Kreativ

ŠTÍTEK: Den Země

Ilustrační foto

Pozvánka na Ptačí neděli

Základní organizace ČSOP Nasavrky společně s Mysliveckým spolkem Podlíšťany – Ochoz a ornitologem Františkem Bártou pořádají u příležitosti oslav Dne Země program Ptačí neděle u rybníku Hluboký.

Stovky dětí zavítaly v pátek 26. dubna na Masarykovo náměstí a do parku k Žerotínskému zámku v Novém Jičíně k oslavám Dne Země.

OBRAZEM: Školáci si užili oslavy Dne Země

VIDEO/ Stovky dětí z Nového Jičína i okolí mířily v pátek 26. dubna na Masarykovo náměstí v Novém Jičíně. Uskutečnila se tam a v nedalekém parku oslava Dne Země.  

Den Země v Žatci

OBRAZEM: Žatecké děti oslavily v parku Den Země

Žatec - Policisté, strážníci, hasiči, zdravotníci, ale také psí záchranáři ve čtvrtek 25. dubna ukazovali své umění dětem ze žateckých mateřských škol na tradičním Dni Země v tamním parku. 

Ekosystémům se věnoval letošní program ke Dni Země.

FOTO: V českolipském muzeu si připomněli Den Země

Česká Lípa – Ekosystémům se věnoval letošní program ke Dni Země, mezinárodní kampani zaměřené na ochranu životního prostředí, které především pro školáky připravila Ekoporadna Orsej při Vlastivědném muzeu a galerii v České Lípě.

Žáci Základní školy T. G. Masaryka v Kutné Hoře si připomněli Den Země.

Žáci z kutnohorské Masaryčky si připomněli Den Země

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Děti z prvního stupně Základní školy T. G. Masaryka v Kutné Hoře si v tomto týdnu připomínaly Den Země. Prostřednictvím osvěty pracovnic spolku Denemark si zopakovaly principy třídění odpadu, které následně aplikovaly v praxi a uklízely prostředí našeho města. K danému tématu také tvořily ve výtvarných dílničkách obrazy s motivy naší planety.

Oslavy mezinárodního Dne Země v Novém Jičíně.

TIP Deníku: Oslava Dne Země

Město Nový Jičín zve v pátek 26. dubna veřejnost na Masarykovo náměstí, kde se bude slavit mezinárodní Den Země.

Ilustrační fotografie.

Den Země v Pardubicích

Připomenout důležitost ochrany životního prostředí – takový je cíl organizátorů Dne Země, který se v pátek uskuteční na pardubickém Pernštýnském náměstí.

Setkání u příležitosti Dne Země na Husově náměstí v Berouně.

Berounské náměstí zaplnilo 600 dětí. Malovaly vlajku pro Den Země

Beroun /FOTOGALERIE/ - Prosluněné dopoledne ve čtvrtek 25. dubna patřilo na Husově náměstí v Berouně dětem - především pak jejich představivosti, kreativitě, ale i schopnosti vzájemné spolupráce. Všechno to se snoubilo v projektu Vlajka pro Den Země, kterou měly děti, v celkem čtrnácti týmech, za úkol křídami vyobrazit přímo na městské dláždění.

Na břehu Svitavy v Blansku vysadili habry.

Na břehu Svitavy v Blansku vysadili habry

Blansko – Na břehu řeky Svitavy u aquaparku v centru Blanska přibylo pětadvacet nový stromků. Asi třímetrové habry tam při příležitosti Dne Země zasadili představitelé radnice.

Ilustrační foto.

Den Země: Můžete přinést nepotřebné věci

Středisko ekologické výchovy a etiky Rýchory Sever v Horním Maršově potřebuje dovybavit své centrum Dotek. Sobotní oslava Dne Země, kterou Seveřané pořádají 27. dubna od 14 hodin v areálu základní školy, je místem, kam mohou účastníci donést některé nepotřebné věci, které ještě mohou v Doteku posloužit svému účelu.

Děkanská zahrada v Pelhřimově.

Děkanská zahrada hostí Den Země

Pelhřimov – Jedenadvacáté pelhřimovské veřejné oslavy Dne Země, této mezinárodní kampaně zaměřené na ochranu životního prostředí, se uskuteční ve čtvrtek 25. dubna v Děkanské zahradě.

Canisterapie, ilustrační foto

Tip Deníku: Den Země oslaví se zvířátky i lesy

Třebíč – Den země, který je věnován vztahu k přírodě, můžou ve středu 24. dubna malí i velcí v Třebíči oslavit třeba v Domě dětí a mládeže v Borovině, od 8.00 do 12.00 bude program pro školy a školky, od 13.00 do 17.00 pro veřejnost.

Jihlavská zoo. Ilustrační foto.

Zájem o ZOO byl extrémní

Jihlava – Krásné jarní počasí přilákalo o Velikonocích do jihlavské zoologické zahrady tisíce lidí. Dva dny návštěvnost dokonce atakovala pět a půl tisíce osob.

Modrou třídu vedou paní učitelky Turečková a Masarovičová.

Mateřská škola v Roztokách má řadu ekologických aktivit

Roztoky - Roztocká mateřská škola se nachází v centru obce nedaleko základní školy. Děti jsou rozděleny podle věku do dvou tříd. Mladší žlutou třídu vedou paní učitelky Fuxová a Řezáčová, předškoláky, tedy modrou třídu, paní učitelky Turečková a Masarovičová.

Den Země na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě.

Také Ostrava oslaví Den Země

Ostrava – Zdá se, že se v posledních týdnech o ekologii a ochraně životního prostředí mluví díky švédské studentce Gretě Thunbergové více než jindy, a to i na půdě Evropského parlamentu nebo na mezinárodních ekologických konferencích.

Den země v Chrudimi

Den Země zaplnil chrudimské náměstí

/FOTO/ Jak chutná drožďová polévka s žitným chlebem? Víte, že se dá vyrobit dárková krabička z ruličky od toaletního papíru? Zajímavé informace se mohli dozvědět návštěvníci středečních oslav Dne Země na Resslově náměstí v Chrudimi.

Oslava Dne Země Základní školy Fantova se odehrávala kolem Suchého vrchu v Kaplici.

Mládež si při Dni Země připomněla i další mezinárodní dny

Kaplice /VIDEO/ - Dvaadvacátý duben je vyhlášený Mezinárodním dnem Země. Toto téma nenechává Základní škola Fantova v Kaplici bez povšimnutí. Žáci školy - vyjma první tříd - Den Země oslavili společně v jarní přírodě poslední den školy před Velikonocemi.

Od pátku 19. do pondělí 22. dubna ovládne velikonoční nálada i Zoo Tábor.

Zoo chystá velikonoční program

Tábor – Přijďte o Velikonocích do táborské zoo, čeká vás velikonoční pletení pomlázek, malování vajíček nebo komentovaná krmení zvířat.