Kreativ

ŠTÍTEK: webová stránka

Black Friday v nákkupním centru City Park Jihlava.

Black Friday v Česku zdomácněl. Lidé opět vzali e-shopy útokem

/ANKETA/ Slevové akce Black Friday přilákaly do českých e-shopů téměř pětkrát více lidí, než je obvyklé v běžném provozu. Zákazníci vítají, že se původně jednodenní akce rozšířila na delší, často i více než týdenní období. I přes značný úspěch však slevové šílenství zůstalo mírně za očekáváními.

Ilustrační foto.

Ve Svratce budou vybírat nejlepší vanilkové rohlíčky

Svratka – Ty skutečně nejlepší vanilkové rohlíčky se budou o víkendu vybírat ve Svratce. Soutěž se uskuteční v neděli 2. prosince v rámci slavnostního rozsvěcení vánočního stromu na tamním Náměstí Národního povstání.

Že IT není už jen světem mužů, se přesvědčila teprve 16letá Natálie Kurážová(vpravo) z českobudějovického Gymnázia Česká. Do Atén odjela se svým učitele informatiky Miroslavem Kotlasem (vlevo).

Svět informačních technologií objevovala v Aténách

České Budějovice – Jak moc se může změnit pohled na věc, když dostanete možnost věnovat se něčemu intenzivně, by mohla vyprávět Natálie Kurážová, šestnáctiletá studentka z českobudějovického Gymnázia Česká. 

Ilustrační foto

Dárky na internetu a pak pláč

Koupit dříve existující doménu s dobrým jménem a udělat z ní e-shop, který ale už tak dobrý a poctivý vůči zákazníkům nebude. Takový je jeden z nových nekalých triků ve světě internetového nakupování, na který upozorňuje Česká obchodní inspekce (ČOI).

SK Cembrit Beroun - Závodí. Podařená dokopná párty ve stylu filmových a seriálových postav.

Berounský Cembrit útočí na sud piva

Beroun - Na webových stránkách Deníku můžete hlasovat pro autora nej.. fotografie z fotbalových rozluček. Uzávěrka je 30. listopadu a velmi dobře si zatím vede foto hráčů Cembritu Beroun. Závodský tým jakoby šel na maškarní bál a v hlasování zatím vede. K jeho největším soupeřům patří Kopidlno a Dobroměřice.

Oranžová proti násilí.

U sousedů jdou do oranžového

Linec - Budova Ars Electronica Centra (AEC) v Linci se na úvod kampaně OSN „Oranžový svět“ rozsvítí od neděle 25. listopadu, Mezinárodního dne pro odstranění násilí na ženách, do 10. prosince, který bude Dnem lidských práv, oranžovou barvou.

Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO).

Zastupitelé mají probrat hlavně peníze

Střední Čechy - Schvalování rozpočtu kraje na příští rok, v němž jde o 27 miliard korun. To je jedno z klíčových témat jednání středočeských zastupitelů, kteří se ke svému 16. zasedání sejdou v pondělí 26. listopadu od 10 hodin v budově krajského úřadu na pražském Smíchově.

Ilustrační fotografie.

Lyžaři musí jezdit jinam

Pustevny, Nový Jičín - Mnohem méně možností než v předchozích letech budou mít v nastávající sezoně vyznavači sjezdového lyžování na Novojičínsku. 

Jmenuji se VOJTĚCH KLÍMEK, narodil jsem se 14. listopadu 2018, při narození jsem vážil 3700 gramů a měřil 51 centimetrů. Opava

Děti narozené v krnovské nemocnici

/FOTOGALERIE/ Vážení čtenáři a rodiče, díky vstřícnosti krnovské nemocnice vám přinášíme pravidelně na našich stránkách fotografie nejmladších obyvatel regionu.

Na rok dopředu rezervované termíny a spousta z nich již nyní vyprodaných – to je nový fenomén, divadelní hra pro čtyři herečky nazvaná Můžem i s mužem. Nejinak to vypadalo předposlední listopadový čtvrtek v kolínském Městském společenském domě v Kolíně.

Čtyři herečky na mejdanu beznadějně vyprodaly společenský dům

Kolín /FOTOGALERIE/ - Na rok dopředu rezervované termíny a spousta z nich již nyní vyprodaných - to je nový fenomén, divadelní hra pro čtyři herečky nazvaná Můžem i s mužem. Nejinak to vypadalo předposlední listopadový čtvrtek v kolínském Městském společenském domě v Kolíně.

V opavě se znovu budou vánoční písně zpívat na Dolním náměstí, přítomen bude také sbormistr Karel Kostera.

Opava: koledy opět pod taktovkou Karla Kostery

Polovina prosince již tradičně patří v mnoha obcích a městech v celé České republice společnému zpívání koled. Vánoční písně se na náměstích a dalších prostranstvích či místech rozeznívají vždy ve stejný čas a ani v letošním roce tomu nebude jinak.

Chátrající vila Pfaffenhof u Litoměřic

Známá vila je na prodej za pár korun, hlásá inzerát. Majitel o tom neví

/FOTOGALERIE/ Sníte o nádherném místě s krásným výhledem na České středohoří a řeku Labe za dvanáct stovek? Zámeček Veveří nebo také Pffafenhof, lidově zvaný Fafák, a přilehlý hospodářský Gaubův dvůr i s okolními pozemky za tuto směšnou cenu k jednání nabízí portál Bezrealitky. Majitel nemovitosti ale inzerát nepodal. 

Ilustrační foto

Česko zpívá koledy: Už osm míst odeslalo přihlášku

Havlíčkobrodsko – Ve středu 12. prosince úderem osmnácté hodiny na několika místech České republiky vypukne už osmý ročník oblíbené akce s názvem Česko zpívá koledy s Deníkem. Na Havlíčkobrodsku se k nám zatím přidalo osm obcí. Čas na odeslání přihlášek však stále ještě je.

Ilustrační fotografie.

Ve zkratce: Sedmikráska zve na přednášku o horečce

Rychnovsko /KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Mateřské centrum Sedmikráska v Dobrušce připravilo další přednášku. Tentokrát bude hostem zdravotní sestra Iva Horáková, která promluví na téma horečky a jejích komplikací. Na akci, která se koná 21. listopadu od 10 hodin, je zajištěno hlídání dětí. Vstupné činí 40 korun.

Ilustrační foto.

Řidiče hlídá devět měřičů rychlosti

Karlovy Vary – Už devět měřičů rychlosti hlídá řidiče projíždějící ulicemi Karlových Varů. Ty nejnovější z nich dokáží detekovat i registrační značku automobilu, který překračuje povolenou rychlost.

RBP, zdravotní pojišťovna

RBP mění  název i logo

Ostrava – Těžní věž a hornická kladívka v teleno-černém provedení vydržely ve znaku Revírní bratrské pokladny, zdravotní pojišťovny po čtvrt století.

Koncert kapely Rammstein v Eden Aréně 28.května.

Rammstein vydají po deseti letech novou desku

Rovnou dva koncerty ohlásili na červenec v pražské Eden areně němečtí Rammstein. Ještě před tím, než v květnu vyjedou na turné, vydají desku, která zatím nemá název.

Ilustrační foto.

Kdo bude osobností kraje? Rozhodnout můžete i vy

Karlovy Vary – Kromě řady akcí ke 100. výročí vzniku Československa, které se konaly v regionu během roku, vyhlašuje Karlovarský kraj nově i anketu, v níž vybere výjimečné osobnosti regionu.

Sýpka

Ve zkratce: V muzeu skončilo ošetřování sbírek

Rychnovsko /KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Z důvodu ošetřování sbírkového fondu byla expozice Sýpky v Rokytnici v Orlických horách od 5. listopadu až do včerejška uzavřena. Od minulé soboty v plném lesku vítá další návštěvníky.

Bikesharing.

Na kole po Prostějově? Nově i díky bikesharingu

Městští radní vyslyšeli přání veřejnosti a rozhodli se v Prostějově zrealizovat projekt sdílených kol. Bikesharing aneb sdílení jízdních kol je novinka, o kterou občané města projevili zájem.

Ilustrační foto.

Na Dukovanech skončili oba zubaři

Dukovany – Do svízelné situace se dostali pacienti, kteří navštěvovali ordinace zubařů v Jaderné elektrárně Dukovany. Vedení elektrárny oznámilo, že soukromá společnost, která tam zhruba rok obě ordinace provozovala, informovala, že končí s okamžitou platností.

Ilustrační foto.

Českolipsko plánuje oživit turistický ruch. Chce přilákat turisty i na pivo

Českolipsko – Znovu a lépe, řekli si zástupci měst a obcí v regionu a po rozpadu Sdružení obcí Českolipsko začali na více frontách budovat nové společné projekty, které mají do oblasti nalákat větší množství turistů. Poukazují například na nevyužitý potenciál mnohdy polozapomenutých unikátů, jindy reflektují zvyšující se oblibu malých regionálních pivovarů.

Britská policie. Ilustrační foto.

Šest Čechů z Mostecka pracovalo v Británii jako otroci, potvrdila policie

Policisté nalezli při zásahu proti obchodníkům s lidmi v britském Manchesteru šest Čechů z Mostecka, kteří se podle nich stali oběťmi takzvaného moderního otroctví. S anglickými detektivy spolupracovali na akci čeští kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu. Na webových stránkách policie to dnes uvedl mluvčí Jaroslav Ibehej. Dva z Čechů se podle něj vrátili zpět do ČR.

Nejlepší studentský nápad na zlepšení školy získal 50 tisíc korun.

Workoutové hřiště na Gymnáziu Jiřího Ortena čeká slavnostní otevření

Kutná Hora - Místní příznivci workoutu, cvičení s vlastní vahou těla, se těší na pondělí 19. listopadu. Realizace jednoho z vítězných nápadů, který vznikl v minulém školním roce v rámci projektu Lepší místo ve škole, je totiž hotová. Podle Kamily Drtilové z platformy Lepší místo čeká nové hřiště u Gymnázia Jiřího Ortena slavnostní otevření v deset hodin dopoledne.

Místostarosta Vojtěch Pohl (vpravo) a Vladimír Vymětalík zastupitel a radní.

Místostarosta Vojtěch Pohl: Hlavní problémy vidím v dopravě

Kralupy /ROZHOVOR/ – Jedenatřicetiletý Vojtěch Pohl se stal novým místostarostou Kralup. Podle vlastních slov má ke svému městu, kde žije celý život, velmi pevný a trvalý vztah. „Usoudil jsem, že již je ten správný čas, kdy mohu využít své dosavadní zkušenosti a schopnosti k tomu, aby se Kralupy i nadále rozvíjely. Práci v komunální politice vnímám jako velice zodpovědnou a zároveň velmi důležitou,“ řekl Vojtěch Pohl po svém jmenování do funkce místostarosty.

Ilustrační foto

Stavba mostu uzavře na Novojičínsku hlavní tah I/48

Novojičínsko – Na víkendové komplikace se musejí připravit řidiči, kteří se chystají jet mezi Novým Jičínem a Příborem. Na dva dny se zcela uzavřen provoz v jednom z úseků rekonstruované silnice I/48. 

Na otevření Národního muzea se navzdory počasí stála fronta.

Národní muzeum po rekonstrukci: vozíčkáři se dovnitř nedostanou. Do února

Velká sláva proběhla kolem otevření Národního muzea po složité rekonstrukci. Od 28. října, kdy bylo opět zpřístupněno veřejnosti, se na jeho návštěvu čekají dlouhé fronty. Do konce letošního roku je totiž vstup zdarma. Ve víru událostí však zapadla jedna podstatná informace: bezbariérový přístup do budovy není vzhledem ke stále probíhajícím stavebním úpravám zatím možný. Takže invalidé na vozíku mají smůlu. 

Javořice z dronu.

Závodníci z Vysočiny budou celý příští rok zdolávat hned čtyři kopce

Vysočina – Ne jeden, ale rovnou čtyři vrcholy, speciální sekce pro elektrokola nebo malé benefity v restauračních zařízeních. Takový bude celoroční závod Na Kopce 365, který příští rok naváže na ten současný s názvem Javořice 365. Podle organizátorů ze sportovního oddílu VHT Počátky jde o oživení akce, která letos přilákala méně účastníků než loni. Princip ale jinak zůstane stejný. Půjde o co možná největší počet zdolaných vrcholů na kole, pěšky nebo třeba na běžkách během jednoho roku.

Ilustrační fotografie.

Nová mobilní aplikace v Týništi varuje i při povodních

Týniště nad Orlicí - Město má novou oficiální mobilní aplikaci nejen pro občany, ale i návštěvníky. Jde o další informační kanál, jímž chce město poskytovat informace, ale také například varovat při mimořádných událostech, jako jsou třeba povodně.

Zdeněk Macháček, přestože je upoutaný na vozík, stále se věnuje sportu.

Nevzdal se ani po ochrnutí. Macháček trénuje Práče a stará se o umělku

/ROZHOVOR/ Kvůli pracovnímu úrazu je dvaačtyřicetiletý Zdeněk Macháček už dvanáct let upoutaný na vozík. Odmala tíhl k fotbalu a ani nehoda ho od sportu, který je založený na pohybu nohou, neodstřihla. S osudem, jemuž člověk neporučí, je vyrovnaný, naopak se snaží stále být aktivní a zrovna nyní se trápí se záludnostmi internetových stránek.