Kreativ

ŠTÍTEK: webová stránka

Jmenuji se MIROSLAV PRCHLÍK, narodil jsem se 15. Ledna 2019, při narození jsem vážil 3350 gramů a měřil 50 centimetrů. Bruntál

Děti narozené v krnovské nemocnici

/FOTOGALERIE/ Vážení čtenáři a rodiče, díky vstřícnosti krnovské nemocnice vám přinášíme pravidelně na našich stránkách fotografie nejmladších obyvatel regionu.

Na Vysoké postavili krátký vlek pro děti a pořádají školičku lyžování, kterou vede instruktor David Pertlíček.

Na Vysokou se vrátí lyžaři. Ovšem jen ti nejmenší

Havlíčkův Brod – Do lyžařského areálu Vysoká u Havlíčkova Brodu se vrátí lyžaři, má to ovšem jedno zásadní „ale“. Půjde jen o malé děti, které se tady mohou naučit lyžovat. Školičku lyžování pro děti vede zkušený instruktor David Pertlíček.

Hoax či fakenews. Zprávy, které mohou způsobit velké problémy.

Zásah proti ruské propagandě. Facebook smazal účty napojené na Sputnik

Firma Facebook odstranila několik stovek stránek, účtů a skupin napojených na Rusko, které se na sociálních sítích facebook a instagram pod skrytou identitou dopouštěly manipulací. Společnost to dnes oznámila na svých webových stránkách. Zrušené účty byly podle jejího vyjádření skrytě napojeny na ruskou státní propagandistickou agenturu Sputnik.

Na Hochfichtu si lyžaři ve středu užívali sluníčko.

Slunečné počasí slibuje parádní lyžařský víkend

Lipensko /VIDEO/ - Slunce! Lyžaři u Lipna i na rakouské straně se po několika strastiplných dnech konečně dočkali. Ve čtvrtek ráno na obloze vykouklo slunce a podle předpovědi si ho užijeme i v následujících dnech.

Ilustrační foto.

Lidé teď budou vědět, jak členové rady hlasovali

Chrudim – Radní v pondělí schválili nový Jednací řád rady města. Zásadní změna se týká zveřejňování zápisů z jednání, jehož součástí bude i evidence jmenovitého hlasování členů rady města.

Běžkaři na Novoměstsku.

Bílá stopa se stala předmětem sváru

Novoměstsko – Přestože je Novoměstsko považováno za ráj lyžařů, letos se stále více množí stížnosti na projíždění a údržbu bílé stopy. Ne všechny výtky běžkařů jsou ovšem relevantní.

Ilustrační foto

Pojď hrát hokej do Klatov nebo Sušice

Klatovsko – Od 21. do 27. ledna se v celé České republice koná Týden hokeje v rámci projektu „Pojď hrát hokej“. Unikátní akce se po celém území ČR koná popáté, celkově již pošesté.

Skiareál Klínovec

Kvůli vichru je zavřený Skiareál Klínovec i silnice v Rusové

Kvůli silnému vichru, který vládne od nedělního večera, v pondělí 14. ledna neotevřeli krušnohorský Skiareál Klínovec. Silničáři také zavřeli úsek silnice v Rusové na Chomutovsku. Podle očekávání meteorologů živel zeslábne až v úterý.

Ilustrační foto.

Nominujte sportovce za rok 2018

Karlovy Vary – Statutární město Karlovy Vary společně se Sportovní unií Karlovarska – ČUS pořádají Vyhlášení nejúspěšnějších sportovců města a okresu Karlovy Vary za rok 2018.

Projekt Doodpadu v jižních Čechách.

Za vzdělávací aplikaci získají středoškoláci 50 tisíc

Letos se koná v pořadí 3. ročník projektu Doodpadu. Ten pořádá Energie Ag Bohemia v jižních Čechách ve spolupráci se společností Čevak. Soutěž je určená pro kolektivy středoškoláků, kteří mohou získat 50 tisíc korun na svůj maturitní ples.

Jmenuji se Jasmína Škerková, narodila jsem se 7. Ledna 2019, při narození jsem vážila 3960 gramů a měřila 51 centimetrů.

Děti narozené v krnovské nemocnici

/FOTOGALERIE/ Vážení čtenáři a rodiče, díky vstřícnosti krnovské nemocnice vám přinášíme pravidelně na našich stránkách fotografie nejmladších obyvatel regionu.

Uživatelská fotogalerie: fotografie, které nám posíláte vy. Zaslal: Martin Hron. Místo: Karlštejn. Komentář: Hrad Karlštejn.

Karlštejn sbírá fotografie od občanů

Karlštejn - Městys Karlštejn v současné době pracuje na tvorbě nových webových stránek. Ty by se měly uvést do provozu na jaře letošního roku. Vedení městyse by rádo na nových stránkách rozšířilo své portfolio fotografií, proto žádá občany, kteří by tyto fotografie chtěly poskytnout k použití, aby je poslali přes jednoduchý formulář na stránkách novy-web-karlstejn.webnode.cz.

Unesená třináctiletá Jayme Clossová

Rodiče jí zavraždili. Teď třináctiletá Američanka uprchla po čtvrt roce únosci

Třináctiletá Jayme Clossová, kterou americká policie hledala od října loňského roku, kdy byli v domě u města Barron ve Wisconsinu zastřeleni její rodiče, je naživu. Dívce se podařilo uprchnout únosci a kontaktovat kolemjdoucí ženu, která přivolala policii. Ta během několika minut podezřelého zadržela. Téměř tříměsíční pátrání tak má šťastný konec.

Hokejista Ivan Baranka posílil Kometu.

Změny v obraně: Schaus odchází, příval gólů má zastavit reprezentant Baranka

Brno /ANKETA/ - Na velkou prostupnost obrany reaguje vedení hokejové Komety Brno. Kádr úřadujícího šampiona české nejvyšší soutěže posílil zkušený slovenský reprezentační bek Ivan Baranka, který přichází z Vítkovic. Klub to v pátek oznámil na svých webových stránkách. Kometu naopak opouští americký zadák Nicholas Schaus, jenž na jihu Moravy odehrál šestnáct zápasů. Vrací se do Pardubic, kde v předminulé sezoně zazářil a řekl si o angažmá v KHL.

Ilustrační foto

Město zveřejní zápisy rady včetně důvodových zpráv

Kutná Hora - Nový jednací řád s platností od 9. ledna odsouhlasili kutnohorští radní. Ten obsahuje jednu novinku: usnesení rady města budou veřejnosti k dispozici – a to včetně důvodových zpráv. Na webových stránkách města by se oboje mělo objevit vždy do pěti dnů od zasedání městské rady, která se k jednání schází pravidelně ve středu jednou za 14 dní kromě letních prázdnin, kdy radní jednají jen jednou za měsíc.

Ilustrační fotografie.

Kolik vykoledovali tři králové?

Solnice - Na webových stránkách Solnice byl zveřejněn výsledek letošní Tříkrálové sbírky. V Solnici vhodili dárci do kasiček tří králů 43 140 korun a v Ještěticích 7497 korun, celkem tedy 50 637 korun.

Nymburské parkovací karty mají novou grafickou podobu.

Parkovací karty lze nově objednat elektronicky

Nymburk – Novinku pro místní řidiče přichystala hned na začátku roku radnice. Abonentní i rezidentní parkovací karty už nově nebudou muset motoristé objednávat výhradně osobně na městském úřadu, ale mohou si je elektronicky objednat pomocí speciálního odkazu na stránkách radnice.