náměstí Vítězství. O víkendu k nim přibude další, v pořadí čtvrtá. Vedení tamní radnice nechá jako připomínku letošního stého výročí vzniku Československa vysadit na území města a jeho místních částí šest lip svobody. Bude to první fáze oslav.

Sázení Aleje republiky v Praze 10.

KRÁTCE: V Praze 10 byla vysázena lipová alej

Celkem 24 lip srdčitých tvoří ve Strašnicích novou alej. Vznikla v blízkosti kruhového objezdu u silnice V Olšinách. Vedení desítky stromy vysadilo u příležitosti stého výročí vzniku samostatného Československa.

Mateřská škola Nepolisy.

Naše školka: Mateřská škola Nepolisy

Hradecko - Naše školka - projekt Moje první tablo: Když jsem šel poprvé do školky, byla ve mně malá dušička. Nevěděl jsem, jak to bez mámy a táty zvládnu. Dnes už bych se ale bez školky neobešel a chci, abyste všichni viděli, kam chodím a jaké tam mám kamarády!

Ilustrační foto

Návštěvníci Děkanské zahrady oslaví tradiční Den Země

Pelhřimov – Děkanskou zahradu v Pelhřimově opět po roce zaplní řada stanovišť, kde si budou moci malí i velcí otestovat své znalosti v oblasti přírody, ale také si i vyrobit zajímavé předměty či produkty. A to ve čtvrtek 19. dubna na tradiční akci Den Země, která se uskuteční od 9 do 16 hodin.

Ilustrační foto

Ve čtvrtek jsou hned dvě vycházky do přírody

Nasavrky, Slatiňany - Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, regionální pracoviště Východní Čechy pořádá ve čtvrtek naučné a poznávací akce, které přiblíží jedinečný přírodní prostor našeho regionu.

Ilustrační foto.

Den Země v Horní Krupé nabídne pestrý program

Horní Krupá – V neděli 22. dubna lidé na celém světě oslaví Den Země. Ekologicky motivovaný svátek, který má upozorňovat na dopady ničení životního prostředí, si lidé připomínají již téměř 50 let. Pestrý program si v rámci Dne Země připravilo také ekocentrum Chaloupky v Horní Krupé.

Den země v přerovském parku Michalov

Dne Země v Přerově přinese hned dvě zajímavé akce

Každoročně připadá Den Země na 22. dubna. Tento svátek je ovlivněn původními dny Země, které se konaly při oslavách jarní rovnodennosti, 21. března a oslavovaly příchod jara. V moderním pojetí jde o ekologicky motivovaný svátek upozorňující lidi na dopady ničení životního prostředí. V Přerově uskuteční hned dvě akce spojené s celosvětovou problematikou týkající se znečišťování životního prostředí.