Kreativ

ŠTÍTEK: webová stránka

Ilustrační foto

Hlasujte o nejkrásnější Gól roku 2018!

Královéhradecko /VIDEO/ - Královéhradecký krajský fotbalový svaz ve spolupráci s Deníkem vyhlásil soutěž o nejkrásnější Gól roku 2018. O prvenství se uchází šestice hráčů.

Ilustrační foto.

Nové atraktivní rubriky, vše z vašeho okolí. Web Deníku dostal nový kabát

Deník představuje novou podobu webových stránek. Od úterka 11. prosince nabízí online čtenářům nejen jednodušší a přehlednější podobu, ale především nové rubriky a atraktivní témata. Díky Deníku tak kromě nejdůležitějších a nejzajímavějších zpráv z vašeho okolí, z České republiky i ze světa, zjistíte například také, jaká ojetá auta se ve vašem okrese nejvíce prodávají. Nebo kolik vás bude stát pořízení domácího mazlíčka s rodokmenem. Na své si přijdou i sportovní fanoušci.

Ilustrační foto.

Policisté promlouvají k lidem i z videa

Střední Čechy /VIDEO/ - Pátrací relace někdejší FKÚ - federální kriminální ústředny - si z televizní obrazovky nebo z novin pamatují už jen ti, kteří patří již spíše ke starší generaci. Policejní informace s označením FKU jsou však ryze aktuální současností.

Ilustrační foto

Sněženští předají dárky dětem

Sněžné – Vánoční besídka spojená s předáváním dárků dětem z dětského domova v Rovečném se ve středu 12. prosince uskuteční v galerii ve Sněžném.

Budova Informačního centra TUL. Ilustrační foto

TUL vyhlašuje další ročník soutěže pro děti. Jmenuje se KyberRobot

Liberec – Už 12. ročník kreativní soutěže malých výukových robotů „KyberRobot 2019“ vyhlašuje Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Technické univerzity v Liberci. Soutěž proběhne v sobotu 26. ledna 2019. „Určena je pro žáky základních a středních škol. Účast v soutěži je bezplatná, termín uzávěrky přihlášek je neděle 20. ledna 2019,“ upozorňuje proděkan fakulty Miloš Hernych.

Ilustrační foto.

Hledají znojemského sportovce roku. Lidé už mohou posílat nominace

Znojmo - Okresní sdružení České unie sportu pořádá tradiční anketu o Nejúspěšnějšího sportovce roku okresu Znojmo za rok 2018. Její slavnostní vyhlášení proběhne ve čtvrtek 21. února 2019. Své nominace mohou zájemci podávat až do neděle 13. ledna jak pomocí klasické pošty, tak i elektronicky díky on-line formuláři.

Autogramiáda fotografa a autora knihy Čarokraj Tomáše Kubelky v pardubickém Atrium Palace.

Čarokraj: Celé je to tak trochu pohádka, říká fotograf

Pardubice – Pardubický fotograf TOMÁŠ KUBELKA, který dlouhá léta spolupracoval i s Deníkem, právě vydal knihu s názvem Čarokraj. Ta zachycuje opuštěná nebo polozapomenutá místa v Pardubickém kraji v poněkud soumračné tajemné atmosféře.

Školáci z Městce na starších snímcích po dokončení zateplení budovy školy. Nyní vymýšlí, co dalšího ve škole zlepšit.

Městečtí školáci chtějí vytvořit lepší místo pro život

Městec Králové - Školáci v Městci Králové se zapojili do zajímavého projektu, v rámci nějž se snaží zlepšit podmínky pro život ve svém nejbližším okolí. V jejich případě nese projekt název Lepší místo ve škole. Ve výuce diskutují o tom, co je to veřejný prostor a vymýšlejí, jak by oni sami chtěli vylepšit svou školu.

Robert Fico

Plivání na politiky? Expremiér Fico chce zakázat anonymní diskuze na internetu

Předseda nejsilnější slovenské vládní strany Směr-sociální demokracie (Směr-SD) a expremiér Robert Fico se chce vrátit k tgomu, aby politici měli právo na otištění jejich reakce na články medií. Vyslovil se také za zavedení zákazu anonymních diskusí na internetových stránkách medií. Fico to řekl v projevu na dnešním sněmu své strany, ve kterém znovu kritizoval práci novinářů.  

Jmenuji se MICHAELA KOTLÁROVÁ, narodila jsem se 3. Prosince 2018, při narození jsem vážila 3440 gramů a měřila 47 centimetrů. Krnov

Děti narozené v krnovské nemocnici

/FOTOGALERIE/ Vážení čtenáři a rodiče, díky vstřícnosti krnovské nemocnice vám přinášíme pravidelně na našich stránkách fotografie nejmladších obyvatel regionu.

Ilustrační foto.

Pozor na změnu jízdních řádů

Tábor – Táborský odbor dopravy oznámil, že od neděle 9. prosince vstupují v platnost nové jízdní řády. Městské hromadné dopravy Tábor – Sezimovo Ústí – Planá nad Lužnicí se změny nedotknou.

Nákup přes internet - Ilustrační foto

Policisté radí opatrnost při nákupech přes internet

Mělnicko - Trestním oznámením na neznámého pachatele zabývají policisté z mělnického obvodního oddělení. Poškozený si totiž objednal na internetových stránkách mobilní telefon téměř za 10 tisíc korun. Zaplatil - ale tím to celé skončilo.

Školní klub navštívil se svými dárky Ivanu Černou v pečovatelském domě.

Žáci udělali Ježíška seniorce

Planá nad Lužnicí – Ve středu se několik žáků ze školního klubu vydalo podarovat Ivanu Černou do domova s pečovatelskou službou.

Předání ceny starostky města Folklornímu souboru Písečan.

Návrhy na cenu starostky posílejte do konce roku

Písek – Město podruhé vyhlašuje cenu starostky města. Do konce letošního roku můžete nominovat člověka, spolek či organizaci, kteří významně přispívají k rozvoji kulturně – společenského života v Písku.

Motorka za víc než čtvrt milionu nedorazila.

Motorka za víc než čtvrt milionu nedorazila

Rychnov nad Kněžnou - Pátý letošní případ podvodného prodeje dopravního prostředku přes internet vyšetřují rychnovští kriminalisté. Ten poslední poslední oznamovatel nahlásil před pár dny.

Zapojte se s námi do soutěže

Soutěž o vouchery BENU

Zapojte se s námi do soutěže a pět z vás může nyní získat voucher BENU v hodnotě 500 Kč, pokud správně odpoví na následující otázku:

Lysá nad Labem.

Který vánoční strom je nejkrásnější? Hlasujte!

Nymbursko /FOTOGALERIE, HLASOVÁNÍ/ - Byť začal advent, tedy svátky zklidnění a tolerance, trocha rivality v lidech zůstává i přes Vánoce. V této době se to projevuje například na sociálních sítích při hodnocení a debatách, které město má Vánoční strom nejkrásnější.

Dobruška - městský úřad. Ilustrační foto.

Jednat se bude i o sportovní hale

Dobruška - Město Dobruška na svých webových stránkách oznámilo termín dalšího zasedání místního zastupitelstva. Uskuteční se v pondělí 17. prosince od 17 hodin v malém sále Společenského centra - Kina 70.

Ilustrační foto.

Mikulášská dražba má 217 aukčních položek

Chrudim – Mikulášská dražba, kterou od soboty pořádá obecně prospěšná společnost Rytmus Východní Čechy, končí v úterý, takže je ještě šance zakoupit s trochou adrenalinu hezký vánoční dárek a pomoci dobré věci.

Ilustrační foto.

Autoškolský ombudsman bojuje proti šizení výuky

Vysočina - Zkrácené hodiny, nedostatečná teorie nebo málo jízd. S takovými problémy se nezřídka setkávají studenti některých autoškol. Řešením může být přestup jinam a v některých případech i trestní oznámení. Nový web s názvem Autoškolský ombudsman se nešvarům snaží předcházet.

Terorismus. Ilustrační snímek

Hrozba terorismu v Česku? Vojenské zpravodajství loni žádnou nezaznamenalo

Vojenské zpravodajství loni nezaznamenalo žádnou hrozbu teroristického útoku proti chráněným zájmům spojeným se zabezpečením obrany na území České republiky. Zpravodajci to uvedli ve výroční zprávě za rok 2017, kterou dnes zveřejnily na svých webových stránkách. Loňský rok byl podle nich charakteristický zhoršující se bezpečnostní situací v řadě zemí i regionů. Rusko dle zprávy usilovalo o větší respekt i vojenskými opatřeními, která doprovázela informační a propagandistická kampaň.

Ilustrační foto.

Čtyřkolku zaplatil, ale nedostal

Klatovy – Téměř čtyři tisíce euro zaplatil muž z Klatovska za čtyřkolku nabízenou přes internet. Nyní nemá peníze ani čtyřkolku.

Jmenuji se TOBIAS  ŽABENSKÝ, narodil jsem se 21. Listopadu 2018, při narození jsem vážil 3930 gramů a měřil 50 centimetrů. Třemešná-Rudíkovy

Děti narozené v krnovské nemocnici

/FOTOGALERIE/ Vážení čtenáři a rodiče, díky vstřícnosti krnovské nemocnice vám přinášíme pravidelně na našich stránkách fotografie nejmladších obyvatel regionu.

Blanenský tandem Jan Koudelka a Ondřej Paděra.

Koudelka se uvedl pěti góly. Blanenští futsalisté zase útočí na špici divize

Pohořelice - Souboj o čelo jihomoravské futsalové divize se zužuje na dvojici FC Kloboučky - Pro-STATIC Blansko. Blanenský tým tak navazuje na své jarní vítězství v divizi, a také na výkony, které v ní podával. Své soupeře přehrává především aktivní útočnou hrou. V desátém kole v Pohořelicích Blanenští přestříleli domácí brněnský Arsenal 9:6, když střelecky se dařilo zejména Janu Koudelkovi.

Šťastné chvíle při předávání dárků Ježíškových vnoučat v Novém domově pro seniory v Karviné.

Nejde jen o dárky, Ježíškova vnoučata nadělují více

Začalo to letošní účastí v projektu Ježíškova vnoučata a pokračovat to bude novým přátelstvím a občasným vyplněním volného času dvou pánů z Nového domova pro seniory v Karviné. Projekt Českého rozhlasu, kde lidé obdarovávají osamělé seniory vánočními dárky, oslovuje každý rok stále více lidí. Zapojily se i Kateřina Gablerová a Barbara Chudá z Karviné.

Ilustrační foto.

Mikulášská dražba začíná

Chrudim – Společnost Rytmus Východní Čechy v sobotu zahajuje benefiční internetovou aukci s názvem Mikulášská dražba.

Skautský institut v Kolíně: šek za vítězství v soutěži 'Hledá se kulturní projekt'.

Skautský institut obdržel šek na nejlepší projekt

Kolín - Skautský institut z Kolína může začít plánovat, kdy začne s realizací svého výjimečného projektu. Ve středu 28. listopadu odpoledne byl zástupcům Skautského institutu v Kolíně předán finanční šek na vítězný projekt 'Skautská paměť kolínského století'.

Ilustrační foto.

Stavět teď bude pro lidi jednodušší

Karlovarský kraj – Bezplatnou službu UtilityReport mohou nově využívat obyvatelé Karlovarského kraje. Zjednodušuje agendu spojenou s procesem vyjádření k existenci sítí, což je důležité například při stavbách rodinných domků.

Ilustrační foto.

Registr řidičů se uzavřel

Dobruška - Město Dobruška na svých webových stránkách oznámilo, že byl ve středu z důvodu nemoci uzavřen registr řidičů a nepřístupný bude ještě ve čtvrtek.