Kreativ

ŠTÍTEK: webová stránka

Místo střetu krátce po nehodě.

Policisté už vědí, jak bourali tři cyklisté u Budiměřic

O srážce tří cyklistů, kvůli níž musel do Budiměřic přiletět v neděli po poledni i vrtulník, jsme na našich webových stránkách bezprostředně po události informovali. Tehdy však ještě nebylo zřejmé, jak přesně ke srážce cyklistů došlo. To policisté v těchto dnech upřesnili.

Server neodpovídal.

Kotlíkové dotace zahltily systém

Podávání žádostí o kotlíkové dotace začalo. Lidé si tak od osmi ráno mohou přes webové stránky o dotaci požádat. Zatím však vypadá, že je server přetížený.

Ilustrační foto

Weby pro slabozraké jsou třeba

Některé obce v Plzeňském kraji mají internetové stránky pro zrakově postižené už dlouho, jiné je teprve připravují.

Ilustrační foto

Zasedání zastupitelstva Světlé bude poprvé on-line

Světlá nad Sázavou – Po prázdninové pauze dnes opět zasedne zastupitelstvo Světlé nad Sázavou. Novinkou bude přímý přenos ze zasedání, který mohou od 16.00 hodin zájemci sledovat webových stránkách www.vysilamezive.cz.  

Ilustrační foto

Přetížený server naštval lidi žádající o dotaci na kotle

Nemožnost načíst webovou stránku Jihočeského kraje na podání žádosti o kotlíkovou dotaci rozčílilo v pondělí spoustu lidí, kteří chtěli získat prostředky na výměnu zastaralých kotlů na pevná paliva s ručním přikládáním nesplňujících 3., 4. nebo 5. emisní třídu.

Ilustrační foto.

Město hledá nový domov pro psy

Někdo vám chybí a je vám smutno? Uvítali byste čtyřnohého kamaráda, o kterého byste se mohli starat? Město Týniště nad Orlicí hledá nový domov pro odchycené psy. Informovalo o tom na oficiálních internetových stránkách města.

Setkání Boleslavanů k návrhu nového územního plánu.

Debata nad územním plánem očima zúčastněných

Na úterý 10. září odpoledne svolala mladoboleslavská zastupitelka Jana Krumpholcová setkání občanů nad návrhem nového územního plánu města. Jako nezávislí projektanti, kteří s územními plány denně pracují, jsme byli pozváni, abychom vysvětlili proces tvorby tohoto důležitého dokumentu včetně způsobu, kdy a jak do jeho vzniku mohou zasáhnout občané. Od chvíle, kdy byl návrh na webových stránkách města zveřejněný, jej studujeme, a proto jsme se snažili odpovídat na dotazy týkající se jeho obsahu.

Ilustrační foto

Anketa o miminko týdne

Nově jsme pro naše čtenáře připravili anketu o nejsympatičtější miminko týdne. Hlasovat můžete pouze na webových stránkách Domažlického deníku, kde jsou upřesněné podmínky a termín hlasování.

Ilustrační foto.

Město chce nadále zveřejňovat uzavřené smlouvy

Novostrašecká radnice musí upravit systém zveřejňování smluv na webových stránkách města. Nově bude muset město žádat o souhlas se zveřejněním. Pokud by tak neučinila, Městský úřad Nové Strašecí by mohl čelit stížnostem na ochranu osobních údajů. Informoval o tom starosta města Karel Filip.

Krajský úřad Jihočeského kraje.

Krajský úřad Jihočeského kraje má nové webové stránky

České Budějovice - Na adrese www.kraj-jihocesky.cz spustil Krajský úřad Jihočeského kraje zcela novou podobu svých internetových stránek. Návštěvníci krajského webu si mohli změn všimnout už 3. července tohoto roku, kdy se jeho podoba objevila poprvé ve zkušebním provozu.

Šikmé vrstvy písku vzniklé na břehu Lužnice ve starších čtvrtohorách (pleistocénu), pískovna Cep II na Třeboňsku.

Geologické poselství. Pískovny nabízejí unikátní pohled do minulosti

Zkamenělé dřevo, šikmé vrstvy písku vzniklé na břehu Lužnice ve starších čtvrtohorách nebo štěrkopísek stmelený oxidy železa a manganu. Poselství geologické minulosti Země i působivou hru barev nabízejí jihočeské pískovny a přírodovědci chtějí jejich zajímavosti zpřístupnit veřejnosti prostřednictvím webové stránky s tipy na výlety.

Šikmé vrstvy písku vzniklé na břehu Lužnice ve starších čtvrtohorách (pleistocénu), pískovna Cep II na Třeboňsku.

Pískovny nabízejí unikátní pohled do geologické minulosti

Jižní Čechy - Zkamenělé dřevo, šikmé vrstvy písku vzniklé na břehu Lužnice ve starších čtvrtohorách nebo štěrkopísek stmelený oxidy železa a manganu. Poselství geologické minulosti Země i působivou hru barev nabízejí jihočeské pískovny a přírodovědci chtějí jejich zajímavosti zpřístupnit veřejnosti prostřednictvím webové stránky s tipy na výlety.

Hoax či fakenews. Zprávy, které mohou způsobit velké problémy.

Dezinformační weby jsou hrozba, podporují vyhraněnost, varuje policie

"Dezinformační weby působí na radikalizaci jednotlivců a u některých se mohou projevovat násilné tendence," varuje v aktuální výroční zprávě Národní centrála proti organizovanému zločinu Služby kriminální policie a vyšetřování (NCOZ). Činnost takzvaných alternativních médií vyhodnotila jako hrozbu do budoucna.

Ilustrační foto

Sud piva nebo invalidní vozík? I takové věci se dostanou do ztrát a nálezů

Vysočina – Na městské i obecní úřady se lidé často obrací s možností nahlásit ztrátu věcí nebo naopak nálezy odevzdávají. Takové nálezy následně městské úřady vyvěsí na své webové stránky, velmi často je také zapomnětlivci najdou na Facebooku. Třeba v Krucemburku i Žďáře nad Sázavou dokonce všechny nálezy vyhlašují v místním rozhlase.  

Hokejisté Kadaně v posledním ročníku první ligy skončili na posledním místě tabulky. To by se teď mělo změnit.

Hokejová Kadaň bude v nové sezoně spolupracovat s pražskou Spartou

Prvoligový hokejový celek SK Trhači Kadaň se před novou sezonou dohodl na spolupráci s extraligovým týmem Sparta Praha. Kadaň si od partnerství, o kterém informovala na svých webových stránkách, slibuje především hráčskou výpomoc. Už teď je jisté, že v dresu Trhačů by mohla nastoupit pětice sparťanských hokejistů.

YouTube video, které nabízí stažení instalačního balíčku (APK) aplikace FaceAppPro pro Android

Nová hrozba? Popularity FaceApp zneužívají falešné aplikace

Na internetu se objevily podvodné aplikace, které se vydávají za populární nástroj na úpravu fotografií FaceApp. Zatímco jedna z forem podvodu pracuje i s falešnou webovou stránkou, jež nabízí údajnou prémiovou verzi FaceApp, druhá zahrnuje i videa na YouTube. Ta propagují odkaz ke stažení verze "Pro" a mají tisíce shlédnutí, varovala společnost Eset. 

Nová podoba webových stránek města Zruče nad Sázavou, ještě s upozorněním na možné komplikace při jejich zobrazování.

Město Zruč nad Sázavou má nové webové stránky

Uživatelé internetu měli možnost zaznamenat, že město Zruč nad Sázavou se pyšní novými webovými stránkami. Zatím se na nich setkáváme s upozorněním, že na jejich nové podobě se pracuje, to by ale mělo brzy zmizet.

Krajská síť environmentálních center Krasec.

Krasec zavede na výlety do přírody

České Budějovice – Krajská síť environmentálních center Krasec provozuje webové stránky enviroskop.cz, které nabízí návštěvníkům několik stovek výletů za přírodou, krajinou a zdravým životním stylem napříč Jihočeským krajem.

Letiště Praha umožnilo nákup přednostního vstupu k bezpečnostní kontrole.

Chcete na letišti rychlejší průchod ke kontrole? Můžete si jej koupit

Cestující, kteří odlétají z Letiště Václava Havla Praha do zemí schengenského prostoru, nyní mají bez ohledu na typ zakoupené letenky možnost pohodlněji a plynuleji projít bezpečnostní kontrolou. Nově si totiž mohou zakoupit službu Security FastTrack, která je opravňuje využít v Terminálu 2 samostatný koridor pro přednostní vstup k bezpečnostní kontrole. Službu je možné pořídit přímo na letišti či online na internetových stránkách.

Michal Škoda byl oficiálně představen jako první letní posily Příbrami.

Michal Škoda se oficiálně stal posilou Příbrami

Příbram – A je to oficiální! Fotbalový útočník Michal Škoda se stal první letní posilou 1. FK Příbram. Klub to oznámil na svých internetových stránkách. Momentálně se už jen dolaďují smluvní detaily.

Ilustrační foto.

Město zmodernizuje své weby a systémy za miliony

Kolín - Po tři čtvrtě roce se městu podařilo projít, jak řekl místostarosta Michael Kašpar, dotačním martyriem, ve snaze získat téměř osmimilionovou dotaci na nové webové stránky a další IT vymoženosti na městském úřadě. Kolín byl takříkajíc druhý pod čarou, ale navýšila se alokace, takže městu už nyní přišlo rozhodnutí o získání příspěvku. Práce vyjdou celkem na 9 milionů.

Ilustrační foto

Webovky Volyně se opravdu líbí

Volyně – O tom, že má město Volyně nejlepší webové stránky z celého Jihočeského kraje, rozhodla už na začátku roku porota soutěže Zlatý erb 2019.

Ilustrační foto

Knihovnice obvinily kolegyni ze šikany. Hrozí jim žaloba

V moravskotřebovské městské knihovně se schyluje k dalšímu soudnímu sporu. Vyhrocený konflikt mezi ředitelkou Lenkou Greplovou a knihovnicí Helenou Chlupovou, která vyhrála dva roky se táhnoucí soudní při o neplatnost výpovědi, se v posledních dnech ještě prohloubil.

Nacházející třetí výzvu kotlíkových dotací ve Středočeském kraji představili v pondělí náměstek hejtmanky Středočeského kraje Gabriel Kovács (ANO) a náměstek ministra životního prostředí Jan Kříž.

Novinkou kotlíkových dotací jsou zálohové platby. Jen pro někoho

Střední Čechy – Jedna z posledních – pokud už ne úplně poslední – příležitostí k získání podpory na výměnu sterého kotle za moderní zdroj tepla předtím, než bude kotle první a druhé emisní třídy s neekologickým provozem zakázáno provozovat (a to již od podzimu 2022; pod hrozbou pokuty až do výše 50 tisíc korun). Tak náměstek ministra životního prostřední Jan Kříž představil na pondělní tiskové konferenci Středočechům chystanou třetí výzvu k podávání žádostí o takzvané kotlíkové dotace, jež v kraji odstartuje 3. června.

Nacházející třetí výzvu kotlíkových dotací ve Středočeském kraji představili v pondělí náměstek hejtmanky Středočeského kraje Gabriel Kovács (ANO) a náměstek ministra životního prostředí Jan Kříž.

Novinkou kotlíkových dotací jsou zálohové platby. Jen pro někoho

Střední Čechy – Jedna z posledních – pokud už ne úplně poslední – příležitostí k získání podpory na výměnu sterého kotle za moderní zdroj tepla předtím, než bude kotle první a druhé emisní třídy s neekologickým provozem zakázáno provozovat (a to již od podzimu 2022; pod hrozbou pokuty až do výše 50 tisíc korun). Tak náměstek ministra životního prostřední Jan Kříž představil na pondělní tiskové konferenci Středočechům chystanou třetí výzvu k podávání žádostí o takzvané kotlíkové dotace, jež v kraji odstartuje 3. června.

Nacházející třetí výzvu kotlíkových dotací ve Středočeském kraji představili v pondělí náměstek hejtmanky Středočeského kraje Gabriel Kovács (ANO) a náměstek ministra životního prostředí Jan Kříž.

Novinkou kotlíkových dotací jsou zálohové platby. Jen pro někoho

Střední Čechy – Jedna z posledních – pokud už ne úplně poslední – příležitostí k získání podpory na výměnu sterého kotle za moderní zdroj tepla předtím, než bude kotle první a druhé emisní třídy s neekologickým provozem zakázáno provozovat (a to již od podzimu 2022; pod hrozbou pokuty až do výše 50 tisíc korun). Tak náměstek ministra životního prostřední Jan Kříž představil na pondělní tiskové konferenci Středočechům chystanou třetí výzvu k podávání žádostí o takzvané kotlíkové dotace, jež v kraji odstartuje 3. června.

Nacházející třetí výzvu kotlíkových dotací ve Středočeském kraji představili v pondělí náměstek hejtmanky Středočeského kraje Gabriel Kovács (ANO) a náměstek ministra životního prostředí Jan Kříž.

Novinkou kotlíkových dotací jsou zálohové platby. Jen pro někoho

Střední Čechy – Jedna z posledních – pokud už ne úplně poslední – příležitostí k získání podpory na výměnu sterého kotle za moderní zdroj tepla předtím, než bude kotle první a druhé emisní třídy s neekologickým provozem zakázáno provozovat (a to již od podzimu 2022; pod hrozbou pokuty až do výše 50 tisíc korun). Tak náměstek ministra životního prostřední Jan Kříž představil na pondělní tiskové konferenci Středočechům chystanou třetí výzvu k podávání žádostí o takzvané kotlíkové dotace, jež v kraji odstartuje 3. června.

Nacházející třetí výzvu kotlíkových dotací ve Středočeském kraji představili v pondělí náměstek hejtmanky Středočeského kraje Gabriel Kovács (ANO) a náměstek ministra životního prostředí Jan Kříž.

Novinkou kotlíkových dotací jsou zálohové platby. Jen pro někoho

Střední Čechy – Jedna z posledních – pokud už ne úplně poslední – příležitostí k získání podpory na výměnu sterého kotle za moderní zdroj tepla předtím, než bude kotle první a druhé emisní třídy s neekologickým provozem zakázáno provozovat (a to již od podzimu 2022; pod hrozbou pokuty až do výše 50 tisíc korun). Tak náměstek ministra životního prostřední Jan Kříž představil na pondělní tiskové konferenci Středočechům chystanou třetí výzvu k podávání žádostí o takzvané kotlíkové dotace, jež v kraji odstartuje 3. června.

Čeští hokejisté se radují z vítězství nad Francií

Hokejový šampionát se blíží. Obchodní inspekce varuje před lístky z Viagogo.com

Česká obchodní inspekce varuje před nákupem vstupenek na hokejový šampionát přes webové stránky Viagogo.com. Za poslední rok eviduje ČOI už přes 140 podání spotřebitelů, kteří si nejčastěji stěžují na navyšování ceny vstupného během objednávky, nemožnosti stornovat transakci, ale také neplatných vstupenek či nevrácení peněz za vstupenku na zrušený koncert.

Kit Harington jako Jon Snow v seriálu Hra o trůny

Hackeři cílí na fanoušky Hry o trůny. Pozor na falešné reklamy

Po více než rok a půl dlouhém čekání odstartovala v pondělí finální řada oblíbeného seriálu Hra o trůny. Fanoušci fantasy ságy proto hledají všechny možné způsoby, jak si nejnovější díly přehrát. Toho se snaží využít i počítačoví hackeři, kteří neopatrné uživatele lákají na shlédnutí epizod zdarma. Nastražené reklamy však mohou oběti připravit o peníze.