Kreativ

ŠTÍTEK: webová stránka

Dominika Lišková se narodila Kateřině Liškové z Varnsdorfu 22. března. Měřila 51 cm a vážila 3,30 kg.

FOTO/ANKETA: Právě jsme se narodili!

Děčínsko - I tento týden probíhá anketa Děčínského deníku O nejroztomilejší miminko týdne. Hlasovat můžete do pátku do 12:00 hodin, a to každou půlhodinu. Výsledky se dozvíte vždy v sobotu ráno, kdy na našich webových stránkách naleznete nová miminka i anketu.

Spolek zachraňuje staré a nemocné koně i ovce

Místo jatek důstojné stáří. Spolek Bajan zachraňuje nemocné koně a ovce

Měli skončit na jatkách. Díky Spolku Bajan mají ale koně, kteří jsou staří a nemocní, šanci na důstojné dožití na pastvinách. Stádo devíti koní společně s dalšími zvířaty žije ve vesnici Kamenný Přívoz, kterou najdete kousek za Prahou. Hlavním cílem spolku je záchrana zvířat, ale také vzdělávání dětí v oblasti ochrany přírody a zvířat.

Ptačí budkou na bydlení nepohrdne ani sýc rousný.

Ochranáři nachystali bydlení pro ptáky i pro plchy

Žďárské vrchy – Nové příbytky připravili pro ptáky a pro drobné hlodavce v uplynulých dnech zaměstnanci Správy Chráněné krajinné oblasti Žďárské vrchy. Budky rozvěsí na předem vytipovaných místech.

Ilustrační foto.

Nemocnice na dva týdny zavírá. Nejsou lidi

Mělník – Posílením stanoviště o jednu posádku reagovala středočeské záchranné služba na razantní omezení provozu v mělnické nemocnici. Ta překvapivě ohlásila, že do poloviny dubna zůstanou mimo provoz interna, chirurgie i ortopedie – včetně operačních sálů a jednotek intenzivní péče.

Parta pěti kamarádek z Bobrové v roce 2016 vybrala 5 200 korun, za které nakoupila granule, misky a pamlsky pro pejsky z Polné a Žďáru nad Sázavou. V roce 2017 pomohla lidem v denním stacionáři Rosa v Bystřici.

Spolek mladých žen z Bobrové lze podpořit do konce března

Vysočina, Bobrová – Ještě do soboty 31. března mohou lidé hlasovat v krajské anketě Skutek roku, kde lidé vybírají v rámci Vysočiny ze sestavy významných dobrovolných počinů jednotlivců či právnických osob za uplynulý rok.

Ilustrační foto.

Kameničtí opět mohou využívat sběrný dvůr

Kamenice nad Lipou – Na to, že už skončilo zimní období, upozorňuje v Kamenici nad Lipou i tamní sběrný dvůr. Provoz kamenického sběrného dvora bude totiž v letošním roce zahájen na Velikonoce.

Šedé kontejnery na sběr kovů stojí už mimo jiné v Ohrazenici.

Kladeňáci se seznamují se šedými kontejnery

Kladno - Kladeňáci mají po podzemních kontejnerech další možnost, jak lépe a pohodlněji třídit odpad. V březnu totiž byly v Kladně nově umístěny první šedivé kontejnery na kovový odpad. Ty obyvatelé města naleznou zatím na šesti místech, a to na Havlíčkově náměstí, náměstí Svobody, na křižovatkách ulic Hřebečská a V Bažantnici, Moskevská a náměstí Jana Masaryka a mezi Tylovou, Vrchlického a Otevřenou ulicí.

Rakovnický místostarosta Miroslav Samaš na ustanovujícím zasedání zastupitelstva města.

Mělo by mít město videozáznam ze zasedání zastupitelů? Názory se liší

Rakovník –Někteří Rakovničané si myslí, že by měl být veřejně dostupný videozáznam z jednání zastupitelů, jak je tomu i v některých jiných městech. Ten vysílá město pouze online. Proto se nové politické hnutí rozhodlo, dělat z jednání záznam, který by byl volně dostupný na internetu, aby si ho každý mohl pustit zpětně.

Ruské velvyslanectví v Praze. Ilustrační foto.

Na ruské ambasádě mohou lidé podepsat kondolenční listinu

Ruské velvyslanectví v Česku dnes zpřístupnilo pro veřejnost kondolenční listinu za oběti nedávného požáru ve městě Kemerovo. Ambasáda to oznámila na svých webových stránkách. Lidé mohou přijít vyjádřit svou soustrast dnes do 17:00 a také ve čtvrtek. Při požáru v kemerovském obchodním centru Zimňaja višňa uhořelo v neděli 41 dětí a 23 dospělých.

Ruské velvyslanectví v Praze. Ilustrační foto.

Na ruské ambasádě v Praze mohou lidé podepsat kondolenční listinu

Ruské velvyslanectví v Česku dnes zpřístupnilo pro veřejnost kondolenční listinu za oběti nedávného požáru ve městě Kemerovo. Ambasáda to oznámila na svých webových stránkách. Lidé mohli přijít vyjádřit svou soustrast dnes do 17:00 a možnost budou mít také ve čtvrtek. Při požáru v kemerovském obchodním centru Zimňaja višňa uhořelo v neděli 41 dětí a 23 dospělých.

Ilustrační foto.

Některé příměstské tábory už teď hlásí plno

Přes den za zážitky, na noc domů. Tímto způsobem fungují příměstské tábory v Ostravě a okolí. Přestože ale do letních prázdnin zbývá ještě pár měsíců, mají některé tábory již teď naplněnou kapacitu.

Hranická dvacítka

Hranická dvacítka je za dveřmi. Musela změnit trasu

Blíží se 51. ročník Běhu vítězství, 47. ročník Hranické dvacítky a 4. ročník Hranické desítky, které proběhnou v sobotu 7. dubna. Závody Běhu vítězství jsou zařazeny do Běžeckého poháru dětí a mládeže Olomouckého kraje, hlavní závod na 20 km je součástí Velké ceny vytrvalců Olomouckého kraje. Závody jsou pořádány za finanční podpory města Hranic a Olomouckého kraje.

Technické obory se mezi žáky základních škol  se snaží popularizovat  také projet Technohrátky.

TECHNOhrátky tentokrát opanují SOŠ a SOU v Chrudimi

Chrudim – Letošní čtvrtá akce projektu TECHNOhrátky, která má motivovat žáky základních škol k výběru technických a odborných profesí dnes zamíří do Střední odborné školy a Středního odborného učiliště obchodu a služeb Chrudim.

Veřejné setkání ke strategickému plánu pro město Český Krumlov.

Občané budou moci sami rozhodnout o rozdělení 750 tisíc

Český Krumlov – O čtvrt milionu navýší město tzv. participativní rozpočet, který dává občanům možnost přímo rozhodnout o tom, kam zamíří část investic města a pomůže vylepšit veřejná prostranství a občanskou vybavenost.

Základní škola. Ilustrační foto.

Zlín chystá konkurzy na ředitele škol

Končící šestileté období, odchod do penze či neobsazená pozice. To jsou důvody, proč město Zlín vyhlašuje výběrová řízení na obsazení pozic ředitelů či ředitelek ve dvou základních a čtyřech mateřských školách ve městě.

Radnice v Karviné.

Něco podezřelého? Hlaste to!

Deník zjišťoval, jak mohou lidé upozornit na projevy kriminality či nestandardní dění v jejich bydlišti či okolí.

Ilustrační foto

Další kola pro děti v Gambii

Už pojedenácté se v centrálním skladu organizace Kola pro Afriku v Ostravě-Koblově uskuteční nakládka jízdních kol, které poputují od českých dárců k malým školákům do africké Gambie.

Ilustrační foto.

Čištění ulic je tady. Termíny ohlídají webové stránky

Jižní Morava – Období, kdy rozespalí a nedbale oblečení řidiči vybíhají časně ráno z domu, aby přeparkovali své auto, začalo v pondělí. Ve Znojmě odstartovalo blokové čištění. Čisticí a zametací stroje projedou až do listopadu všemi ulicemi města pětkrát.

Blokové čištění v chrudimském sídlišti Leguma.

Mail nebo textovka ochrání řidiče před pokutou za odtažení auta

Chrudim – Město se zapojilo do služby Čištěníulic.cz. Jde o bezplatnou aplikaci, jejímž prostřednictvím jsou majitelé aut e-mailem s předstihem informováni o čištění městských prostranství a ulic. Pokud si vyberou varování prostřednictvím SMS zprávy, zaplatí mírný roční poplatek.

Obránce Zlína Miloš Kopečný (ve žlutém dresu) na jaře naskakuje celkem pravidelně. Se spoluhráči si „užil“ i mrazivý duel v Karviné, kde ševci prohráli vysoko 0:4.

Trenér rasista? Dělali jsme si z toho srandu, říká Kopečný

Slova zlínského trenéra Vlastimila Petržely po posledním domácím zápase s Plzní na adresu afrického stopera Jonathana Bijimineho díky televiznímu přenosu obletěla celou republiku a zaplavila sociální sítě, v kabině Fastavu ovšem žádný výraznější humbuk nezpůsobila.

Tadeáš Bělík se narodil Michaele Rutschové a Lukáši Bělíkovi 17. března ve 2.35. Vážil 3,16 kg a měřil 50 cm.

FOTO/ANKETA: Právě jsme se narodili!

Děčínsko - I tento týden probíhá anketa Děčínského deníku O nejroztomilejší miminko týdne. Hlasovat můžete do pátku do 12:00 hodin, a to každou půlhodinu. Výsledky se dozvíte vždy v sobotu ráno, kdy na našich webových stránkách naleznete nová miminka i anketu.

Jmenuji se Sofie Bartusková, narodila jsem se 15. března 2018, při narození jsem vážila 3630gramů a měřila 48 centimetrů. Rodiče Ivana a Jiří ze Stěbořic u Opavy.

Děti narozené v krnovské nemocnici

Vážení čtenáři a rodiče, díky vstřícnosti krnovské nemocnice vám přinášíme pravidelně na našich stránkách fotografie nejmladších obyvatel regionu.

Ilustrační foto

Hrát se bude, ale bude se i odkládat

Karlovarsko – O víkendu odstartuje jarní část nejen v okresním přeboru, ale také ve III. třídě. Počasí však nedovolí všem týmům zasáhnout do prvního jarního kola, a tak se kvůli nezpůsobilým terénům odehrají pouze některá utkání.

Dominik Vortel se narodil 20. března 2018 s mírami 2450 gramů a 47 centimetrů. Maminka Michaela a tatínek Lukáš si svého prvorozeného syna odvezli domů do Sokolče.

FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

Kolínsko - Díky vstřícnosti kolínské porodnice Vám na našich stránkách přinášíme fotografie nejmladších obyvatel Kolínska. Každý týden zajíždíme do kolínské nemocnice a fotíme nově narozená miminka.

Na Úřadu práce v Kaplici.

Frontám na Úřadu práce se dá vyhnout. Osobní návštěva není vždy nutná

K 1. 10. 2017 a 1. 1. 2018 vstoupila v účinnost novela zákona o státní sociální podpoře. Změna právní úpravy se mimo jiné týká přídavku na dítě, u nějž došlo ke změně přechodného období. Místo ročních příjmů je třeba každé čtvrtletí dokládat příjmy za předchozí kvartál. Po zkušenostech z ledna očekává Úřad práce ČR i začátkem dubna značný nápor klientů. Málokdo z nich přitom ví, že osobní návštěva kontaktního pracoviště ÚP není vždy nezbytná.