Kreativ

ŠTÍTEK: webová stránka

Testování na koronavirus. Ilustrační foto

Ve středu nepřibyl žádný nový nakažený, další lidé se uzdravili

Za uplynulých 24 hodin hygienici na jihu Čech nezaznamenali žádný nově potvrzený případ nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Kumulativní počet nemocných s diagnózou COVID-19 se tak k středeční 18. hodině nezměnil a zůstal na úterních 180. Statistiky vylepšili tři nově uzdravení, kterých je nyní v regionu už celkem 143. Ke středečnímu večeru činil počet aktuálně pozitivních osob v Jihočeském kraji 31.

DDM v Teplicích

DDM Teplice obnovuje svoji činnost, u kroužků je nutné dodržovat hygienu

Z rozhodnutí Vlády ČR byl upraven harmonogram uvolňování proti epidemiologických opatření v oblasti školství. Dle této úpravy bude k datu 11.5. obnovena činnost středisek volného času. Od tohoto termínu je nám umožněno pokračovat v pravidelných zájmových kroužcích školního roku 2019/20 a to ve skupinách do 15 dětí.

Testování na koronavirus. Ilustrační foto

Na jihu Čech ve středu přibyli dva nakažení a jeden uzdravený

Za uplynulých 24 hodin zaznamenali hygienici na jihu Čech dva nově potvrzené případy nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Po týdnu nulových přírůstků se tak kumulativní počet nemocných s diagnózou COVID-19 zvýšil ke středeční 18. hodině na 174. Do statistik ale přibyl také jeden uzdravený, čímž se jejich počet zvýšil na celkových 122. Aktuálně bylo ve středu večer v regionu 46 pozitivních osob.

Muzeum Vysočiny v Havlíčkově Brodě.

Brzy otvíráme, hlásí některá muzea na Vysočině. I to v Havlíčkově Brodě

V pondělí 11. května otvíráme. Aspoň doufám, že zas nebude všechno jinak, oznámil ředitel Muzea Vysočiny v Havlíčkově Brodě Michal Kamp. Přesto že pondělí je v památkových objektech zavírací den, pondělí 11. května bude výjimkou. Muzeum Vysočiny se otevře v době od 9 do 15 hodin, a jak slíbil ředitel Kamp, na prvních deset návštěvníků čeká překvapení. Na první návštěvníky se těší i Jihlavské muzeum a pobočka v Třešti.

Testování na koronavirus. Ilustrační foto

Šestý den v řadě bez nově nakažených, opět přibylo uzdravených

Už šestý den v řadě nezaznamenali hygienici na jihu Čech žádný nový potvrzený případ nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Statistiky v pondělí vylepšilo pět nově uzdravených. Tři jsou z Českobudějovicka a dva z Českokrumlovska. Aktuální počet pozitivních osob v regionu se tak snížil na 47. Celkový kumulativní počet nemocných s diagnózou COVID-19 setrval k pondělní 18. hodině na 172 z úterý minulého týdne. 

Zápis do školy, ilustrační foto.

Zápisy do mateřinek budou bez dětí i rodičů

Bez přítomnosti dětí a částečně i bez rodičů. Tak vypadaly zápisy dětí do prvních tříd základních škol a u řady rodičů vyvolaly rozporuplné reakce. Jenže ministerstvo školství rozhodlo, že stejným způsobem se rovněž uskuteční také zápisy dětí do mateřských škol. Jednotlivé školy na svých webových stránkách pak nabízí několik způsobů doručení přihlášek, ale také bližší informace včetně termínů, do kdy je nutné přihlášku doručit.

Ilustrační foto

Druhý den na jihu Čech nepřibyl nakažený. Pendlerům bude potvrzení platit 30 dní

Na jihu Čech za uplynulých 24 hodin hygienici nezaznamenali už druhý den v řadě žádný nový potvrzený případ nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Od půlnoci ze čtvrtka na pátek vstupuje v platnost změna usnesení vlády, týkající se režimu na státní hranici. Mezi nejdůležitější změny pro přeshraniční pracovníky patří, že potvrzení o bezinfekčnosti bude platit třicet dní, nikoliv dva týdny.

Odběrové místo na testování nákazy koronavirem - ilustrační foto.

Pozitivních na COVID-19 je 56 Jihočechů. Přibylo uzdravených

V Jihočeském kraji zaznamenali za uplynulých 24 hodin hygienici jeden nově potvrzený případ nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Celkový kumulativní počet nemocných s diagnózou COVID-19 tak zůstal ke středeční 18. hodině na úterních 172. Přibyli ovšem čtyři nově uzdravení, čímž se jejich počet zvýšil na celkových 110. Aktuálně bylo ve středu večer v regionu 56 pozitivních osob.

Ilustrační foto.

Aktuálně je pozitivních na COVID-19 šest desítek Jihočechů. Uzdravených je 106

V Jihočeském kraji zaznamenali za uplynulých 24 hodin hygienici jeden nově potvrzený případ nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Celkový kumulativní počet nemocných s diagnózou COVID-19 tak k úterní 18. hodině zvýšil na 172. Přibylo také 7 nově uzdravených, čímž se jejich počet zvýšil na celkových 106. Aktuálně bylo v úterý večer v regionu 60 pozitivních osob.

Ilustrační foto.

V neděli se zvýšil počet potvrzených případů covidu 19 o dva

Za uplynulých 24 hodin zaznamenali hygienici na jihu Čech dva nově potvrzené případy nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Celkový kumulativní počet nemocných s diagnózou COVID-19 se tak k nedělní 18. hodině zvýšil na 171. V neděli večer bylo v kraji aktuálně třiasedmdesát COVID-19 pozitivních osob.

Jaro v čase koronaviru. Ilustrační foto

Přibyly tři nové případy nákazy, uzdravilo se už 80 pacientů

Na jihu Čech zaznamenali za uplynulých 24 hodin hygienici tři nově potvrzené případy nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Celkový kumulativní počet nemocných s diagnózou COVID-19 se tak ke středeční 18. hodině zvýšil na 163. Přibylo také 16 nově uzdravených, kterých je v současné době v kraji evidováno už 80. Momentálně je tedy v kraji 78 osob, které jsou COVID-19 pozitivní.

Ilustrační foto.

V kraji je 160 případů nákazy, uzdravilo se již 64 pacientů

Už druhý den v řadě nezaznamenali hygienici na jihu Čech nárůst počtu potvrzených případů nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Celkový kumulativní počet nemocných s diagnózou COVID-19 tak k úterní 18. hodině v regionu zůstal na nedělních 160. Přibylo ovšem dalších osm nově uzdravených, čímž se jejich počet zvýšil na celkových 64.

Život v době koronaviru, ilustrační foto

Hygienici v pondělí nezaznamenali ani jeden případ nákazy na jihu Čech

Na jihu Čech hygienici za uplynulých 24 hodin nezaznamenali žádný nový potvrzený případ nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Celkový kumulativní počet nemocných s diagnózou COVID-19 tak k pondělní 18. hodině v regionu zůstal na nedělních 160. Přibylo devět nově uzdravených, čímž se jejich počet zvýšil na celkových 56.

Ilustrační foto.

V souvislosti s Covid-19 zemřel v kraji o víkendu jeden muž

Pouze jeden nový potvrzený případ nákazy koronavirem SARS-CoV-2 zaznamenali hygienici na jihu Čech za uplynulých 24 hodin. Celkový kumulativní počet nemocných s diagnózou COVID-19 se tak k nedělní 18. hodině v regionu zvýšil na 160. Bohužel o víkendu jeden pacient ve věkové kategorii 65+ s primárním onemocněním zemřel. Celkový počet úmrtí v souvislosti s COVID-19 se v regionu zvýšil na pět. Vyléčených je 47 lidí.

Ilustrační foto.

V sobotu přibyl na jihu jen jeden pacient s COVID-19

V Jihočeském kraji zaznamenali hygienici za uplynulých 24 hodin pouze jeden nový potvrzený případ nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Celkový kumulativní počet nemocných s diagnózou COVID-19 se tak k sobotní 18. hodině v regionu zvýšil na 159. Uzdravených je 47 lidí.

Ilustrační foto.

Koronavirus na jihu Čech má čtvrtou oběť. Mapka ukazuje, kde žijí nakažení

V Jihočeském kraji zaznamenali za uplynulých 24 hodin hygienici dva nové potvrzené případy nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Celkový kumulativní počet nemocných s diagnózou se tak ke čtvrteční 18. hodině v regionu zvýšil na 157. Přibylo osm nově uzdravených, ale bohužel, i jedno úmrtí kardiálního pacienta (s primárním onemocněním srdce) ve věkové kategorii 65+.

Omezení se dotkla kin, kde se nyní nepromítá. Několik jihomoravských kin se proto zapojilo do projektu Moje kino LIVE.

Do divadla v teplácích, kino v obýváku. "Zakázaná" kultura zamíří až k vám domů

/TIPY NA ONLINE ZÁBAVU/ Výstavní sály zejí prázdnotou, na sedačkách v kinech už pár týdnů nikdo neseděl a opony v divadlech zůstávají zatažené. Opatření na zastavení koronaviru lidem znemožnila návštěvu oblíbených kulturních institucí. Jihomoravané přesto o zážitky z muzeí či galerií nepřijdou. Prostřednictvím internetu tentokrát zavítá kultura přímo k nim domů. Většina jihomoravských institucí totiž připravila poutavý online program.

Ilustrační foto

Jižní Čechy zaznamenaly první úmrtí kvůli koronaviru, čtyři lidé se vyléčili

Za uplynulých 24 hodin zaznamenali na jihu Čech hygienici tři nové verifikované případy nákazy koronavirem SARS-CoV-2. Celkový počet nemocných s diagnózou COVID-19 se tak k úterní 18. hodině v regionu zvýšil na 123. Dva nové případy byly zachyceny na Strakonicku a jeden na Písecku. Bohužel, na jihu Čech je i první úmrtí.

Testování na koronavirus, ilustrační foto

Na jihu Čech přibyl v pondělí jediný nakažený

Jihočeští hygienici v pondělí potvrdili jeden nový případ nákazy. Na jihu je tak evidováno 120 nakažených a tři uzdravení. Údaje ministerstva zdravotnictví hovoří o 121 nakažených lidech. 

Ilustrační foto

Národní parky nabízí výukové materiály zdarma ke stažení

Přestože musely Národní parky Šumava, Podyjí a České Švýcarsko uzavřít střediska environmentální výchovy, nabízejí alespoň část svých pomůcek on-line. Na webových stránkách tří Správ Národních parků je k dispozici množství samoobslužných pracovních listů, pomocí kterých se mohou předškoláci a mladší i starší děti vzdělávat o přírodě Šumavy, Podyjí a Českého Švýcarska.

Kateřina Halamová, sociální pracovnice Centra pro integraci cizinců

Sociální pracovnice: Jedna rouška na osobu nestačí

/ROZHOVOR/ V současné situaci je pro celé Mladoboleslavsko zásadním místem Centrum pro podporu integraci cizinců. Zařízení je v provozu i přes šíření koronaviru, funguje v omezeném režimu, ale pro cizince je i nadále k dispozici. Místní zaměstnankyně, sociální pracovnice Kateřina Halamová pak šije potřebné roušky, kterými vybavuje lidi, s nimiž je v kontaktu.