Kreativ

ŠTÍTEK: webová stránka

Ilustrační foto.

Podvodník obral zákazníka o tisíce korun

Berounsko - Na internetové nákupy doplatil další zákazník z berounského regionu. A opět se jedná o nákup mobilního telefonu z internetového portálu Sbazar. Zákazník mobilní telefon v hodnotě deset tisíc korun zaplatil a dodnes na něj čeká. Tentokrát podvodný prodej mobilního telefonu řeší hořovičtí policisté.

Ilustrační foto

Veřejnost bude opět rozhodovat o milionu z rozpočtu

Příbram - Loni se veřejnost poprvé mohla zapojit do takzvaného participativního rozpočtu a rozhodnout tak, jak bude investovaný milion korun z příbramského rozpočtu. Do projektu se nakonec přihlásilo přes čtyřicet návrhů, z nichž se tři dočkají v letošním roce realizace.

Ilustrační foto.

U počítačů buďte obezřetní! Internet je dnes „šmejdů“ ráj

Vitamínové preparáty, ve kterých ovšem tak nějak schází vitamíny. Nebo zboží údajně zdarma, za které ovšem nakonec platíte víc, než je jeho běžná cena. Kde to vše pořídit? Nejčastěji na internetu nebo formou telefonních nabídek. Tyhle druhy prodeje plus kšefty s energiemi, se kterými klepou na dveře domácností se staly doménou také tzv. šmejdů, kteří opouštějí klasické předváděcí akce a jdou s dobou.

Na snímku účastníci česko-německého projektu Zapomenutá místa.

Petra Zahradníčková: Snažíme se spojovat dva kdysi rozdělené světy

Českolipsko /ROZHOVOR/ – Propojovat a objevovat zapomenutá místa, tamní lidi a jejich příběhy se snaží Petra Zahradníčková. Na okraj Nového Boru, téměř do Polevska, se přistěhovala sice nedávno, ale záhy zde připravila nevšední česko-německý projekt Zapomenutá místa, který byl pro ni, jako pro dvě desítky účastníků velmi napínavou záležitostí.

Nová digitální úřední deska v Mariánských Lázních

Jdou s dobou, mají novou digidesku

Mariánské Lázně - Na novou úřední desku narazí Mariánskolázeňští. A nejde jen tak o ledajakou nástěnku. Nová úřední deska je totiž digitální. Navíc ji mohou bez problémů ovládat i handicapovaní.

Hanu Šimkovou potěšila vloni sanitka, kterou Ostrovský Macík získal od kraje.

Macík má za sebou náročný rok

Ostrov – Náročný rok, který se nesl ve znamení potřeby pomoci mnohem většímu množství zvířat, než je obvyklé, má za sebou Ostrovský Macík.

Tříkrálová sbírka v Kutné Hoře.

Tři králové prošli Kutnou Horou

Kutnohorsko - Tři králové vyrazili, jako již tradičně na začátku roku, do ulic v Kutné Hoře. Lidé je však mohli potkat také v Čáslavi, Poděbradech a okolních obcích v sobotu 5. ledna 2019. „Ve výjimečných případech můžete koledníky na některých místech potkat do 13. ledna,“ uvedla Markéta Machanová, vedoucí střediska A+D.

Ilustrační foto.

Kroužek děti připraví na školní docházku

Žďár nad Sázavou – Žďárské rodinné centrum Srdíčko ve druhém pololetí školního roku opět nabízí zájemcům oblíbený kroužek s názvem Než půjdu do školy. Ten je určený hlavně pro děti v posledním roce před zahájením školní docházky.

Na sjezdovce u Křešína, ilustrační foto.

Vlekaři od Křešína vzkazují, že se na sezonu chystají

Křešín – Lyžařský areál na okraji Křešína se na novou sezonu zatím chystá. Organizátoři lyžování u Křešína už v polovině prosince informovali, že tamní technika zatím neumožňuje zasněžování a momentální sněhová pokrývka je zatím příliš nízká na to, aby nehrozilo poškození skluznice.

Krajské finále MissOK 2018 v olomouckém NH hotelu - vítězka Nelly Urbánková z olomouckého Gymnázia Čajkovského zcela vpravo

Startuje Miss OK. Hledá se nejpůvabnější středoškolačka

Šestý ročník projektu Miss Opravdová krása – Miss OK, který je určený pro studentky středních škol, je tady! Předchozí ročník se konal na Moravě, ale letos svou opravdovou krásu mohou předvést také dívky z Čech, a to konkrétně z Plzeňského kraje.

Jmenuji se DOMINIK HAVLÍK, narodil jsem se 2. Ledna 2019, při narození jsem vážil 3030 gramů a měřil 47 centimetrů. Rýmařov

Děti narozené v krnovské nemocnici

/FOTOGALERIE/ Vážení čtenáři a rodiče, díky vstřícnosti krnovské nemocnice vám přinášíme pravidelně na našich stránkách fotografie nejmladších obyvatel regionu.

Miss OK 2018 v Besedě v Otrokovicích.

Startuje Miss OK. Je určena půvabným středoškolačkám

Šestý ročník projektu Miss Opravdová krása – Miss OK, který je určený pro studentky středních škol, je tady! Předchozí ročník se konal na Moravě, ale letos svou opravdovou krásu mohou předvést také dívky z Čech, a to konkrétně z Plzeňského kraje.

Ilustrační foto.

Kolik je ptáků v krmítkách? Pomozte s jejich sčítáním

Karlovarský kraj – Historicky poprvé bude Česko už tento víkend sčítat ptáky na krmítkách. Organizátor Česká společnost ornitologická bude v části republiky spolupracovat s německými kolegy, přičemž využije jejich dlouholetých zkušeností.

Ilustrační fotografie.

Úřad zůstane zavřený

Vamberk - Městský úřad ve Vamberku na svých webových stránkách oznámil, že ve čtvrtek bude z důvodu školení referentských vozidel uzavřen.

Ilustrační foto.

Komu připadne cena Zlatý erb?

Karlovarský kraj – Soutěž Zlatý erb vstoupila do jedenadvacátého ročníku a Karlovarský kraj ve spolupráci se spolkem Český zavináč vyhlašuje její krajské kolo. Města a obce z našeho regionu tak mohou odevzdávat přihlášky do pátku 18. ledna do 14 hodin.

Při geocachingu v Motolském potoce zahynuli v červnu dva lidé. Některé kešky z pražských kanálů zmizely.

Lidé volí nejhloupější smrt roku. Darwinovu cenu navrhli i českým keškařům

Česka si zase jednou všimli až v Americe. Jenže tentokrát se bohužel jedná o cynickou anketu oceňující bizarní úmrtí zaviněná vlastní lidskou hloupostí. Mezi finalisty Dawrinových cen pro rok 2018 se objevili i keškaři, kteří se při letní bouřce vydali hledat poklad do stoky Motolského potoka. Dva lidi se utopili.

Dálkař Tomáš Kratochvíl.

Začíná atletický rok 2019

České Budějovice – Na webových stránkách Deníku (www.ceskobudejovicky.denik.cz, rubrika ostatni_region) začínáme novou sezonu.

Bohemian Rhapsody

Queen trhají rekordy

Domažlice – Životopisný snímek o skupině Queen a Freddiem Mercurym Bohemian Rhapsody láme rekordy.

Heligonka. Klub v Dolních Vítkovicích nabídne nejen koncerty oblíbeného písničkáře, ale i další kulturní a společenské akce.

MozART Group zahraje v březnu v Heligonce

Tohle představení bude stát rozhodně za to. Ostravskému publiku se v útulném prostředí klubu Heligonka představí 23. března 2019 polský smyčcový kvartet MozART Group.

Oběd. Ilustrační obrázek.

Finanční pomoc školákům nabízí liberecký krajský úřad i nadace

Liberecký kraj – Projekt nadace Women for Women nazvaný Obědy pro děti nebo příslušný obor krajského úřadu v Liberci. Dvě místa, na která se mohou ředitelé škol obrátit v případě, že si u některých žáků všimnou zjevného strádání. A přestože společnost bohatne, chudých rodin a dětí přibývá.

Ilustrační foto.

Zdražení tepla nebude tak drastické

Strakonice – V minulých dnech se obyvatelé Strakonic zapotili, aniž by otevřeli své kohoutky na radiátorech. Teplárna totiž avizovala zdražení tepla pro rodinné domy na rok 2019 až o 300 korun měsíčně navíc.

Jmenuji se ŠIMON BAČOVSKÝ, narodil jsem se mamince Klárce a tatínkovi Jirkovi v porodnici krnovské nemocnice přímo o Štědrém večeru.

Děti narozené v krnovské nemocnici

/FOTOGALERIE/ Vážení čtenáři a rodiče, díky vstřícnosti krnovské nemocnice vám přinášíme pravidelně na našich stránkách fotografie nejmladších obyvatel regionu.

Víska. Ilustrační foto.

Ve Vísce se zastupitelé o práci dělí

Víska - Zásadní událost pro další čtyři roky ve Vísce na Chotěbořsku přinesly volby do obecního zastupitelstva. K volebním urnám se u nás dostavilo necelých 81 % zdejších voličů.