Kreativ

ŠTÍTEK: webová stránka

Petr Sýkora s rodinou, které pomáhají Dobří andělé.

Dobrých andělů je na Žďársku na sedm stovek

Žďársko – Na sedm stovek Dobrých andělů – lidí, kteří pomáhají vážně nemocným lidem, je v současné době mezi obyvateli žďárského okresu. Dobrým andělem se stává každý, kdo přispívá nadaci Dobrý anděl a prostřednictvím pravidelných finančních příspěvků tak podporuje rodiny s dětmi, které zasáhla vážná nemoc.

Koledníci, ilustrační foto.

Roudnická farní charita hledá koledníky na Tři krále

Roudnicko - Farní charita Roudnice nad Labem hledá koledníky a dobrovolníky na tradiční Tříkrálovou sbírku, která proběhne od čtvrtka 3. do neděle 13. ledna v Roudnici nad Labem, Budyni n.Ohří, Mšených Lázních a přilehlých obcích Podřipska.

Václav Vacek, starosta Vilémovic  jde s dobou. V novoročním projevu zdraví obyvatele obce přes 10 let.

Novoroční projev starosty se ve Vilémovicích vysílá už přes deset let

Vilémovice – Nejenom prezident republiky Miloš Zeman přednáší koncem roku k národu novoroční projev. Stejnou zajímavou tradici mají také v obci Vilémovice blízko Ledče nad Sázavou na Havlíčkobrodsku. Starosta obce Václav Vacek takto zdraví občany Vilémovic v novém roce už asi 12 let.

Silvestrovský běh v Kolíně 2017

Pojďte se na silvestra proběhnout

Kolín - Už po devětapadesáté připravili kolínští atleti na pondělí 31. prosince populární Silvestrovský běh. Start závodu na atletickém stadiónu Mirka Tučka v kolínských Borkách je tradičně v 10.30 hodin a na stadión se bude i dobíhat.

Kamila Brotánková je propagátorkou zdravé stravy a zdravého životního stylu.

Ten, kdo vám může nejvíce pomoci, jste vy sami, říká Kamila Brotánková

/ROZHOVOR/ Nad tím, co jí, se Kamila Brotánková z Řásné nedaleko Telče pořádně zamyslela v době, kdy ji trápily ekzémy a nemohla se jich nijak zbavit. Zjistila, že je závislá na cukru. Když ho ze svého jídelníčku vynechala, zmizely ekzémy i další potíže. Začala se naplno věnovat zdravé stravě a zdravému životnímu stylu a nyní své zkušenosti předává dál.

Kamila Brotánková je propagátorkou zdravé stravy a zdravého životního stylu.

Ten, kdo vám může nejvíce pomoci, jste vy sami, říká Kamila Brotánková

Řásná – Nad tím, co jí, se Kamila Brotánková pořádně zamyslela v době, kdy ji trápily ekzémy a nemohla se jich nijak zbavit. Zjistila, že je závislá na cukru. Když ho ze svého jídelníčku vynechala, zmizely ekzémy i další potíže. Začala se naplno věnovat zdravé stravě a zdravému životnímu stylu a nyní své zkušenosti předává dál.

Ilustrační foto

Zastupitelstvo Středočeského kraje schválilo finance pro Příbramsko

Příbramsko - Na posledním jednání Zastupitelstva Středočeského kraje se projednalo a chválilo několik bodů, které se týkaly obcí příbramského regionu. Jednotlivé obce žádaly o příspevky na kulturní akce. "Žádost o příspěvek je pak nutné podat nejpozději do 28. ledna přes portál na webových stránkách Středočeského kraje," upozornil krajský zastupitel Petr Halada.

Polsko vyhlásilo neděli 23. 12. 2018 jako den státního smutku, na tragédii v Dole ČSM ze dne 20. 12. 2018 se vzpomínalo také v hornickém městě Jastrzębie-Zdrój.

My jsme Češi, oni Poláci, hornictví nás ale spojuje

„Je to klasická nedělní mše, dnes se ale jistě bude hovořit také o tragicky zahynulých hornících a budeme se za ně modlit.“ Je neděle dopoledne a slova pronáší jeden z davu věřících, který v polském hornickém městě Jastrzębie-Zdrój míří na mši. O tragédii ze stonavského Dolu ČSM ví ve městě takřka každý, Polsko pak v jejím stínu vyhlásilo neděli jako den státního smutku.

Z březnového předávání vyznamenání.

V Lysé mohou místní nominovat kandidáty na vyznamenání

Lysá nad Labem – Vedení radnice zveřejnilo výzvu, aby místní nominovali své kandidáty na udělení městského vyznamenání. Na stránkách města k výzvě připojilo speciální formulář, který je možné vyplnit a elektronicky odeslat.

ilustr

Hasiči mohou žádat kraj o dotace na zbrojnice i techniku

Ústecký kraj - Zastupitelstvo Ústeckého kraje schválilo Program 2019 na podporu nové techniky, výstavby požárních zbrojnic pro jednotky SDH a podporu spolků a veřejně prospěšných organizací působících na poli požární ochrany, ochrany obyvatelstva a ostatních složek IZS.

Soutěžte s Deníkem

Veselého Silvestra a vykřupaný nový rok!

Ještě než ohňostroje ozáří oblohu a oznámí začátek nového roku, zasoutěžte si s Deníkem o jeden ze tří balíčků se 30 sáčky zlatavých Strážnických brambůrků!

Ilustrační foto.

Cena vodného a stočného se bude v Mladé Boleslavi měnit

Mladá Boleslav – Příští rok se bude v Mladé Boleslavi měnit cena vodného a stočného. O nových cenách vodného a stočného platných od 1. ledna 2019 rozhodlo 18. prosince představenstvo společnosti Vodovody a kanalizace Mladá Boleslav.

Parkoviště na Komenského náměstí v Třebíči.

Chytré parkoviště pošle „hlášku“ strážníkům. Odhalí neplatiče

Třebíč - Parkoviště v Komenského ulici v Třebíči je vybaveno takzvaným chytrým systémem parkování. Řidiči díky tomu prostřednictvím infotabulí u silnic vidí, kolik je na parkovišti volných míst, nemusejí na ně vjíždět a hledat. V povozu je asi měsíc. Po Novém roce přibude „vylepšení“. Díky němu bude moci městská policie on-line kontrolovat, zda řidič neparkuje déle, než si zaplatil.

Baťovské půldomky a čtvtdomky ve čtvrti Letná ve Zlíně.

Baťovy domky: odbor upřesnil opravy

Odbor kultury a památkové péče připravil aktualizaci hlavních zásad památkové péče pro typové rodinné domky na území městské památkové zóny Zlín, pro takzvané baťovské domky.  

Ubytování - ilustrační foto

Booking dostal pokutu od antimonopolního úřadu. Zaplatit musí 8,3 milionu korun

Úřad pro kontrolu hospodářské soutěže (ÚOHS) uložil rezervačnímu portálu Booking.com pokutu 8,3 milionu korun za uzavírání zakázaných dohod. Zajistily mu podle úřadu lepší ceny ubytování pro vlastní klienty v hotelech a dalších zařízeních nabízejících krátkodobé ubytování. Verdikt zatím není pravomocný.

Ilustrační fotografie.

Nováčci na síti? Profil už má i Vyškov a Letovice

Jižní Morava – Vyšší návštěvnost než webové stránky, rychlejší a lepší komunikace s lidmi. Obce a města v regionu používají oficiální profily na Facebooku jako jeden z komunikačních kanálů už léta. Někde se k tomu ale odhodlali až nyní. Ve Vyškově mělo oficiální facebookový profil pouze turistické informační centrum. Nedávno se k němu připojilo i vedení města.

Hasiči z Kojkovic získali mimořádnou medaili.

Hasiči z Kojkovic získali mimořádnou medaili

FOTOGALERIE/ Pět členů Sboru dobrovolných hasičů z Třince Kojkovic převzalo mimořádnou medaili a diplom hasičského hnutí u příležitosti stého výročí vzniku republiky. Toto ocenění se propůjčuje za nezvykle obětavou službu a práci pro společnost.

Ilustrační foto.

Po nočním sněžení je na většině silnic vrstva rozbředlého sněhu

Brno - Po nočním sněžení je na většině silnic v Jihomoravském kraji vrstva rozbředlého sněhu po chemickém ošetření, silničáři doporučují řidičům zvýšenou opatrnost. Na většině území kraje navíc stále sněží. Vyplývá to z údajů na internetových stránkách Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje.

Nepřeberné množství starých receptů nabízí i dochovalé kuchařské knihy.

Muzejníci pátrají po starých regionálních receptech

Vysočina - „Dej na mísu čtvrt libry utlučeného cukru, vraz do něho čtyry celé vejce, míchej to půl hodiny, dej k tomu čtvrt lotu skořice, tolik hřebíčku, z jednoho citronu kůru, čtvrt lotu přetlučeného fenyglu, pak tolik mouky, aby těsto tak jako na lehkou buchtičku bylo; dělej z toho těsta na prst tlusté šištičky, pomaž papír, poklaď je na něj a dej na plech; nech je v prudké troubě upect, hned je pokrájej, nech usušit a jsou hotovy,“ – tak tento recept Magdaleny Dobromily Rettigové na takzvané malé suchary neboli cvíbak je přesně to, co hledají pracovníci Regionálního pracoviště tradiční lidové kultury v Kraji Vysočina. Ti nyní ve všech okresech kraje pátrají po tradičních receptech.

Dotace Středočeského kraje pro velké akce přibližuje mapa.

Dotace kraje pro velké akce přibližuje mapa

Střední Čechy - Oni dostali - a my nic… Podobné pošilhávání k sousedům není v souvislosti s dotační podporu pro pořadatele rozmanitých akcí ve středních Čechách ničím neobvyklým; nejde ostatně ani o novinku.

Jmenuji se VOJTĚCH KOZŮBEK, narodil jsem se 12. Prosince 2018, při narození jsem vážil 3520 gramů a měřil 50 centimetrů. Vrbno pod Pradědem

Děti narozené v krnovské nemocnici

/FOTOGALERIE/ Vážení čtenáři a rodiče, díky vstřícnosti krnovské nemocnice vám přinášíme pravidelně na našich stránkách fotografie nejmladších obyvatel regionu.

GDPR. Ilustrační foto.

Opoziční zastupitelé Liberce kritizují pověřence pro GDPR. Neposkytli své údaje

Liberec – Že je Jaromír Baxa zastupitel, se lidé na webových stránkách města dozvědí. Jeho fotku nebo kontakt na něj tam ale nenaleznou. Baxa (Liberec otevřený lidem) totiž odmítl podepsat souhlas se zpracováním osobních údajů. Kromě něj souhlas nepodepsala ani Zuzana Kocumová ze stejného hnutí a Jan Korytář, Karolína Hrbková a Ondřej Petrovský ze Změny pro Liberec.

Pohled na Hranice a hranický jez. Ilustrační foto

Jak se žije v Hranicích, je co zlepšit? Město se ptá přímo občanů

Jste spokojeni s prací Městského úřadu v Hranicích? Co by se u nás mělo zlepšit v oblasti životního prostředí? Informuje vás město dostatečně o důležitých věcech? Pokud byste chtěli odpovědět na tyto a mnohé další otázky, můžete vyplnit dotazník na webových stránkách města.

Ilustrační fotografie.

Objednal mobil za tisíce, ale prodejce ho podvedl

Mělnicko – Na Mělnicku se vyrojili další podvedení lidé, kteří si chtěli nakoupit vánoční dárky přes internet. Zaplatili předem, ale zboží už nedostali. E-shopy už mají zrušené webové stránky a prodejci s nimi nekomunikují.

Ilustrační foto.

Malí házenkáři si užili druhý turnaj

Poděbrady - První ročník Poděbradské školní ligy miniházené pokračoval svým druhým kolem. To se vzhledem k ročnímu období uskutečnilo v sokolovně. Zde bylo možné připravit pro jednotlivá utkání pouze jedno hřiště, za to patří velký dík Sokolu Poděbrady, díky němuž mohlo být druhé kolo odehráno.

Úklidový pracovník firmy ISS

Úklidový gigant ISS odejde z Česka, zaměstnává tu tisíce lidí

Dánská outsourcingová firma ISS, která patří mezi největší soukromé zaměstnavatele světa, opustí Českou republiku a spolu s ní dalších 12 zemí. Firma se totiž hodlá soustředit na své klíčové trhy. Informovala o tom na svém webu. V Česku ISS zaměstnává téměř 3,5 tisíce lidí a jejich propouštění zatím neplánuje.

Česko zpívá koledy s Deníkem

Česko zpívá koledy: oblíbená akce Deníku je opět tady - stáhněte si zpěvník

Příběh nápadu, z kterého se po osmi letech stala tradice, bude dnes, ve středu 12. prosince úderem 18. hodiny pokračovat. Akce Česko zpívá koledy s Deníkem je tady! Loni si událost s neopakovatelnou předvánoční atmosférou jen v Moravskoslezském kraji na padesáti různých místech nenechalo ujít celkem čtrnáct tisíc lidí!