Kreativ

ŠTÍTEK: webová stránka

Ilustrační foto.

Navrhnout na ceny můžete do čtvrtka

Hradec Králové - Už jen do konce ledna můžete navrhovat osobnosti na výroční ceny města Hradec Králové. Informoval o tom magistrát na svých webových stránkách www.hradeckralove.org, kde naleznete i formulář pro návrhy.

Tučňák nejmenší

S páčidlem proti tučňákům. Novozélandské úřady řeší krádež vzácných ptáků

Vcelku nevšedním, avšak o to smutnějším případem krádeže živých zvířat se v těchto dnech zabývají úřady na Novém Zélandu. Tamní památkový ústav Department of Conservation (DOC) totiž na záběrech z průmyslových kamer odhalil, jak trio zlodějů, respektive pytláků unáší přímo hnízda v oblasti Hawke´s Bay na Severním ostrově několik exemplářů tučňáka nejmenšího. Pomohla jim k tomu páčidla. O incidentu informovali sami pracovníci na internetových stránkách ústavu.

Útočník Mladé Boleslavi Nikolaj Komličenko

Nejlepší ligový střelec už patří Boleslavi

Mladá Boleslav – Osmnáct gólů v osmnácti zápasech. Podzimní vizitka Nikolaje Komličenka v nejvyšší fotbalové soutěži budila zájem. O to víc jsou v Mladé Boleslavi rádi, že se jim hostování ruského útočníka z FK Krasnodar podařilo s předstihem přetavit v přestup. Třiadvacetiletý fotbalista se necelé dva týdny před startem jarní části upsal středočeskému klubu na tři a půl roku.

Tomas van Zavrel u hlubockého kostela Jana Nepomuckého.

Hlubočtí jdou s dobou. Bohoslužby vysílají živě

Hluboká nad Vltavou – Než přišel Tomas van Zavrel na hlubockou faru, vědělo se, že je to muž činu. To dokazuje i ve svém novém domově. Teď navíc přišel místní farář s dalším vylepšením – online bohoslužbami.

Demonstrace v Orlové, 17. ledna 2019.

Odboráři žádají: Pane hejtmane, odvolejte ředitele nemocnice

Vážený pane hejtmane, odvolejte našeho ředitele. Boj o zachování současné podoby orlovské části Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj pokračuje. Orlovští odboráři se obrátili s otevřeným dopisem na vedení kraje a žádají skalp vedení managmentu špitálu.

Maskot Pirátů Chomutov. Ilustrační foto

Hokejoví Piráti z Chomutova zuří. Zase jsou bez výplat. Hrozil i bojkot utkání

Nestalo se to poprvé, je to tu už potřetí za dva roky. Management extraligového klubu Piráti Chomutov opět dluží svým hráčům výplaty. Ačkoli to v hráčích vře a posílají zprávy šéfovi extraligy, zatím se nechtějí oficiálně vyjadřovat. Vedení klubu ale na webových stránkách připouští problémy. „Současný stav má k ideálu daleko,“ stojí tam s dodatkem, že vedení aktivně hledá řešení.

Objednáváte si do práce obědy? Ani přes sněhovou nadílku se o doručení bát nemusíte.

Oběd restaurace i přes padající sníh přivezou

Brno – Oběd do kanceláře si lidé i přes napadaný sníh mohou objednávat. Rozvozy jídla fungují. Zákazníci však musí počítat se zpožděním. „Je lepší počítat s alespoň desetiminutovým zpožděním. Ale konkrétně, jak velké bude, říct nemůžu. Rozvoz každopádně normálně funguje,“ uvedla operátorka ze služby Dáme jídlo, která rozvoz zajišťuje.

Vrak v Puclicích.

Obec se konečně zbaví vraku

Puclice, Holýšov – Vůz, který obec Puclice 'zdobil' déle než rok, v budoucnu zmizí. Na jeho přítomnost velmi často upozorňoval všímavý občan Josef Stangl.

Ilustrační foto

Na úřadě zřídili Tichou linku pro neslyšící

Sušice – Na městském úřadu v Sušici zřídili Tichou linku. Jde o tlumočnickou službu, která přes webové stránky slouží k bezbariérové komunikaci neslyšících, ohluchlých a nedoslýchavých se slyšícími.

Martina Navrátilová

Navrátilová: Kvitová musí ve finále Australian Open zaútočit první

Tenistka Petra Kvitová je podle legendární Martiny Navrátilové vzhledem k dojemnému a úspěšnému návratu po zranění "sentimentální" favoritkou finále Australian Open. Proti Japonce Naomi Ósakaové musí Kvitová dobře podávat, první zaútočit a údery ve výměnách hrát i variabilně.

Obyvatelé regionu, a to jak jedinci, tak instituce, mohou prostřednictvím webových stránek www.noveboleslavsko.cz být impulsem ke zlepšení života v regionu.

Program Nové Boleslavsko se zaměří i na pomoc sociálně znevýhodněným skupinám

Mladá Boleslav – Iniciativa 10 týdnů pro Nové Boleslavsko je v plném proudu. Obyvatelé regionu, a to jak jedinci, tak instituce, mohou prostřednictvím webových stránek www.noveboleslavsko.cz být impulsem ke zlepšení života v regionu. Na zmíněném webu nalezne každý formulář, který vyplní. Všechny podněty budou pečlivě zváženy.

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Rakovničtí zastupitelé se sejdou v pondělí

Rakovník – První zasedání rakovnických zastupitelů v tomto roce se uskuteční v pondělí 28. ledna od 17 hodin tradičně v Domě osvěty. Zasedání lze také sledovat online z webových stránek města Rakovník. 

Mrazíka Divadla bez zábran děti úplně hltaly.

Mrazíka Divadla bez zábran děti úplně hltaly

Trutnov - Kultovní pohádku Mrazík hraje Divadlo bez zábran v Trutnově už sedmnáct let. A pořád je vyprodáno. Nejinak tomu bylo o víkendu i ve voletinské domovské scéně ochotníků.

Nové závody startují v Městci Králové 11. května.

Zrod tradice? Poběží se první Městecká desítka

Městec Králové – Málokterý fenomén si získal v posledních letech takovou oblibu. Řeč o městských běžeckých závodech. Zatímco Nymburská desítka funguje už řadu let, Poděbrady mají svůj Run for Help. Další závody se běhají dokonce i v některých obcích. Úplnou novinkou bude letos 1. ročník Městecké desítky, která se premiérově poběží 11. května. Start a cíl bude přímo v centru města na náměstí Republiky.

Ilustrační foto

Policie obvinila muže z podvodu za 1,5 miliardy. Ošidil přes pět tisíc lidí

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) obvinili dvaačtyřicetiletého muže z podvodu se škodou asi 1,5 miliardy korun. Na webu o tom dnes informoval mluvčí centrály Jaroslav Ibehej. ONCOZbviněný podle vyšetřovatelů vylákal peníze od 5400 občanů České republiky, stíhán je na svobodě.

Lezení po ledu je pro horolezce dokonalou průpravou pro skalní lezení, proto si je žádný zanícený lezec nenechá ujít.

Ledové stěně přeje počasí, blíží se začátek lezecké sezony

Vír – Přípravy na start lezecké zimní sezony na ledové stěně ve Víru na Bystřicku jsou již v plném proudu. Současné mrazivé počasí organizátorům nyní přeje, a tak využívají k ledování každou volnou chvíli. „Začali jsme v pátek 18. ledna kolem osmé hodiny večer a kromě nedělního odpoledne, kdy se trochu oteplilo, teče voda v podstatě neustále,“ informoval za provozovatele Slávek Matuška.

Znojemský pianista Michal Smrčka.

Žije mezi dvěma klávesnicemi. Od programování se odreagovávám Chopinem, říká muž

Znojmo - U jedné klávesnice navrhuje webové stránky a aplikace, na druhé rozehrává melodie od klasiky po jazz. Weby ho živí, hudbě se věnuje, protože ho baví. Hudební tradici přitom devětadvacetiletý Michal Smrčka v rodině nemá. „Rodičům ale záleželo na tom, abych získal hudební vzdělání a jsem jim vděčný za to, že mě k tomu vždy vedli,“ říká znojemský vývojář a muzikant.

Capartická louka.

Sněhové podmínky v regionu přejí lyžařům

Capartice – Zatímco prosinec příznivcům běžeckého lyžování na Domažlicku vůbec nepřál, se vstupem do nového roku se těší z příznivých sněhových podmínek, které využívají především o víkendech.

Sál nymburské Cejpovny zaplnili v sobotu dopoledne prodávající i nakupující.

První nymburský blešák sklidil úspěch. A plány má i do budoucna

Nymburk /FOTOGALERIE/ – Možnost zbavit se nenošeného oblečení či použitých věcí i nevhodných dárků nabídl nymburský blešák na Cejpovně. Ten se v historickém sálu konal poprvé v sobotu 19. ledna, a do budoucna by měl být pravidelnou záležitostí. Což by neměl být problém - zaplnila jej úctyhodná návštěvnost kupujících i prodávajících!